БОЕЦ даде Борисов на прокуратурата за престъпно вмешателство в дейността на съдебната власт!

В сряда, 04.12.2019г. в интервю за БТВ в предаването „Лице в лице“, Бойко Борисов направи самопризнания, че се е намесил в дейността на независимата съдебна система, като е наредил на членовете на ВСС избрани от квотата на ГЕРБ да гласуват за определен кандидат. По думите на Борисов, той лично е избрал Лозан Панов за шеф на ВКС! 

Последва реакция на Лозан Панов и негово искане прокуратурата да се самосезира за изказването на Борисов в което се съдържат данни за търговия с влияние.

БОЕЦ изчакахме два ни и след като отново никой не реагира, на 06.12.2019г. Внесохме сигнал до ВКП (с вх. № PRB201903967176I.) срещу Борисов и Цацаров за търговия с влияние, злоупотреба с власт и други престъпления от общ характер, като освен интервюто на Борисов приложихме и изявлението ан Цацаров по време на изслушването и избора на Геешв за главен прокурор, че през последните години избора на тримата големи в съдебната власт се извършва в две други сгради!

Прилагаме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

                                         СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – злоупотреба с власт, търговия с влияние, престъпление по служба и други престъпления от общ характер  извършени от Бойко Методиев Борисов в качеството му длъжностно лице – премиер на Република България и Сотир Стефанов Цацаров – главен прокурор на Република България.

На 04.12.2019г. при свое участие в телевизионното предаване „Лице в лице” с водещ г-жа Цветанка Ризова по телевизия БТВ, премиерът Бойко Методиев Борисов направи изказване от което става ясно, че той и партията му ГЕРБ са кадрували в съдебната система, чрез назначената си партийна квота във ВСС. Борисов разказа, че той е подкрепил „най-много Лозан Панов навремето” да стане председател на ВКС, като това се случило чрез влиянието на Борисов върху петимата членове на ВСС излъчени от партия ГЕРБ. „Той нямаше да стане съдия, ако аз не го бях подкрепил” – каза Бойко Борисов в прав текст.  На въпроса на водещата дали е казал на парламентарната квота във ВСС да гласува за Панов, Бойко Борисов отговори „Ами естествено”! Борисов изрично посочи, че се е намесил в избора на председател на ВКС „с парламентарните си групи, чрез начина по който се избират във ВСС, с излъчените от нас (ГЕРБ) представители във ВСС” Прилагаме линк към видео от предаването, интервюто и изказването на Бойко Борисов:https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/borisov-za-putin-i-turski-potok-ne-im-e-prijatno-che-balgarija-e-tolkova-lojalen-chlen-na-nato-i-es.html  

В това изказване на премиера Бойко Методиев Борисов се съдържа признание за престъпна и недопустима намеса в работата на съдебната система. Борисов, в качеството си на премиер и ръководител на изпълнителната власт се е намесил в дейността на съдебната власт и е упражнил влияние върху излъчените от партийната квота на ГЕРБ членове на ВСС да гласуват в полза на г-н Лозан Панов при процедурата за неговия избор за председател на Върховният административен съд. Независимо че са излъчени и номинирани от политическа партия ГЕРБ тези членове на ВСС са магистрати и са част от независимата съдебна власт. Това е престъпление срещу конституционният принцип за разделението на властите и брутално потъпкване на чл. 8 и чл. 117 ал. 2 от Конституцията на Република България. С думите, с които Бойко Борисов описва своите действия  излъчени в национален ефир и чути от неограничен брой български граждани, той погазва Конституцията и руши устоите на правовата държава. Това е изключително опасно престъпление, извършено от премиера, то е още по-вредоносна защото разклаща и разрушава доверието на българските граждани в институциите и държавното управление и  уронва и отслабва властта в Републиката! По същество в думите на Борисов се съдържат и данни за организирана престъпна група за търговия с влияние и натиск върху съдебната власт  за избор на конкретен кандидат за председател на ВКС.

 

На 24.10.2019г. на заседание на ВСС по време на процедурата по избор на нов главен прокурор настоящият ръководител на държавното обвинение Сотир Цацаров на практика призна, че последните няколко процедури за избор на тримата големи в съдебната власт са протекли по един и същ начин – не само в съдебния съвет, а и „в две други сгради“. Признанието дойде в реплика към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, чиято принципност Цацаров иронизира недвусмислено.

„Слушайки го, аз си мисля, че г-н Панов говори като човек, чиято процедура е протекла кристално чисто, при пълна информираност и при пълна състезателност. Слушайки го, даже си мисля, че г-н Панов говори като човек, който сякаш въобще не е участвал в такава процедура, наблюдавал я е отстрани и поради тази причина има, как да кажа, всичките основания да съди нейните негативи и разбира се да съди негативите на процедурата по принцип. Аз бих задал въпроса – по какво тази процедура се отличава от процедурата, по която бе избран председателят на ВКС? По какво тази процедура се отличава от предните процедури? Разбира се, тук по никакъв начин не изключвам и тази, по която съм избран аз“, заяви в четвъртък Цацаров, провокиран от критиките на Панов към процедурата по избор на Гешев.

После продължи, че председателят на ВКС разчита на времето, защото постепенно в заседателната зала на ВСС няма да остане никой от участвалите в неговия избор – последните двама бяха самият Цацаров и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, чийто мандат изтече през ноември 2017 г.

„После, по стечение на обстоятелствата, защото на Колев му изтече мандатът, останах само аз. Ще минат още два месеца, живот и здраве, и тъй като никой мандат не е вечен, от тази зала ще си изляза и аз. И тогава никой няма да знае какво точно се е случило тук вътре – и което е по-важно – в една друга сграда, не, в две други сгради. Аз го знам, няма да го кажа и ще ви кажа защо. Няма да го кажа не, защото уважавам Лозан Панов. Няма да го кажа, защото уважавам ВКС, уважавам съда и уважавам неговия председател. Не този председател, длъжността председател на ВКС.“

Прилагаме линк към публикация на „СВОБОДНА ЕВРОПА”, в която са отразени думите на Сотир Цацаров в цитираният по-горе текст:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30235653.html

БОЕЦ категорично считаме , че в думите на главният прокурор Сотир Стефанов Цацаров се съдържат данни за извършени престъпления. Той сочи, че избора на „тримата големи” – главен прокурор, председател на ВКС и председател на ВАС се е извършил под влияние  „в една друга сграда, не, в две други сгради”, което само по себе си е престъпление, а затаяването на информацията за това престъпление също е престъпление, като в случая на г-н Цацаров, който е и главен прокурор, това е изключително тежко престъпление.

На 05.12.2019г. председателят на ВКС, г-н Лозан Панов, в отговор на горепосоченото интервю и думите на Борисов, че се е намесил в неговия избор, призова прокуратурата да се самосезира и образува разследване за търговия с влияние.

Прилагаме линк към публикация на вестник „СЕГА”, която са цитирани думите на Лозан Панов:

https://www.segabg.com/hot/lozan-panov-poiska-vss-da-bude-razsledvan-za-turgoviya-vliyanie

В изказванията на Бойко Борисов и Сотир Цацаров  се съдържат данни  и информация за извършени и от самите тях, както и от други лица престъпления. Предвид изключително високият риск за обществото и държавата от изнесените данни за извършените от Борисов, Цацаров и други лица престъпления, БОЕЦ изискваме от прокуратурата да образува наказателно производство срещу Бойко Борисов и Сотир Цацаров за търговия с влияние, злоупотреба с власт и престъпление по служба, с които грубо погазват принципа на разделение на властите, Конституцията, правовият ред и уронват и отслабват властта в Република България. Изискваме от прокуратурата да предприеме незабавни действия за отстраняването на Бойко Борисов и Сотир Цацаров от заеманите от тях постова, както и налагането спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража” с цел да се осигури обективност на разследването и да им се попречи да влияят на свидетели, да укрият документи, или да извършат нови престъпления. Изискваме в хода на наказателно производство да бъдат разпитани, както Борисов и Цацаров, така и всички лица имащи отношение, или участвали в описаните от тях действия с цел установяване на обективната Истина!

БОЕЦ изискваме от прокуратурата да бъдем уведомени за резултатите от проведеното наказателно производство, както и заявяваме нашата готовност  да предоставим и допълнителна информация и да съдействаме на разследващите органи.

06.12.2019г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

БОЕЦ нанесохме може би най-важният удар срещу мафията за годината! Този сигнал и материали ще бъдат представени на Лаура Кьовеши при срещата ни с нея!  От наглост и самозабравяне Мафията и Борисов паднаха в собственият капан! А БОЕЦ не прощаваме. Директно самопризнание за намеса в работата на независмта съдебна власт, потъпкване на независимостта на съдебната система и принципа за разделение на властите!
Сега предстоят поредните репресии срещу нас, но този път дебелите ще отговарят на международно ниво!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА