Прокуратурата: „Домусчиев е невинен, а препоръките на НОЩ не са задължителни“ (документи).

Препоръките и инструкциите на НОЩ обявявани на официалните брифинги от Мутафчийски и останалите членове на Щаба по време на извънредното положение  не са нормативни актове, а само устни изявления и не са задължителни, нито имат правна стойност и задължителен характер. Това става ясно от постановлението на СРП! 

На 18.03.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до Върховна прокуратура и главният „прокурор“ (вх№ PRB202005141006I)  за действия на председателят на КРИБ, Кирил Домусчиев, с които той е нарушил приетите мерки, ограничения и карантина в условията на въведено извънредно положение по повод пандемията от коронавирус.

С действията си Кирил Домусчиев грубо потъпква въведените с Ивънредното положение правила и мерки, валидни за всички граждани, като те представляват заплаха за цялото общество и поставят в риск от зараза с коронавирус  със смъртни случаи огромен брой български граждани. Това е изключително обществено опасно престъпление извършено с демонстративна наглост и цинизъм от човек, който има самочувствието, че е недосегаем и над закона. Кирил Домусчиев е знаел, че е заразен с коронавирус още преди 17.03.2020, когато е потвърдена неговата проба и въпреки това отива в болницата „СофияМед“ без задължителните мерки и карантина, неспазвайки общовалидните процедури, като поставя в риск огромен брой хора неспазвайки мерките и карантината. Кирил Домусчиев нарушава наредби иправила издадени против разпространяването  на заразителна болест по хората и според чл. 355 ал. 1 от НК  следва да му бъде потърсена наказателна отговорност с предвидено наказание – лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Със сигнала на БОЕЦ може да се запознаете тук:

БОЕЦ даде Домусчиев на прокуратурата за нарушаване на карантината!

На 03.04.2020г. ВКП препраща сигнала до Софийска районна прокуратура. И само за месец проверката е приключла и СРП отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписката. Публикуваме постановлението за отказ:

Всички български граждани бяха принудени да изпълняват инструкциите и препоръките на НОЩ и  да звънят на личните си лекари  при всякакви заболявания и оплаквания и след тяхна преценка да постъпват с линейки в инфекциозните отделения за изследвания и лечение. Хора бяха връщани от болници и им се отказваше лечение, а Домусчиев  отива директно в софийската болница със съпругата и антуража си поставяйки в риск от заразяване  персонала и пациентите и предизивква поставянето на лечебното заведение под карантина, прекратяване на нормалната дейност и планови прегледи, операции и процедури, което затруднява и заплашва с усложнения лечението на много болни хора. За него обаче нарушваването на препоръките не е пробелем и не преставлява нарушение, или престъпление. За едни може, за други не може! Едни бяха глобявани с пет хиляди лева затова, че са седнали на пейка на „Витошка“ в Столицата, а други поставят цяла болница под карантина и няма нито наказание, нито глоба.

От друга страна всичките тези препоръки и инструкции на НОЩ, които се оказват незадължителни за Домусчиев,  са задължителни за РЗИ и именно след такава инструкция да НЕ се тестват контактните бяха отказани първите проби на видинските медици след контакт с доказано заразен с коронавирус, което доведе до взрив на заразата! А след като БОЕЦ внесохме сигнала срещу Домусчиев и  разкрихме, че е имало отказ да бъдат изследвани пробите на видинските медици на Георги Георгиев му бяха повдигнати обвинения.

Какво излиза?

За огласяване на Истината ти повдигат обвинения и те заплашва затвор, а за нарушаване на мерките и препоръките на Щаба  от олигарси и властимащи – няма обвинения! Това е държавата на мафията! 

На 18.05 БОЕЦ внесе и сигнал срещу Венцислав Мутафчийски – председател на Националният оперативен щаб, за това, че в свое интервю за електронната медия TV1 на въпрос на журналистката Миролюба Бенатова:  „Вие какво очаквате от сега нататък да се случи?” , генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски в качеството му на председател на НОЩ  отговаря: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”. На уточняващ въпрос на журналистката „Защо, на база на какво?”, Мутафчийски не представя допълнителна информация, или аргументи за заявената от него прогноза под формата на очаквания, че много хора ще измрат.

Отново ще докажем, че за властимащите, за олигарсите и слугите им закони няма, наказания няма, правосъдие, възмездие за извършените престъпления  и справедливост няма! А за разкриване на истината, изразяване на манение и   за свободните и непримиримите неприемащи престъпната власст на мафията  следват  репресии, обвинения, дела,  преследване и мачкане! Очаквайте следващите действия, акции и разкрития на БОЕЦ!

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА