Парламента отвори, Булгартабак затвори! С какво Пеевски е по-различен от Банев?

Три години след като Пеевски официализира собствеността си в „Булгартабак“, 80% от мощностите на холдинга вече са закрити. Корпулентният депутат не е „записал“ нито един един работен ден в народното събрание, но е отговорен за закриването на над 1400 работни места в заводите на “Булгартабак“ в София и Благоевград. Схемата е класическа – приватизираш, източваш, експлоатираш, ограбваш, убиваш и закриваш. Тютюневият холдинг бе продаден от първото правителство на Бойко Борисов през 2011г. след непрозрачна и непазарна процедура. Предприятието е структуроопределящо и с монополно положение на пазара за продажба на цигари и с дял при изкупуването на тютюна от производителите, като така осигурява и контрол върху една немалка част от населението живеещо в регионите разчитащи на този поминък. Още по време на  сделката възникнаха съмнения, че Борисов продава „Булгартабак“ на Пеевски и на… себе си, а финансирането е осигурено от Цветан Василев. Шефа на Агенцията за приватизация по времето, когато е  реализирана сделката, Емил Караиванов сега е министър на икономиката на Пеевски в третото правителство на Бойко Борисов, а „Булгартабак“ е полужив труп. Марките, техниката и оборудването са разпродадени, а хората са на улицата. Загубите за държавата са за стотици милиони, хиляди човешки съдби са съсипани, а Пеевски и Борисов продължават да управляват и ограбват държавата.

През последните месеци прокуратурата демонстрира активност по отношение на така наречените „лоши приватизатори“ , емблематичен пример е ареста на Баневи. Въпроса днес е , ще бъде ли приложен същият критерий по отношение на Пеевски, заради обезкостяването и ограбването на „Булгартабак“? Отговора е еднозначен – НЕ! Прокуратурата е пряко подчинена на Пеевски и престъпленията извършени от нейният господар остават встрани от вниманието на Цацаров и подчинените му.

Днес се навършват точно три години от първият сигнал на БОЕЦ срещу Пеевски, във връзка с обявените от него активи и собственост за десетки милиони, без да е ясно какъв е източника на средствата с които той е придобил тези активи!

Буквално месеци преди това Пеевски бе декларирал стар Опел и няколко десетки хиляди лева капитал и за няколко седмици се превърна в мултимилионер! Небезивестната порокурор Бецова (част от шпицкомандите на Цацаров, на пряко подчинение на Пеевски) отказа да образува дори предварителна проверка по сигнала на БОЕЦ с мотива, че Пеевски и майка му Ирена Кръстева са проверявани през 2014г. и не са открити никакви разминавания в декларираното от тях имущество и доходите им. БОЕЦ обжалвахме пред всички инстанции, с аргумента, че в подаденият от нас сигнал се съдържат данни, факти и информация за сделки и действия случили се през 2015 и 2016г., които няма как прокуратурата и НАП да са провеврили през 2014г. През януари 2018г. в първият работен ден на новата антикорупционна Комисия , БОЕЦ внесохме отново същият сигнал. Няколко месеца по-късно, шефа на КПКОНПИ, Пламен Георгиев, обяви Пеевски за „най-чистия в държавата“, а срещу нас бе впрегната цялата ченгеджийница на мафията и свинските парцали изляха варели с помия. В държавата на мафията свинете са защитени, а борещите се за истината са обявени за врагове и вредни.

https://www.boec-bg.com/2018/01/23/%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D1%86-%D0%B2-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2/

През тези години и в следствие и на нашата дейност хората разбраха едно нещо – не можем да разчитаме на институциите в борбата срещу корупцията и мафията, защото самите институции са подчинение на мафията и обслужват нейните интереси. Единствената сила, която може да се противопостави на това зло е гражданското общество, а единственият начин е на площадите и бой до дупка. Иначе ще продължим да гледам как държавата ни се превръща в гробище и как гаснат и последните светлинки в родните ни градове и села, докато дебелите стават все по дебели. 2019г. е изключително важна година защото предстои най-важният избор, този на нов главен прокурор. Не трябва да позволяваме на мафията да си избере следващата Цаца и начина да го предотвратим е, като изринем мафията от властта преди това. БОЕЦ водим тази битка. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ЦВЕТАНОВ говори вчера за „сигурността на изборите“, все едно Хитлер да изразява загриженост за здравето на евреите.

ЦВЕТАНОВ говори вчера за „сигурността на изборите“, все едно Хитлер да изразява загриженост за здравето на евреите. Наглост и цинизъм извираше от думите на Нинова, Карадайъ, Сидеров, Цветанов и останалите национални предатели, свинчуги и бандити в парламента. Говорят за евроизбори, за предсрочни избори и кметски избори! НО НИКОЙ не говори за най-важният избор през 2019г. – избора на нов главен прокурор!

Мафията ще стиска властта докато си избере новата Цаца. Борисов и Пеевски и техните слуги и господари знаят, че този избор е на живот и смърт за тях. Преди манията за власт на Буда и останалите мафиотски кланове беше продиктувана от огромната им алчност, защото властта им осигуряваше възможност да източват обществените ресурси, да крадат и грабят държавата, общините и еврофондове. През последните години битката за властта е водена от страха на дебелите! Страх, че загубят ли властта престъпленията им ще бъдат разкрити и ще им бъде потърсена отговорност! А страхът е по-силна емоция от алчността. Готови са на всичко, за да запазят престъпната си власт и контрола върху съдебната система и всички институции, които тя им дава. Ще раздават нашите пари, ще бутатт цигански коптори, ще плащат, ще арестуват, бият и преследват, ще се гърчат, ще мачкат и дори убиват. Ще лъжат, заплашват и обещават. След избора на нов ВСС, избора на нов главен прокурор от мафията ще им гарантира още седем години безнаказаност и чадър за грабеж и репресии над неудобните. Както през последните десетилетия и най-вече през последните седем години. Важно е къде, как и кой ще си избере новият главен прокурор. Дали в хотел „Берлин“, дали в някой офис в ЦУМ, или в гаража в Банкя, този избор ще предопредели съдбата на българите и на мафията през следващите години. Ако позволим на свинете да си изберат отново следващитя главен прокурор, то мафията ще бетонира своята власт и диктатура, а народа ще се удави в кочината им окончателно през следващите седем години. Остава само една възможност, да изринем свинете преди това, заедно с Цацаров, техният пазител.

БОЕЦ фокусираме цялата си енергия и дейност за постигането на тази цел. Най-важната битка за 2019г. Скоро ще обявим и конкретните си действия. Буда, Пеевски и Цацаров трябва да бъдат свалени от властта и гражданите не трябва да позволим на мафията да си избере следващитя главен прокуро. Това е, всичко друго следва след това!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА