Цветанов – вън от „Европол“!

Избора на Цветанов за член на Управителният съвет на „Европол“ е скандал и политическа наглост съизмерима с избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Разликата е, че избора на Цветанов изнася националният ни резил на международно ниво. Резила се състои в това, че търпим управлението на компрометирани хора, на мутри, мафиоти, ченгета и корумпирани калинки. Резила се състои и в това, че позволяваме да бъдем представлявани от престъпници и мафиоти дори в международните институции. И не е успокоение факта, че споделяме този резил с тези международни институции, които приемат в своите структури нашите бандити. Вместо да внасяме демокрация и ценности от Европа, ние изнасяме корупция и мутри , заразявайки всичко до което се докоснат.

Подобни назначения рушат доверието на българите в европейските институции и са недопустими и унизителни за българското общество. Както вече съобщихме, вчера БОЕЦ внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до Европейската комисия и централата на ‘Европол“ в Хага срещу избора на Цветанов, представили сме своята позиция и аргументи и изискваме преразглеждане на този избор и информация за критериите и механизмите по които се избират българските представители. Кой предложи Цветанов?

Още през април тази година БОЕЦ публикувахме материал, в който представихме документи, от които е видно, че Цветан Цветанов е отговорен за потъпкване на човешките права на български граждани, в резултат на което България е осъдена по множество дела в Международният съд за правата на човека в Страсбург и са причинени огромни щети за държавата по изплащане на определените обезщетения. Цветанов е посочен персонално за отговорен не само от ЕСЗПЧ, но и от прокуратурата, след подаден от БОЕЦ сигнал още през 2016г. , но въпреки това не му е потърсена наказателна отговорност с мотива, че не е имало умисъл в неговите действия. Няма да коментираме този пореден абсурд и чадър на прокуратурата над Цветанов, всеки сам може да прецени, дали тези действия на Цветанов са били „без да иска“, или случайни.

Цветан Цветанов е причинил щети на държавата за милиони! (документи)

Битката на БОЕЦ е принципна и следваме нашето убеждение, че всеки трябва да носи персонална отговорност за своите действия и бездействие довели до щети за държавата. Защото присъдените от съда в Страсбург обезщетения ги плащаме всички ние, а не Цветанов и останалите властимащи извършили нарушенията. И ще продължим тази битка, като до дни ще внесем и нов сигнал срещу Цветанов , този път в КПКОНПИ, за да покажем и докажем отново,че този орган е само поредната маша на управляващата ни мафия за прикриване на извършените от нея престъпления, за издаване на индулгенции на мафиотските босове, за репресии над неудобните за властта хора и за изпълнение на поръчки от техните господари – Борисов, Пеевски, Цацаров, Цветанов.

Вече веднъж го постигнахме със сигнала ни срещу Пеевски! Вместо разследване по същество на неясният произход на неговите доходи и активи, шефа на КПКОНПИ – Пламен Георгиев го обяви за „най-чистият“!  Принуждаваме ги да свалят маските си.

Публикуваме пълният текст на ПРОТЕСТНАТА НОТА:

До: Директора и Управителният съвет на Агенция „Европол”

До: Европейската Комисия, комисар Г-жа Вера Юрова -Комисар по Правосъдие и потребители ЧРЕЗ Представителството на Европейската комисия в гр. София.

                                    ПРОТЕСТНА  НОТА

ОТ: ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

 

          Като неправителствена организация в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” изразяваме своето несъгласие с избора на Цветан Генчев Цветанов за член на УС на „Европол”. Считаме този избор за унизителен за българската държава, за непрозрачен, недопустим и необясним и изразяваме своята позиция, че той трябва да бъде преразгледан и като представител на България в УС на Агенцията да бъде предложен човек, който има доверието на българското общество.

        Мотивите ни за тази позиция са следните:
БОЕЦ информира Европол за несъвместими със закона и международните конвенции действия на бившият министър на вътрешните работи Цветан Генчев Цветанов. Считаме за недопустим и необясним избора на Цветанов за член на УС на Европол. Човек, с две ефективни присъди за престъпление от общ характер  (престъпление срещу правосъдието!) – 4 години затвор и 5 години забрана да заема държавни постове за престъпления от общ характер издадени от две инстанции на българският  съд, нарушавал системно човешките права, по чиято вина България е осъждана многократно от международният съд за правата на човека в Страсбург, трябва да бъде разследван и съден, а не предлаган и избиран за член на УС на „Европол”. 
             През последните десет години Цветанов е част от мафията превзела държавата ни и носи пряка отговорност за превръщането на МВР в бухалка на мафията. Цветанов превърна подслушването, рекета над бизнеса, репресиите над неудобните и манипулирането на изборите в норма и стил на управление. БОЕЦ ще предоставим конкретни документи в подкрепа на позицията ни.

       В края на май 2014 г. бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ, Цветан Цветанов беше осъден на 4 години затвор от Софийски градски съд заради престъпление срещу правосъдието. В мотивите си съдията обясни, че той не е имал право да блокира исканията за СРС, след като те вече са били разрешени от съда. Трите удивителни, поставени след отрицателните резолюции на Цветанов, бяха разтълкувани и като доказателство, че подсъдимият целенасочено е извършил престъпление. Същото потвърди Софийският апелативен съд на 9 февруари 2015 г., като апелативните съдии изцяло се солидаризираха с мотивите на долната инстанция и по 5-годишната забрана Цветанов да заема държавна длъжност. Според тях той „е осъществил незаконен контрол над действията на разследващите органи”, което е „недопустимо и симптоматично за пренебрегването на принципа за разделение на властите, за фаворизирането на една власт за сметка на друга и в крайна сметка за елиминиране на принципите на демократичното управление като цяло”. Присъдата срещу Цветан Цветанов е отменена от горна съдебна инстанция след като партията на която той е зам. председател – ГЕРБ се връща на власт и това само доказва зависимостите на съдебната система в България и неговата роля за този зловреден процес. Цветанов многократно е раздавал присъди от ефира и от парламентарната трибуна, обявяваше кой е престъпник, преди това да е направил съдът, и е размахвал пръст на магистрати, които не споделяха мнението му.

      Вече са 9 делата, по които България е осъдена в международният съд в Страсбург заради действия и публични изказвания на Цветан Цветанов, в качеството му на длъжностно лице –министър на вътрешните работи, като съдът пряко го посочва в мотивите си! България е осъдена да заплати огромни суми, които ние, българските граждани плащаме, а Цветанов, който от позицията на своят пост е нарушавал човешките права и е станал причина България да бъде осъждана, вие го назначавате за член на Европейска правоприлагаща институция! БОЕЦ сезирахме прокуратурата за действията на Цветанов и получихме официален отговор, в който българската прокуратура установява и ни информира, че Цветан Цветанов е нарушил чл. 6 от ЕКЗПЧ, в резултат на което България е осъдена от ЕСЗПЧ в Страсбург да изплати обезщетения на засегнатите лица.

     Не можем да приемем, че човек уличен в нарушаване на човешките права, станал лице на корупцията и мафията в България, ще бъде представител на държавата ни в УС на Европол!

 Остава впечатлението, че вместо да внасяме ценности и демокрация от Европа, ние изнасяме корупция и мафиоти за Европейският съюз  и неговите  структури. Легитимирането на подобни хора е срамно и БОЕЦ  изискваме от Европол информация, за това, Кой предложи Цветан Цветанов за този пост , както и критериите и мотивите за неговият избор. Все пак той представлява България и българите имат право да знаят защо един компрометиран човек ги представлява. Категорични сме, че освен национална е нужна и европейска лустрация! 

        Очакваме вашият отговор  на електронната ни поща – gdboec@abv,bg  и заявяваме своето очакване тази несправедливост не бъде поправена и ще направим необходимото , за да го постигнем. Вярваме, че стремежа към справедливост е наша обща ценност.

  1. Сигнал на БОЕЦ до Прокуратурата срещу Цветан Цветанов.
  2. Отговор на Прокуратурата по сигнала на БОЕЦ срещу Цветан Цветанов, в който отговор се посочва, че Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи е допуснал нарушения на чл. 6 на ЕКЗПЧ.

02.10.2018г.        Георги Георгиев /председател ГД „БОЕЦ’’/

БОЕЦ няма как да приемем един правонарушител да стане част от ръководството на една правораздавателна организация.  Цветанов трябва да бъде разследван и съден, а не назначаван и избиран където и да е! Продължаваме битката – Цветан Цветанов – вън от „Европол“! И от парламента, мястото му е „на топло“ за дълго време. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА