„Един депутат, който рядко ходи на работа превзема военното разузнаване за лични цели“

Преди няколко дни „Фрогнюз“ съобщи, че е в ход атака срещу военното разузнаване, служба „Военна информация“. В материал на Фрог се  казва:

„Грозната пиеска, разиграваща се с шефове във Военното разузнаване, кръстено служба „Военна информация“, е поредно доказателство за това, че държавата не функционира. Или, че работи за мафиотизирани кръгове и лица. Ударът е сравним с предателството на Доган през 90-те години, когато предаде списък със сътрудници на службите ни на турското посолство, но умножено по десет.

Според официалната информация отпреди няколко дни, дадена от прокуратурата, имало данни, че бригаден генерал Даскалов и бригаден генерал Ангелов са издали 504 разрешения за достъп до тайни с гриф „Секретно“ и „Строго секретно“ в нарушение на Закона за защита на класифицираната информация. Затова са дадени на прокурор. Идеята на акцията е, да се внуши че пред закона всички са равни. Но в случая става въпрос за съвсем друго нещо.

Всъщност целта не е разследване на някакво измислено деяние, а овладяване на служба „Военна информация“. Към нея посягат мръсните ръчички на мафиотизирана групировка, която вече контролира редица институции, сред които МВР, прокуратурта, ДАНС, КПКОНПИ и пр. Наред е военното разузнаване, което все някак им се измъкваше. Затова този път действат брутално, през просото, без да се интересуват от реакциите на НАТО. На Брюксел ще обяснят, – както правеха досега на Юнкер, – че генералите са сгафили и се действа в името на закона. Поредната лъжа, пробутвана с лекота на Брюксел.

Истината е друга.

1. Военното разузнаване е единствената служба, която може да подслушва, проследява и пр. без санкция от прокуратурата и съда. Това дава огромни възможности за натиск и ликвидиране на конкуренти по всякаква линия.

2. То, разузнаването, може да регистрира фирми и да внедрява агенти във фирми, във връзка със защитата на националната сигурност.

3. Службата разполага с агентурна мрежа в много страни по света. Тази агентурна мрежа е създавана десетилетия наред и апетите да бъде овладяна са огромни. Тя дори може да бъде изтъргувана на друга държава.

4. Представители на военното разузнаване работят в състава на дипломатическите ни мисии по света. Мафията иска да овладее и тези позиции, за да постави там свои хора.

5. Военното разузнаване работи с агенти в много страни. Ако списъкът с тези хора попадне в ръцете на мафиотизирана група, съдбата им е лесно предсказуема. Освен, че е застрашен пряко техният живот и безопасността на семействата им, на изпитание се подлага сигурността на България.

6. Достъпът до класифицирана информация, касаеща НАТО ще премине у хора с неясни или дори престъпни намерения. Досега Русия ни наричаше Троянски кон, но ако планът с превземането на служба „Военна информация“ успее, съмнителни и враждебни на Атлантическия блок служби ще си имат „къртица“ в самото сърце на алианса.

Това далеч не е всичко. Анализите на разузнаването насочват към вземане на важни решения на високо ниво, касаещи държавата и населението. Информацията на службата е силен аргумент в редица междудържавни преговори.

Престъпните намерения на мафиотската шайка са ясни – смяна на сегашното ръководство на службата с ново, напълно подчинено на нейните интереси. Въпросът е, ще допусне ли НАТО да се случи подобно нещо. Военното ни разузнаване сигурно има трески за дялане и нужда от реформи. Но това е едно, а превземането му на абордаж от тежкогабаритни пирати – съвсем друго.

Тревожно, но и многозначително е мълчанието на военния министър Красимир Каракачанов по скандала. Да не би да компенсира закупуването на самолети F-16 от САЩ с услуга към друга служба и държава, основен конкурент/враг на блока? Или не може да преодолее зависимостите към въпросния политико-олигархо-мутренски кръг?“

По този повод Валентина Василева от ЕНП зададе официално няколко въпроса на институциите:

– съществува ли заповед от шефа на служба „Военна информация”, която дава мандат на заместника на службата да подписва разрешения за достъп;

– има ли утвърдено становище за същото разрешение, дадено от Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ);

– разрешава ли законът ДАНС да извършва проверки в Служба „Военна информация”;

има ли случващото се в Служба „Военна информация” връзка с установяване на нелегитимен контрол над каналите за търговия с оръжие;

– как гледат партньорите ни от НАТО на хипотезата, че службите ни за сигурност се предоставят за обслужване на личните интереси на една политическа сила, на един депутат, на един медиен магнат, който понякога идва на работа.

„Въпросите, зададени тук, не засягат работата на Военна прокуратура, а изискват политически отговори от най-информираните хора в държавата и засягат нейното място в двата най-мощни съюза, в които членува България. Очакваме публични отговори, засягащи сигурността и интересите на страната и се надяваме това да се случи с необходимия приоритет, надхвърлящ важността на 50 броя прасета, джиповете по плажа и съдбата на българския футбол“, пише още председателят на ЕНП Валентина Василева.

Това, че една жена от малка, извънпарламентарна партия има куража да зададе точните въпроси е достойно за уважение.

Резултат с изображение за валентина василева ЕНП
БОЕЦ отразяваме темата, защото споделяме мнението, че това е брутален опит за превземане на военното разузнаване от страна на същата политическа мафия, която превзе и подчини ДАНС, прокуратура, МВР, на върха на която стоят Пеевски и Борисов. Това е поредното доказателство, че институции нямаме, те са превърнати в мутренски бригади за изпълнение на поръчки и обслужване  интересите на управляващата ни мафия. 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА