Колко пъти е тестван Бойко Борисов? Поредната срамна тайна. (документи)

На 27.04.2020г. БОЕЦ внесохме Заявление, с което изисквахме от премиера Борисов и Министерски съвет информация, колко пъти е тестван Бойко Борисов за COVID 19 , както и няколко въпроса касаещи правомощията на НОЩ. 

В последният ден от предвиденият по ЗДОИ срок получихме отговор, в който от МС ни уведомяват, че „Информацията не е налична в администрацията на Министерски съвет“!

Само този отговор не очаквахме, защото Зявлението на БОЕЦ е адресирано лично до Бойко Борисов, като премиер и председател на Министерски съвет. Как така самият той не знае колко пъти е тестван? Разбира се, това не е възможно и остава другото обяснение, умишлено да се укриват тези данни. Исканата информация не може да представлява и лични данни, защото ние не искаме резултатите, или протоколите и документи, а само  броят на направените тестове. Така, както НОЩ многократно ни уведомяваха за отделни депутати, бизнесмени, или медици, че са тестувани, включително и за резултатите от направените им тестове. И колко и какви тестове са им направени.

По информация на БОЕЦ  на премиера Бойко Борисов са вземани и изследвани проби за коронавирс по PCR технолигия  всяка сутрин  от началото на епидемията през месец март.

БОЕЦ отправихме тези въпроси и до Националната референта лаборатория, от където ни отговориха, че лицето Бойко Методиев Борисов НЕ е тестван нито веднъж в НРЛ! Единствената възможност за изследване на премиера, която е и най-вероятна, е пробите му да се обработват във ВМА. Шеф на Академията е дългогодишният приятел на Борисов (по негови думи) г-л Мутафчийски, който бе избран и назначен и за шеф на Националният оперативен щаб именно от Борисов! Какво се получва тогава – ‘Аз ще те направя шеф на Щаба, защото си ми приятел, а ти ще ме тестваш в лабораторията на болницата, която оглавяваш“?

БОЕЦ направихме редица разкрития за инструкциите спуснати от щаба до РЗИ в страната да НЕ се взимат и изследват проби на контактни лица, включително и медици, което доведе до взрив на епидемията във Видин, Сливен, Кула и други места, както и до десетки заразени медици, стотици заразени граждани и пациенти и множество смъртни случаи, като резултат от тези действия на правителството и щаба. И как така на този фон, за гражданите тестове няма, а за премиера, депутатите и управляващите тестовве има? Заради тези разкрития прокуратурата повдигна обвинения  на Георги Георгиев от БОЕЦ, а в същото време премиера крие и лъже, че не знае колко пъти е тестван. На БОЕЦ повдигат обвинения, че разкриваме истината, а Борисов укрива истината и се прави на спасител!

На 08.04.2020г. на брифинг заедно с Мутафчиски Борисов заяви:

Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия. В много държави премиери като мен са задължени да го правят (да се тестват) със закон, за да знае обществото какво им е здравето. Не е ли редно да знаете дали съм здрав или не и дали тази отговорност не е по-голяма от лекаря на първа линия?!

Е, като трябва да знаем, защо не казва тогава?

БОЕЦ ще заведем дело и ще осъдим Борисов и Министерски съвет за фактическият им отказ да ни предоставят тази информация, а междувременно ще перефразираме въпросите и ще изпратим ново Завление с една точка:

„Вярно ли е, че лицето Бойко Методиев Борисов, премиер и известен, като агнет „Буда“ бива изследван ежедневно за COVID19 по PCR технолигия? „

Борисов може да е загубил бройката на направените му тестове, но не може да не знае, дали го тестват всеки ден. Ако информацията на БОЕЦ се потвърди, то тогава точната бройка вече не е толкова важна. Важно е друго. Че ни управляват лъжци, наглеци и престъпници, за които собственото им здраве, благополучие и алчност стоят над общественият интерес, а обществото е превърнато в стадо за дране, стригане и доене.

Публикуваме отговора на МС, както и текста на Заялението на БОЕЦ и зададените въпроси.

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, БОЙКО БОРИСОВ – ПРЕМИЕР

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД  БОЕЦ изискваме от МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, БОЙКО БОРИСОВ – ПРЕМИЕР, да ни  предоставят в законоустановения срок в писмена форма, в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация и документи:

 

  1. Колко пъти e изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България по PCR методика за наличие на коронавирус – COVID19?
  2. Колко пъти е изследван Бойко Методиев Борисов, премиер на Република България с така наречените „бързи тестове” за наличие на IgM и IgG, антитела за коронавирус – COVID 19?
  3. Какви са правомощията на Националният оперативен щаб – НОЩ? Изискваме официалните документи, с които са определени задълженията и правомощията на Националният оперативен щаб – НОЩ?
  4. Кой, как, на какво основание и по чие предложение е предложил сформирането ан НОШ, състава на НОЩ, както и генерал Мутафчийски за председател на НОЩ? Изискваме официалните документи – протоколи от заседания на МС, заповеди и други за създаването на НОЩ.
  5. Какъв е статута на НОЩ, като държавен орган?
  6. Как се упражнява контрол върху дейността на НОЩ?
  7. Като Неправителствена организация с дейност в обществена полза, с цел реализиране на целите заложени в Устава на Сдружението, част от които са граждански контрол върху управлението на страната и държавните органи, БОЕЦ изискваме да ни предоставите официални данни за контакт с НОЩ – телефонни номера, електронна поща и тн.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Цената, която плащаме за всеки ден управление на мафията на ГЕРБ е ужасяваща и освен с милиарди откраднати тя се измерва и с човешки животи! И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгеджийско образувание на статуквото е алтернатива, те са си едно. Алтернативата ще се роди в битката,,а тази битка ще се води на площадите.

БОЕЦ призоваваме всички граждани стриктно да спазват мерките обявени от СЗО за лична хигиена, социална дистанция и защита. Защото НЯМА кой друг да ни защити! Затова трябва да сме още по-отговорни. Без паника и без страх, с отговорност и решителност. Пазете се и реагирайте яростно и незабавно на всички лъжи, репресии и посегателства на управляващата ни мафия въху свободата, правата ни и демокрацията. Трябва да се преборим с вируса и да потърсим отговорност на управниците ни за всички извършени престъпления. Трябва да получим незабавно отговори на поставените въпроси и виновните да понесат отговорност!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

БОЕЦ до Мутафчийски: „Чакаме ви, няма от какво да се плашите“.

БОЕЦ изпрати втора офицална покана до  Мутафчийски за среща, като поискахме и получихме от МС официална електронна поща на НОЩ за контакт. Без коменар, публикуваме текста на поканата и очакваме отговор.

ДО : ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИЯТ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ – НОЩ

Снимка на Georgi Borisov Georgiev.

ГРАЖДАНСКА ПОКАНА
ЗА СРЕЩА
ОТ
ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”
ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в България, ГД „БОЕЦ” представяме на вашето внимание и отправяме към вас настоящата Покана за среща, която да се проведе в град Видин.

Г-н Мутафчийски, ГД „БОЕЦ” е най-активната антикорупционна гражданска организация в България, като нашата дейност през последните години ни превърна в символ на борбата срещу мафията и корупцията. Дори и в условията на пандемия и обявено извънредно положение ние не спряхме своята дейност, а продължихме да преследваме заложените в Устава на Сдружението цели, като най-важната от тях е граждански контрол върху управлението на страната. В БОЕЦ получаваме множество сигнали, включително свързани и с епидемията на COVID 19 и нашите граждански проверки установиха редица притеснителни факти и проблеми, за които сезирахме компетентните институции и информирахме българското общество. Един от тези сигнали бе от началото на месец април 2020г. и се отнасяше за видинската болница. След извършената от БОЕЦ проверка стана ясно, че взетите на 02.04.2020г. проби за PCR тестуване на контактни лица, сред тях и 16 медици работещи в МБАЛ „Св. Петка” Видин са изпратени чрез РЗИ Видин до Националната референтна лаборатория в София, от където е получен отказ да бъдат изследвани, върнати са и унищожени в автоклава на РЗИ Видин. Тези проби са взети след установяване на първият доказано заразен с коронавирус във Видин, който е бил настанен вече за лечение във видинската болница и тези медици, чиито проби са отказани са били в контакт с него. Контактните и медиците не само, че получиха отказ да бъдат изследвани техните проби, но и част от тях не бяха поставени и под карантина. БОЕЦ дадохме гласност на този случай, което принуди властите да вземат повторни проби на медиците и контактните, като още тогава предупредихме, че отказа да бъдат тествани видинските медици и загубените ценни дни ще доведе до взрив на заразата, което вече за съжаление е факт и Видин стана черен пример за неадекватните действия на институциите по време на епидемията. Към момента, като следствие на тези действия са заразени 45 медици, стотици граждани и пациенти и има 9 смъртни случая. В БОЕЦ получихме множество сигнали, че тази практика да не се тестват контактни лица, включително и медици, както и част от тях да не се поставят и под карантина се извършва на територията на цялата страна, като продължава във времето и част от тези сигнали отразихме чрез публикации, сигнали до институциите и видеоматериали. БОЕЦ публикувахме и видео брифинг на областният управител на Видин, Момчил Станков и директора на РЗИ Видин, д-р Владински, отразено от редица местни и национални медии, в което д-р Владински заявява публично, че на РЗИ не се разрешава да се взимат проби за коронавирус на контактни лица, а може да бъдат вземани такива само на лица с проявени симптоми и че това нареждане идва от Щаба, визирайки НОЩ, на който вие сте председател. Ние изразяваме своето гражданско мнение, че подобни действия са недопустими, както и че те крият огромна заплаха за живота и здравето на гражданите, подлагайки ги на риск да бъдат заразени със смъртоносна болест. Случилото се във Видин, Ямбол, Сливен и на други места в страната доказа правотата ни. Както и изразихме нашето мнение, че отговорност за тези действия носят НОЩ и правителството, чрез своите държавни структури и органи. БОЕЦ дадохме гласност и на множество сигнали, че медиците във видинската болница, както и на други места в страната не разполагат с достатъчни, като количество и качество защитни средства, което е още една причина за взривовете на заразата с коронавирус в редица лечебни заведения, включително и в МБАЛ „Св. Петка Видин”. БОЕЦ считаме, че беше изключително некоректно от ваша страна и от страна на НОЩ вместо да признаете и коригирате тези пропуски да прехвърляте вината и отговорността за вътрешноболничните епидемиологични взривове на медиците, които са и ваши колеги, като ги обвинихте, че са били безотговорни и не се са отнесли сериозно към използването на защитни средства при лечението на потенциално заразени пациенти. Подобни упреци за безотговорност вие и НОЩ отправяхте редовно и по отношение на гражданите, което считаме за обидно и недостойно от ваша страна. В същото време нито веднъж не признахте за грешки на НОЩ и правителството, но редовно ни информирахте за даренията направени от депутата Пеевски, както и за други дарени „защитни средства”, за които сайта Биволъ разкри, че са фурми. На поставяни ви въпроси от журналисти на редовните брифинги, касаещи случващото се във Видин, фурмите, повдигнатите към Георги Георгиев от БОЕЦ обвинения и други неудобни за вас теми не отговаряхте, или обявявахте въпросите за манипулативни. А след това по ваша молба премиера Борисов ви скри от екран отменяйки ежедневните брифинги, за да не могат да ви бъдат задавани повече подобни въпроси, а стремежа на свободните журналисти към истината окачествихте , като гавра. Всъщност, отказа ви да отговаряте на въпроси на журналисти по важни за обществото теми е истинската гавра със свободата на словото и правото на гражданите да бъдат информирани, за да могат да изградят собствено мнение за дейността на институциите.
Г-н Мутафчийски, на 23.04.2020г. в свое телевизионно интервю в национална медия вие заявихте, че няма случаи на отказани тестове на медици. След подаден от БОЕЦ сигнал на 04.04.2020г. до Районна прокуратура Видин в хода на разследването компетентните органи са установили, че взетите на 02.04.2020г и изпратени чрез РЗИ Видин проби на видински медици до НРЛ са били върнати от лабораторията и унищожени в автоклава на РЗИ Видин. За това бяхме уведомени официално с прокурорско постановление, което БОЕЦ публикувахме. От разследването на прокуратурата става ясно, че вашето твърдение, че няма отказани тестове на медици е невярно. Заради направените от БОЕЦ граждански проверки, разкрития и огласяването на случващото се във видинската болница на председателят на БОЕЦ, Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения, предвиждащи наказание до две години затвор. Наказание за разкритата истина, която бе потвърдена и от проверката на прокуратурата след подаденият от нас сигнал. Обвинения за истината, че са отказани първите взети проби на видинските медици и че контактни лица не биват тестувани и поставяни под карантина.
Г-н Мутафчийски, преди повече от месец от БОЕЦ отправихме чрез Министерски съвет към вас официална Покана за среща, за да зададем своите въпроси и да потърсим решения на проблемите, които нашите проверки констатираха. От ваша страна не последва отговор и след като поискахме официално по ЗДОИ от МС ваши координати за контакт ни бе предоставена електронна поща за връзка с НОЩ, която използваме за изпращане на настоящата покана.
Г-н Мутафчийски, Гражданско сдружение „БОЕЦ” отправяме към вас и към г-н Кантарджиев официална покана да посетите Видин незабавно и да се срещнете с наши представители, за да можем да зададем своите въпроси към вас, както и да се запознаете на място с трагичната ситуация във видинската болница и област Видин причинена от неадекватните действия на институциите. БОЕЦ поемаме отговорност и ангажимент да организираме на място срещата, след като определите дата и час, както и да гарантираме вашата безопасност, така че няма от какво да се плашите. Считаме, че тази среща е от изключително обществено значение за установяване на конкретни проблеми свързани с борбата с коронавируса, намиране на работещи решения и недопускане на повтаряне на грешки. Считаме, че това е основна задача и отговорност НОЩ и вие имате задължението пред нас, като граждани и данъкоплатци да се отзовете и реагирате, като приемете тази среща. На нея БОЕЦ ще ви представим и документи и информация, която ще даде възможност на НОЩ да изпълнява пълноценно своите задължения и да решава задачите поставени пред Щаба за борба със смъртоносната зараза.
Очакваме да бъдем уведомени за дата и час на срещата. Електронна поща и телефон за връзка с БОЕЦ се представени в поканата. Поканата е официализирана и валидирана чрез електронният подпис на БОЕЦ.

Дата: 12.05.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Да видим. Едно е пред мисирките, друго е да се изправят пред гражданите и да отговарят за действията си и на въпросите ни.
С призив да споделите тази Покана, нужен е граждански натиск, за да извадим от дупката им НОЩ и Истината да стигне до всеки. 
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Цената, която плащаме за всеки ден управление на мафията на ГЕРБ е ужасяваща и освен с милиарди откраднати тя се измерва и с човешки животи! И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, ОП или което и да е ченгеджийско образувание на статуквото е алтернатива, те са си едно. Алтернативата ще се роди в битката,,а тази битка ще се води на площадите.

БОЕЦ призоваваме всички граждани стриктно да спазват мерките обявени от СЗО за лична хигиена, социална дистанция и защита. Защото НЯМА кой друг да ни защити! Затова трябва да сме още по-отговорни. Без паника и без страх, с отговорност и решителност. Пазете се и реагирайте яростно и незабавно на всички лъжи, репресии и посегателства на управляващата ни мафия въху свободата, правата ни и демокрацията. Трябва да се преборим с вируса и да потърсим отговорност на управниците ни за всички извършени престъпления. Трябва да получим незабавно отговори на поставените въпроси и виновните да понесат отговорност!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА