Президента сезира Цацаров по сигнала на БОЕЦ срещу Пламен Георгиев от КПКОНПИ.

На 28.09.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до КПКОНПИ, Парламента и Президента срещу Пламен Георгиев – шеф на КПКОНПИ, за разтваряне на чадър над депутата Делян Пеевски и неосъществена по същество проверка по сигнала на БОЕЦ внесен в първият работен ден в антикорупционната комисия за неясният произход на средствата на Пеевски, с които той  от собственик на стар Опел стана мултимилионер за една година.

БОЕЦ внася сигнал срещу Пламен Георгиев за отстраняването му от длъжност!

Подаденият от нас сигнал има за цел да покаже отново тежките зависимости и подчиненото положение на КПКОНПИ пред управляващата ни мафия. Този орган бе създаден, като пореден инструмент на мафията за поръчкови действия срещу неудобни и чадър над властимащите. Вече принудихме Пламен Георгиев да определи Пеевски за „най-чистият“ и разбрахме, че Комисията не е извършила проверка по същество на доходите на Пеевски, не са провверени банковите му сметки, активи, имоти и собственост. Така и не поличхме отговор на въпроса – Какъв е произхода на средствата на Пеевски?

Днес от администрацията на президента ни информираха, че преписката по нашият сигнал е изпратена на главният прокурор Сотир Цацаров „по компетентност“. В сигнала ни до КПКОНПИ , БОЕЦ сме изразили и съмения за неправомерни действия на прокуратурата с цел прикриване на извършени от Пеевски престъпления, като посочваме конкретно прокурор Б. Бецова и апелативният прокурор Стоев. Сега президента е сезирал прокуратурата да проверява КПКОНПИ, които трябва да проверяват прокуратурата. Омагьосаният кръг се затваря. А Пеевсии продължава да дебелее…

Резултат с изображение за президент радев снимки

За съжаление отново не чухме от президента нито дума, не видяхме някакво реално действие, или категорична позиция. И тук не става дума толкова за Пеевски, колкото за КПКОНПИ, които бяха широко прокламирани и представяни за орган, който ще се бори с корупцията по високите етажи на властта. Жалко. БОЕЦ очакваме „Питащият“, както наричаме президента да се превърне в „Отговарящият“ и „Действащият“.  Ако му стигне куража, разбира се и ако се еманципира от тези, които го „реализираха“. Гражданите нямаме нужда някой да задава въпроси, които ние задаваме от години. Нямаме  нужда и от пощенски раздавач и куриер, който да препредава сигналите ни. Дали президента е част от политическото статукво и дали е искрен в заявките си за разбиване на това статукво ще стане ясно не от празнословни декларации, или коремни преси, а от реални действия. До сега такива не сме видяли. Да видим.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА