Не аз, вие ще плащате за всички извършени престъпления! #БОЕЦ

Дни след акциите на БОЕЦ пред ресторант „Осемте джуджета“ ми предадоха заплаха от Митко „Каратиста“, собственик на охранителната фирма „Делта гард“. Този ресторант, както и имената Каратиста, Петьо Еврото, Борислав Сарафов, Димитър Франтишек, Иван Гешев и Делян Пеевски бяха замесени в престъпна схема за измами, кражби на бизнес и рекет. Директно ми бе предадено съобщението през трети човек: „Кажи на онзи Жоро Боеца, че ще плаща сметка за ресторанта“.


Отговорих, че няма как да ме уплашат и че много сметки имам за плащане, но преди мен мафията на дебелите и наглите ще плаща за всички извършени престъпления.
Успоредно с тази заплаха през последните седмици откакто съм в София заради протестите и акциите на БОЕЦ, МВР по заповед на прокуратурата тормози и преследва жена ми с призовки и репресии.


Знам, че могат да посегнат на семейството ми, или да ми запалят жилището например. Знам, че Буда, Пеевски и Гешев са способни на всичко. Знам, че техните слуги, като Петьо Еврото или Митко Каратиста също са способни на всичко! Така, както и знам, че с мафиотската им власт е свършено! Сега тях ги е страх от нас и ТЕ ще плащат сметките за всички извършени престъпления. Гражданите и бойците излязохме пред „Осемте джуджета“ и мафията се скри и затворихме този властови център и прокурорски бордей. По-силни сме от тях!
Във връзка с тази заплаха днес внесох и сигнал до ВКП, за да покажа отново на обществото и на Гешев, че той е абсолютен позор!
Битката продължава! Всеки ден на площадите и бой до дупка!

31.07.2020г. Георги Георгиев – БОЕЦ

Трети ден гражданите, БОЕЦ, Зелен Младост и групата „Граждански мегдан“  държим блокадата на Орлов мост! Призоваваме всички да ни подкрепят и заедно да изборим тази битка! 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата тройна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и Кошлуков. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Посолствата и ЕК са информирани за целите на протестите и исканията на гражданите за оставки на правителството и главният прокурор!

Група граждански сдружения – „БОЕЦ“, „Зелен Младост“, ‘Граждански Мегдан“,  и представители на природозащитни организации внесохме докумнет озаглавен ГЛАС до посолствата на държавите-членки на ЕС , както и до представителството на ЕК в София. Информираме европейските правителства и институциите в Брюксел за целите и исканията на гражданите, които от 17 дни са на площадите в неспирни протести, както и изразяваме своите очаквания гражданското общество на България да получи подкрепа за правото си на протест и борба срещу мафията и корупция. Посочваме, като обединителна и първа цел – оставка на корумпираното, мафиотско правителство на Борисов и оставка на Иван Гешев – главен проркурор назначен от Пеевски и Борисов, за да обслужва интересите на мафията. 

Публикуваме текста на докумнета. Формата на гражданско обединение, който създаваме е отворен и всяка организация, която желае и споделя текста и посланията в него може да се присъедини!

До: Посолствата на държавите-членки на ЕС, държавите-членки на ЕАСТ, посолството на САЩ, Канада, Австралия, конфедерация Швейцария, представителството на ЕК в София и Европейският Парламент

Г Л А С

От група граждански  сдружения – БОЕЦ (ЕИК 176949776, адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. +359 899 591 399 email :  gdboec@abv.bg)

, Зелен Младост, Граждански мегдан и коалиция от природозащитни организации

Ваши Превъзходителства,

 

Като участници в протестите, които продължават вече 18  дни, искаме да ви информираме, че освен протести срещу:

 • задкулисното управление („управлението на Сараите и мафията“) на една тежко корумпирана клика, която краде както национални, така и европейски публични ресурси, унищожава и заграбва бизнеси, мачка малките и средни предприемачи, не допуска честно разпределение на европейските средства, затруднявайки достъпа до финансиране от фирми и общини, които не желаят да участват в корупционни схеми;
 • потъпкването на върховенството на правото, унищожаване разделението на властите и опитите на главния прокурор Гешев да изземе функции на изпълнителната власт и съда;
 • задушаването на свободата на словото и правото на изразяване на мнения от опозицията и гражданите, репресии срещу журналисти и политически опоненти чрез използването на  МВР, прокуратурата и други държавни институции;
 • унищожаването на българската природа и на уникални за цяла Европа природни места от Натура 2000, включително и чрез използването за това на средства от програмите на ЕС;
 • постепенното и подмолно навлизане на Путинова Русия в България чрез енергетиката, туризма, образованието и др.
 • липсата на справедливост и мракобесието на прокуратурата превърната в обслужващ орган на управляващата ни мафия

ние протестираме и в защита на европейския път на България, срещу опитите на премиера Борисов да се маскира на проевропейски лидер, едновременно с това подменяйки и загърбвайки европейските правила и ценности в страната ни.

Убедени сме, че Вие и правителствата, които представлявате, следите внимателно обстановката в София и сте наясно с опитите за подмяна на демократичните правила с практики от комунистическата диктатура, превръщайки България в една завладяна от мафията държава.

Протестиращите днес граждани и граждански организации сме обединени зад една обща начална цел – незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и незабавна оставка на главния прокурор Иван Гешев, като първа стъпка по пътя ни за отстраняването на мафията от властта и превръщането на България в истински демократична, свободна и европейска държава!

 

Изразяваме своята надежда, че правителствата на страните от ЕС и другите демократични държави няма да допуснат Съюзът да подкрепя подобна подмяна на желанието на българските граждани да живеят и работят свободно в Обединена Европа. По-конкретно, смятаме, че правителствата на страните-членки могат да помогнат в момента на България като:

 • изразяват пред българските си колеги своите позиции за случващото се тук на всички формати на срещите на Европейския съвет;
 • настояват пред Европейската комисия за незабавно прекратяване на плащанията по оперативните програми за България до възстановяване върховенството на правото и свободата на словото в страната;
 • гласуват за такива правила за европейския бюджет 2021-2027 г., които безкомпромисно обвързват използването на средствата от бюджета на ЕС с върховенството на правото и спирането на корупцията и разхищаването на европейски средства;
 • да поискат от Съвета на ЕС да определи дали съществува реален риск България да извърши нарушение на основополагащите ценности на ЕС, съгласно процедурата на  член 7 от Договора за Европейския съюз (въведен с Договора от Амстердам през 1997 г.)
 • всякакви други действия, които да изразят отношението на нашите европейски партньори към нарушаването правата на човека, демократичните практики и свободата на гражданите от страна на българските власти.

 

Искрено се надяваме, че ще заявите своята подкрепа за правото на гражданите да протестират и отстояват своите справедливи искания.

Възстановяването на европейското единство не завърши през 2004-2007 г. с приемането на 12-те, то е дълъг процес на общи усилия за защита на общите ценности. Вярваме, че европейската солидарност не се изразява само в пари и програми, но и в политическа подкрепа за демокрацията, върховенството на правото и запазването на човешките права.

27.07.2020г. София

Следват имената и подписите на вносителите – Георги Георгиев, Русислава Захариева и Петко Ковачев.

 

Единственият резултат, който приемаме е незабавната оставка на цялото правителство,  незабавни извънредни избори и оставка на Гешев и Кошлуков. И няма да спрем с протестите докато не постигнем тези начални цели. 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата тройна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и Кошлуков. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

 

БОЕЦ поиска задържането на Доган и областният управител на Бургас!

Днес, 23.07.2020, БОЕЦ внесе сигнал до ВКП (вх. № PRB202006552988I) срещу Ахмед Доган и Вълчо Чолаков – областен управител на област Бургас за извършени престъпления от общ характер във връзка с незаконното строителство в морският сарай на Доган в парк „Росенец“.

Ще замълчи ли властта за бизнеса на Ахмед Доган? | Клуб 'Z'

Сигнала ни се основава на разследвания и публикации на сайта Биволъ, в които са посочени конкретни факти, документи и длъжностни лица допуснали и извършили редица престъпления. След акцията на хиляди граждани на морският бряг край Росенец до сарая на Доган, инициирана от Христо Иванов и Иво Мирчев от ДБ, ВАП обяви, че е образувала проверка, която е установила редица нарушения.

Прилагаме линк към публикацията на Биволъ:

Доган си построи тайно 230 м частен вълнолом в морето край Сарая

 

БОЕЦ считаме, че освен административни нарушения са извършени и редица престъпления, посочени в сигнала, както следва:

 1. От Ахмед Демир Доган – извършено престъпление по Чл. 323а. от Наказателния кодекс – Който построи сграда върху обработваема земя, земеделска земя или пасище, без да има право на това, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.
 2. От областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков – извършено престъпление по чл. 219 от НК – Който въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението, разпореждането или отчитането на обществено имущество, и от това са последвали значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. А също и чл. 221а от НК: Който нареди или в нарушение на своите задължения допусне да се вземе и използва за строителство и за други неземеделски нужди неотчуждена или непредадена по установения ред земеделска земя или пасища, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

В сигнала се посочва още:

На основание посочените факти и обстоятелства, БОЕЦ изискваме образуването на незабавно наказателно досъдебно производство срещу Ахмед Демир Доган и Вълчо Чолаков, в хода на което да бъдат извършени всички необходими процесуални действия за установяване на обективната истина за тяхната отговорност за извършените престъпления, както и за извършени от тях други престъпления от общ характер.

БОЕЦ изискваме и незабавното налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Ахмед Демир Доган и Вълчо Чолаков с цел предотвратяване извършването на други престъпления и недопускане да бъдат унищожени доказателства и повлияно на свидетели.

Изискваме да бъдем уведомени за предприетите от прокуратурата действия и резултатите от тях.

Днес бяха обявени и няколко промени в правителството. БОЕЦ наричаме това „рокада на бушоните“. Имитация на някакви действия и пълна неспособност на мафията да се справи със ситуацията. 

Единственото действие, което приемаме е незабавната оставка на цялото правителство,  незабавни извънредни избори и оставка на Гешев и Кошлуков. И няма да спрем с протестите докато не постигнем тези начални цели. 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата тройна цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев и Кошлуков. И продължаваме! 

БОЕЦ пред Догансарай, като част от изключитело важната победа на гражданите, които стъпиха на плажа край Росенец вклювайки се в акцията инициирана от Иво Мирчев.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА