Прокуратурата: “Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата…“

Прокуратурата: “Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата…“

През 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу лицето Цветан Генчев Цветанов, за това, че в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, чрез свои действия и изказвания е дал основание на съда по правата на човека в Страсбург да осъди България по редица дела, което е довело до щети за държавата по изплащане на присъдените обезщетения и тежко увреждане на авторитета на държавата. В мотивите на съда в Страсбург се посочват конкретни действия на МВР и лично на Цветанов, чрез които са нарушава презумпцията за невиновност, както и бруталните и унизителни действия на прокуратура и полиция при извършване на редица арести. Към юни 2016г. Общият размер на присъдените обезщетения, които България трябва да заплати само по тези случаи (операция “Медузите“, “Касоразбивачите“ и други) е над 250 000 лева. Всички помним бруталните кадри излъчени в национален ефир от тези акции и извършените арести. Не става дума за отговорността и обвиненията на задържаните, със сигурност голяма част от тях  трябва да бъдат разследвани, става дума за начина по който беше извършено това – зрелищно, цинично, типично по мутренски, за което България е осъдена многократно. Към днешна дата щетите причинени от Цветанов на българската държава вече са в порядък от милиони лева!

В своя отговор прокурор Пиронева от СГП потвърждава твърдяното от БОЕЦ, сама посочва, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, признава, че от това са възникнали щети за държавата – сумите, които е трябвало да заплати, но… “считам, че по ясен и непротиворечив начин се обосновава извода за липса на каквото и да е извършено престъпление“!

Прокуратурата ни казва в официален документ, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинил е щети за държавата в качеството си на длъжностно лице, България е осъдена заради действията му (посочен е персонално в мотивите на съда) в Страсбург да заплати обезщетения по тези дела, но НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

И ОТКАЗВА да образува наказателно производство срещу Цветан Цветанов! ! Мотивите са абсурдни! Единственият аргумент в отказа на прокурор Пиронева е, че в сигнала си БОЕЦ сме се позовали на материали в медиите. Разбира се, че се позоваваме на материали в медиите, съда в Страсбург също!  Но освен това, междувременно БОЕЦ изисквахме по ЗДОИ от министерството на правосъдието информация за делата и осъдителните присъди срещу България в международният съд за правата на човека в Страсбург, като отговора на МП и цялата получена информация са предоставени на прокуратурата. Отговора на МП също е скандален! Оказа се, че България не разполага с информация и не следи всички дела в Страсбург срещу страната ни! Как тогава се защитаваме и защитаваме интересите на държавата и обществото по тези дела?!

БОЕЦ обжалвахме отказа на прокурор Пиронева и СГП да образува наказателно производство срещу Цветанов пред апелативна прокуратура, като изрично изискваме от прокуратурата да се установи и потърси  персонална отговорност от Цветан Цветанов и длъжностните лица причинили щети на държавата по конкретният сигнал.

И абсурдите продължават. Апелативна прокуратура потвърждава отказа на СГП с аргумента, че Цветанов е нарушил човешките права на граждани, които след това са осъдила държавата, но в действията му не е имало “ПРЯК УМИСЪЛ“ и затова няма престъпление! Но всички ние плащаме милионите, по делата в Страсбург! Според прокуратурата Цветанов е причинил тези щети на държавата “без да иска“, или случайно и като така, няма проблем!

През март 2018г.  БОЕЦ разкрихме, че за периода след 2000г. установените задължения за ДДС по ревизионни актове на НАП са над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА, от които почти 6 МИЛИАРДА вече са обявени за несъбираеми. Това е само един от начините за ограбване на държавата. Действията на Цветанов и други управници нанасят не по малки вреди на държавата. Много са начините по които мафията съсипва страната ни!

Общото между всички тези действия и ДДСгейт е, че народа плаща цената! Общото е, че институциите са част от схемите и осигуряват реализирането им и безнаказаност на извършителите, вместо да защитават общественият интерес.

Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър! Напротив! Те продължават да стоят в управлението и да нанасят вреди на държавата!

А на върха на пирамидата на  всички тези схеми, далавери, престъпления и закононарушения, на потъпкването на човешките права и превръщането на България в мафиотска държава без справедливост и върховенство на закона стои прокуратурата! А на върха на прокуратурата стои Цацаров. А над Цацаров стоят Борисов, Пеевски и Цветанов. Престъпниците са недосегаеми, мафията владее държавата, източва нейните ресурси и мачка неудобните, а прокуратурата в лицето на главният прокурор и шпицкомандите му са превърнати в бригада за мокри поръчки, прикриване на престъпленията на мафията и репресиране на неприемащите нейната власт!

На 22.06.2016г. в национален ефир, Цветанов заяви, че няма да се извини за унизителните и брутални акции и щетите причинени на държавата. Други били виновни.

http://www.mediapool.bg/tsvetanov-nyama-da-se-izvini-za-prisadite-na-strasburg-drugi-bili-vinovni-news250708.html

Управляват ни най-наглите и алчни престъпници, които историята ни познава! БОЕЦ не искаме извинения, искаме отстраняване от властта, съд и затвор за националните предатели ограбващи и съсипващи държавата ни! И няма да спрем докато не го постигнем. 

На 12.10.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до КПКОНПИ срещу бившият министър на вътрешните работи от кабинета на Буда 1 (2009г. – 2013г.) – Цветан Цветанов.

Сигнала е по повод причинени от Цветанов щети за държавата в особено големи размери. Щетите са в резултат на множество обезщетения, които България е осъдена да изплати по дела в международният съд за защита правата на човека в Страсбург. Към момента щетите за държавата по тези дела се изчисляват на почти два милиона лева. Основание за тези дела са действия на Цветанов и ръководените от него служители на МВР, както и действията на прокурори, при извършване на брутални арести и изявления на бившият министър включително и от парламентарната трибуна, нарушаващи презумпцията за невиновност, нарушаващи човешките права и унижаващи човешкото достойнство. Тези действия на Цветанов са изрично посочени в мотивите на ЕСПЧ, както и той е визиран персонално.

БОЕЦ изразяваме категоричното си убеждение, че всяко длъжностно лице носи персонална отговорност за своите действия и бездействие довели до щети за държавата. В случая имаме доказани действия и ясен и установен извършител, но нямаме санкция. Имаме присъди срещу България, но нямаме виновни. БОЕЦ считаме , че действията на Цветан Цветанов са продиктувани от стремежа му да спечели политически дивиденти за себе си, както и за политическата партия на която е зам. председател – ГЕРБ. БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че действията на Цветанов се дължат на изпълнение на политически и криминални поръчки за репресиране на упражняване на натиск над политически опоненти и неудобни за властта бизнесмени, от които поръчки е възможно да е получил и лични облаги.

БОЕЦ изискваме от КПКОНПИ да извърши задълбочена проверка по същество на нашият сигнал и да бъде потърсена наказателна отговорност на Цветан Цветанов и останалите лица, отговорни за действията довели до осъдителни присъди срещу България в съда в Страсбург и причиняване на щети в особено големи размери за държавата по изплащане на присъдените обезщетения. Заявяваме и нашето желание да бъдем писмено уведомени за резултатите от проверката, както и съгласието ни да бъдем осветлени, като автори на този сигнал.

Припомняме, че на 03.10.2018г.  БОЕЦ внесохме ПРОТЕСТНА НОТА до ЕК и централата на „Европол“ в Хага по повод избора на Цветанов за член на УС на европейската полицейска агенция! Кратък цитат:

“БОЕЦ информира Европол за несъвместими със закона и международните конвенции действия на бившият министър на вътрешните работи Цветан Генчев Цветанов. Считаме за недопустим и необясним избора на Цветанов за член на УС на Европол. Човек, с две ефективни присъди за престъпление от общ характер  (престъпление срещу правосъдието!) – 4 години затвор и 5 години забрана да заема държавни постове за престъпления от общ характер издадени от две инстанции на българският  съд, нарушавал системно човешките права, по чиято вина България е осъждана многократно от международният съд за правата на човека в Страсбург, трябва да бъде разследван и съден, а не предлаган и избиран за член на УС на „Европол”. 
             През последните десет години Цветанов е част от мафията превзела държавата ни и носи пряка отговорност за превръщането на МВР в бухалка на мафията. Цветанов превърна подслушването, рекета над бизнеса, репресиите над неудобните и манипулирането на изборите в норма и стил на управление. БОЕЦ ще предоставим конкретни документи в подкрепа на позицията ни.“

След сигнала ни до КПКОНПИ срещу депутата Пеевски и изявлението на нейният председател, че Пеевски е „най-чистият“ и срещу него не е извършена проверка по същество, БОЕЦ разобличихме тази структура, като поредната мафиотска бригада за разтваряне на институционален чадър над мафията и изпълнение на мокри поръчки. Принудихме ги да покажат истинското си лице. С настоящият сигнал продължаваме битката си срещу мафията, нейните представители във властта и искаме да провокираме общественото внимание и реакция. Дебелите и наглите продължават да превръщат държавата ни в кочина, а ние плащаме цената за това, в буквалният и преносен смисъл!

Минаха повече от три месеца от внасянето на сигнала. До момента КПКОНПИ мълчат, като гербаджия на разпит в ДАНС. А Цветанов се носи из телевизиите, като манекенка по моден подиум. И българите продължават да плащат за малоумието и покварата на своите управници! Ще припомним и то така, че на Цветнов да му се изправят ушите. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА