България не е Румъния и има две основни разлики. 

България не е Румъния и има две основни разлики.
В Румъния има осъзнато гражданско общество реагиращо на опитите на политическата мафия да превземе държавата. Гражданите са осъзнали силата си. Това е най-важното.
В България има наченки на гражданско общество, изразяващи се в опити на отделни хора, или организации да се противопоставят на мафията на фона на масова апатия. В огромната си част обществото е превърнато в стадо за доене, стригане и дране. Стадо без инстинкти, мечти и стремежи. И именно стадото напада и смачква всеки, който се опита да се опълчи на господарите им. Корупцията е превърната в стил на управление, а мафията владее всички власти и институции.
В Румъния има поне две институции, които са спечелили доверието на обществото и заедно с гражданите водят битката за справедливост – Президент и антикорупционната прокуратура.
В България прокуратурата е олицетворение на мафиотизираната държава. Няма нито една институция, която да подкрепи гражданите в битката им срещу мафията и корупцията.
Няма как да си внесем граждани от Румъния, затова остава да си ги отгледаме тук. Има само един начин за това – личен пример, преодоляване на страха и събиране на непримиримите. И сблъсък с мафията на площадите. Друг начин няма. И това е само началото. От нас зависи, сами сме и това е добре, защото не може да чакаме на някой друг да се пребори за свободата ни. Свободата не може да ни бъде дадена даром, сами трябва да се преборим за нея и да я браним всеки ден. БОЕЦ водим тази битка.
Миналата година БОЕЦ бяхме единствената организация, която отиде на място в Румъния и подкрепихме румънците в справедливите им протести срещу корупцията.

И видяхме един жив и буден народ. Прибрахме се и още по ясно усетихме кочината в която живеем.  Сами превръщаме държавата си в кочина. Мафията е слаба, крепи своята власт на нашето мълчание и бездействие. Борисов, Пеевски и Цацаров ограбват и съсипват държавата ни защото ние им позовляваме. Важното е да не се отказваме, да се събираме и да водим битките си до край. Гражданите са по силни от свинете, само трябва да осъзнаят силата си и да преодолеят страха си. И да се събудят. Това е осъзнаването, другото е по-лесното.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА