Парламента разследва Цацаров за корупция по сигнал на БОЕЦ и едновременно ще гласува избора му за шеф на КПКОНПИ!

Парламента проверява Цацаров и Гешев по сигнали на БОЕЦ! В същото време парламента трябва да гласува избора на Цацаров за шеф на антикорупционната комисия! Ще го проверяват, или ще го награждават?

На 29.06.2019г. парламентарната Комисия за борба с корупцията информира БОЕЦ, че е образувала проверка по сигналите ни срещу Цацаров и Гешев и че са сезирали КПКОНПИ за „предприемане на необходимите действия за резултатите от които които да бъде уведомена Комисията и вносителите на сигнала“. Въобще не ни информирайте, стига ни тази награда да ви гледаме сеира и гърчовете! 


Към момента не сме уведомени за резултатите от разследването в НС и реално срещу Цацаров и Гешев има образувани проверки по сигнали на БОЕЦ в СП и Парламента! Като сигналите ни са с искане за процедура по отстраняването на Цацаров и Гешев! Уникално постижение! Мафията се гърчи и си прехвърлят горещият картоф, като в същото време стават за посмешище! Парламента прехвърли проверката на ПЕРАЛНЯТА на Конпирите! БОЕЦ не сезирахме антикорупционната комисия, защото беше смехотворно да сезираме КПКОНПИ да проверява шефа на прокуратурата, докато прокуратурата проверява шефа на КПКОНПИ! А то сега шефа на прокуратурата ще става шеф на КПКОНПИ! Вече Цацаров ще може да провери сам себе си и да се изпере.


Сега този с незаконният балкон проверя онзи с незаконната вила и обратното! А двете корумпета заедно проверяват Буда и Пеевски пак по сигнали на БОЕЦ! А Буда от своя страна ги праща консули! Направо им обърнахме файловете и пунти марите!
Да не забравяме и Гешев! Бавно, но сигурно дизела му го води към… килията на бай Ставри! От там ще гледа Луната на квадрати!
Всеки сигнал на БОЕЦ вкарва мафията в тежък проблем, защото използваме техните институции-бухалки за бой по техните глави! И колкото повече ги принуждаваме да перат, толкова по очевидна става кочината, в която живеем! Хората вече без страх ги подиграват открито!

БОЕЦ сезира Парламента за отстраняването на Цацаров и Гешев!


Хора, управляват ни най-големите престъпници и страхливци! Дори не можете да си представите колко ги е страх! Толкова ги е страх, че с по три охрани ходят! А БОЕЦ ги ритаме и разобличаваме и няма какво да ни спре!
Очакваме следващите удари срещу нас. Мафията се опитва по всякакъв начин да смачка непримиримите, но не могат да ни спрат!  

За да припомним прилагаме текст на сигнала до Инспектората към ВСС, сигналите до ВКП (вх. № PRB2019 0164 5971I) и Парламента са идентични:

ДО : ИНСПЕКТОРАТ КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

 СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание : На основание чл. 54, ал. 1 т.8 от Закона за съдебната власт.

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, симулативни сделки, незаконно забогатяване, злоупотреба с власт, укриване на данъци,  данъчни и финансови престъпления, , престъпления срещу данъчната система, , деклариране на неистински данни пред държавен орган, както и други  престъпления  по чл. 283, 301 и 304 от НК, както и други престъпления от общ характер и действия уронващи престижа на прокуратурата и съдебната система  извършени от Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България.

На 19.05.2019г. в сайта Биволъ бе публикувана информация, че след спиране на работата на „Имотен регистър” на 17.05.2019г. и възстановаване на неговата дейност 36 часа по-късно от базата данни е изчезнала информация за имотна сделка на главният прокурор Сотир Цацаров, неговата съпруга и фирма “Калисто Мати” ЕООД, за която Биволъ разкри още преди 7 години, че през 2007 г. е дарила апартамент на Цацаров. Тогава той е най-влиятелният пловдивски съдия, Председател на Окръжния съд. Заради скандала с въпросното “дарение” и кандидатурата на съдия Сотир Цацаров за Главен Прокурор на държавата, Имотният регистър в края на 2012 г. беше подменен със задна дата и сделката беше преформатирана на “покупко-продажба”. Сега отново публичният справочник беше свален, а информацията за  сделката по този имот в самия център на Пловдив  изчезна.

Информацията за сделката беше част от мащабно разследване на Биволъ за имотните сделки и състояние на Цацаров още преди избора му за  главен прокурор през ноември 2012 г. Именно въпросното “дарение” предизвика и безпрецедентната манипулация на Имотния регистър, а Цацаров влезе обяснителен режим по всички медийни канали на властта да обяснява, че нотариалният му акт бил сбъркан. Цацаров показваше тогава някакви листа, но така и не показа пред медиите автентичните документи за имотните си сделки и симулативния им характер. Версията му много напомня подобни обяснения на властимащи сега след разкритията за симулативните придобивки на апартаменти и недвижими имоти станали известни, като аферата „АпартаментГейт”

В публикацията е посочено още:

„Изчезналата сделка “дарение”, която Цацаров обясни като сбъркана “покупко-продажба” е за апартамент от близо 56 кв.м. в самия център на Пловдив на ул. Алеко Константинов 16. Апартаментът върви заедно с избено помещение в сграда с дворно място от 586 кв.м. Дори да приемем, че с 5 г. давност Цацаров е разбрал, че не е бил надарен, а е купил имота, то цената за придобиване е повече от ниска. Имотът е деклариран като придобит на цена 41307 лв., което прави около 378 евро/м2. Цената е поне два пъти по-ниска от актуалната пазарна цена за жилищата в тази част на града през 2007 г. Имотните сделки на семейство Цацарови с “Калисто Мати” обаче не се ограничават само с дарението-продажба. Няколко месеца по-късно, на 17/05/2007 г., Меглена Цацарова придобива ателие от 85 кв. м. на ул. Опълченска 24 в Пловдив, заедно с изба-сутерен и 1/5 идеална част от поземления имот на сградата срещу само…. 470 лв. на кв. м. По същото време имотите в центъра на Пловдив струват средно около 2.5 пъти повече и жилищен имот не може да се купи под 1200 лв. , сочи статистика на популярен сайт за недвижимости. Разликата е повече от драстична.”

В материала на Биволъ се съдържа и допълнителна информация по казуса, както и факсимилета на документи потвържаващи горните твърдения. Прилагаме линк към статията:

https://bivol.bg/cacarov-imoti-1.html?fbclid=IwAR2UqDZHs91s5zaiGcEmVCBy97KPPey63lOCmyMoC_M5c6H0Giu6YIVq6fo

На 21.05.2019г. отново в сайта Биволъ бе публикувана информация за симулативна сделка по придобиване на недвижим имот в с. Св. Константин Става дума за следното:

На 26.11.2018 Сотир и Меглена Цацарови са придобили в Св. Константин еднофамилна вилна сграда с площ по документи 75.00 кв. м. срещу 58 674,9 лв. или еквивалента на 30 000 евро. Разгънатата застроена площ обаче е двойна – 139.75 кв.м. Така вилата, която е съвсем ново строителство, излиза на Цацарови по … 214 евро на кв.м. Данъчната оценка, посочена в нотариалния акт е напълно абсурдната – 22 785,80 лв. В района никъде не може да се намери вила с подобни параметри на цена по-ниска от 60 – 70 000 евро, показа проверка на Биволъ в няколко агенции за недвижими имоти. Съседна до Цацарови вила, но вече довършена и обзаведена, се продава за 75 000 евро. Във вилата на Цацарови още текат довършителни работи, но определено тя не е купена на груб строеж или, както стана популярно след обясненията на Цецка Цачева – на изкоп. Имотът е придобил Акт. 16 на 12.11.2018, няколко дни преди да го купят Цацарови.

Въпросът със симулативните имотни сделки на главния прокурор беше повдигнат от Биволъ и изпратен в нарочен сигнал до ВСС още преди Цацаров да бъде избран през 2012г. на поста главен прокурор. Най-фрапантната от сделките е изповяда на цена 120 пъти по-ниска от реално платените пари. През 2008 г. Меглена Цацарова, която е нотариус, закупила две овощни градини за 119 096 лв. (60 900 Евро) за всеки имот. Но сделката е вписана с материален интерес едва 1000 лв.

Историята придоби публичност, защото заради съдебен спор за имота, Цацарова завежда дело срещу продавачите, за да получи обратно парите си – 121 800 евро. В мотивите на съда по това дело ясно са посочени два мотива да се впише фиктивната сума от 1000 лв.:  1. заплащане на по-ниски такси и 2. желанието на продавачката да скрие истинската цена.!!!

В обяснението си Цацаров е наблегнал на втория мотив – според него това било нормална “симулативна сделка”, защото продавачът така настоявал. Говорене, което е недопустимо за дългогодишен магистрат, Председател на Окръжен съд и настояш Главен прокурор на България.

Не е ясно дали със същия мотив са придобити и два апартамента в Пловдив на симулативни цени. На 17.05.2007 г., Меглена Цацарова придобива от фирмата “Калисто Мати” ателие от 85 кв. м. на ул. Опълченска 24 в Пловдив, заедно с изба-сутерен и 1/5 идеална част от поземления имот на сградата срещу само…. 240 евро на кв. м.

На 19.05.2019г. Биволъ разкри, че в Имотния регистър успешно е замаскирана друга сделка на Цацарови с “Калисто Мати” – апартамент от близо 56 кв.м. в самия център на Пловдив на ул. Алеко Константинов 16. Апартаментът върви заедно с избено помещение в сграда с дворно място от 586 кв.м. Имотът е деклариран като придобит на цена 41 307 лв., което прави около 378 евро/м2. По същото време в центъра на Пловдив не може да се купи имот под 600 евро на кв.м.

Последната сделка първоначално е декларирана като “Дарение”, но след обявяването ѝ от Биволъ експресно е променена на “Покупко-продажба”. Съдията Цацаров обясни, че 5 г. след сделката разбрал, че по погрешка бил надарен, след което внесъл правилните документи в Агенцията по вписванията. В телевизионно интервю той обеща да покаже нотариалния акт, но не го направи.

В специално изявление, публикувано  на сайта на Прокуратурата, Сотир Цацаров обеща да даде публичност на нотариалния акт и се възмути, че материалът за скритото “дарение-продажба” бил подписан с “Биволъ”, което според него не било “доблестно”.

“Биволъ”, както е добре известно не само в България, е колективен псевдоним на разследващите журналисти Асен Йорданов и Атанас Чобанов, които са автори и на този материал. Те  призоваха Цацаров още през 2012 г., преди да стане главен прокурор, да застане пред тях очи в очи на заседание на ВСС и да даде публични обяснения за скандалните си имотни сделки. Тогава той нямаше доблестта и куража да го направи. Цацаров дори се скри и отказа да отговори на техните въпроси по всички възможни начини.

Симулативните сделки за придобиване на жилища или недвижими имоти се правят не защото “така иска продавача”, а с цел пране на пари и прикриване на незаконно придобити доходи, чийто произход е трудно да бъде доказан. Става дума за престъпления – деклариране на неверни данни и отклоняване от плащане на данъци, които Цацаров е извършил заедно със съпругата си през 2007 г. и 2018 г.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

https://bivol.bg/cacarov-vila.html?fbclid=IwAR0RSar1NCaag9gF7sxS95Ir8tvg0rXWbfOszyGse-Buc3yd8y72QVxtAZ8

БОЕЦ считаме, че в изнесените и публикувани от сайта за разследваща журналистика Биволъ материали се съдържат достатъчно данни за действия на главният прокурор уронващи престижа на съдебната система, както и за извършени престъпления от общ характер от Сотир Цацаров, неговата съпруга, както и други неустановени лица, а именно – корупция, деклариране на неистински данни пред държавен орган, сключване и участие в симулативни сделки с цел укриване на данъци и неплащане на дължими такси, злоупотреба с власт с цел прикриване на извършени престъпления, укриване на незаконно придобити доходи, пране на пари и други престъпления от общ характер. Изискваме от ИВСС  да образува проверка  срещу Сотир Стефанов Цацаров в хода на която да бъдат събрани и разследвани всички факти и обстоятелства във връзка с настоящият сигнал и представените в него данни за престъпления от общ характер извършени от него, съпругата му и други неустановени лица участвали, като продавачи или дарители в симулативни сделки и манипулирали данни в Имотният регистър с цел прикриване на извършените престъпления. След устанояването им на основание чл. 129 ал.2 и чл. 129 ал. 3 т. 5 и чл.132а от Конституцията на Република България  изискваме от ИВСС да внесе предложение до пленума на ВСС за освобождаване на Сотир Стефанов Цацаров от заеманият от него пост – главен прокурор.

БОЕЦ изискваме от ИВСС да бъдем информирани за хода на проверката, както и за действията на ИВСС и резултатите от тях.

22.05.2019г.      Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

БОЕЦ сезирахме и  ВКП и КПКОНПИ за извършените от Цацаров престъпления. Ситуацията е следната – БОЕЦ внасяме сигнал срещу Цацаров до прокуратурата на… Цацаров! Това е модела на сталинският тип прокуратура, в който главният прокурор е всевластен  и има статут на недосегаем. Модел изграден и запазен  през десетилетията от управляващата ни мафия, която си избира главните прокурори. Преди дни БОЕЦ внесохме и сигнал до ВКП срещу заместника на Цацаров – Иван Гешев, заради бизнес връзки на жена му със съдружника на главният свидетел по делото „Иванчева-Петрова“  Александър Ваклин. Гешев е назначен за зам. главен прокурор по личното предложение на Цацаров и няма как едно лице, срещу което има сигнал за злоупотреба с власт и конфикт на интереси, да разследва своят началник за същите престъпления. 


#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ прати прокуратурата на поправителен за Гешев.

Днес БОЕЦ внесохме жалба до Апелативна специализирана прокуратура срещу отказа на СП да образува наказателно производство срещу Иван Гешев по внесеният от БОЕЦ сигнал за извършени от него престъпления срещу правосъдието. Преди дни прокурор Валентина Маджарова, пряко подчинена на Гешев от СП ни изпрати своят отказ да образува наказателно производство. Междувременно БОЕЦ информирахме и Европейската комисия, както и новоизбраният главен европрокурор, г-жа Лаура Кьовеши за казуса, венсените от нас сигнали и отговорите на институциите. 

В четвъртък наш представител ще внесе и на място в Брюксел документите и сигналите на БОЕЦ във връзка с незаконните действия на Гешев и опорочената процедура по неговият избор за главен прокурор. Предстои и среща на БОЕЦ с Лаура Кьовеши. А междувременно връщаме прокуратурата на поправителен и изискваме да спазят закона и да образуват наказателно производство срещу Гешев!

Прилагаме текста на Жалбата до АСП:

До: АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

1505 София, ул. „Черковна“ №90

Ж А Л Б А      

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 730621#### председател на УС email : gdboec@abv. bg    

Срещу

Постановление на прокурор В. Маджарова за отказ да се образува досъдебно наказателно производство по пр.пр. №2392/2019г. по описа на СП

БОЕЦ обжалваме отказа на прокурор Валентина Маджарова, като необоснован и изискваме от Апелативна специализирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно производство в хода на което да се съберат всички факти, обстоятелства и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития с цел установяване на обективната истина по действията на прокурор Иван Гешев и изразените от нас съмнения за извършени от него престъпления срещу правосъдието.

       В постановлението за отказ на прокурор В. Маджарова не се съдържат конкретни факти оборващи изразените от нас съмнения. Извършен е повърхностен анализ на правната конструкция на института „Решаване на делото чрез споразумение” и е описана непълна хронология на развитието на конкретни дела без да се представя конкретика за привлечените лица по тези дела в контекста на съдържащата се в нашият сигнал информация за действия на прокурор Иван Гешев довели до избягване на наказателна отговорност за част от тях, които сме посочили поименно и мога да бъдат установени.  Не е потърсена допълнителна информация, не са снети сведения от нито едно лице и не е извършена експертиза на представените от нас документи и аудиофайлове съдържащи важна и конкретна информация, като се коментира само техният евентуален произход, а не и съдържанието им по същество.  БОЕЦ представихме и допълнителна писмена информация към нашият сигнал, която не е приложена и не е изследвана.  Уведомяваме ви, че във връзка с внесения от нас сигнал  вх № 12821/2019г разполагаме с допълнителна информация, че  прокурор Ваня Несторова от ВКП, Тошко Тодоров – бивш ръководител в НАП в отдела за финансови нарушения, следовател Бойко Атанасов,  както и служителите на ДАНС и МВР, които са работили по така наречените дела „НЕДОСЕГАЕМИТЕ” за данъчни престъпления, разполагат с информация, която потвърждава представените от нас данни и съмнения за извършени от Иван Гешев престъпления срещу правосъдието и други престъпления от общ характер! 

     Изискваме от Апелативна специализирана прокуратура да отмени постановление №2392/2019г. за отказ да се образува наказателно производство, да спази закона и след като са налице законовите предпоставки – законен повод и достатъчни данни – да образува  наказателно производство срещу Иван Стоименов Гешев, в хода на което да бъдат разпитани горепосочените лица, в качеството им на свидетели, както и да бъдат изяснени всички факти  и обстоятелства с цел установяване на обективната истина.

      Необразуването на наказателно производство при законен повод и достатъчно данни  за предполагаемо извършено престъпление е закононарушение. Проверките, които прокуратурата извършва извън регламента на НПК нямат процесуална и правна стойност и служат винаги единствено за „изпиране” и прикриване на престъпления, извършени от конкретни лица по високите етажи на всички власти. Това е порочна практика, която води до тежки последици за авторитета на съдебната власт и в частност на прокуратурата. В дисонанс с това срещу неудобни за властимащите хора незабавно се образуват наказателни производства и повдигат обвинения.

                   Пример – по сигнал на близка до депутата Пеевски медия срещу председателя на Сдружение БОЕЦ, Георги Георгиев за броени дни бе образувано наказателно производство, извършени видео и аудио експертизи и повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, като му бе наложена мярка за процесуална принуда – забрана за напускане на пределите на страната. А по сигнала на БОЕЦ за престъпления срещу правосъдието срещу заместника на главният прокурор Иван Гешев, прокуратурата образува нищо не значеща и без стойност  „проверка”, която е извън описаните в НПК задължителни процесуални действия при получаване на достатъчно данни и законен повод – внесен и регистриран официален сигнал. Фактически Специализираната прокуратура в лицето на прокурор Валентина Маджарова чрез своят отказ отказва не просто да провери действията  на Иван Гешев и данните за извършени от него престъпления срещу правосъдието, а отказва да спази закона, който я задължава да образува наказателно производство. Този двоен аршин показва наличието на избирателност, което е признак на тенденциозност, зависимости и корупционни практики или и трите. В случая на Георгиев – прекомерна репресия, а във втория случай на Гешев – укривателство и „изпиране”. Чрез своите действия специализираната прокуратура доказва тезата за недосегаемостта на главният прокурор и сталинският модел на управление на прокуратурата, като се разкриват и нови, още по-крайни нива на зависимости и мракобесие. Оказва се, че и заместниците на главният прокурор са недосегаеми, а внасящите сигнали срещу тях са преследвани и репресирани тенденциозно.

   Предвид високия обществен интерес, БОЕЦ ще информираме обществото за резултатите от всяко действие  на прокуратурата по нашия сигнал, като изрично сме заявили, като вносители на сигнала, че искаме да бъдем информирани за предприетите от прокуратурата стъпки.

      БОЕЦ изпратихме и официално писмо до председателя на Европейската комисия, до комисар Вера Юрова, както и до новоизбрания ръководител на Европейската прокуратура, г-жа Лаура Кьовеши. Писмото съдържа внесения до ВКП, ВСС и ИВСС сигнал, съдържащ данни за обосновани съмнения за извършени от прокурор Иван Гешев престъпления срещу правосъдието по дела за данъчни измами и източване на ДДС в размер на стотици милиони лева, както и отговорите на ВКП, ВСС и ИВСС  и информация за предприетите от институциите действия.

          БОЕЦ заявяваме своята готовност да предоставим и допълнителна информация след образуване на наказателното производство.

02.12.2019г.               Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“ 

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА