Правно НЕвъзможният за регламентиране способ “ПРОФИЛАКТИРАНЕ”.

Правно НЕвъзможният за регламентиране способ “ПРОФИЛАКТИРАНЕ”, днес 28.05.2018 година беше приложен по отношение на отец Росен – Рафаил Стефанов.
В кръга на вменените им от по-горе стоящи /б.а. по сведение от запознати НСО, ДАНС, ГДБОП/ органи, служителите от 04 РПУ – София, призоваха отец Рафаил, за да даде обяснение за отношението си срещу руския патриарх Кирил Гундяев, въпреки преупреждението, да се въздържа от изявления. Не става ясно, съгласно какъв закон, отецът е бил предупреждаван от органите на реда и то в неприемливо за никого и по никоя разпоредба време на денонощието. Не става ясно, защо отец Рафаил е призоваван от същите органи на реда, да дава обяснение. Не става ясно, каква правна норма би нарушил, с каквото и да било писмени или устни изявление и то в държава-членка на ЕС, в която съгласно Конституцията на същата е прогласена свободата на словото. Не става ясно, чий интерес, държавен или обществен е засегнат от такова изявление. Не става ясно, защо именно българският гражданин Росен Стефанов, йеромонах Рафаил е приет за опасен и е длъжен да дава обяснения, защо е предприел действия които „могат да увредят живота и здравето” на чужд гражданин, част от друга църква – РПЦ, който по никакаъв начин не прикрива политическите си мераци и демонстрира напълно недопустимо отношение към държавата Република България и органите и на управление. Не на последно място, каква е тази скандално прилагана ХЕПИСОЦ – форма на полицейска репресия, наречена профилактиране. НАПРОТИВ! ЯСНО СИ Е! Горните несъгласия са функция на таканеобходимата ни и напълноотсъстваща правова държава. Няма да се изкуша да пиша за АБСУРДА, в който функционира Република България и за политика – външна и вътрешна няма да пиша, защото няма да ми стигне денонощието. Ще оставя тема за размисъл: Проведените полицейски мероприятия доказват, че опасенията от действия, които „могат да увредят живота и здравето” на въпросния патриарх Кирил, са напълно основателни. Иначе защо преди, по време на и след неговото посещение те са основно занимание на разследващите органи?! Нещо повече, отец Рафаил е предложил „сребърен куршум”, което пък е дефиниран начин за увреждане живота и здравето на вампирите. Та водени от горното, дали това е не е красноречиво признание за вампирската същност на чувствителния иначе /б.а. към слънчева светлина/ църковен глава? ДА! Така ще да е, откъде иначе този страх у държавните ни мъже пред въпросния самопровъзгласил се порицател, навръх националния ни празник. А можеха просто да го натирят с ритници, но и това е някаква мечта за национално достойнство. Колкото до отец Росен- Рафаил – той по занятие и дълг гони зли духове, предполагам и вампири. Няма как да го накара никой да си наведе главата пред несправедливост и дори полицейска глупост. Не е и сам – защитник му е адв. Хаджигенов, а ГД БОЕЦ, чийто член е, не може да бъде другаде. А всичките те не се славят като примирени, т.е. възможни за „ПРОФИЛАКТИРАНЕ”.

Предисторията:

На 02.03.2018г. в навечерието на националният празник на България и в  навечерието на визитата по покана на Св.Синод на БПЦ-БП – на Патриарха на РПЦ-МП Кирил Гундяев, в късните часове на вечерта и рано сутринта полицейския двойки са посещавали в домовете им български граждани, и лица с украински произход, изразили свои мнения и позиции в социалните мрежи относно посещението и личността на Руския патриарх, като същите са били предупреждавани да спрат с негативните оценки, и принуждавани да подпишат предупредителни протоколи, че ”няма да застрашават сигурността му”. (Между тях и отец Рафаил /Росен/ Стефанов, член на ”БОЕЦ”)Става дума за над 25 човека. Този безпрецедентен в най-новата ни история опит за оказване на натиск, и ограничаване свободата на словото и съвестта, още повече в светлината на скандално протеклата визита, получи силно медийно отразяване, и предизвика остро обществено възмущение.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/mvr-profilaktira-grazhdani-zaradi-loshi-komentari-v-interenet-za-ruskiya-patriarh

Продължението:

На 27.03, почти месец след като Кирил Гундяев отпътува от страната, в полицията с призовка като свидетел е извикана и г-жа Олена Коцева, Председател на Сдружение ”Мати Украина”, и член на УС на Атлантическия съвет.

А днес, 28.05.2018г. бе поредното „профилактиране““ на отец Рафаил. Диктатурата на мафията настъпва с пълна сила.

БОЕЦ вече обявихме, че ще сезираме комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) за репресии и нарушаване на човешките права на български граждани. Единственото обяснение е, че чрез действията си  институциите целят да репресират, смачкат, заглушат, унижат и подчинят   свободомислещите български граждани, заради откритата им гражданска позиция не само по въпроса касаещ посещението на Гундяев, а и по различни други теми. Този тип действия са типични за  държави управлявани от различни диктаторски режими и са недопустими за страните членки на ЕС.

БОЕЦ заставаме до отец Рафаил и ще реагираме по всички възможни начини за да защитим боеца. Продължаваме битката си срещу мафията превзела държавата ни и ударите срещу нас само ни амбицират още повече!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА