Красимира Обретенова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

Красимира Обретенова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест и активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Красимира Обретенова!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни и смели има и винаги е имало!

Този път ще ви представим една българска Майка, от тези, дето са посветили живота си на своите деца и на битка срещу система – убиец. Красимира Обретенова е от Добрич, майка на три деца. Занимавала се е с журналистика. Третото и дете се ражда здраво, но след вирусна инфекция дъщеричката и получава тежки увреждания. И това променя живота и. Преди осем години се мести в София, за да може да получи по-добра медицинска помощ и грижа за детето си. Вместо това се сблъсква с поредици от абсурди, чиновническо бездушие и законодателно малоумие. Сблъсква се със системата убиец.Но проблемите само я амбицират още повече, залога е живота на детето и.  Днес Красимира заедно с 16 годишната си дъщеря живее в Холадния. Самата тя казва:

„До Холандия стигнах след като болезнено осъзнах, че уврежданията на дъщеря ми осигуряват заплати, стаж за пенсия и допълнителни доходи на огромна армия чиновници и работещите за тях НПО-та. Уврежданията на детето ми хранят чиновници и политици, за да ми съсипват живота, семейството, бъдещето. Не само на мен разбира се, но след години протести, скитане по министерства и парламент, за да изискваме реформи, т.нар. държавници на всички нива се гавреха с мен, с нас, майките, които се съпротивлявахме през тези години на социалното статукво.“

През последните 15 години Красимира е неизменно част от всички протести на родители на деца с увреждания. Осъжда социалното министерство заради начина по който предоставя помощни средства. Напуска своята родина, за да спаси детето си, но не се отказва и от битката да промени системата в България!

(Красимира Обретенова заедно с други България  в Холадния – протест в  подкрепа на  Майките и с искане на Оставката на Валери Симеонов –  Хага, Холандия -26.10.2018г.)

Красимира подкрепя протеста на Майките „Системата ни убива“, яростно разобличава лицемерието на политиците ни и споделя случващото се с нея и с дъщеря и Пасионария в Холандия. Разликата между грижата, която оказва холандската държава за децата с увреждания и  мъките в България е неописуема. Точната дума за случващото се в България с тези деца и родителите им  е геноцид! Цяла армия чиновници и  политици се храни от мъките и болката на тези хора. Стотици милиони изтичат всяка година, а децата не получават почти никаква адекватна грижа.  Системата е проядена от корупция, некадърност и бездушие, а децата с увреждания са просто статистика. Дори това не са, защото няма регистър на тези деца и техните нужди, увреждания и заболявания. Те са просто един досаден проблем за който премиера Борисов пожела да му се махне от главата. Но те не са махат, а продължават битката си. Битка за живот. Въпреки гаврите, въпреки безразличието и лъжите на политиците, Майките не спират с протестите си!  БОЕЦ подкрепяме протестите на Майките и сме били до тях през годините.

Красимира Обретенова: „Политизирана съм, но не до такава степен, че да амортизирам човешкото в човека и себе си. Искам човешка Европейска България, а това може да се постигне , ако критичната маса от съпротивляващи се на ченгеджийското управление на страната от всички партии и цветове, започне да действа , а не да играе роля на вътрешна емиграция.“

Това е решението. Една непримирима Майка казва и показва на всички ни, че можем да се преборим, че можем да върнем нормалността в държавата и живота си. Важното е да не се отказваме и да отстояваме целите си до край. И само от нас зависи да върнем усмивките по лицата си, да върнем мечтите на децата си и да им дадем шанс и избор да живеят нормално в нормална държава. В родината им. И първата стъпка в тази битка е да отстраним мафията от властта. Мафията на мутрите, ченгетата, гинките, калинките и корумпираните партийни мишки. Те са системата, която ни краде и убива.

Респект, Красимира и благодарност за примера и силата, която даваш на всички ни! Поклон и пред непримиримостта на Майките, които и днес бяха на площадите в София и страната.

Красимира Обретенова – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!