Евродепутат от ДПС не е допуснат до Комисията по земеделие в ЕП!

Избран е новият състав на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент (ЕП). За поредна година България няма редовен член в нея, а само заместници, става ясно от страницата на ЕП. По информация на БОЕЦ, Атидже Вели, евродепутат от ДПС е предложена за член на Комисията, но е отхвърлена и остава само като заместник. Причината е скандалите #АпартаментГейт и  #КъщиЗаТъщи, който предизвикаха остра реакция в Брюксел, а името на Атидже Вели бе замесено в тези скандали след разследвания на Биволъ и внесени от БОЕЦ сигнали в прокуратурата, по които започна разследване! „Славата“ на ДПС депутатите тича преди тях.

Резултат с изображение за атидже вели и карадайъ

Припомняме:

На 07.05.2019г. сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ публикува материал за симулативна сделка на бащата на Атидже Вели – Байрям Алиев, закупил на занижени цени апартамент и гараж в Манастирски ливади за 215 000 лева при реална цена над 400 000 лева. Не по малко резонен е и въпроса от къде Алиев има тези пари, след като никога не е имал фирми и не се е занимавал с бизнес. 

Бащата на шефката на къщите за гости купил луксозен апартамент в София с неясни доходи

Към този момент Атидже Вели е дългогодишен служител и  зам. шеф в ДФЗ с ресор ПРРС и конкретно програмата за станалите прословути „къщи за гости“. На 09.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП и КПКОНПИ по разкритията на Биволъ, като сезирахме институциите и за организирана престъпна група за източване на европейски средства и престъпления срещу интересите на Европейският съюз в състав Румен Порожанов, Атидже Вели, Янаки Червеняков и други неустановени лица. По същото време прокуратурата вече бе образувала проверка срещу Румен Порожанов по друг сигнал на БОЕЦ за корупция, злоупотреба с власт, длъжностни престъпления и неизпълнение на служебните задължения свързани с финансирането на  програмата за къщи за гости. Впоследствие Порожанов подаде оставка. На 14.05.2019г. БОЕЦ внесеохме сигнал и срещу председателя и водач на листата на ДПС за евроизборите, Мустафа Карадайъ, основаван отново на разследване на Биволъ, в което са описаани 5 къщи за гости в родното му село Борино на негови роднини финансирани с над един милион лева европейски средства. Атидже Вели е съселянка на Карадайъ от село Борино. Схемата е ясна. В сигнала се посочва:

„БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че чрез позицията си на депутат и  председател на ДПС, Мустафа Карадайъ е влиял на Атидже Алиева – Вели, която в качеството си шеф в ДФЗ е съдействала и спомогнала за реализирането на тези проекти. Както и че  има достатъчно данни за Организарана престъпна група в състав Мустафа Карадайъ, Атидже Алиева – Вели, Затие Караахмед и др. за източване на европейски средства.“

И председателя на ДПС, Мустафа Карадайъ (Балдъзайъ) под прицела на БОЕЦ за #БалдъзаГейт и къщите за гости!

След евроизборите Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски се отказаха от участие в изборите (абсурд за който БОЕЦ сезирахме Конституционният съд и до дни внасяме Жалба до Европейският съд) и именно това е схемата, по която Атидже Вели влезе в Еропейският парламент на мястото на Пеевски. 

Ервопейският парламент обаче не е бунище за компрометирани и корумпирани политици и калинки. Въпреки тежката бюрокрация и често съмнителните компромиси, които се правят, в случая евродепутатите категорично отхвърлят кандидатурата на Атидже Вели за член на Земеделската комисия, доминирана от Италия, Франция и Германия. Това е една от най-важните комисиии, отговаряща за един от ресорите с най-голям бюджет и в нея място за корумпета и мафиотски марионетки няма. Това е ясен знак и унизителен шамар за ДПС. А представяте ли си какво би се случило, ако Пеевски бе станал евродепутат?

Разследванията на Биволъ и другите независими медии в България и образуваните проверки срещу политици и магистрати по сигнали на БОЕЦ предизвикаха силен отзвук в европейската комисия, ОЛАФ и международните медии. Реакцията на управляващата ни мафия бе светкавична и срещу Биволъ и БОЕЦ бяха образувани ревизии и проверки от прокуратурата по анонимни и фалшиви сигнали изфабрикувани от самите тях. Спрямо журналистите започна преследване чрез връчване на призовки, разпити и тормоз, а на председателя на БОЕЦ, Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения. 

Веднага след изборите БОЕЦ обявихме, че Атидже Вели ще бъде първият евродепутат, чиито имунитет ще бъде свален от новият Европейски парламент. Случващото се към момента потвърждава думите ни. Въпреки всики удари и репресии срещу нас гласът ни се чува все по силно  зад граница , а подкрепа за нашата кауза в страната расте с всеки изминал ден. Освен Жалбата до Европейският съд срещу незоконното заличаване на Пеевски и Карадайъ от изборните списъци след изборите, до дни БОЕЦ ще внесем до европейските институции и пореден сигнал срещу евродепутата Мария Габриел, като ще приложим допълнителна информация за #СтокиранеГейт, както и други корупционни схеми, в които е замесена Габриел и нейни роднини. Колкото и да се мислят за всесилни нашите управници, све по видими са страховете им от действията на независимите медии и зараждащото се гражданско общество в България. А предстоящият избор на Лаура Кьовеши за ръководител на Европепейската прокуратура е кошмар за  Борисов, Пеевски и Цацаров и политическата мафия от целият ченгеджйиски спектър. Не по  малък кошмар е и гражданската номинация на БОЕЦ за Главен прокурор на България!

Продължаваме!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА