Докато Борисов ревизираше приватизацията, Пеевски изяде Булгартабак!

На 26.10.2016г. на заседание на Министерски съвет, Бойко Борисов заяви, че ще направи ревизия на приватизацията по време на целият преход, на всички сделки с държавни активи. Повод за тези негови думи станаха обвиненията за продажбата на „Булгартабак“ от първото правителство на Буда!

„Булгартабак“ не е продаван от мен. Много ясно искам да го кажа на тези, които са им сведени тези опорни точки. „Булгартабак“ нито имаше пари в сметката тогава, това, което са ми докладвали, и беше продаден от Агенция за приватизация“, каза Борисов тогава. Справка в сайта на агенцията показва, че и при първия мандат на ГЕРБ, и след това изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е Емил Караниколов. Той е на директно подчинение на премиера Борисов, а организацията е на  бюджетна издръжка. След последните извънредни избори, същият този Емил Караниколов беше назначен от Борисов за министър на икономиката, а към днешният ден заводите на Булгартабак в София и Благоевград вече са само спомен. Пеевски изяде „Булгартабак“, а Борисов му бършеше брадичката, докато Шиши лапаше милионите източени от заводите.

Припомняме, че към момента НЯМА нито една образувана ревизия на  приватизационна сделка – поредната мегалъжа на Буда. Припомняме и че Борисов е все още на власт. Припомняме и че Агенцията за приватизация и ДАНС са на пряко подчинение на Бойко Борисов. Припомняме, че ни управлява патологичен лъжец и измамник. Припомняме и че по времето на Бойко Борисов, Пеевски бе обявен за „най-чистият в държавата“, нещо, което и Орешарски не посмя да направи. И не на последно място припомняме, че Борисов и Пеевски са си едно. Припомняме, защото българите имат склонност да забравят бързо. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Г-н Горанов, БОЕЦ не сме ви забравили! Платихте ли си парното?

С последните си акции в края на 2018г.  БОЕЦ внесохме два знакови сигнала до антикорупционната комисия и прокуратурата. И продължаваме с натиска.

Казуса с луксозният апартамент на кръстника на финсовият министър, който го използва, като собствен без да плаща наем в продължение на 6 години, се превърна в един от най-големите скандали. Става дума за няколко стотин хиляди лева, които Горанов си е спестил от наеми, както и за конфликт на интереси и корупция. Сумата не е огромна, свикнали сме да измерваме откраднатото и „усвоеното“ от нашите управници в милиони, а напоследък и в милиарди. Тук втрещяваща е ароганстността и наглостта на Горанов. И това предизвика лавината от възмущение в обществото.

Отдавна изтиче 20 дневният срок, който Цацаров даде на КПКОНПИ, за да провери случая. Междувременно БОЕЦ внесохме и допълнителен сигнал във връзка с този казус, като добавихме и нова информация публикувана от сайтовете Биволъ и Фрогнюз, за още една вила на кръстника, която Горанов използва. Както и за това, че синът на кръстника е бил назначен на работа във финансовото министерство, по времето, когато Горанов е живеел безплатно в жилището му и е оглавявал министерството.  Добавихме в сигнала ни и сходният скандлал с общинското жилище на еврокомисар Мария Габриел, използвано от нея на занижена цена, като социално слаба по времето, когато е била евродепутат със заплата от над 30 000 лева. Щетите остават за Община София. Сайта Биволъ направи задълбочено разследване на този случай и публикуваха цялата информация. От КПКОНПИ съобщиха, че са образували проверка за конфликт на интереси срещу Владислав Горанов по сигнала на БОЕЦ, а същият сигнал, заедно с втората част за Мария Габриел бе внесен от нас и до Европейската комисия. 

Измина още един месец, КПКОНПИ мълчат, като гербаджия на разпит в ДАНС, обществото се занимава с малоумието на Каракачанов и компания, а Влади Горанов и началника му Буда, захраниха обръчите си от фирми и тези на Пеевски с един милиард и триста милиона лева за “строежа“ на магистрала „Хемус“.  Така работи мафията и превзетите от нея институции. КПКОНПИ, които са на пряко подчинение на Пеевски не могат да проверяват Горанов, който е един от бригадирите на Пеевски и негов главен наместник в правителството. БОЕЦ обаче не забравяме и принуждаваме дебелите да отбиват ударите ни и разобличаваме лицемерието и лъжите им.

На 27.12.2018г. БОЕЦ внесохме във ВКП и  сигнал за корупция, злоупотреба с власт, конфликт на интереси, търговия с власт, данъчни и финансови престъпления, по повод направеното изявление от Марк Жирардели, че той е собственик на „Юлен“. Малък Коледен подарък от БОЕЦ за управляващата ни мафия.

Разследване на „Биволъ“ от 2014г. показва, че „Юлен“ е собственост на Цеко Минев, основен акционер и собственик на ПИБ, към която дружеството има огромни дългове. Собственоста е скрита зад подставено лице, което се явява собственик и на други активи, фирми и бизнеси свързани с Минев и ПИБ – малоимотният кипърец Георгиус Георгиу.  В продължение на години институциите в България се правят на ударени за престъпните схеми, с които капитала на ПИБ се източва чрез огромни кредити от нейните собственици през свързани и контролирани от тях офшорки скрити зад Георгиус и подобни. Образуваните от прокуратурата проверки по сигнали на Биволъ и БОЕЦ завършиха без „данни за извършени престъпления’. Предвидимо. След фалита на КТБ, #ФалираЛиПИБ стана обслужваща банка на мафията и Пеевски, а те са господари на прокуратурата. Цацаров не може да посегне на златната кокошка на своите господари.

На 16.12.2018г. бившата ски звезда, Марк Жирардели заяви в свое интервю. че той е собственик на „Юлен“. 

На следващият ден – 17.12.2018г. сайта  „Биволъ” публикува свое разследване и документи, от които е видно, че краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу, а не Марк Жирардели. Предвид високият обществен интерес и риска от извършване на престъпни действия, включително и пране на пари и реализирането на различни измамни схеми, БОЕЦ сезираме прокуратурата да провери кой е реалният собственик на „Юлен”, дружество, което се явява един от най-крупните концесионери в страната, както и произхода на средствата за закупуване на неговите акции и активи. Междувременно бе осветлена и допълнителна информация по казуса, която БОЕЦ сме готови да предоставим на прокуратурата.

В същото време обществено известно е, че г-н Марк Жирардели е и съветник на министъра на туризма, г-жа Николинка Ангелкова. Това стана ясно от изявление на министър Ангелкова на 12.12.2014г. Прилагаме линкове от съобщение по темата от Българското национално радио и други медии:

https://www.bnr.bg/vidin/post/100497464/mark-jirardeli-stava-savetnik-na-ministara-na-turizma

http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mark-jirardeli-stava-suvetnik-na-angelkova

https://www.24chasa.bg/novini/article/4478083

Разбираме, че в качеството си на собственик на „Юлен” , г-н Жирардели от 2016г. е бил и съветник на министър Ангелкова. Разбираме от неговите думи, че ще работи за подобряване на инфраструктурата, което да доведе до повишаване на цената на продукта. А самият той в определ период от време след 2016г., освен съветник на министър Ангелкова е и собственик (по негови думи твърдения от 16.12.2018г.) на огромна част от тази инфраструктура, като собственик на „Юлен”. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че министър Ангелкова и г-н Жирардели са в конфликт на интереси. Министър Ангелкова е член на Министерски съвет и е участвала чрез гласуване  във взимането на редица решения конкретно касаещи ски зона Банско, обект на концесия от форма „Юлен”, както и решения касаещи откриването на втори лифт на ски зона Банско, което е в пряк интерес на „Юлен”  докато в това време е била съветвана от собственика на „Юлен”. Корупция и конфликт на интереси.

БОЕЦ сезирахме прокуратурата за тези обстоятелства и изисквахме образуването на досъдебно производство, в хода на което да бъдат проверени всички факти с цел установяването на обективната истина, както и наличието на извършени престъпления от общ характер.

До днес отговор нямаме, но ще припомним на Цацаров за този сигнал. Прокуратурата няма как да посегне на Минев и #ФалираЛиПИБ, банката-касичка на Пеевски и мафията, но вкарваме напрежение в системата и дебелите допускат грешки.

В битката срещу мафията трябва да бъдем последователни и да водим битките си до край. Скандалите и гейтовете следват един след друг, но поне едно нещо трябва да доведем до край. И лавината ще тръгне. Няма вечни диктатури, само човешкият стремеж към свобода и справедливост са вечни. 2019г. ще бъде годината на възмездието и е изключително важно след като отстраним бандата на Буда от властта да не позволим да бъдем излъгани отново. Грабданите трябва да вземем инициативата и да редим събитията. Да изринем цялото блато до дъно. БОЕЦ водим тази битка. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА