БОЕЦ с награда за активна гражданска позиция!

На 29.05.2018г. на форум организиран от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и Фондация „Кристиян Таков“ бяха връчени награди за гражданска доблест и активна гражданска позиция. Сред наградените са общественици и журналисти, като професор Велислав Минеков, журналиста от сайта Биволъ, Димитър Стоянов, и др. Отличието на фондацията в памет на доц. Кристиян Таков бе връчено на председателя на ВКС Лозан Панов, който изнесе силна и запомняща се реч.

В категория „Граждански сдужения и неправителствени организации“, наградата получи Гражданско сдружение БОЕЦ! Наградата бе връчена от създатела на сайта Биволъ, Асен Йорданов, който представи Сдружението с думите „БОЕЦ са може би единствената организация, която през годините води  последователно и безкомпромисно  битката с мафията и корупцията“

От името на сдружението наградата бе получена от Георги Георгиев – председател на БОЕЦ, който благодари на организаторите, както и на членовете на Сдружението за смелостта, последователността и всеотдайността в битката за справедливост и правосъдие, битката срещу мафията и неправдите. Битка, в която понесохме множество удари, репресии, арести, запори, обвинения, призовки, заплахи и въпреки целият натиск не се огънахме, не се отказахме , не отстъпихми и не направихме компримиси с принципите и целите си. Георгиев се обърна към гостите в залата с думите: „БОЕЦ означава – България Обединена с Една Цел. И колкото и тъжно да звучи, целта днес е, гражданите да си върнем държавата от лапите на мафията и дебелите. Вярвам, че в тази зала всички споделят тази цел и знам, че всеки води своята лична битка. И в същото време виждаме, че мафията става все по нагла и могъща. Защото срещу себе си имаме зло, което разполага с огромен финансов и институционален ресурс. А ние можем да изправим срещу това зло само себе си и не е по силите на никого, бидейки сам човек, или организация да спечели тази битка. Има една формула за този успех и тя  е – Гажданска солидарност и сътрудничество’. Да дадем знак на обществото, че има едно силно ядро на съпротива. Че има смели и непримирими граждани, че имаме свободни и независими журналисти, които говорят истината без страх. Че имаме и честни и дотойни магистрати. Да дадем и знак на  тези магистрати, че имат подкрепата на гражданите. Днешният форум е също много силен знак от страна на организаторите, че гражданите и гражданските движения  можем да оценяваме и да ценим взаимно своите действия. Сред нас е и отец Рафаил, който е член и на БОЕЦ, и на ИПВ, ние можем да строи мостове по между ни и да консолидираме енергията си. Това са важни знаци, които ще дадат кураж на хиляди други. За да си върнем държавата първо тряба да събудим обществото. Когато гражданите осъзнаят силата си, няма какво да ни спре!“

БОЕЦ още веднъж благодарим на организаторите на събитието от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и фондация „Кристиян Таков“. Благодарим и на всички наши съратници и съмишленици, които бяха до нас през всичките тези години, тази награда е и за тях. Тепърва ни предстоят тежки битки и всяка помощ е ценна. Няма кой друг вместо нас да се бори за свободата ни, сами трябва да се преборим. Сами трябва да изринем мафията от властта и да си подредим държавата. Можем и ще го направим! 

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА