Следовател Бойко Атанасов – граждански кандидат за Главен прокурор номиниран от БОЕЦ!

В началото на 2019г. БОЕЦ обявихме стартиране на инициатива за номинации и избор на обща гражданска кандидатура за главен прокурор на България.

На  17.04.2019г. в хотел „Балкан“ (Шератон) София, на организираната от  БОЕЦ и Инициатива „Правосъдие за всеки“ Конференция „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА! ЗА ПРАВОТО И СПРАВЕДЛИВОСТТА!“  обявихме началото на дебата и номинациите за обща гражданска кандидатура за главен прокурор. 

Проведохме десетки срещи и разговори с колеги от неправителственият сектор, с активни граждани и неформални граждански организации. Освен предвидените в ЗСВ условия, ние поставихме още три условия:

– кандидата зад който ще застанем не трябва да е заемал длъжности, на които да е бил назначен, или излъчен от политически партии,

-не трябва да е бил член на БКП или по какъвто и да е начин свързан с ДС,

-да има доверието на гражданското общество, като чрез действията си и професионалната си работа да е доказал, че е независим и неподвластен на управляващата ни мафия.

Въпреки насажданото мнение, че всички са маскари, в България има и честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата и следствието. Макар и малцина те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система. И репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост. Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати. 

През последните десетилетия прокуратурата се превърна в главен стожер на властта на мафията, като избора на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. (Спомняте си „Ти си го избра“) От защитник на общественият интерес прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и непримиримите и пералня за изпиране на нейните господари. Последният мандат на Цацаров начело на прокуратурата е най-силното доказателство, че докато мафията си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи е обречен. Затова гражданите трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и смел главен прокурор извън властта на мафията. Това е една от най-важните битки за тази година. Борисов, Пеевски, Цацаров и компания ясно съзнават това и още след като обявихме тази наша инициатива репресиите и ударите срещу БОЕЦ ескалираха. Тяхната агресия показва техните страхове! Страхът от възмездието, страхът, че губят контрол и страхът от зараждащото се гражданско общество! 

След проведените разговори и номинации, БОЕЦ обявяваме избора за следовател БОЙКО АТАНАСОВ  ЗА ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!


Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира право към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е , има две дъщери. От 1997г. работи в следствието първоначално като помощник следовател, а от 2002г. заема позицията на следовател.
Явявал се е на конкурс за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. В началото на 2019г. Атанасов  се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен.
Уведомен е през месец май 2016 година, че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС), и води дело в Софийски градски съд за това безобразие.
Няколко негови изказавания:
„Обществото трябва да знае как работи държавното обвинение и кога то сключва сделка с престъпниците и кога то не поддържа обвинения, защото са договорени с пазарлък. Когато има оферта  за споразумение  доказателствата никого не го интересуват. Може да има купища доказателства, но те не се внасят в съда с обвинителен акт, защото се прави споразумение… Главната цел е да се изчистват делата, които са свързани с корумпирани политици и с организираната престъпност. Трябва да се заличат следите на олигарсите как са натрупали  милионите си, а и такива, които са натрупали милиарди. В момента, в който някой се опита да промени нещо ако не може да бъде купен, веднага му се образуват дела с цел да бъде подслушван, шантажирани, затрупват го с дела, изфабрикуват се доказателства, правят се планове за шантаж с участието на корумпирани  служители от служби, които трябва да ни пазят от корупцията. Това е една добре смазана машина – ОКТОПОД!”
„Враговете ми са обикновени страхливци и подлеци снабдени с власт. Без дадената им власт те се превръщат в едни най-обикновени и жалки бюрократи.”
„Страхът от разкриването на истината за незаконните действия в прокуратурата е ужасен за тези, които злоупотребяват с властта. Затова истината не трябва да се спестява ако искаме да изградим и имаме правова държава.”
„Имаме крещяща нужда от справедливост. Справедливост, която магистратите дължат по закон, но която обществото не получава от тях.”


Преди две години пред сайта Биволъ, следовател Атанасов разкри съществуването на „шпицкоманди“ в прокуратурата, занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и репресии спрямо неудобни за властимащите лица.
В поредица свои интервюта той осветли данни за тежки финансови престъпления и сключвани споразумения от прокуратурата с организирани престъпни групи за изтчване на ДДС в особенно големи размери. Следователя визира сума от 4.7 милиарда лева.
На 07.02.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС, МВР и НСО с искане на следовател Бойко Атанасов да бъде осигурена охрана, представяйки нашите опасения, че живота му е поставен в опасност заради неговата дейност в борбата с финансовите престъпления и корупцията, на фона на няколкото показни убийства, извършени в столицата, едно от които на служител на НАП занимаващ се именно с фиска.
На 13.02.3018г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до НАП и МФ, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП. В резултат огласихме информацията за над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС. БОЕЦ публикувахме и официални документи, от които става ясно, че в същият период прокуратурата е сключила 2135 споразумения с Организирани престъпни групи за източване на ДДС и данъчни измами. Тази информация пряко потвърждава думите на следовател Атанасов, за които той е подложен на преследване, наказания и репресии. ПРЕСЛЕДВАН Е ЗА ИСТИНАТА!
При свое посещение в България през 2016г. бившата румънска прокурорка, министър  и евродепутат, г-жа Моника Маковей заяви: „За реална борба с корупцията не ви е нужно сега да променяте Конституцията, достатъчно е да намерите поне един смел и честен магистрат, който да се изпрви срещу мафията и да започне тази битка“ 
Макар и малцина, в България имаме такива магистрати и Бойко Атанасов е един от тях. Междувременно срещу него бяха образувани 4 дисциплинарни производства, последваха и преки заплахи за живота на следователя. Мафията мачка смелите и непримиримите! Атанасов не се пречупи, не се отказа и продължава битката за истината и правдата!

БОЙКО АТАНАСОВ – ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА БЪЛГАРИЯ!

БОЕЦ ще продължим с кампания за събиране на подкрепа за кандидатурата на следовател Атанасов и конституционна промяна за пряк избор на главен прокурор!  Ако трябва ще излезем и на площадите, но не можем да позволим на мафията да си спечели още седем години безнаказаност избирайки си поредният Цацаров.

Когато говорим за смяна на системата и разбиване на статуквото, това е един от начините. Не са просто думи и пожелания, а релни действия и възможност за пробив. Удар, на който мафията ще отвърне с всички сили и средства! БОЕЦ вярваме, че обединени зад тази кандидатура, която е кауза за нас, непримиримите, можем да спечелим тази битка. От нас зависи. Следовател Бойко Атанасов е доказал своята независимост и кураж да се бори със злото, което ни ограбва и убива, с мафията , която превзе държавата ни. 

Продължаваме!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА