Прокуратурата крие срамните споразумения на Гешев!(документи)

На 13.08.2019г.  Сдружение БОЕЦ внесе Заявление по Закона за достъп до оществена информация до ВКП с няколко въпроса отностно професионалната дейност на прокурор Иван Стоименов Гешев – единствен кандидат на Пеевски за главен прокурор. Заявлението е по повод получени от нас документи, от които е видно, че Гешев е сключвал множество „срамни“ (според думите на следовател Бойко Атанасов), а според нас криминални споразумения с лица и Организирани престъпни групи за данъчни измами и източване на ДДС. 

Припомняме текста на Заявлението:

ДО: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА  ПРОКУРАТУРА

 ЗАЯВЛЕНИЕ    

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 730621####  председател на УСe-mail : gdboec@abv. bg

ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

     Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и като представители на гражданското общество,  на основание на чл.24, ал.1, чл.25 чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация при условията на надделяващ обществен интерес, както и във връзка с изпълнение на поставената в устава ни цел – граждански контрол върху дейността на съдебната система,  ГД  „БОЕЦ“ изискваме от Върховна касационна прокуратура да ни  предостави в законоустановения срок, на хартиен носителв писмена форма, на посоченият адрес на ГД  „БОЕЦ”, посочен по-горе, както и в електронен вид на електронната поща на ГД БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация:

  1. По колко наказателни производства (в досъдебна и съдебна фаза) е бил наблюдаващ прокурор Иван Стоименов Гешев за периода от командироването му в Софийска градска прокуратура през 2009г. до настоящия момент?
  2. Колко от водените от него наказателни производства за същия период са приключили с осъдителни и колко с оправдателни присъди – брой на осъдени и оправдани лица по делата? Колко от досъдебните производства водени от него за този период са прекратени с постановление на прокурора?
  3. Колко от водените от него наказателни производства за същия период са за престъпления от глава седма от особената част на наказателния кодекс – престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система (чл.253 – чл.268 НК)?
  4. Колко от водените от него наказателни производства по т.3 са приключили с осъдителни и колко с оправдателни присъди – брой на осъдени и оправдани лица по делата? Колко от делата по т.3 са приключили със споразумения между прокурора и подсъдимите? По колко от сключените споразумения е отнето или конфискувано незаконно придобито имущество и в какъв размер?
  5. Колко от водените от него наказателни производства са за престъпления по чл.321, ал.1 от НК – за образуване или ръководене или по ал.2 – участие в организираната престъпна група? Колко от водените от него наказателни производства са за организирана престъпна група, извършваща престъпления срещу данъчната система с користна цел по ч. 321, ал. 3 от НК?
  6. Колко от водените от него наказателни производства по т.5 са приключили с осъдителни и колко с оправдателни присъди – брой на осъдени и оправдани лица по делата? Колко са прекратени с постановление на прокуратурата? Колко от делата по т.5 са приключили със споразумения между прокурора и подсъдимите? По колко от сключените споразумения е отнето или конфискувано незаконно придобито имущество и в какъв размер?
  7. Какъв е общият брой на внесените от прокурор Иван Стоименов Гешев обвинителни актове в съда от командироването му в СГП през 2009г. до 31.07.2019г.? Какъв е общият брой на внесените от него в съда споразумения за същия период?

Считаме, че поради високия и надделяващ обществен интерес към исканата от БОЕЦ информация, както и поради нашето законно право да си съставим с исканата информация собствено мнение за дейността на Прокуратурата, като задължено лице по ЗДОИ и в частност на прокурор Иван Стоименов Гешев – заместник на главният прокурор и единствен кандидат за главен прокурор,  исканата от нас информация ще ни бъде предоставена от вас в законно установения срок на посочения от сдружението адрес и на електронната поща.

13.08.2019г.                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Очакваnо в последният ден за отговор, вместо исканата информация, ВКП препращат Заявлението ни до СГП „по компетентност“. И започва да тече нов 14 дневен срок за отговор. 

На ВКП са им трябвали 14 дни, за да установят, че исканата информация е от компененцията на СГП и чак след като срока за отговор изтича те препращат Заявлението ни на Русинова. Обяснението за действията им е банално, просто протакат и крият информацията за срамните споразумения на Гешев с ОПГ-та за данъчни измами и източване на ДДС! Става дума за стотици милиони и дори милиарди. Помните разкритията на БОЕЦ за 16-те МИЛИАРАДА източено и несъбираемо ДДС, за което прокуратурата отговори на подаденият от нас сигнал, че парите ги няма, но и данни за извършени престъпления няма! И няма как да има, защото самата прокуратура е част от схемата за безнаказаното източване на тези милиарди! Гешев е част от схемите за разпъването на чадър над ДДС-арите! 

Чакаме отговора (отказа) на СГП и вече подготвяме Жалбата до съда. Ще ги съдим и ще ги осъдим, така, както осъдихме и НАП и ще получим и публикуваме исканата информация. Хубавото е, че до тогава Гешев няма вече да е кандидат за главен прокурор, вероятно няма да е и в прокуратурата. Няма да спекулираме с предположения за консуслтво в някоя руска губерния. Не бихме се учудили, ако Гешев извади и някоя тапия за владеене на португалски, да е по-близко до Пацо.

Случващото се е абсурдно! БОЕЦ искаме информация за професионалната дейност на кандидата за главен прокурор! Нали е много достоен и голям професионалист?! Защо крият споразуменията и схемите му? Защото ще стане ясно, че Гешев не се е борил с корупцията и данъчните измами, а ги е прикривал и участвал в тях! Дали няма да се окаже, че е  „дългогодишен приятел и в близки отношения“ с източвачите на ДДС, както с ортака на Ваклин? Дали не си е купил още нещо на „преференциални“ цени? Ще видим!

На 09.08 БОЕЦ публикувахме малка част от документи за споразуменията сключвани от Гешев. Разполагаме с над 120 документа, от които става ясна схемата за прикриване на данъчните престъплнеия и ролята и участието на Гешев в тези схеми. И заявихме, че ще публикуваме всичко след като получим отговора на прокуратурата на внесеното от на Заявление по ЗДОИ. При положение, че ВКП крие исканата от нас информация и играе жалки игрички на „компетенстност“, ще публикуваме информацията, с която разполагаме без да чакаме отговора им.

Гешев лично е МОЛИЛ съда за споразумения с ОПГ-та за източване на ДДС! (документи)

Сега ни предстои важна битка – на 12.09 да излезем и да изринем блатото на Гешев, Буда, Пеевски и Цацаров! И продължаваме.

БОЕЦ обявихме национален протетс-блокада пред съдебните палати в столицата и страната за 12.09. с искания за оттегляне на кандидатурата на Гешев и незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов! Над 12 000 граждани вече са заявили интерес и участие. Имаме подкрепата и на българите в чужбина. Очакваме ударите срещу нас да ескалират, очакваме дори арести, а дебелите са способни и на убийства, за да запазят престъпната си власт. Не могат да ни спрат, истината и гражданската солидарност и непримиримост са най-силното ни оръжие!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

 

НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава деца умират от лечими болести…

НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава деца умират от лечими болести, а родителите им събират левчета с СМС-и.

Резултат с изображение за URSULA VON DE
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава стари хора умират зимата от глад и студ, защото живият със сто евро пенсия.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава режат микрофоните на медиите, за да не питат за Пацо и за откраднатите милиарди от мафията.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава журналистите ги арестуват и репресират по фалшиви сигнали заради разкритията им за корупцията на управляващите.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава гражданите ги преследват заради убеженията им и битката им за свобода.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава няма работна ръка защото хората избягаха от мизерията и диктатурата на мафията.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че тази просперираща държава е на първо място по корупция, на последно по доходи и на 111-то по свобода на словото.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава на всеки километър нова магистрала се пада по едно затворено училище, по една закрита болница и едно заличено село.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава възрастните хора нямат зъби, но имат таблети, за да си говорят с внучетата в чужбина. Някой старци умират с мъка без да са видели внуците си на живо.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава няма справедливост, а истината е мръсна и опасна дума, за нея убиват.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава този, с който се прегръща и нарича „Бойко“, е долен изрод и мутра прокудил над два милиона българи от родината им и отговорен за смъртта на стотици болни, невинни, или просто говорещи истината хора.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава милиардите, които Европа наля само направиха мафията ни още по могъща, а народа по-беден и обезверен.
НЯКОЙ да каже на Урсула да спрат фондовете, да спрат да хранят свинете, които ни убиват и изяждат.
НЯКОЙ да каже на Урсула, че в тази просперираща държава на 12.09. гражданите ще изметат изрода и бандата му и ако не могат да ни помогнат поне да не ни пречат.
Само това.
#ЩеСеЧисти
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ обявихме национален протетс-блокада пред съдебните палати в столицата и страната за 12.09. с искания за оттегляне на кандидатурата на Гешев и незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов! Над 12 000 граждани вече са заявили интерес и участие. Очакваме ударите срещу нас да ескалират, очакваме дори арести, а дебелите са способни и на убийства, за да запазят престъпната си власт. Не могат да ни спрат, истината и гражданската солидарност и непримиримост са най-силното ни оръжие!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА