Сигнала на БОЕЦ срещу Горанов вкара КПКОНПИ в капан! В петък искаме среща с Пламен Георгиев.

Втори месец КПКОНПИ мълчи за проверката срещу Владислав Горанов по сигнала на БОЕЦ за КръстникГейт! Трябва да припомним някои факти и хронология защото наложеното медийно затъмнение върху дейността на сдружението, нашите акции и сигнали има за цел да прикрие престъпленията на Горанов и бандата на Буда и Пеевски използвайки късата памет на българите. Няма да го позволим. Като вносители на сигнала, в петък БОЕЦ ще внесем заявление в КПКОНПИ за среща с Пламен Георгиев, шеф на Комисията, на която среща да ни бъде дадена информация за хода и резултатите от проверката. Припомняме, че веднъж вече БОЕЦ заявихме среща с Пламен Георгиев, но той си взе еднодневен отпуск и срещата не се състоя. Разбираем е страха на компира, но БОЕЦ никога не се отказваме и ако е нужно ще окупираме входа на сградата на КПКОНПИ (и задният вход също, имаме опит още от времето на Орешарски) и ще се срещнем с Пламен Георгиев. Темата е важна.

Още с подаването на сигнала обявихме, че вкарваме КПКОНПИ в ситуация, в която нямат полезен ход. Към сигнала ни срещу Горанов за конфликт на интереси бе приложен и сигнал срещу еврокомисар Мария Габриел, за сходен казус – скандала СтокиранеГейт. И веднага след това внесохме същият сигнал и до европейската Комисия. Компирите не могат вече да потулят случая, но и не могат да посегнат на Горанов – един от бригадирите на Пеевски, който е и техен господар. Остава, по примера на прокуратурата с производството срещу Московски, да обявят, че Горанов е невинен защото… не е виновен и да потвърдят образа си на защитник на мафията, което също е резултат. Или да ги принудим да си сършат работата. Продължаваме с натиска. Последователност и упоритост, това е начина!

Хронологията до момента:

След шумният скандал около Владислав Горанов и безплатното жилище, което обитава предоставено му от неговият кръстник, БОЕЦ внесохме сигнал в КПКОНПИ. В сигнала приложихме и допълнителна информация, разкрита междувременно от сайтовете „Биволъ“ и „Фрогнюз“, за още една луксозна вила, която финансовият министър ползва. Както и факта, че по времето, когато е използвал безплатно луксозният апартамента на своят кръстник, синът на кръстника е бил назначен на отговорна длъжност във финансовото министерство под ръководството на Горанов.

Сезираме антикорупционната Комисия и за скандала „Стокиранегейт“, при който еврокомисар Мария Габриел е ползвала неправомерно в продължение на години общиско жилище, като социално слаба, бидейки евродепутат с над 30 000 лева заплата. Щетите за Община София са за десетки хиляди лева. Поставяме КПКОНПИ в ситуация, в която нямат полезен ход. Или ще трябва да образуват проверка и срещу двамата (защото казусите са сходни) и тогава скандала ще стигни и до Брюксел, или ще трябва да „смачкат“ сигнала на БОЕЦ, което знаят че няма да им позволим да направят.

Случаите на Горанов и Габриел не са нещо ново, шампион по „жилищни гимнастики“ е шестоапартаментният Цветан Цветанов.

Седмица по-късно от антикорупционната комисия съобщиха, че са започнали проверка срещу Горанов за конфликт на интереси по сигнала на БОЕЦ!

На 18.12.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал за Владислав Горанов и КръстникГейт, както и за Мария Габриел и СтокиранеГейт до Европейската Комисия. Става дума за корупция, данъчни и финансови престъппления  и конфликт на интереси извършени от министър на финансите на държава членка на ЕС и действащ еврокомисар.

На 17.01.2019г. от представителството на ЕК в София получихме отговор, че сигнала ни е разгледан и изпратен до кабинетите на председателят на ЕК и еврокомисар Вера Йоурова. Формален отговор, но действаията ни продължават и БОЕЦ изискваме от адресатите извършване на проверка по същество и произнасяне по иложените от нас факти и обстоятелства. ЕК в този си състав е в края на своят мандат, белязан с много скандали, нерешени проблеми и неспособност за решаването им. Имат шанс в края на мандата си да покажат решителност и готовност за реална борба с корупцията и негативните процеси разяждащи Европа.

Десетките ни акции, протести и сигнали с натрупване водят до резултати. Разобличаваме управляващата ни мафия и принуждаваме дебелите да отвръщат на акциите  ни. Репресиите и ударите срещу нас доказват, че сме на прав път и че дебелите ги боли от нашите действия. Статуквото се пропуква, а  ни е нужен само един пробив и лавината ще тръгне. Ще успеем , важното е да не се отказваме и да водим битките си до край! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Деца умират, а мафията отчита милиарди „излишък“! Управляват ни изроди!

ГЕНОЦИД е точната дума.
Стотици българи, деца, мъже и жени се нуждаят от средства за лечение и са принудени да просят левчета от сънародниците си, за да живеят. Да треперят, да броят стотинките от кутиите за дарения и да се молят средствата да бъдат събрани преди да е станало късно. Понякога успяват, друг път тихо си угасват. Кошмар, който е ежедневие в държавата на мафията.


В това време управляващите отчитат милиарди бюджетен излишък и дори се хвалят, че са одрали от гърба на българите повече пари, от колкото им трябват. Бойко Борисов с гордост говори за тези милиарди, а в това време ежедневно погребваме поредните жертви на геноцида на мафията. Можем да направим аналогия на държвният бюджет с бюджета на едно семейство. Ако детето ти е смъртно болно и има нужда от средства за лечение, ти ще платиш ли за лечението му? Или ще го гледаш как умира и ще си внесеш парите в банката, за да си ги харчиш за удоволствия? Точно това прави Буда и бандата му престъпници. Стотици български деца, мъже и жени имат нужда от лечение и за тях пари няма, но държавата внася един милиард и триста милиона лева в банкова сметка, за строежа – грабежа на магистрала, докато болните умират, обявявайки тези пари за „излишни“. Излишни за кого? Здравната каса, чиито резерв Бойко Борисов открадна дължи над 300 милиона на чужди здравни каси, но правителството не плаща тези задължения с „излишъка“. Може ли да имаш излишни пари, като в същото време имаш задължения? Може, защото „излишъка“ всъщност не е излишен, той е нужен. Това е поредната хранилка за мафията. За Борисов е по важно Пеевски, Златев и останалите дебели да продължат да се угояват. Това е единствената цел на това управление, да използва властта, за да източва и ограбва държавата, осигурявайки си безнаказаност за престъпленията чрез контрола върху прокуратурата. Никой не се интересува от болките, мъките и нуждите на българите. По важен е интереса на Гергов, Божков, Минев…
Управляват ни изроди, най-долните и алчни престъпници. Имаме право да се борим срещу това зло с всички необходими средства. БОЕЦ водим тази битка. Борбата за живот и справедливост срещу алчността на изроди, хранещи се с болката, мъката и нещастието на най-бедният народ в Европа.
#УправляватНиИзроди
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението, а в началото на всяка публикация е инсталиран бутон за дерения за ваше улеснение. Борбата срещу мафията е тежка, опасна и скъпа битка. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

„СОФИЯ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КОРУПЦИЯТА“ – БОЕЦ внесе официално предложение до ЕК.

На 22.01.2019г. БОЕЦ връчихме официално на зам. ръководителя на представителството на европейската Комисия в България, г-н Христо Христов, Предложение до ЕК за учредяване на нова категория „ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КОРУПЦИЯТА“, като БОЕЦ номинираме София, като първи носител на това „звание“. Представихме и нашите конкретни аргументи за номинацията и инициативата.

Получихме уверение от г-н Христов, че Предложението ни ще  бъде изпратено до членовете на ЕК. Прилагаме текста на докумнета:

До: Председателят на  Европейската Комисия, г-н Жан-Клод Юнкер, както и до членовете на ЕК, чрез  Представителството на Европейската комисия в гр. София

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ОТ

 ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество и европейски граждани, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание следното Предложение:

БОЕЦ приветстваме всяка инциатива, развиваща сближаването между народите, социалното включване и диалога между културите,  като събитието „ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА”.  Изразяваме своята подкрепа и предлагаме учредяването на нова категория – „ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КОРУПЦИЯТА”, като номинираме София за първи носител на това „звание”.

      Мотивите ни са следните:

БОЕЦ вярваме, че европейските народи и институции трябва да имат волята и силата да поставят важните за обществата ни проблеми, като задължително и необходимо условие за тяхното решаване. Корупцията е един от тежките проблеми на нашето съвремие, като неговото решаване е една от най-важните задачи на национално и европейско ниво. Редица изследвания и класации на неправителствени организации, както и на европейски институции, като „Трансперънси интернешънъл“, „Прозрачност без граници“, „Евростат” и др. поставят България от години на първо място по ниво на корупция. Усилията на гражданското общество в България трябва да бъдат подкрепени, а проблемите поставени ясно, за да можем с общи усилия да търсим решения и постигаме резултати в битката срещу корупцията. БОЕЦ считаме, че това е един от начините и се надяваме да получим Вашата подкрепа. Изразяваме своята готовност да се явим пред ЕК и да представим и защитим своята идея.

Дата:22.01.2019г.    

Георги Георгиев – Председател на УС на ГД„БОЕЦ” 

Предложението и инициативата на БОЕЦ  не бива да се приемат, само като провокация, напълно сериозни сме. До дни наш представител ще внесе в Брюксел Предложението ни и до европарламента. Разобличаването на престъпната същност на управляващата ни мафия е важна задача. Даваме възможност на този състав на ЕК в края на своят мандат, освен с хроничният ишиас, стокирането и неспособността си се справят с важните за европейските народи проблеми,  да напарвят и нещо конструктивно, с което да бъдат запомнени. Ще информираме за развитието на инициативата и отговора на ЕК.

/Снимката е от сайта „Авантаж“/

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението, а в началото на всяка публикация е инсталиран бутон за дерения за ваше улеснение. Борбата срещу мафията е тежка, опасна и скъпа битка. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSAGBSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА