Парламента създаде поредното безконтролно чудовище -КПКОНПИ! (документи)

На 24.04.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до ИВСС, Министерството на правосъдието и Парламента с искане за образуване на проверка по повод бруталните действия на СП и КПКОНПИ при показният арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам. кмета Биляна Петрова, извършен на 17.04 в столицатаБОЕЦ изискваме от институциите шефа на СП Иван Гешев и председателя на КПКОНПИ, Пламен Георгиев да бъдат отстранени от постовете им, както и да бъде наложен запор върху имуществото и банковите им сметки до приключване на всички дела по повод този срамен арест!

https://www.boec-bg.com/archives/date/2018/04/page/2

Дни след ареста на Иванчева, шефа на КПКОНПИ, Пламен Георгиев поиска от народното събрание да увеличи правомощията на Комисията за да могат да извършват арести.

Днес в БОЕЦ получихме отговор на сигнала ни от адмистрацията на парламента!

„Мишката, дори и облечена във власт си остава мишка.“ Народа го е казал…

Оказва се, че Народното събрание „не може да се намесва по какъвто и да е начин в работата на органите на независмата съдебна власт“! Ама ние това си го знаем! Не искаме да се намесвате, неуважаеми дами и господа депутати, а да изслушате, контролирате и изсиквате отчет за действията на  орган, който сами създадохте само преди три месеца! А и нали все пак сме „парламентарна република“? Нали все още в България действа Конституция? А в нея пише:

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГЛАВА ТРЕТА. НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Чл.84

16. Изслушва и приема годишните доклади на Върховния касационен съд, на Върховния административен съд и на главния прокурор, внесени от Висшия съдебен съвет, за прилагането на закона и за дейността на съдилищата, прокуратурата и разследващите органи. Народното събрание може да изслушва и приема и други доклади на главния прокурор за дейността на прокуратурата по прилагането на закона, противодействието на престъпността и реализирането на наказателната политика.

17. (нова – ДВ, бр. 12 от 2007 г.) изслушва и приема доклади за дейността на органи, които изцяло или частично се избират от Народното събрание, когато това е предвидено в закон.

Значи може! Но в България какво казва Конституцията не е важно, важно е какво казват Пеевски и Борисов. А те казват – прокуратурата и КОНПИ да не се пипат, защото “властта идва от народа, но някой трябва и да пази властниците от народа.“ 

И така, парламента вместо да направи макар и „малка стъпка“ към правовата държава, създаде по подобие на прокуратурата поредното безконтролно чудовище, което да изпълнява поръчките на управляващата ни мафия! Още в първият работен ден на КПКОНПИ, БОЕЦ внесохме първият сигнал в Комисията срещу Пеевски. по повод неясният произход на средставата за придобитите от него активи за десетки милиони. Още тогава казахме, че КПКОНПИ няма да бори корупцията (по сигнала ни срещу Пеевски няма никакъв отговор и реакция) а ще се използва като поредната бухалка и поръчкова мутренска бригада за репресии над неудобните и обявените за врагове. И познахме.

Борбата срещу мафията и корупцията ще се води на площадите, а не от структури създадени от мафията. БОЕЦ водим тази битка!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА