КОЛКО НИ СТРУВА специализираното правосъдие? Данни.

ЦЕНАТА, КОЯТО ГРАЖДАНИТЕ ПЛАЩАМЕ И ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ!

След като разбраха, че няма как да овладеят изцяло съдебната система отвътре, задкулисието реши да подходи по много по-рационален начин и в края на 2010г. създаде специализираното правосъдие. Такова в Европа е познато само в Испания и Италия, където е създадено за целите на действащата във времето терористична организация ЕТА и за борба с мафията, както и в Словакия, където е обект на ожесточени критики, в това число и атаки пред Конституционния им съд. След 2017г. на специализираните съдилища у нас станаха подсъдни делата за корупция на висшите етажи на властта, които до тогава се гледаха в Софийски градски съд, където всеобщо бе мнението, че е създадена сериозна професионална експертиза. Тези промени бяха остро посрещнати от съдии от ВКС, по чието искане пред Конституционния съд бе образувано дело за обявяване на тяхната противоконституционност, от Висшия адвокатски съвет, от Съюза на съдиите в България и други съсловни организации.

През 2016г. с промени в ЗСВ бе възстановено командироването на съдии и прокурори на всички нива в системата без ограничение във времето, с което се заобиколи драстично конкурсното начало за кариерно развитие на магистратите. Избраните ги командироват и поощряват финансово, без атестация. Така щатните бройки на съдии в СНС и АСНС се попълни с голям брой командировани съдии. На сайта на ВСС понастоящем е актуално обява за две незаети бройки на съдии в СНС с изисквания за най-малко 10 години юридически стаж, от които поне 5 като съдия по наказателни дела, прокурор или следовател. http://www.vss.justice.bg/page/view/9955

Според официални данни бюджетът на СНС е 2,6 млн. лева, а на АСНС – 1,6 млн. лв.

С промени в Закона за съдебната власт в сила от 2018г. се регламентира на магистратите от специализираните съдилища (понастоящем около 30 на брой) да се дават бонуси до шест основни месечни възнаграждения годишно. Този бонус важи само за тях и за никои други магистрати. Същите бонуси се полагат и на съдебните служители там (около 70 души). Така през юли 2019г. Министерският съвет одобри допълнителни разходи за съдебната власт в размер на 2 млн.лв., а през октомври за втори път бе одобрен подобен разход от 1 млн.лв., като изрично за него се посочи, че те са за магистратите и съдебните служители в Специализирания наказателен съд и Апелативния специализиран наказателен съд.

Какво стои зад тези числа?

Трябва да посочим, че докладът на Специализираната прокуратура за 2018г. не е публикуван и не е възможно да се анализа тяхната дейност. Напълно наясно сме, че това какви присъди ще бъдат постановени от един наказателен съд, зависи от качеството на обвинителните актове, внесени от прокуратурата. Но все пак, анализът на данните ясно сочи за цената на услугата „специализирано правосъдие“.

Броят на осъдените през 2018 г. лица от СНС е 369, а броят на оправданите лица – 70. От осъдените 369 лица 70 % или 258 лица са наказани с „лишаване от свобода“ до три години, като на 179 от тях наказанието е отложено. Над 10 години лишаване от свобода са наказани 10% от осъдените или едва 38 лица. Останалите 73 лица са наказани с присъди по-леки от лишаване от свобода. Няма данни за конфискувани средства, имоти и активи на осъдени лица. Или от общо 439 лица с внесени обвинения в СНС, осъдените с по-сериозни присъди са 38 лица. За над 6 милиона на година заедно с бонусите, имаме 38 осъдени за за цялата 2019г! Едва ли за това са бонусите. По вероятно е да за неосъдените, или за делото ‘Иванчева-Петрова“ , за което тепърва предстои да плащаме обещетения в Страсбург заради мутреснките действия на Гешев и СП. Според нас са и за нещо друго! Гражданите плащаме милиони, за да ни страхуват с най-тежката си бухалка. За да може мафията да има на разположение инструмент и оръжие за разправа с всеки, който не приема престъпната власт на Пеевски и Буда. И още един резултат трябва да посочим – НИТО ЕДИН осъден за корупция по вискоите етажи на властта. Нещо повече. Христо Бисеров осъди прокуратурата, като олицетворение на кочината, в която превърнаха правосъдната ни система. До миналата седмица шеф на Специализираната прокуратура бе Иван Гешев, вече главен прокурор. Избирателността в действията на тези „специализирани“ структури е другото доказателство за тяханата поръчкова същност. Няма яснота кои дела са за СНС и кои за обикновените съдилища. Например ДЕЛОТО срещу срещу несебърският кмет, който е от месеци в ареста е в СНС, а десетки други дела по същите текстове на НК са в обикновен съд! КОЙ решава в кой съд и срещу кого ще се повдигат обвинения? КОЙ решава кога и срещу кого ще активира  бухалките СП и СНС?

СРАВНЕНИЕТО!

Румънската спецпрокуратура разследва престъпления за корупция на стойност над 10 000 евро, корупционни нарушения на хора на високи постове, както и престъпленията с евросредства. Тя има забележителна успеваемост – 90% от внесените от нея дела в съда завършват с осъдителни присъди.

DNA действа от около 10 години. Преди нея борбата с корупцията изглеждаше сходно с тази в България – от време на време някой арестуван за подкуп учител, лекар или полицай, общо няколко души годишно. Сега на година DNA получава около 12 000 сигнала и внася обвинения срещу около 1200 души. Сред ефективно осъдените има министри, премиер, сенатори, депутати, магистрати, кметове и много хора на ръководни постове . Факт е, че в Румъния има цяло правителство в затвора – премиер, вицепремиери и десетки министри и зам. министри. Бившият ръководител на румънската  антикорупционна дирекция и настоящ главен европрокурор, Лаура Кьовеши, на среща в България по покана на съдия номер едно, Лозан Панов, даде за сравнение три години – 2006-а, когато в Румъния е имало 360 ВИП обвиняеми, 2010 година, когато вече са 900 и 2016 година, когато разследваните лица от властта са били 1273.

По ключовия показател „влязла в сила присъда“ Кьовеши отчете за 2016г. година 880 осъдени, сред които министри, депутати, съдии и евродепутати. Според нея особено важно е, че в резултат на тези дела, пак през 2016 година, в бюджета на Румъния са влезли 660 млн. евро (над един милиард и 300 милиона лева) – пари, конфискувани от имуществото на ВИП подсъдимите.

БОЕЦ публикуваме тези данни, за да могат гражданите да преценят за какво Гешев, Борисов и компания харчат парите им раздавайки милиони бонуси на своите марионетки. И да направят сравнение с истински работещо антикорупционно звено, което пълни хазната и затворите с корумпирани управници!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Очаквайте следващите акции и действия на БОЕЦ! 

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

 

НЯМА ДА МЪЛЧИМ! Помогнете да разпространим този текст за кризата в Перник!

ПРИЯТЕЛИ и съмишленици на БОЕЦ, призоваваме ви да ни помогнете да разпространим това съобщение: (на английски език е публикувано по-долу):
ТОВА е първа стъпка от решението ни да изразим солидарност по активен начин към гражданите на Перник, където днес беше обявено бедствено положение. С тази стъпка даваме гласност на проблема, наречен НКМНВ – некадърна и корумпирана местна и национална власт.
#EмилРадевИскаДаБъдемТихи
Противно на препоръката на евродепутата и депутат от ГЕРБКП и ТИМ Емил Радев да си мълчим по въпроса за кризата с водата в Перник, защото „един такъв дебат за съжаление няма да напъли язовира“, ние няма да мълчим. Никога не сме мълчали, няма да го направим и сега, защото знаем, че перничани няма да получат солидарност и подкрепа отдругаде. Защото знаем, че зимата идва. Защото знаем, че държава няма. И защото солидарността и подкрепата изискват отговорност и действия.

#EмилРадевИскаДаБъдемТихи
Не защото перничани няма да се справят сами, а защото знаем колко е трудно да си смел и непримирим, когато те привикват в МВР, за да те „предупредят“ да не се бунтуваш срещу некадърната и корумпирана местна и национална власт.
#EмилРадевИскаДаБъдемТихи
Страх тресе кочината, защото бедственото положение не е предизвикано от климатични промени, както Радев твърди. Страх тресе кочината, защото „ЕДВА ЛИ НЕ се твърди, че няма ефект от европейските средства.“ Да, Емиле, точно това твърдим – че няма ефект от европейските средства, когато ти и ГЕРБКП – некадърната и корумпирана местна и национална власт – съсипвате и ограбвате България и българите всеки ден, постоянно.
#ЕмилРадевИскаДаБъдемТихи
В миналото Емил Радев е работил за престъпната бизнес група ТИМ, сега работи за мафията, която е превзела България. Помощникът му в Брюксел е дъщеря на противоречивия търговец на оръжие Николайчо Гигов. Същият човек е бил част от престъпна група, която задържа държавен либийски кораб в българско пристанище и поиска пари от либийските служители, за да го освободят. (Виж Биволъ)
#ЕмилРадевИскаДаБъдемТихи
Вижте пълното интервю на Емил Радев по БНТ и чуйте всички лъжи и безумия за кризата с водата в Перник, на която ако се даде гласност, може да възпре поредната порция лапане на европейски средства. Затова и страх тресе кочината. Не се страхуваха от нас. НО ВЕЧЕ ГИ Е СТРАХ! Страх ги е от гражданите и от Истината!
Всеки ден БОЕЦ ще обявяваме следващите си действия по темата за кризата в Перник и борбата ни срещу самозабравилите се престъпници, превзели държавата ни.
#БОЕЦсрещуМафията
#ПЕРНИКсрещуМафията
#EмилРадевИскаДаБъдемТихи

Тук може да чуете и видите срамните думи на Емил Радев:

http://news.bnt.bg/bg/a/emil-radev-debat-po-krizata-v-pernik-v-ep-mozhe-da-e-otritsatelen-za-blgariya?fbclid=IwAR27RozqEeIS3tUHNfRW7YLtGTZSr0cDG6FaErGlIYaGCWaiU1UGdrtRfvk

Емил Радев – ГЕРБКП И ТИМ

Friends and followers of BOEC, we ask you to help us spreading this message:

This is the first step in our decision to actively express solidarity towards citizens of Pernik, where a state of emergency was declared on Saturday. Thus we bring forward the problem, called the ECLNG – an Erratic and Corrupt Local and National Government.

#EmilRadevWantsUsToBeSilent

Contrary to the recommendation of the Emil Radev – Bulgarian pro-government MP in the European Parliament who stated the citizens should remain silent on the water crisis issue in Pernik because „such a debate will unfortunately not fill a dam,“ – we will not remain silent.
We have never been silent, we will not start being now, because we know that the people of Pernik will not get solidarity and support from anywhere else.
Because we know winter is coming.
Because we know that the country is collapsing. And because solidarity and support require responsibility and action.

#EmilRadevWantsUsToBeSilent

Not because the citizens of Pernik wouldn’t succeed on their own but because we know how hard it is to be brave and relentless when they “invite” you in the local police station to „warn“ you not to rebel against the erratic and corrupt local and national authorities.

#EmilRadevWantsUsToBeSilent

ECLNG – the Erratic and Corrupt Local and National Government, is shaking in fear because the crisis is not caused by climate change, as Radev claims. They are shaking in fear because „as if we (the protesting citizens of Pernik) claim that European funds have no effect.“
Yes, Emil, that’s exactly what we claim – that European funds have no effect, when you and your ruling party GERB – being the incompetent and corrupt local and national authorities – ruin Bulgaria and Bulgarians every day, constantly.

#EmilRadevWantsUsToBeSilent

In the past, Emil Radev has worked for the criminal business group TIM, now he is working for the mafia, that has enslaved Bulgaria. His assistant in Brussels is the daughter of the controversial arm dealer Nikolaicho Gigov. Emil Radev was a part of a criminal group that has pirated Lybian vessel BADR in Bulgarian port of Burgas and asked the Lybian officials for ransom to release it.

#EmilRadevWantsUsToBeSilent

Check out Emil Radev’s full interview and hear all the lies and madness about the water crisis in Pernik, which, if given publicity, could prevent another bite of European funding.

#BOECAgainstMafia
#PERNIKAgainstMafia
#EmilRadevWantsUsToBeSilent

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ с поредна съдебна битка и победа срещу бухалките на мафията!

През юни тази година КЗЛД (Комисия за защита на лични данни) глоби БОЕЦ с 1500 лв. 

На 05.09.2018г. БОЕЦ бяхме призовани да се явим на заседание на Комисията за защита на личните данни по жалба на бившият министър Московски (онзи дето си уби детето и го наградиха, като го направиха банкер)  срещу БОЕЦ по повод подкрепата ни за Николай Колев – Босия, заради протестите и акциите, които организирахме и инициираната от нас СМС кампания „Живот за Босия! Оставка Московски!“, като публикувахме мобилният номер на Московски. Предварително БОЕЦ бяхме изпратили писмен отговор до Комисията , в който обясняваме мотивите си за своите действия и категорично отхвърляме жалбата на Московски, като недопустима и неоснователна. Изразяваме и позицията си, че опита на Московки да се представя за жертва на фона на 80 дни гладна стачка на Босия и 20-те жертви от катастрофата в искърското дефиле е жалък и недостоен. Както и че заведеното срещу БОЕЦ дело е поръчково и Комисията е използвана като бухалка срещу нас заради дейността ни и борбата ни срещу корупцията и управляващата ни мафия.

(Георги Георгиев – БОЕЦ, Димитър Стоянов – журналист от сайта Биволъ и Вихрен Михайлов след заседанието на КЗЛД по делата срещу БОЕЦ и Биволъ)

Гладната стачка на Босия бе провокирана от зверската корупция в страната и конкретно в транспортното министерство и схемите за продажба на шофьорски книжки. ТАЗИ ТЕМА БОЕЦ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ, разполагаме с нови данни, доказателства и документи за продължващите корупционни схеми за купуване на шофьорски изпити и книжки.

БОЕЦ обжалвахме глобата на КЗЛД , като прекомерна и необоснована. НЕ отричаме, че сме публикували номера на Московски, НЕ отричаме, че сме инициатори на СМС кампанията „Живот за Босия – Оставка Московски“, но изразихме позицията си, че нашите действия са били продиктувани от солидарността ни към каузата на Босия и стремежа ни да спасим един човешки живот на фона на демонстративното пренебрежение от страна на управляващите към гладната стачка и поставяните от него въпроси и проблеми.  БОЕЦ, представлявани от адвокат Камен Добрев и Георги Георгиев се позовахме и на Европейският регламен за личните данни, който лимитра  размера на налаганите глоби до 4% от годишният оборот на юридическите лица. Общите приходи на БОЕЦ за 2018г. са в размер на 3800 лв от членски вноски и дарения и наложената ни от КЗЛД глоба е повече от прекомерна, това бе опит да бъдем смачкани финансово, за да ограничат дейността ни!

Московски се прави на жертва! БОЕЦ сме призовани да отговаряме пред Комисията за защита на личните данни, че сме разпространили служебния му телефон и сме призовали хората да му пращат SMS с текст "ЖИВОТ ЗА БОСИЯ, ОСТАВКА, МОСКОВСКИ!" За същият ден и час КЗЛД е насрочила и дело срещу сайта Биволъ! Поръчковата бухалки на мафията в действие! Тези Комисии , по Пример на Комисията на Филип Златанов са точно това – маши в ръцете на господарите си за изпълнение на мокрите им поръчки срещу неудобните! #БОЕЦсрещуМафията#ЖивотЗаБосия

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Сряда, 5 септември 2018 г.

Още при налагането на глобата  заявихме, че КЗЛД е просто поредната бухалка на мафията, която  се изправя срещу нас. Това се случи точно в разгара на делата ни във ВАС  срещу незаконните решения на ЦИК по повод участието на Пеевски в евроизборите. До сега срещу БОЕЦ има образувани проверки, ревизии и досъдебни прозиводства от МВР, ГДНП, ГДБОП, НАП и прокуратурата. Или може да кажем, че мафията е активирала всичките си мутренски бригади срещу нас. Това не е наказание, а своеобразна награда, признание за нашата борба и оценка за дейността на БОЕЦ! Щом мафията ни счита за свой основен враг, значи сме на прав път и усилията ни дават резултати. Страх тресе кочината , страх от пробуждащото се гражданско ощество. А БОЕЦ се превърнахме в символ на гражданската непримиримост. Всеки ударен от мафията трябва да се счита за награден за гражданската си позиция и съпротивата срещу злото. И всеки оправдан или похвален от мафията, трябва да счита това за присъда!

БОЕЦ бяхме глобени по жалба на Московски. Съдът измени глобата намалявайки я десет пъти!

Със свое Решение № 138 от 14.11.2019г. Административен съд Видин ИЗМЕНИ глобата на КЗЛД и намали нейният размер на 150 лева! Съдът намали размера на глобата ДЕСЕТ ПЪТИ и това е важна победа, защото предотврати бухалковият ефект на тази глоба и спестихме на нашите членове и дарители 1350 лева! Решението е показателно и за това, че за разлика от прокуратурата, в българският съд има независими магистрати и професионалисти.

РЕШЕНИЕ № 138
гр. Видин, 14.11.2019 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Административен съд – Видин

    Р Е Ш И:

ИЗМЕНЯ Решение № ППН-01-554/25.06.2019 г. на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), в частта, в която на основание чл. 83, § 5, буква „а“ във връзка с „чл. 58, § 2, буква „и“ от Регламента е наложена на ГД “Боец“ имуществена санкция в размер на 1 500.00 лв. (хиляда и петстотин лева) за обработване на личните данни на М. в нарушение на чл. 6, § 1 от Регламента, като НАМАЛЯВА същата на 150.00 лева. В останалата част решението ОСТАВЯ В СИЛА.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ :

Целият текст тук – https://advanced.acvidin.org/DEC/0061d819/247b0719.htm

Преди дни БОЕЦ осъдихме прокуратурата за споразуменията на Гешев! Преди това осъдихме и НАП да ни предоставят информация за размера на несъбраният корпоративен данък. Внесохме десетки сигнали срещу самозабравилите се управници, а след нашите сигнали по разследванията на Биволъ, АКФ, Свободна Европа и Фрогнюз оставки подадоха Цветанов, Порожанов и тн. Организирахме множество протести и акции и половин година бяхме на площадите срещу позорният избор на Гешев! В ход са още няколко  съдебни дела на БОЕЦ срещу мафията, както са в ход и дела на мафията срещу БОЕЦ. Съдебните битки са важна част от войната срещу дебелите и злото превзело държавата ни! 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

Следовател Бойко Атанасов и БОЕЦ!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА