БОЕЦ внесе сигнал в КПКОНПИ за „Къщата в Барселона“

Днес, 21.11.2018г. БОЕЦ внесе сигнал до антикорупционната комисия във връзка с тежкият корупционен скандал „Къщата на Борисов в Барселона“. Действията ни са продиктувани от бездействието на прокуратурата, която обяви преди няколко месеца, че е образувана проверка по случая, но до сега няма никакви резултати.

На 29.07.2018г. БОЕЦ внесе сигнал до испанската прокуратура и посолството на Кралство Испания в София. По наша информация испанските институции са започнали действия и разследване по този казус. А българските кога?

В сигнала е посочено:

„На 07.07.2018г. в медийното пространство в България бе публикуван видео материал, в който се разкриват данни водещи до основателни съмнения за корупция, пране на пари, данъчни и финансови измами на територията на Република България и кралство Испания. От приложените документи могат да се направят обосновани съмнения за извършени тежки корупционни и други престъпления в които са замесени български политици и бизнесмени. Прилагаме линк към видеото:

Във видеото се твърди, че на ул. Францеск Ривалта 8 в Барселона, има регистрирани две фирми – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Собственици и управители са Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща Георги Станков Йовчев.  Фирмите са с  активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност и е неясен произхода на средствата им.  Самата къща находяща се на този адрес е собственост на една от фирмите.

През ноември 2012 г. в Барселона е учредена фирмата Numin Invest Sl. Седалището съвпада с това на друго дружество, чийто бизнес е да регистрира компании. Капиталът е 3 хил. евро. През февруари 2013 г. Борислава Йовчева влиза в управлението на барселонската фирма Numin Invest Sl. Променя се и адресът на дружеството, който при проверка в google street view съвпада с показаната в клипа къща.

На 31 май 2013 г. капиталът на дружеството е увеличен с 2.9 млн. евро, а то престава да бъде еднолично, т.е. в него влиза друг акционер. Според изпратените до медиите документи това е станало чрез апорт на къщата, а акционери са станали Александър Чаушев и Яна Горанова. След няколко месеца Борислава Йовчева излиза от управлението на Numin Invest Sl. и на нейно място е назначен баща ѝ.

Другото дружество, визирано във видеото, е Ema Bgs SL. То е основано през юли 2013 г. и е на същия адрес, на който е къщата. Негов управител е бащата на Борислава Йовчева – Георги, а в документите за негов домашен адрес е записан този на къщата. През 2015 г. капиталът на дружеството в вдиган два пъти – веднъж с 1 млн. евро, а втория път – със 750 хил. евро, а в управлението му влиза жена с името Силвия Николова.

Според изпратените документи и видеото вдигането на капитала е станало с вноски от кипърското дружество Palms Enterprises, чийто пълномощник е близкият до управляващата в България партия ГЕРБ бизнесмен Йордан Христов, който е в общи дружества със Силвия Николова. Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в дружеството „Спортни имоти Приморско“ АД. В управлението на същото дружество от 2008 до 2011 г. е влизал близкият до Бойко Борисов (премиер на България) бизнесмен Иван Саздов.

БОЕЦ считаме, че в така представената и станала публична информация, се съдържат данни за пране на пари, финансови, данъчни и други престъпления на територията на Кралство Испания. В сигнала ни сме посочили наша електронна поща за контакт и отговор и заявяваме своята готовност да сътрудничим на испанските власти за установяване на всички факти и обстоятелства касаещи подаденият от нас сигнал.

Прилагаме документи и коментар към тях.“

Доколкото стана ясно, от авторите на видеото за къщата в Барселона, българската прокуратура и служби са сезирани по случая. БОЕЦ, от богатият си опит в контактите си с прокуратурата в България дълбоко се съмняваме, че ще се стигне до някакъв резултат. Борисов си избра Цацаров не за да му разследва къщите в Барселона и офшорните му фирми, а  за да спира подобни разследвания.

Затова БОЕЦ решихме да сезираме испанските власти. И защото вярваме, че Истината е над всеки и трябва да се борим за нея на всяка цена. А в България често Истината е грозна, или смачкана, или забутана в чекмеджето на някой прокурор, или забранена дори. И който посегне към нея бива обявяван за враг на стабилността на мафията. А без истината няма свобода. Веднъж вече, след сигнала ни срещу Пеевски разобличихме КПКОНПИ, като поредната слугинска и подчинена на мафията структура и принудихме шефа и, Пламен Георгиев да обяви Пеевски за „НАЙ-ЧИСТИЯТ В ДЪРЖАВАТА“. Сега отново имат възможност да докажат своята лоялност към мафията, но вече ще трябва да обасняват и на испанските и международните институции на КОЙ бог се кланят.  

Припомняме, че още през януари 2016г. темата за къщата в Барселона на премиера Бойко Борисов бе поставена от съдия Владимира Янева в публикуваните от Биволъ записи, станали известни, като „Яневагейт“

Припомняме, че на 17.11.2015г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП във връзка с „Яневагейт“. През 2016г. внесохме още два сигнала по същият казус срещу Мондешки и двама магистрати. До днес отговори няма.

Припомняме, че премиера Борисов обяви „Яневагейт“ , за разговор между „две каки“, само че „каките“ бяха действащи съдии.

Припомняме, че в България няма нито едно повдигнато обвинение за корупция срещу лице от високите етажи на властта. И нито един висш управник осъден за корупция.

Припомняме, че България е официално обявена за най-корумпираната и бедна държава в ЕС.

Надяваме се испанските власти да си свършат работата. Борбата с корупцията и борбата с мафията са обща битка, защото корупцията и мафията не признават граници и нашите корумпирани управници крадат еднакво добре както от гърба на българите, така и от европейските данъкоплатци. Пример за това са еврофондовете, които от години са източник на ресурс за българската мафия и обръчите от фирми на  Пеевски и Борисов. Милиарди потънаха в джобовете им. Къщата в Барселона е олицетворение на тоталната мафиотизация на държавата, на наглостта и арогантсността на управляващите. Пример, защо сме обявени за най-корумпираната държава. И пример, защо сме най-бедни.

Ще  ви информираме за следващите си стъпки и действия, както и за отговорите и реакцията на испанските и българските институции. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА