Протестите в подкрепа на Гешев са незаконни! (документи)

БОЕЦ ДОКАЗВАМЕ С ДОКУМЕНТИ И ФАКТИ, ЧЕ ПРОТЕСТЪТ ОРГАНИЗИРАН ОТ ПИК  ПРЕД ВСС ПРИ ПЪРВИЯТ ИЗБОР НА ГЕШЕВ Е НЕЗАКОНЕН!

ПРАВИТЕЛСТВО, ОБЩИНА И МАФИЯ В ОБЩ ФРОНТ В ЗАЩИТА НА ГЕШЕВ ПОТЪПКВАЙКИ ЗАКОННОСТТА, ДЕМОКРАЦИЯТА И ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!

На 24.10.2019г. се проведе процедурата по избор на главен прокурор, в която Иван Гешев бе единствен кандидат. Този избор бе съпътстван от серия протести срещу позорният избор на Гешев, организирани от БОЕЦ и други организации. Кулминацията бе именно на 24.10. Тогава станахме свидетели на най-срамните сцени през последните 30 години, при които анонимни мутри и нискочели екземпляри облечени в черни дрехи с качулки и охранявани от служители на МВР и Жандармерията блокираха центъра на София в района около ВСС и недопускаха гражданите да изразят своята позиция! Мутрите превзеха столицата. Огромен брой полицаи бяха обградили с кордон района и изградиха специални контролно-пропусквателни пунктове, като при военно положение. Дебеловрати мутраци скандиращи „ГЕШЕВ Е РАДОСТ” пускаха по списък определени лица, а останалите граждани бяха посочвани на служителите на МВР, които ги отстраняваха. Полицаите изпълняваха заповедите на мутрите и гледаха безучасно как подкрепящите Гешев блъскаха и бутаха свободните граждани. Оправдание за действията на МВР и Столична община бе внесено Уведомление за протест, което е дало основание на полицията и Общината да разрешат на организаторите провеждането на протеста и да им съдействат, като забранят провеждането на друг протест организиран от БОЕЦ за същият ден, място и час под надслов „СТОП ГЕШЕВ”. Още тогава обявихме, че действията на институциите са незаконни и бяхме принудени да реагираме, като блокирахме Орлов мост и изразихме достатъчно силно гражданската си позиция срещу избора на Гешев! Гестаповските действия на полицията и СО бяха оправдани и от Бойко Борисов, който защити МВР и обвини БОЕЦ, че не спазваме закона и блокираме столицата чрез действията ни на Орлов мост.

В студиото на Люба Кулезич по телевизия Евроком БОЕЦ разказахме цялата сага свързана с внесеното от нас Уведомление до СО и създалата се ситуация. Категорично твърдим, че на 24.10.2019г. БОЕЦ имахме законно право да проведем протест пред ВСС, като сме спазили всички закони и изисквания!

Истината за протеста на БОЕЦ и гражданите на Орлов мост! (документи и видео)

 

ПРОТЕСТИТЕ В ПОДКРЕПА НА ГЕШЕВ СА НЕЗАКОННИ!

ДЕЙСТВИЯТА НА МВР И ОБЩИНА СОФИЯ СА НЕЗАКОННИ!

Междувременно БОЕЦ внесохме сигнали до институциите за нарушение на закона и опорочаване на самата процедура по избора на Гешев заради недопустимите Декларации в подкрепа на Гешев от името на различни структури на МВР и публикувани на сайта на ВСС . Сега доказваме, че Гешев е бил избран както с погазване на закона вътре във ВСС, така и чрез незаконни действия на институциите и пред сградата на ВСС!

БОЕЦ изисквахме от Столична община по ЗДОИ информация и документи свързани със заявленията за протести подадени за 24.10 и действията на институциите – СО и СДВР по тяхното съгласуване! Полученият отговор и документи категорично доказват, че протеста в подкрепа на Гешев и действията на институциите пред ВСС в този ден са НЕЗАКОННИ! Това става ясно от Уведомлението подадено от агенция „ПИК НЮЗ” ЕООД, която се явява официален организатор на протеста.

И за да няма никакво съмнение КОЙ е организатора, на друга страница от Уведолението ПИК изрично е посочена, като организатор!

Процедурите по организиране и провеждане на митинги и протести са регламентирани в Закон за събранията, митингите и манифестациите! В ЗСММ четем:

Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации.
Много ясно и точно е посочено в Закона КОЙ МОЖЕ  да организира митинги и протести и това са само и единствено граждани, сдружения (като БОЕЦ) , политически и други обществени организации! Информационна агениция „ПИК НЮЗ“ ЕООД е търговско дружество и категорично НЯМА ПРАВО ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ ИНИЦИАТОР И  ОРГАНИЗАТОР НА ПРОТЕСТИ И МИТИНГИ! Напъна на Недоялко да се натегне на Гешев, демонстрираното раболепие, сервилност и угодничество пред новият господар на прокуратурата вкараха пикаджиите и мутрите на мафията в собственият им капан!
Скандала обаче е още по-голям защото в потъпкването на закона се включват и институциите. СО и СДВР са отговорните за провеждане на подобни масови прояви. ТЕ добре познават ЗСММ и въпреки това МВР (по заповед на Борисов) и СО (по заповед на Борисов) съдействат за това мракобесие, за провеждане на този незаконен контрапротест, като брутрално нарушават и потъпкват правата на всички останали граждани! Пред очите ни от СДВР, СО И ПИК бе организирана и осъществена брутална измама имаща за цел да отстрани гражданите несъгласни с избора на Гешев от района на ВСС, като там бъдат допуснати само организираните от ПИК мутри и криминали в подкрепа на Гешев. В същото време БОЕЦ и нашите съмишленици, които имахме ЗАКОННО ПРАВО И УВЕДОМЛЕНИЕ за протест бяхме изблъскани и изгонени, имаше и физически посегателства и срещу нас бе изпозлвана сила от служителите на МВР и мутрите, които те охраняваха! Измата имаше за цел да внуши, че БОЕЦ имаме забрана за организираният от нас протест, а контрапротеста организиран от ПИК е легитимен и те има право да са там!
ПОЗОРА НА ГЕШЕВ Е ПЪЛЕН! -„избран“ в една опоречена процедура и ПОЗОРА му бе подпечатан с подкрепа чрез незаконни действия и погром над демокрацията, законността и правата на гражданите!
 В глава трета от Особената част на Наказателния кодекс,  Раздел VIII – Престъпления против свободата на събранията, митингите и манифестациите се казва:
Чл. 174а. (1) Който с насилие, ИЗМАМА, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години. 
Когато мафията управлява, институциите призвани да защитават закоността и реда се превръщат в мутренски бригади за репресии над гражданите!
На организираните протести в подкрепа на Гешев бяха докарани и „валяци“ от Перник, люлинските бригади, работници от Сливен и тн. Същите, които бяха пуснати срещу протестиращите при протестите на БОЕЦ пред Съдебната палата през септември. Агресията и провокациите към бойците и свободните граждани бяха с цел да се компрометират действията ни и да се „страхуват“ и респектират гражданите. Пернишките валяци тогава обслужиха интереса на управляващата мафия. Същата управляваща мафия, която докара Перник до бедствено положение и водна криза. Не виждаме и не чуваме сега някой в Перник да скандира „ГЕШЕВ Е РАДОСТ“. Не виждаме и не чуваме и валяците да протестират срещу геноцида над техният град.  Но чуваме солидарността и подкрепата на БОЕЦ за Перник и перничани! 
Пернишки ръгбисти пратени да ”респектират” протестиращи срещу Иван Гешев
В понеделник изтича срока, в който СДВР трябва да ни предоставят и допълнителна информация, ако не ни отговорят, или получим отказ ще ги съдим и осъдим, както вече осъдихме прокуратурата за споразуменията на Гешев!
След това внасяме сигнал до прокуратурата и Гешев за извършените от СДВР, ПИК И СО престъпления срещу правата на гражданите при мутренските демострации в подкрепа на Гешев, както и за извършената измама, с която попречиха на БОЕЦ да проведен законен протест пред ВСС срещу избора на ГЕШЕВ! Нали Гешев заяви, че няма зависимости, да видим как ще раследва ПИК, на които даде първото си интервю след като встъпи в длъжност! Жалка и грозна картинка.
Тези документи, както и описание на действията на МВР , снимки и видеа ще бъдат предоставени и на ЕК и главният европрокурор Лаура Кьовеши.
Като следваща стъпка БОЕЦ ще заведем и дела срещу МВР и СО. Ще призовем и съдействаме и на гражданите, които бяха отстранени и недопуснати пред ВСС да изразят своята гражданска позоция и чиито права бяха нарушени да съдят МВР и СО!
В допълнителен материал ще публиквуаме всички документи и цялостен юридически анализ на незаконните действия на МВР, СО и ПИК, има още много „интересни“ детайли.
ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

БОЕЦ на Орлов мост ! ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА