ВАС изпра Пеевски, БОЕЦ го върнахме в пералнята! Продължаваме!

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане трите  жалби на БОЕЦ и прекрати делата ни срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК), с които Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски бяха заличени като евродепутати, макар че бяха избрани от листата на ДПС в Европейския парламент. БОЕЦ заведохме две дела срещу решенията на ЦИК да ги заличи от участие в изборите след като изборите са проведни и едно дело срещу решението на ЦИК да ги замени със следващите от листата на ДПС, които никой не е избирал за нищо. 

ГД „БОЕЦ“ настояваме, че нито господата Карадайъ и Пеевски имат право да заявяват пред българската ЦИК подобен отказ, нито самата ЦИК има право да приема техните заявления и да подменя вота на избирателите, като обявява други лица за избрани членове на ЕП.

Българското изборно законодателство не предвижда правомощия на  ЦИК да заличава избрани представители, нито да ги замества със следващите в листата.

По същество, това представлява подмяна на вота на избирателите и брутално опорочаване на изборите, както и престъпление от общ характер, включително фалшифициране на изборен процес и резултати.

Според ИК и европейските директиви, избраните депутати в ЕП могат да депозират своите откази само пред съответната институция, за която са избрани, в случая – Европейския парламент, в определен срок. За да го направят обаче, избраните за членове на ЕП трябва да напуснат постовете си в националния парламент, поради несъвместимост на двете позиции.

Вместо това Пеевски и Карадайъ искат от ЦИК да ги заличи от списъка на кандидатите, като си оттеглят съгласието за участие в изборите и то след като изборите вече са проведени! Искат да се откажат от правото си да бъдат избрани, което съгласие сами са депозирали писмено пред ЦИК след като вече са избрани. Искат да се откажат от ПРАВО, КОЕТО ВЕЧЕ СА КОНСУМИРАЛИ. И затова твърдим, че решенията на ЦИК са не просто незаконни, те са нищожни!

Според ВАС обаче БОЕЦ  няма правен интерес да обжалва решението на ЦИК. (Решението за Пеевски може да видите тук, а решението за Карадайъ – тук).

„За оспорващите не е налице правен интерес и по смисъла на чл. 147, ал. 1 от АПК, която разпоредба изисква с обжалвания административен акт да са нарушени или да са застрашени техни права, свободи или законни интереси или с решението да им се вменяват задължения, каквито до момента не са имали. В случая оспорваното решение на ЦИК по никакъв начин не се отразява на тяхната правна сфера“, пишат в двете решения съдиите от ВАС.

Според ВАС правен интерес да обжалват тези решения на ЦИК имат само… Пеевски, Карадайъ и ДПС! В държавата на мафията на Борисов Пеевски и Цацаров, само мафията може да оспорва, гражданите НЕ!

БОЕЦ продължаваме! ДНЕС внесохме касационни жалби пред 5 членен състав срещу определенията на ВАС за отхвърляне на нашите жалби поради липса на правен интерес и връщаме Пеевски в пералнята! И ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ съда да се произнесе. Това е последната инстанция! И имахме нужда да извървим този път, за да можем още другата седмица да внесем тези дела в Европейският съд! ТОЧНО ОТ ТОВА СЕ СТРАХУВАТ ПЕЕВСКИ И КОМПАНИЯ! И ТОВА БЕШЕ НАШАТА ЦЕЛ! Използвахме изборното законодателство, което фиксира изключително кратки сроркове за съдебно производство и произнасяне и извървяхме за по малко от месец път, който би ни отнел години! 

МЕЖДУВРЕМЕННО по инициатива на БОЕЦ внесохме от името на Десислава Иванчева и Жалба до Конституционният съд по същият казус! Бой срещу мафията по всички фронтове и на всички нива! БОЕЦ никога не се отказваме.

В публикацията са ползвани части от статия на „Дневник“ по темата.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

 

„За оспорващите не е налице правен интерес и по смисъла на чл. 147, ал. 1 от АПК, която разпоредба изисква с обжалвания административен акт да са нарушени или да са застрашени техни права, свободи или законни интереси или с решението да им се вменяват задължения, каквито до момента не са имали. В случая оспорваното решение на ЦИК по никакъв начин не се отразява на тяхната правна сфера“, пишат в двете решения съдиите от ВАС.

МАФИЯТА УДАРИ Биволъ и БОЕЦ! Страх тресе кочината!

МАФИЯТА УДАРИ Биволъ и БОЕЦ!

В ход е тежък и подмолен удар срещу Биволъ! В ход е мащабна и организирана мутренска офанзива срещу Биволъ – най-мощната независима медия в България, разкриваща далаверите на управляващите и БОЕЦ – най-активната гражданска организация бореща се срещу мафията и корупцията в България! Изфабрикуван е сигнал уж от името на БОЕЦ – АБСОЛЮТНА ФАЛШИВА АНОНИМКА срещу Биволъ, за да имат основание да ги призоват и знаейки, че не са в страната да ги обяват за издирване и да бъдат задържани! СИГНАЛА Е ИЗФАБРИКУВАН ОТ ПРОКУРАТУРАТА на мафията и разпределен на ГДНП! По същият начин, както изпратиха екип на ГДБОП по фалшива анонимка преди изборите да разпитват членовете на УС на БОЕЦ!

БОЕЦ се свързахме с ГДНП и категорично заявихме, че това е неистински и фалшив сигнал скалъпен от прокуратурата на Буда и Пеевски, с цел репресия над биволите и дискредитиране на БОЕЦ. БОЕЦ ще внесем насрещен сигнал за документна измама, набеждаване, както и за всички престъпления, свързани със злопупотребата с нашето име, елекронната ни поща, както и с данните на сдружението. Ще внесвем сигнал и ще заведем и дело срещу прокурора валидирал и разпоредил проверка по фалшив и анонимен сигнал в погазвайки закона и изпълнявайки поръчката на мафията!

МУТРО-ЧЕНГЕДЖЙИСКИЯТ АРСЕНАЛ НА БУДА , ПЕЕВСКИ И ЦАЦАРОВ В ДЕЙСТВИЕ!
Трябва да защитим биволите! Гответе се за излизане на паветете и този път не с домати, а с павета в ръка!


В същото време МВР ОТКАЗА да приеме сигналите на Георги Георгиев – председател на БОЕЦ и съпругата му  срещу мутрите на канал 3!
Районно управление на МВР Видин ОТКАЗА да приеме  техните  сигнали срещу мутрите, които в продължение на три дни издевателстваха и тормозеха Георги  и жена му! Така, както ОТКАЗАХА да реагират и когато 4 пъти бяха извикани  при нападенията на мутрите! СТОЯХА И ГЛЕДАХА! В петък на Георги Георгиев и жена му бяха връчени Призовки за явяване в МВР за тази сутрин в 9.30ч. Въпреки, че изрично са казали на полицаите, че съпругата  на Жоро боеца  в понеделник е на хемодиализа, а той има ангажимент с нея, както и в  службата си и е поискал призоваването да е в 17.00ч.или във вторник.

ПОЛИЦАИТЕ НЕ ЗАКАЧАХА МУТРИТЕ,  НО ПРИЗОВАВАТ БОЙЦИТЕ  ПО СИГНАЛ НА МУТРИТЕ!
ТАЗИ СУТРИН Георгиев е внесъл Уведомление до МВР, че ОТКАЗВА да се яви по призовките, защото те са нередовни и е представил своите аргументи!

Въпреки отказаите, Георгиев е успял да внесе  сигналите, но в областаната дирекция на МВР.

Трябва да защитим биволите! Гответе се за излизане на паветете и този път с павета в ръка!
Трябва да защитим и бойците! Гражданската солидарност и Истината са най-силното ни оръжие!
ГРАЖДАНИТЕ СМЕ ПО-СИЛНИ ОТ МАФИЯТА!
НИЕ не се страхуваме! ТЕ сега се страхуват от нас!
НИЕ не сме жертви! ТЕ са жертви на собствените си страхове, престъпления и мракобесие!
БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу мафията, а биволите им нанасят смъртносни удари всеки ден! Страх тресе кочината! И с право ги е страх мутрите!
Очакваме във всеки момент Георги Георгиев  да бъда арестуван. БОЕЦ не могат да спрат, ще продължим действията си, имаме изградена организация от свободни и смели граждани-бойци срещу мафията! Ако посегнат, или арестуват някой от нас, ще защитим семейството му и ще отвърнем на удара на мафията с цялата сила на бойците и свободните граждани! Подкрепете всички действия на БОЕЦ! Дори и да бъде задържан председателят на БОЕЦ, не могат да ни спрат, има бойци, които дублират функциите и контактите и ще продължим битката още по амбицирани! ВРЕМЕ Е ДА ИЗРИВАМЕ БЛАТОТО!

(Биволъ и БОЕЦ в обща битка за свобода и справедливост)
ЗАЩИТЕТЕ и подкрепете Биволъ, защото ТЕ са вашият глас! Гласът на свободните граждани!
Каузата ни е чиста и няма какво да ни спре! Ние се борим за свобода и справедливост, борим се живота си, а мафията на Борисов, Пеевски и Цацаров се бори за престъпната си власт, за да може да продължат грабежа и да си осигурят безнаказаност през слугинските си институции!
ОБРЕЧЕНИ СМЕ ДА СПЕЧЕЛИМ ТАЗИ БИТКА!
Споделяйте, разпространявайте и се стягайте за битка!


ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА