БОЕЦ: „Това е началото на така нужната Лустрация“! Ще публикуваме всички отговори. И ще ринем.

„Защото ни писна от дърти ченгета, корумпета, паразити и комуняги, които са се окопали от сто години в съдебната система и администрацията и единственото което правят е да лапат и да слугуват на дебелите! И да превръщат държавата ни в кочина!“

Грубо казано, но това е истината и това е един от мотивите за поредната ни акция! БОЕЦ внесохме седем Заявления по ЗДОИ до ВСС, ИВСС, ВКП, ВКС, Министерство на правосъдието, Министерски съвет и лично до премиера Бойко Борисов – Буда. Питаме, за броя на пенсионерите съдии и прокурори и чиновници, които продължават да стискат службиците си и да взимат и заплати и пенсии, и да вкочинасяват държавата ни!  Питаме за броя на ТЕЛК-аджиите, защото изведнъж се оказа, че не корупцията, мафията и олигарсите с червените куфарчета са най-голямото зло, а хората с увреждания са тези, дето са превърнали България в най-бедната страна в Европа. Да видим колко са в прокуратурата, която така самоотвержено се бори от една седмица с тези измами. ПИТАМЕ и за агентите на ДС, които разяждат държавната администрация, демокрацията и всичко до което се докоснат от десетилетия!

И лично Буда питаме!

1 – Какъв е общият брой на назначените от вас държавните служители в Република България по време на вашите управленски мандати към 25.02.2019г.?

2 – Какъв е общият брой на назначените от вас държавните служители в Република България по време на вашите управленски мандати към 25.02.2019г.,  които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

3 – Какъв е общият брой на назначените от вас държавните служители в Република България по време на вашите управленски мандати към 25.02.2019г.,  които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

4 – Какъв е общият брой на назначените от вас щатни и нещатни агенти и сътрудници на бившите служби на Държавна сигурност в държавната администрация, към 25.02.2019г.?

5 – Какъв е общият брой на щатните и нещатни агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност назначени на работа в държавната администрация, МВР , Министерство на отбраната, държавни дружества и управителни съвети и бордове на фирми с държавно участие по време на вашите управленски мандати?

И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ПИТАМЕ, а като получим отговорите ще почнем да ринем!

Питаме Цацаров:

1 – Какъв е броят на прокурорите във Върховна касационна прокуратура, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

2 – Какъв е броят на прокурорите във Върховна касационна прокуратура, които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

3 – Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България, , които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

4 – Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България, , които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

 5 – Какъв е общият брой на прокурорите във Върховна касационна прокуратура към 25.02.2019г.?

6Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България към 25.02.2019г.

Питаме и ВСС и ИВСС:

1 – Какъв е броят на членовете на Висшият съдебен съвет, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

2 – Какъв е броят на членовете на Висшият съдебен съвет, които получават пенсии за инвалидност към 25.02.2019г.?

3 – Какъв е общият брой на действащите съдии в България, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

4 – Какъв е броят на действащите съдии в България, които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

5 – Какъв е броят на действащите съдии във Върховният касационен съд, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

6 – Какъв е броят на действащите съдии във Върховният касационен съд, които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

7 – Какъв е броят на прокурорите във Върховна касационна прокуратура, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

8 – Какъв е броят на прокурорите във Върховна касационна прокуратура, които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

9 – Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България, , които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

10 – Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България, , които получават пенсия за инвалидност  към 25.02.2019г.?

11 – Какъв е броят на членовете на Инспектората към Висшият съдебен съвет, които получават пенсия за осигурителен стаж и възраст към 25.02.2019г.?

12 – Какъв е броят на членовете на Инспектората към Висшият съдебен съвет, които получават пенсия за инвалидност към 25.02.2019г.?

13 – Какъв е общият брой на действащите прокурори и следователи в България към 25.02.2019г.?

14 – Какъв е общият брой на действащите съдии в България към 25.02.2019г.?

Това е началото на така нужната Лустрация! Какво морално има в това един прокурор да заяви, че иска да се пенсионира, да получи пенсията си (средно 1100 лева) и след това да остане на служба, за да взима и още три-четири хиляди лева заплата, непозволявайки на млади и кадърни юристи да влязат и да се развиват в системата. Сам си пожелал да използваш правото си да се пенсионираш за осигурителен стаж и възраст, което означава, че искаш да приключиш с кариерата си като магистрат и да си гледаш старините. Но след това не подаваш молба за напускане, а оставаш в системата на ясла, по точно на две ясли. И междувременно си назначил и жена си и кумата си, и дъщерята, и шурея. И те лапат с пълни шепи и са готови да лижат задници, за да продължат да лапат. Грозно ли звучи? Още по грозна е ситуацията! Защото именно тези и подобни на тях хора, завзели от десетки години  съда и прокуратурата са превърнали съдебната система в блато пълно със зависими, корумпирани, страхливи, некадърни и мързеливи паразити! И те убиват и задушават кадърните и честните вътре в системата, както плевелите задушават полезните посеви. Прословутата „съдъбна реформа“ трябва да започне именно с това – лустрация и тотално прочистване на съдебната система и смяна на кадрите! Изриване до последният плевел! И след това да се продължи със законодателни и структурни реформи. И лавината ще тръгне.

БОЕЦ ще публикуваме всички отговори и ще обявим следващите си действия, за да завършим започнатото. И очакваме подкрепата ви.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ТОВА може да взриви мафията! Успяхме да пробием омертата! (документи)

ТОВА може да ВЗРИВИ мафията!
Успяхме да пробием омертата!

Прокуратурата призна, че в  записите „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” се съдържат данни за извършени престъпления от магистрати, членове на ВСС, политици и депутати! 

На 06.02.2019г. БОЕЦ сезирахме ВКП за записите „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” и изисквахме от прокуратурата да образува пълна, задълбочена и всеобхватна проверка в рамките на досъдебно производство в хода на което да бъде извършено разследване на съдържанието на записите и разговорите и съдържащите се в тях данни за извършени тежки престъпления от общ характер, като корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние, злоупотреба с европейски средства, престъпление срещу правосъдието и др.извършени от магистрати, членове на ВСС, премиер и депутати. Да бъдат разпитани всички участници в разговорите, визираните в тях лица, както и да бъдат събрани всички доказателства с цел установяване на обективната истина.

БОЕЦ считаме, че след образуваната проверка по същество на съдържанието на записа „Ало, Банов съм” и съдържащите се в него данни за извършени престъпления, няма причина прокуратурата да не образува проверка по същество и по този сигнал и визираните от нас записи, както и за тяхното съдържание и съдържащите се в тях данни за извършени престъпления. Още повече, че давностният срок във връзка с трита записа – „Яневагейт”, „Ти си го избра” и „Ало, Ваньо” не е изтекъл и прокуратурата има всички възможности и основания да извърши необходимата проверка.

Евентуален отказ да бъде образувана проверка ще е проява на двоен стандарт от прокуратурата и индикация за консумирано престъпление по служба от главният прокурор, както и прикриване на престъпление, престъпление по служба и уронване на престижа на съдебната система, чрез действия и бездействие сриващи доверието в съдебната система и прокуратурата. В този случай БОЕЦ обявихме, че ще бъдем принудени да сезираме ИВСС, Парламента и Президента за стартиране на производство и процедура по отстраняване на главният прокурор от длъжност.
И УСПЯХМЕ!
Получихме отговор от прокуратурата, с който прокурор Димитрова при СГП ни уведомява, че „в съдържанието на записите се навеждат данни за деяния (престъпления по посочени конкретни текстове от НК) извършени от магистрати, членове на ВСС и депутати“ и изпращат сигнала до специализираната прокуратура, която е компетентна да разследва висши магистрати и депутати.
От отговора на прокуратурата се потвърждава, че извършените проверки по тези сигнала касаят само техният произход и начина по който са направени, но до сега никой не е разследвал тяхното съдържание.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ прокуратурата признава, че в самите записи се съдържат данни за извършени престъпления и то от хора по най-високите етажи на властта. Сега трябва да се упражни натиск върху прокуратурата , за да образуват досъдебно производство и записите и съдържащите се в тях данни и информация да бъдат разследвани по същество. Използвахме активността на цацаратурата по скандала „Ало, Банов съм“, показахме двойният им аршин и ги принудихме да се задействат.

Има една малка подробност, обаче. Шеф на специализираната прокуратура, която сега трябва да разследва записите Яневагейт, Ти си го избра и Ало, Ваньо е прокурор Франтишек. Същият прокурор Франтишек, който преди две години прекрати проверката по същите записи Яневагейт (публикувани от Биволъ) и същият Франтишек, който прекрати проверката по сигнала на БОЕЦ срещу Цацаров за ЦУМгейт! И господарите му го наградиха, като го направиха шеф на СП. Сега Франтишек е поставен в ситуация, в която няма полезен ход. Или трявба да нареди проверка и да изпълни конституционните си задължения след констатациите на СГП за наличие на данни за извършени престъпления в записите, като се обърне срещу господарите си. Или да покрие сигнала, като запази омертата и да демонстрира показно и да признае публично за своята зависимост и подчинение на мафията. Да видим. Сега е нужен натиск и гласност, тези записи и истинско разследване по тях могат да взривят мафията и дебелите! Те олицетворяват цялата мафиотска същност на Буда, Пеевски, Цацаров и кликата олигарси и ченгета превзели държавата!
Продължаваме!
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ изпрати Сигнал до всички български евродепутати за нарушения на процедурата по избор на български европрокурор!

БОЕЦ, в качеството ни на наблюдатели на изслушването на кандидатите за бългаски европрокурор проведено на 18.02.2019г. в сградата на Висшият съдебен съвет изпратихме Сигнал до всички български евродепутати за установени от нас нарушения на регламента и процедурите заявени от ЕС, на принципите и дбрите практики за прозрачност и публичност, както и на легитимността на Комисията провела изслушването.

Прилагаме пълният текст на сигнала:

ДО : БЪЛГАСКИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ

Име Политическа партия
Ангел Чавдаров Джамбазки Коалиция (България без цензураВМРОЗНСГергьовден)
Андрей Андреев Ковачев ГЕРБ (партия)
Андрей Гришев Новаков ГЕРБ (партия)
Асим Ахмед Адемов ГЕРБ (партия)
Владимир Андреев Уручев ГЕРБ (партия)
Георги Георгиев Пирински Коалиция за България (БСП)
Ева Константинова Майдел (Паунова) ГЕРБ (партия)
Емил Йорданов Радев ГЕРБ (партия)
Илхан Ахмет Кючюк Движение за права и свободи
Искра Димитрова Михайлова-Копарова Движение за права и свободи
Момчил Стефанов Неков Коалиция за България (БСП)
Неджми Ниязи Али Движение за права и свободи
Николай Тихомиров Бареков Коалиция (България без цензураВМРОЗНСГергьовден)
Петър Атанасов Курумбашев Коалиция за България (БСП)
Светослав Христов Малинов Коалиция Реформаторски блок
Сергей Дмитриевич Станишев Коалиция за България (БСП)
Филиз Хакъева Хюсменова

 

 

                                          С И Г Н А Л

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399 e-mail : gdboec@abv.bg                                                        

Дами и господа български евродепутати,

от ГД „„БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”  се обръщаме към вас в качеството ни на българска неправителствена организация с дейност в обществена полза, представители на гражданското общество, на ваши избиратели, както и в качеството ни наблюдатели на процедурата по избор на български европрокурор.

На 14.02.2019г. ГД „БОЕЦ” входихме официално Заявление до ВСС и Министерството на правосъдието  да бъдем ситуирани, като независими наблюдатели на процедурите и изслушването на бългасрките кандидати за новосъздаващата се Европрокуратура. Получихме покана от ВСС наши представители да присъстват, като наблюдатели на изслушването на предварително обявените осем  кандидата, което бе определено за 18.02.2019г. от 10.00ч. в сградата на Висшият съдебен съвет. На 18.02.2019г. наш представител се яви в сградата на ВСС и бе допуснат, като наблюдател на изслушването. Случилото се след това ни дава основание да определим действията на така наречената „Комисия”, като фарс и нямащи нищо общо с добрите практики на прозрачност и публичност. Нашият представител и група журналисти бяха поканени в стая, намираща се в другият край на сградата от залата, в която се провежда реално изслушването и са наблюдавали  случващото се на два монитора, които през голяма част от времето са работили без звук или картина. Успяли са да наблюдават и чуят част от изслушването на следовател Бойко Атанасов, един от кандидатите за бългаски европрокурор и зададен от него въпрос за това кога, кой, как и по какви критерии и процедура е определил състава на Комисията, която провежда изслушването. Отговор не е даден от нито един член на Комисията. След което в процеса на събеседването и изслушването на следовател Атанасов и останалите кандидати  голяма част от времето бе отделено за изпитване и проверка на тяхното владеене на английски и други чужди езици, което е извън рамките на предварително обявените изсиквания от ЕС за качествата и компетенциите на кандидатите. На 20.02.2019г.  следовател Атанасов обяви, че е изпратил до ЕС Сигнал, с който сезира Съвета за нередности във връзка с избора на бългаски европрокурор. Прилагаме текста на Сигнала:

ДО

Европейски съвет

С И Г Н А Л –ПРЕДЛОЖЕНИЕ

От БОЙКО ЙОРДАНОВ АТАНАСОВ

Уважаеми Госпожи и Господа,

Обръщам се към вас по повод участието ми в процедурата за избор на европейски прокурор от Република България съм участвал с надлежно представено заявление и документи удостоверяващи изпълнение на критериите заложените в чл.16 параграф 1 от регламент (ЕС) 2017/1939 на съвета от 12 октомври 2017 година за установяване на засилено сътрудничество за създаване на европейска прокуратура.

Член 16

„Назначаване и освобождаване от длъжност на европейските прокурори

  1. Всяка държава членка посочва трима кандидати за позицията на европейски прокурор измежду кандидати:

а)

които са действащи членове на прокуратурата или съдебната система в съответната държава членка;

б)

чиято независимост е извън съмнение; и

в)

които притежават необходимата квалификация за заемане на висши длъжности в прокуратурата или съдебната система на съответните си държави членки и които имат съответен практически опит в националните правни системи, финансовите разследвания и в международното съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси.“

С представени от мен молба – заявление от 24,25.01.2019година и от 11.02.2019година съм представил доказателства с които съм доказал , че притежавам изискуемите квалификация и опит по финансови разследвания и международно правно сътрудничество , както и информация удостоверяващ ,че моята независимост е извън съмнение , информация удостоверяваща , че съм действащ магистрат от структурата на прокуратурата на Република България

При проведеното на 18.02.2019година събеседване с комисията за подбор на кандидатите за длъжността европейско прокурор от Република България са поставени други изисквания пред кандидатите извън правната рамка на регламента поставени в чл.16 параграф 1 с което комисията не се е съобразила със заложените в регламента задачи.

Смятам, че като участник в процедурата по подбор на кандидатите за длъжността европейски прокурор комисията по подбора е нарушила регламента и не се е съобразила с действащото право на европейския съюз .

Така проведена процедура от комисията по подбор на кандидатите за длъжността европейски прокурор от Република България е имала друга цел , а именно, да се избере кандидат за заемане на длъжността „преводач“ към центъра за преводи към органите на европейския съюз.

Предлагам , да бъде проведена процедура нормативно съответстваща на заложените критерии в чл.16 параграф 1 от Регламента и изпълнението им с оглед подбор за длъжността „европейски прокурор“ от Република България .

В допълнение смятам , че членове на комисията по подбор на кандидатите за длъжността европейски прокурор от Република България , които не са запознати и нямат опит във финансови разследвания, както и такъв при натрупан при работата свързана с международно правно сътрудничество , както и такива които не притежават високи академични познания , които са заемали длъжности в ниски нива от съдебната система за в бъдеще да не бъдат допускани до участие в тази важна комисия . Допускането на такива лица с недобри юридически познания и ниска академична култура до участието им в комисията по подбор на кандидатите за длъжността европейски прокурор от Република България ще опорочи бъдещият избор .

Приложение: Статия 19.02.2019г. от „Блиц “ „Само в БЛИЦ! Вижте излагацията на следователя Бойко Атанасов пред ВСС – говори „английски“ като ескимос !“ – Информацията в статията доказва, че в проведената процедура от Комисията по подбор на кандидатите за длъжността европейски прокурор от Република България е в нарушена разпоредбата на Регламент (ЕС) 2017/1939 на съвета от 12 октомври 2017 година.

Гр.София С уважение :

20.02.2019г. Бойко Атанасов

 

Дами и господа евродепутати, ГД „БОЕЦ” ви сезираме за установени от нас нарушения в България на регламента и процедурите обявени от ЕС за избор на европрокурори, както и на принципите на публичност и прозрачност. Изключително важен е и въпроса за легитимността на Комисията, която проведе изслуването и събеседването с осмината кандидати и определи трима от тях, като продължаващи на следващият етап. Липсата на отговор кой, кога и как е определил състава на тази Комися, нейните критерии към кандидатите и регламента за тяхното изслушване пораждат обосновани съмнения за опорочаване на процедурата и обявените резултати.

Дами и господа евродепутати, като ваши избиратели изсикваме от всеки един от вас да уведоми и сезира съответните европейски институции за представените от ГД „БОЕЦ” и следовател Атанасов данни за нарушения на европейските регламенти, процедури и принципи при провеждането на избора на български евопрокурор и да изисквате проверка на представените от нас данни и информация. Да отправите питания към съответните комисии и органи имащи отношения към създаването на европейската прокуратура, за  редовността и легитимността на действията на Комисията по избор и изслушването на българските кандидати за европрокурори проведено на 18.02.2019г.

 

          На фона на предстоящите евроизбори, ГД „БОЕЦ” се надяваме да покажете смисъла от вашият избор и обратната връзка с избирателите, въпреки вашата партийна обвързаност и зависимости. Обръщаме се лично към вас, а не към партийните ви централи, за да ви дадем възможност да проявите лична инициатива и чрез  действия си да демонстрирате вашият  личен  морал, съвест и лоялност към бългасркото общество. Действията са най-точният лакмус за българсктите избиратели.

        Очакваме вашите отговори и информация за предприетите от вас действия на електронната поща на ГД „БОЕЦ”  gdboec@abv.bg  и заявяваме нашата готовност за съдействие по този сигнал.

Дата:25.02.2019г.   Георги Георгиев–Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

БОЕЦ ще уведим обществото за отговорите и действията на българските евродепутати, както и за тяхното бездействие. Да видим на фона на предстоящите евроизбори смисъла от тяхното избиране и обратната връзка с избирателите и гражданското общество, чиите представители сме. Да видим и на кого служат, на Кой интересите защитават. На българското общество, или нечии други. Да видим и техният морал, смелост и съвест, действията са най-точният лакмус. Даваме им възможност и избора е техен. Считаме, че при тотално превзетата от мафията българска прокуратура въпроса с европрокуратурата и нейната дейност на територията на нашата страна е от изключителна важностз а борбата с корупцията и злоупотребите с източване на европейските фондове в България. Опитите на управляващата ни мафия да опорочи избора на бългасрки европрокурор и отстрани незаивисмите и кадърните, като изпрати удобен и послушен представител ясно показва техният страх. Страх, че престъпленията им ще бъдат разкрити и ще трябва да носят отговорност. БОЕЦ, като органзиация бореща се за справедливост не можем да позволим това.   

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА