Следовател Бойко Атанасов – Главен прокурор! Стартираме подписката!

БОЕЦ, с подкрепата на от Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, Сдружение „Зелен Младост”,  ГД  „НИЕ ГРАЖДАНИТЕ”,  „Гражданско обединение за демократични инициативи”- Монтана и ГС „Свети Георги Победоносец”- Сливен стратираме ПОДПИСКА в подкрепа на инициативата ни- „СЛЕДОВАТЕЛ БОЙКО АТАНАСОВ – КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ“!

Припомняме, че на 15.07.2019г. БОЕЦ заедно с предствители на подкрепилите инициативата организации внесохме до институциите официалната гражданска номинация на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор! 

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

Още на следващият ден на Георги Георгиев, председател на БОЕЦ му бяха връчени 4 призовки и повдигнати обвинения. Това е най-силното доказателство, че управляващата ни мафия приема тази инициатива, като сериозна заплаха! Тотално разбиваме задкулисният модел на мафията! Показваме на обществото, че има алтернатива, че може гражданите да избираме! Публично, открито, прозрачно! А не в сараите, в гаража в Банкя, в ЦУМ, или в хотел „Берлин“ на тъмно!

ЕТО ГО ДРУГИЯТ МОДЕЛ!
И това е само началото. Продължаваме, през следващите дни и седмици БОЕЦ, заедно с колегите от другите организации  ще развием идеята и ще я превърнем в истинска гражданска кампания! Гражданите срещу мафията! Вече започнахме срещите из страната, като в петък бяхме в Сливен! Следващата среща ще е в Пловдив и продължаваме! Успоредно с това стартираме и подписката.

Подписи в подкрепа на Инициативата ще се събират на хартиен носител, ще бъде активирана и електронна подписка за българите в чужбина и нашите сънародници, които не могат да се включат в хартиената. Обръщаме се към всички, които подкрепят и споделят тази инициатива, да ни съдействат в разпространението и реализирането на подписката! БИТКАТА Е ОБЩА. Да стигнем до всеки град и община! За контакти и информация – 0899591399 – Георги Георгиев – БОЕЦ. Бланката може да бъде изтеглена от тук:

Подписка БОЕЦ – БОЙКО АТАНАСОВ

ИНИЦИАТИВА НА БОЕЦ- "БОЙКО АТАНАСОВ – ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ"

ТОЗИ ПЪТ ТРЯБВА ДА Е РАЗЛИЧНО!Този път не бива да оставяме задкулисието пак да си избере послушна марионетка. Гражданите предлагаме следовател Бойко Атанасов за Главен прокурор на Републиката. Различният кандидат!Разпространете и подкрепете тази инициатива!#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Неделя, 21 юли 2019 г.

Прилагаме пълният текст на Номинацията:

ДО: ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
ПАРЛАМЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД
ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД
ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА
СЪЮЗ НА СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ

НОМИНАЦИЯ
НА
СЛЕДОВАТЕЛ БОЙКО ЙОРДАНОВ АТАНАСОВ
ЗА
ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ
ЗА
ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

По инициатива на ГД „БОЕЦ”, подкрепена от Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, Гражданско сдружение „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ” и Движение „ЗЕЛЕН МЛАДОСТ”, както и от други организации и граждани, издигаме кандидатурата на следовател Бойко Йорданов Атанасов за Главен прокурор на Република България.
Предстои избор на Главен прокурор и ние, организациите застанали зад тази кандидатура, в качеството ни на представители на гражданското общество считаме, че не можем да останем изолирани от този процес и нашият глас трябва да бъде чут.
В началото на 2019г. обявихме старт на инициатива за номинации и избор на обща гражданска кандидатура за Главен прокурор на Република България.
Проведохме десетки срещи и разговори с колеги от неправителствения сектор, с активни граждани и неформални граждански организации. Освен предвидените в Закона за съдебната власт, ние поставихме още три условия:
– кандидат, зад който ще застанем, не трябва да е заемал длъжности, на които да е бил назначен или излъчен от политически партии;
– не трябва да е бил член на БКП или по какъвто и да е начин свързан с ДС;
– да има доверието на гражданското общество, като чрез действията си и професионалната си работа да е доказал, че е независим и се води в своята работа само и единствено от Закона.
Вярваме, че в България има честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата и следствието. Те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система.
Репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост.
Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати.
През последните десетилетия прокуратурата се превърна в основен стожер на властта на мафията, като изборът на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. От защитник на обществения интерес, прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и инструмент за оневиняване на властимащите и прикриване на техните престъпления. Последният мандат на Сотир Цацаров начело на прокуратурата, е най-силното доказателство че докато политическата мафия си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи, е обречен. България е на първо място по корупция в Европа, на последно място по доходи и свобода на словото. Затова ние, гражданите, трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и независим главен прокурор извън властта на мафията, за да върнем доверието на гражданите в институциите и съдебната власт. Липсата на справедливост и ширещата се корупция са най-тежките проблеми на българското общество, нерешени от десетилетия. Политическото статукво чрез своите наместници в съдебната система и в частност чрез избор на главен прокурор доказа, че е неспособно и не желае да се справи с тези проблеми. Затова предлагаме алтернатива – гражданска кандидатура, издигната публично и прозрачно с ясни аргументи и мотиви!
След проведените разговори и номинации – БОЕЦ, Асоциация на свободното слово „Анна Политковскя”, Гражданско сдружение „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ” и Движение „ЗЕЛЕН МЛАДОСТ”, обявяваме номинацията на следовател БОЙКО АТАНАСОВ ЗА ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира се по специалност “Право” към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е, има две дъщери. От 1997г. работи в следствието – първоначално като помощник-следовател, а от 2002 г. заема позицията на следовател.
Явявал се е на конкурси за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат, с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. Ясно е фромулирал проблемите касаещи дейността на прокуратурата, както и решенията на тези проблеми, включително конкретни предложения за реформи и законодателни промени. В началото на 2019 г. Атанасов се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен. Уведомен е през месец май 2016 г., че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС), и води дело в Софийски градски съд за това безобразие.
Няколко негови изказавания:
„Обществото трябва да знае как работи държавното обвинение и кога то сключва сделка с престъпниците и кога то не поддържа обвинения, защото са договорени с пазарлък. Когато има оферта за споразумение, доказателствата никого не го интересуват. Може да има купища доказателства, но те не се внасят в съда с обвинителен акт, защото се прави споразумение… Главната цел е да се изчистват делата, които са свързани с корумпирани политици и с организираната престъпност. Трябва да се заличат следите на олигарсите как са натрупали милионите си, а и такива, които са натрупали милиарди. В момента, в който някой се опита да промени нещо, ако не може да бъде купен, веднага му се образуват дела с цел да бъде подслушван, шантажиран, затрупват го с дела, изфабрикуват се доказателства, правят се планове за шантаж с участието на корумпирани служители от служби, които би трябвало да ни пазят от корупцията. Това е една добре смазана машина – ОКТОПОД!”
„Враговете ми са обикновени страхливци и подлеци, снабдени с власт. Без дадената им власт те се превръщат в едни най-обикновени и жалки бюрократи.”
„Страхът от разкриването на истината за незаконните действия в прокуратурата, е ужасен за тези, които злоупотребяват с властта. Затова истината не трябва да се спестява ако искаме да изградим и имаме правова държава.”
„Имаме крещяща нужда от справедливост. Справедливост, която магистратите дължат по закон, но която обществото не получава от тях.”
Преди две години пред сайта Биволъ, следовател Бойко Атанасов разкри съществуването на „шпицкоманди“ в прокуратурата, занимаващи се с мокри поръчки за прикриване на престъпления и репресии спрямо неудобни за властимащите лица. В поредица свои интервюта той осветли данни за тежки финансови престъпления и сключвани споразумения от прокуратурата с организирани престъпни групи за източване на ДДС в особено големи размери. Следователят визира сума от 4.7 милиарда лева.
На 07.02.2018 г. БОЕЦ внесе сигнал до ДАНС, МВР и НСО, с искане на следовател Бойко Атанасов да бъде осигурена охрана, представяйки нашите опасения, че животът му е поставен в опасност заради неговата дейност в борбата с финансовите престъпления и корупцията, на фона на няколкото показни убийства, извършени в столицата, едно от които на служител на НАП, занимаващ се именно с фиска.
На 13.02.3018 г. БОЕЦ внесе Заявление по ЗДОИ до НАП и МФ, с искане да ни бъде предоставена информация за несъбраното ДДС по влезли в сила ревизионни актове на НАП. В резултат огласихме информацията за над 16 МИЛИАРДА ЛЕВА несъбрано ДДС. БОЕЦ публикувахме и официални документи, от които става ясно, че в същият период прокуратурата е сключила 2135 споразумения с Организирани престъпни групи за източване на ДДС и данъчни измами. Тази информация пряко потвърждава думите на следовател Атанасов, за които той е подложен на преследване, наказания и репресии.
При свое посещение в България през 2016 г. бившата румънска прокурорка, министър и евродепутат, г-жа Моника Маковей заяви: „За реална борба с корупцията не ви е нужно сега да променяте Конституцията, достатъчно е да намерите поне един смел и честен магистрат, който да се изправи срещу мафията и да започне тази битка“
Макар и малцина, в България имаме такива магистрати и следовател Бойко Атанасов е един от тях и заслужава доверието на българското общество.

БОЙКО АТАНАСОВ – ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Стягайте се, ще се става! Ако не бъдем чути, ще ги принудим да ни чуят! Няма да позволим мафията да си избере следващата марионетка за главен прокурор. Свобода и справедливост, а не диктатура и беззаконие!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА