БОЕЦ сезира ИВСС срещу Иван Гешев с искане за неговото отстраняване!

Днес, 24,07.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал до Инспектората към ВСС с   вх.№  23682/24.07.19г. срещу зам. главният прокурор Иван Гешев. Повод за сигнала ни е негово интервю пред Националната телевизия от 23.07, в което той изразява позицията си срещу разделението на властите. 

БОЕЦ считаме, че Гешев е кандидат на мафията за главен прокурор и чрез него, както и до сега чрез Цацаров, политическата и олигархична мафия начело с Борисов и Пеевски ще продължи безнаказано да ограбва страната. Не можем и няма да допуснем това. БОЕЦ, заедно с други неправителствени организации вече излъчихме гражданската номинация за главен прокурор на следовател Бойко Атанасов! Писна от мутри и корумпета да избират вместо нас и да си назначават други мутри и корумпета!

Прилагаме текста на сигнала до ИВСС:

ДО : ИНСПЕКТОРАТ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

 СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание чл. 54, ал. 1 т.8 от Закона за съдебната власт

относно

действия и коментари на зам. главен прокурор Иван Стоименов  Гешев, които са противоконституционни и са изразени в негово телевизионно интервю на 23.07.2019г. по Националната телевизия.  Сезираме ИВСС и за това, че чрез тези си изказвания Иван Гешев поставя под съмнение Конституционният принцип за разделението на властите,  уронва и накърнява престижа на съдебната власт, срива доверието на обществото в съдебната система и авторитета на магистратите, които са сведени до критично ниски нива заплашващи нормалното функциониране на съдебните и правораздавателни институции.

 

На 23.07.2019г. зам. главният прокурор Иван Гешев, в качеството му на  номиниран от прокурорската колегия на ВСС за кандидат за главен прокурор, в интервю за Националната телевизия заяви:

„Не съм привърженик на твърдото разделение на властите. За да има резултат, трябва взаимодействие в рамките на закона и съвместна работа. Без МВР и ДАНС прокурорът е добре платен деловодител.

Прилагаме линк към интервюто на Иван Гешев по БНТ:

https://www.bnt.bg/bg/a/ivan-geshev-az-ne-byagam-nito-ot-bitki-nito-ot-otgovornost

Разделението на властите е принцип, на който се основава правовата държава. Разделението на властите е доктрина, според която трите функции на държавното управление – законодателнаизпълнителна и съдебна – трябва да бъдат разделени и изпълнявани от различни органи, определени от конституцията. Изпълнителната, законодателната и съдебната власт се осъществяват от независими институции, но в своите отговорности те взаимно се контролират.

Целта на разделението на властите се състои в това да има политическа свобода, с други думи да няма тирания; да не се злоупотребява с властта; властите трябва да се възпират една друга, т.е. да има контрол от страна на гражданите; да се защити свободата като се изключи възможността един човек да обедини всички власти в ръцете си; да са в интерес на гражданите; разделението на властите цели ефективното и резултатно функциониране на управлението, тъй като се предполага, че различните видове институции осъществяват по-добре определени функции, отколкото други институции.

Конституцията на Република България от 1991 г. в разпоредбата на чл.8 предвижда, че държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.

Принципът за разделение на властите, според мотивите на Решение № 6 от 22 април 1993 г. по к.д. № 4 от 1993 г. на Конституционния съд, е метод за оптимално функциониране на държавната власт чрез разграничение на функции, които предопределят компетентността на държавните органи, и за предотвратяване на произвола, който би засегнал свободата на гражданите, а не и тривластие. „Между властите няма „китайска стена“, тъй като те си взаимодействат и са проява на единната държавна власт и суверенитет“ – казва съдия Евгени Танчев.

Ясно е, че в Конституцията на Република България има заложени конкретни  механизми регулиращи взаимодействието и сътрудничеството между властите в оптимален режим при ясното спазване на принципа на разделение на властите! Изказването на зам.главен Прокурор Иван Гешев е противоконституционно, заплашващо правовият ред в страната  и подтикващо към действия извън законовите правомощия на отделните власти и институции. Това изказване руши не само авторитета на съдебната власт, но и подкопава  демократичните устои  на държавата. Същото изказване, БОЕЦ считаме , че може да се тълкува и като престъпление срещу Републиката – чл.108. от НК, за което ще сезираме компетентните органи.

Изказването на прокурор Иван Гешев включва и определения и поставяне на квалификация на лица и фирми с които те биват обвинявани  в различни престъпления, като „кибер рекет” и тн. С което се нарушава презумцията на невиновност. Абсолютно недопустимо и опасно поведение за един магистрат!

БОЕЦ сезираме ИВСС за действията и публично направените изказвания на прокурор Иван Гешев и изискваме да бъде образувана проверка по нашият сигнал, в хода на която да се съберат данни за противоконституционният характер на  изказването на прокурор Иван Гешев.

След установяването им изискваме от ИВСС да внесе предложение до пленума на ВСС за освобождаване на Иван Гешев от заеманият от него пост – зам. главен прокурор, както и да бъде оттеглена неговата кандидатура за главен прокурор.

БОЕЦ изискваме от ИВСС да бъдем информирани за хода на проверката, както и за действията на ИВСС и резултатите от тях.

24.07.2019г.                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

КОЙ е Гешев и на кого служи? Вижте отговора! (документи)

БОЕЦ РАЗПОЛАГАМЕ И ПУБЛИКУВАМЕ ДОКУМЕНТ, който показва, как и по какъв начин 16 милиарда  източено ДДС са „потънали“ в джобовете на ДДСарската мафия  и защо прокуратурата не откри данни за извършено престъпление по сигнала ни! 

ЗАЩОТО ПРОКУРАТУРАТА Е ЧАСТ ОТ СХЕМИТЕ!

ДВЕ ХИЛЯДИ СТО ТРИДЕСЕТ И ПЕТ СПОРАЗУМЕНИЯ СКЛЮЧЕНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА С „ЛИЦА УЛИЧЕНИ В ИЗВЪРШВАНЕ НА  ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС!

Всичко тръгна от едно интервю на следовател Бойко Атансов в студиото на Люба Кулезич, в което той повдигна завесата за огромният размер на несъбраното ДДС и срамните споразумения сключени от прокуратурата и по точно от шефа на спец. прокуратурата Иван Гешев с ОПГ-га за данъчни измами и източване на ДДС! Следовател Атанасов е магистрата, който разкри пред Биволъ съществуването на шпицкоманди за изпълнение на поръчки в прокуратурата.

Пред Фрогнюз следовател Бойко Атанасов казва още: „Иван Гешев има защо да се притеснява от мен. Той много добре знае в какви пазарлъци е участвал. Аз съм присъствал на тях. Става въпрос за делото „Недосегаемите”. Това дело е приключило със съдебно решение и мога да го коментирам. С престъпната група се сключи споразумение. Прокурорът Гешев беше вкаран по това дело като трети прокурор от небезизвестния бивш зам.-градски прокурор Роман Василев. По делото най-общо казано преминаха всички престъпни групи, които са извършвали данъчни престъпления в страната. Хванаха се всички разклонения на тези, които обслужваха олигарсите в държавата. Става дума за това, че беше разкрита схемата, по която се укриват големи данъци. 

Шефът на спецпрокуратурата  Иван Гешев е участвал в пазарлъци, Цацаров го гали по главата“

https://frognews.bg/novini/atanasov-pred-frog-shefat-spetsprokuraturata-uchastval-pazarlatsi-tsatsarov-gali-glavata.html

Това не са просто „пазарлъци“ , тези споразумения са чиста форма корупционни и криминални ДАЛАВЕРИ и СХЕМИ за прикриване и оневиняване на извършителите на данъчни престъпления, в които ПРОКУРАТУРАТА И ЛИЧНО ИВАН ГЕШЕВ УЧАСТВАТ АКТИВНО! Гешев е и прокурора по делото КТБ, за фалита на която прокуратурата също е главно действащо лице. Той е и главно действащо лице при бруталните действия на прокуратурата и службите при ареста на Иванчева и Петрова.

Резултата е – 16 МИЛИАРДА  ДДС ГИ НЯМА, ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЪЩО НЯМА! И няма как прокуратурата да разследва и да установи данни за извършени престъпления, защото трябва да разследва и да обвини себе си!

Сигналите на БОЕЦ по казуса „ДДСгейт“ бяха разпределени от Цацаров именно на специализираната прокуратура, на върха на която стои Иван Гешев!  И специализираната прокуратура не намери данни за извършени престъпления, след което лично  Цацаров предложи именно Иван Гешев за зам. главен прокурор, като това предложение беше гласувано на 04.07.2018г. в прокурорската колегия на ВСС. ТОВА ЛИ Е НАГРАДАТА ЗА ПРИКРИВАНЕТО НА ОДРАНИТЕ ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРИТЕ 16 МИЛИАРДА ДДС?! Мафията награждава слугите си!

СЪЩАТА ПРОКУРОРСКА КОЛЕГИЯ, ЕДИНОДУЩНО НАЧЕЛО С ЦАЦАРОВ ИЗДИГНА И КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР! ТОВА Е КАНДИДАТА НА МАФИЯТА!

Гешев не трябва да бъде избиран за главен прокурор, той и началника му Цацаров, както и техните господари Борисов и Пеевски трябва да бъдат разследвани и да дават обяснения за споразуменията с ОПГ-та и къде са милиардите ДДС! 

СЕГА Е ВАЖНО ДА КАЖЕМ И ПОКАЖЕМ, КАКВИ СА „ЗАСЛУГИТЕ“ НА ПРОКУРОР ГЕШЕВ ЗА ИЗДИГАНЕТО МУ ОТ ЦАЦАРОВ (разбирайте Пеевски и Борисов) ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР! И ДА ПРЕДИЗВИКАМЕ ОБЩЕСТВЕНА РЕАКЦИЯ ЗА ДА СПРЕМ НАЗНАЧЕНИЯТА НА МАФИЯТА В ПРОКУРАТУРАТА! И ДА ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ!

Припомняме накратко предисторията на сагата ДДСгейт:

Припомняме, че през март 2018г. на официална пресконференция в БТА София, БОЕЦ огласихме официална информация получена по ЗДОИ от НАП, според която за последните 17 години  несъбраното ДДС установено с влези в сила ревизионни актове на НАП е в размер на над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА, като в огроманата си част тези пари са обявени за несъбираме и отписани. Това са милиарди откраднати от джобовете на всеки българин.

https://www.boec-bg.com/archives/274

Още тогава БОЕЦ обявихме, че няма как тези схеми за източване на милиарди да се случвали без участието И СЪУЧАСТИЕТО на институциите и прокуратурата, най-малко чрез осигуряване на чадър и безнаказаност на извършителите (ИЛИ ЧРЕЗ СКЛЮВАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЯ С ОПГ-тата ИЗТОЧИЛИ МИЛИАРДИТЕ). Внесохме сигналите си за да докажем тази своя теза и да разобличим прокуратурата, като пазител на ДДС милиардерите. И постигнахме целта си. Прилагаме целият отговор на прокуратурата:

ПАРИТЕ ГИ НЯМА, НО И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЯМА НИ КАЗВА ПРОКУРАТУРАТА!

Отдавна прокуратурата е загубила своята функция на защитник на общественият интерес и се е превърнала в защитник на мафията и споразумител с престъпниците. Мафията на Борисов и Пеевски чрез техният наместик в прокуратурата Цацаров, превзе държавата ни. Гешев е следващата марионетка на същата котерия от ченгета, мутри, мафиоти, олигарси и корумпета.

В началото на 2019г. БОЕЦ обявихме старта на инициатива за издигането на обща гражданска кандидатура за главен прокурор и на 15.07.2019г. внесохме официално номинацията на следовател Бойко Атанасов до инсттитуциите! ТОВА предизивка ответка реакция от страна на упарвляващата ни мафия, като срещу БОЕЦ бяха образувани две досъдебни производства, а на следващитя ден след внасянето на Номинацията на Бойко Атанасов, на Георги Георгиев от БОЕЦ бяха повдигнати обвинения. В атаката срещу БОЕЦ бяха включени всички институции-бухалки – НАП, Прокуратура, ГД БОП, ГДНП, МВР и тн. – ревизии, разпити, дела, заплахи, репресии чрез целият ченгеджийски арсенал. В същият режим бяха вкарани и жураналистите от Биволъ, по чиито разкрития БОЕЦ внесохме десетки сигнали по повод скандалите #АпартаменГейт и #КъщиЗаТъщи. ВМЕСТО ДА РАЗСЛЕДВАТ балконаджиите и апартаментаджиите, ТЕ разследват нас и на нас образуват ревизии и дела!  Мафията се опитва да смачка всяка съпротива, за да си осигури безпроблемно избора на поредната си марионетка за главен прокурор! Стигнаха и до там, Гешев и компания сами да фабрикуват фалшиви сигнали срещу Биволъ и БОЕЦ, за да се опитата да ни смачкат и компрометират. Инициативата ни за гражданска кандидатура и номинацията на Бойко Атаансов разтресе статуквото и показахме, че има и друга алтернатива, че гражданите няма да примем безропотно назначаването на Гешев. 

Резултат с изображение за бойко атанасовСледовател Бойко Атанасов – граждански кандидат за главен прокурор

В ход е подписка, както и електронна Петиция в подкрепа на кандидатурата на Бойко Атанасов. Организираме и срещи из страната.  Реакцията на мафията показа, че ги е страх от действията на БОЕЦ и гражданското общество, както и от кандидатурата на Бойко Атанасов. Длъжни се да използваме тази възможност и ако не бъдем чути не ни остава друго, освен да излезем на площадите! НЕ МОЖЕ И НЯМА да позвлоим мафията да си избере отново главен прокурор! Не може още седем години да живеем в беззаконие и безнаказан грабеж. Имаме честен и независим кандидат и гражданите сме в правото си да се борим за свобода си и справедливост с всички средства! 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА