БЛАГОДАРИМ, ПРИЯТЕЛИ! На път сме да спечелим тази битка!

Гражданите сме силни, когато застанем зад обща кауза и покажем на управниците ни, че сме готови да водим битките си  до край! Днес, 18.05.2018г. БОЕЦ сме  на среща в столична община за решаването на един важен за нас и  обществото въпрос.

На 28.11.2018г. от Военното министесрство изпратиха писмо до Ваня Рибчева, с ултиматум да напусне ведомственото жилище,което обитава, в противен случай ще бъде изведена принудително!

Ваня Рибчева е майка на загиналият в Лясковец конамдос Емил Шарков. Майка, загубила сина си при изпълнение на служебният си дълг в служба и защита на гражданите и Родината. Ваня е член на БОЕЦ и човек непримирим към неправдите. Тя не се пречупи и продължи да търси истината за смъртта на своят син. За отговорността на неговите началници, чиято некадърност бе и причината за тази трагедия. БОЕЦ инициирахме кампания под надслов „ДОМ ЗА ВАНЯ“ , като публикувахме мобилният номер на министъра на отбраната, издал заповедта за изгонването на Ваня. Хиляди българи от страната и чужбина се отзова и ни подкрепиха. И това принуди управляващите да спрат временно процедурата. Да посегнеш на една почернена българска майка е кощунство!

През декември БОЕЦ  и солидарни граждани излязохме на протест пред Министерски съвет в подкрепа на Ваня и за пореден път бяхме нападнати от мутрите на мафията с яйца. Ваня също бе ударена. А нашите управници – премиер и министри, стояха и гледаха страхливо през завесите на прозорците си случващото се. И разбраха едно, че няма да се откажем и ще водим тази битка до край. В този ден по инициатива на Ваня Рибчева внесохме в Министерски съвет предложение за създаване на Обществен съвет към МС ,с участие на представители на гражданското общество, който да се занимава и намира решения на всички подобни случаи. А те се оказаха не малко. Затова и Ваня даде съгласието си да дадем гласност на нейният случай, за да може чрез него да се чуе за всички останали подобни случаи и да се помогне на хората загубили своите синове и близки. Хора, забравени от държавата и обществото.  А що за общество сме , ако не можем да се погрижим за тези хора, чиито бизки са загубили живота си в наша защита?

Този удар срещу Ваня бе и заради нейната непримиримост, заради активната и гражданска позиция срещу управляващата ни мафия, корупцията и безнаказаността на нашите управвници за извършените от тях престъпления срещу народа и държавата.

През следващите месеци БОЕЦ продължихме своята битка и преди седмица внесохме писмо с искане за среща с г-жа Фандъкова,кмет на Община София. В отговор на нашето писмо бе насрочена среща за днес, 18.05.2018г. за да получим отговори и да  разберем до къде са стигнали институциите в действията си за решаването на този казус.Половин година е достатъчно време за решаването на всеки един проблем и въпрос, ако държавата иска да го реши. По наша информация, въпроса е на път да бъде решен. Това решение ще поправи една несправедливост дължаща се на дългогодишно бездействие на институциите и ще покаже, че гражданите сме по силни от мафията, когато сме обединени от обща и благородна кауза!Гражданската солидарност е най-силното ни оръжие.

Благодарим на всички за подкрепата! Продължаваме!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА