ЕК разглежда сигнала на БОЕЦ за мракобесните законодателни промени ограничаващи гражданските права в България! (документи)

БОЕЦ бяхме информирани, че Европейската комисия раглежда нашият сигнал срещу законодателните промени, с които оправдавайки се с извънредното положение управляващата ни мафия агресивно налага своята диктатура. Става дума са промените, които дават право на МВР  да следят трафичните данни на всеки български гражданин без съдебна санкция, както и кой къде се намира, с кого разговаря по телефона и тн. Друг аспект на сигнала ни бе промените, които позволяват на правителството да „усвои“ и похарчи милиарди в условията на криза без контрол и надзор от АОП и ЕС. В най-корумпираната страна в Европа това означава само едно – огромен грабеж и източване на обществени и европейски средства безконтролно. Това са само част от приетите промени в така нареченото „извънредно законодателство“.

Със сигнала на БОЕЦ може да се запознаете тук:

БОЕЦ изиска от Брюксел и ЕК реакция срещу погазването на човешките права в България чрез приеманото извънредно законодателство!

Полученият формален отговор от представителството на ЕК в София идва дни, след като вече бяхме уведомени за действията на Брюксел. До края на седмицата  БОЕЦ ще представим и конкретни данни и документи в ресорните комисии на ЕК за корупционни практики и непрозрачно изразходване на три милиона евро пренасочени от Оперативна програма „Региони в растеж“ с които българското правителство слага начало на злоупотребите в условията на криза и пандемия.  Пир по време на чума! 

Парламента вече гласува възможността за теглене на нови ДЕСЕТ МИЛИАРДА външен дълг. С увеличаване лимита на държавния дълг от 2.2 на 10 млрд. лв. директно 700 000млн. лв. отиват за допълнителен капитал на ББР, уж за подкрепа на бизнеса. А оттам, както вече стана ясно ББР са предоставили  75 млн. лв.на една единствена фирма. Повече от 10% от всички средства предвидени за подкрепа на бизнеса отиват в едно, единствено дружество и то с дейност, която няма нищо общо с индустрия, производство, или заетост! Става дума за дружеството „Свети Георги Груп“ ЕАД, което се занимава с колекторска дейсност (събиране на дългове) Съгласно публикувания за 2018г. годишен финансов отчет „Свети Георги Груп“ ЕАД разполага с активи от 57000лв., колкото са и пасивите, отчело е за периода приходи от едва 2000лв. и никаква печалба. Подобно е положението и за 2017г., и 2016г., през които години дружеството реализира съответно приходи от 3000лв. и 2000лв., и отново никаква печалба. ГФО през годините са напълно огледални, което е характерно за т.н. „кухи“ фирми, които не извършват никаква дейност. Отделно от това, „Свети Георги Груп“ ЕАД публикува своите ГФО за 2016, 2017 и 2018г. в нарушение на чл. 40, ал.1 от ЗСч. едва на 30.03.2020г. и то след указания, дадени от ТР, за да бъде вписан договора за особен залог. Само пореден пример за това, че грабежа е вече в действие! След раздухването и на този пореден скандал, Борисов тази сутрин заяви, че не е знаел и е наредил на  министърът на икономиката да освободи борда на директорите на ББР. Без отговор остава въпроса, как така и защо премиер и министър не знаят какво прави една държавна банка, която е на пряко тяхно подчинение и която раздава десетки и стотици милиона лева кредити към олигарси и свързани с тях фирми (Пеевски, Минев, Мутафчийски) а до дребният и среден бизнес не достигат средства.

БОЕЦ е на своят пост и няма да позволим мафията да мародерства и краде милиарди, докато стотици хиляди български граждани и фирми са заплашени от глад и фалит заради неадкватните мерки на правителството за борба с кризата. Ще ви информираме за всички наши действия и реакцията на международните институции. 

БОЕЦ призоваваме всички граждани стриктно да спазват мерките обявени от СЗО за лична хигиена, социална дистанция и защита. Защото НЯМА кой друг да ни защити! Затова трябва да сме още по-отговорни. Без паника и без страх, с отговорност и решителност. Пазете се и реагирайте яростно и незабавно на всички лъжи, репресии и посегателства на управляващата ни мафия въху свободата, правата ни и демокрацията. Трябва да се преборим с вируса и да потърсим отговорност на управниците ни за всички извършени престъпления. Трябва да получим незабавно отговори на поставените въпроси и виновните да понесат отговорност!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА