Цветан Цветанов е причинил щети на държавата за милиони! (документи)

Прокуратурата: “Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата…“

Битки на политическия фронт – говори Цветан Цветанов - Българска национална телевизия

През 2016г. БОЕЦ внесохме сигнал до ВКП срещу лицето Цветан Генчев Цветанов, за това, че в качеството си на длъжностно лице – министър на вътрешните работи, чрез свои действия и изказвания е дал основание на съда по правата на човека в Страсбург да осъди България по редица дела, което е довело до щети за държавата по изплащене на присъдените обезщетения и тежко увреждане на авторитета на държавата. В мотивите на съда в Страсбург се посочват конкретни действия на МВР и лично на Цветанов, чрез които са нарушава презумцията за невиновност, както и бруталните и унизителни действия на прокуратура и полиция при извършване на редица арести. Към юни 2016г. Общият размер на присъдените обезщетения, които България трябва да заплати само по тези случаи (операция “Медузите“, “Касоразбивачите“ и други) е вече милиони. Всички помним бруталните кадри излъчени в национален ефир от тези акции и извършените арести. Не става дума за отговорността и обвиненията на задържаните, със сигурност голяма част от тях  трябва да бъдат разследвани, става дума за начина по който беше извършено това – зрелищно, цинично, типично по мутренски, за което България е осъдена многократно. Към днешна дата щетите причинени от Цветанов на българската държава вече са в порядък от милиони лева!

В своя отговор прокурор Пиронева от СГП потвържадава твърдяното от БОЕЦ, сама посочва, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, признава, че от това са възмикнали щети за държавата – сумите, които е трябвало да заплати, но… “считам, че по ясен и непротиворечив начин се обосновава извода за липса на каквото и да е извършено престъпление“!

Прокуратурата ни казва в официален документ, че Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинил е щети за държавата в качеството си на длъжностно лице, България е осъдена заради действията му (посочен е персонално в мотивите на съда) в Страсбург да заплати обещетения по тези дела, но НЯМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

И ОТКАЗВА да образува наказателно производство срещу Цветан Цветанов! ! Мотивите са абсурдни! Единственият аргумент в отказа на прокурор Пиронева е, че в сигнала си БОЕЦ сме се позовали на материали в медиите. Разбира се, че се позоваваме на материали в медиите, съда в Страсбург също!  Но освен това, междувременно БОЕЦ изисквахме по ЗДОИ от министерстовото на правосъдието информация за делата и осъдителните присъди срещу България в международният съд за правата на човека в Страсбург, като отговора на МП и цялата получена информация са предоставени на прокуратурата. Отговора на МП също е скандален! Оказа се, че България не разполага с информация и не следи всички дела в Страсбург срещу страната ни! Как тогава се защитаваме и защитаваме интересите на държавата и обществото по тези дела?!

БОЕЦ обжалвахме отказа на прокурор Пиронева и СГП да образува наказателно производство срещу Цветанов пред апелативна прокуратура, като изрично изискваме от прокуратурата да се установи и потърси  персонална отговорност от Цветан Цветанов и длъжностните лица причинили щети на държавата по конретният сигнал.

И абсурдите продължават. Апелативна прокуратура потвърждава отказа на СГП с аргумента, че Цветанов е нарушил човешките права на граждани, които след това са осъдила държавата, но в действията му не е имало “ПРЯК УМИСЪЛ“ и затова няма престъпление! Но всички ние плащаме милионите, по делата в Страсбург! Според прокуратурата Цветанов е причинил тези щети на държавата “без да иска“, или случайно и като така, няма проблем!

Преди две години БОЕЦ разкрихме, че за периода след 2000г. установените задължения за ДДС по ревизионни актове на НАП са над 16.2 МИЛИАРДА ЛЕВА, от които почти 6 МИЛИАРДА вече са обявени за несъбираеми. Това е само един от начините за ограбване на държавата. Действията на Цветанов и други управници нанасят не по малки вреди на държавата. Много са начините по които мафията съсипва страната ни!

Общото между всички тези действия и ДДСгейт е, че народа плаща цената! Общото е, че институциите са част от схемите и осигуряват реализирането им и безнаказаност на извършителите, вместо да защитават общественият интерес.

Когато съда в Страсбург осъди България по някое дело, това е присъда за всеки български гражданин и всички ние плащаме обезщетенията, а на реалните виновни отговорност не се търси, над тях е разпънат чадър! Напротив! Те продължават да стоят в управлението и да нанасят вреди на държавата!

А на върха на пирамидата на  всички тези схеми, далавери, престъпления и закононарушения, на потъпкването на човешките права и превръщането на България в мафиотска държава без спаведливост и върховенство на закона стои прокуратурата! А на върха на прокуратурата стои Цацаров, а сега вече Гешев. А над Гешев стоят Борисов, Пеевски, ЦДоган, Цветанов. Престъпниците са недосегаеми, мафията владее държавата, източва нейните ресурси и мачка неудобните, а прокуратурата в лицето на главният прокурор и шпицкомандите му са превърнати в бригада за мокри поръчки, прикриване на престъпленията на мафията и репресиране на неприемащите нейната власт!

На 22.06.2016г. в национален ефир, Цветанов заяви, че няма да се извини за унизителните и брутални акции и щетите причинени на държавата. Други били виновни.

http://www.mediapool.bg/tsvetanov-nyama-da-se-izvini-za-prisadite-na-strasburg-drugi-bili-vinovni-news250708.html

Цвветанов беше оправдан от прокуратурата и по сигнала на БОЕЦ за #АпартаментГейт! Тогава той заяви, че „Няма кой да ме накаже“ и се оказа почти прав. Гражданите ще ги накажем, Цветанов вече веднъж бе изхвърлен от политиката. Сега се опитва да се върне отново представяйки се алтернатива на мафията. Не може една мутра да е алтернатива на друга мутра. Затова и припомняме тези факти и събития! 

Управляват ни най-наглите и алчни престъпници, които историята ни познава! БОЕЦ не искаме извинения, искаме отстраняване от властта, съд и затвор за националните предатели ограбващи и съсипващи държавата ни! И няма да спрем докато не го постигнем. 

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БЛАГОДАРИМ за наградата на ПДИ! Битката продължава!

Признание за БОЕЦ – България Обединена с Една Цел, за всички членове на сдружението, за всички наши приятели които ни подкрепяте през годините. Заедно с Антикорупционен фонд бяхме отличени и наградени от Програма Достъп до Информация/Access to Information Programme за НПО, най-активно използвала ЗДОИ през изминалата година. ЗДОИ е реален инструмент за достъп до тайните на задкулисието и ние няма да спрем да питаме и разобличаваме властта. Поздравления и за АКФ, които направиха едни от най-разстърстващите журналистически разследвания, сред които „Делото КТБ“ и „Осемте джуджета“

На фона на протестите срещу управляващата ни мафия и за свобода и справедливост осъзнаваме, че няма как да сме истински свободни без правото ни ДА ЗНАЕМ! Използването на ЗДОИ в битката  срещу корупцията и мафията за разкриване не престъпните схеми за грабеж и източване на обществени средства е част от дейността на БОЕЦ от нашето създаване преди седем години. Десетки са внесените от нас заявление по ЗДОИ до различни институции и огромен по обем разкрита информация от обществено значение – 16-те милиарда източено ДДС, това, че Пеевски за две години е бил „на работа” в парламента само един ден (при учредяването му) , през разкритите от нас данни за милионите изминати километри на колите на НСО, до огласените документи, които разкриват, че за седем години работа в СГП, Иван Гешев няма нито един внесен обвинителен акт, а само е сключвал споразумения с престъпници!

Именно заради откази по ЗДОИ, БОЕЦ осъдихме всички институционални бухалки на мафията – НАП, КПКОНПИ, СГП, СП и тн. В момента има и три дела заведени по жалби на БОЕЦ персонално срещу Сотир Цацаров и административните ръководители на СГП и СП за неизпълнение на съдебни решения. Като главен прокурор Гешев носи пряка отговорност за действията на своите подчинени и се превръща в рецидивист в потъпкването на правото!

Точно днес БОЕЦ заведе и поредното дело срещу МВР – СДВР заради отказа им  да ни предоставят информация за действията на полицията при погрома над палатковите лагери на Орлов Мост и Университета, както и за полицейското насилие върху мирни демонстранти и протестиращи. И ще ги осъдим!

БЛАГОДАРИМ на екипа на ПДИ, благодарим на Петър Кърджилов за номинацията, самият той също бе номиниран заради интереса му по темите за ядрената енергетика и ядрените отпадъци и поздравяваме всички номинирани и отличени!

За поредна, трета година БОЕЦ получаваме награди заради нашата дейност от различни организации и форуми, коетое оценка и признание за нашата дейност. Поздравления и за всички бойци за последователността и упоритостта.

Битката продължава, здраве и сили на всички ни и бой до дупка!

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Г-н президент, освен думи, дела ще видим ли, или „мутри вън“ е само поза?

В петък БОЕЦ припомнихме на президента Радев за Конституционната жалба срещу незаконосъобразният  отказ на Пеевски и Карадайъ да бъдат обявени за избрани за евродепутати след провеждането на изборите за членове на Европейският парламент през 2019г. Така те останаха в българският парламент. Когато Радев казва „Мутри вън“ и в същото време заради неговото бездействие най-дебелата мутра стои вътре в парламента ние се питаме, искрен ли е президента в своите думи? Дела и реални действия не сме видяли до момента, само думи,  затова решихме да го подсетим и да видим дали наистина иска „мутри вън“, или си прави елементарен ПР на гърба на гражданските протести.

На 07.06. 2019г. БОЕЦ внесохме Конституционната жалба и извършената проверка преди няколко дни показа, че тя е разгледана от юридическият екип в президентството, след което е представена на секретаря на президента и след това – НИЩО. Нито дума, нито реакция, отговор, или действие. Една жалба, която може да изкара една „мутре вън“ стои на бюрото на Радев и той мълчи. Какво означава това? Да видим!

Президентът: Вече няма никакво значение какво е казал Борисов - bTV Новините

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – България обединена с една цел“, ЕИК 176949776, представлявано от Георги Борисов Георгиев ОТНОСНО: Депозиране в КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД на конституционна жалба, касаеща незаконността и противоконституционността на проведените на 26.05.2019г. у нас избори за представители в Европейския парламент.

БОЕЦ в акция!

Публикувахте от БОЕЦ – България Обединена с Една Цел в Петък, 25 септември 2020 г.

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, От повече от два месеца Вие заявявате в свои изявления, че държавата ни е в плен на задкулисието, че се управлява по недемократичен начин, като зовете мутрите да напуснат властта. Афиширате, че заставате зад гражданското общество с искания за справедливост и върховенство на закона. На 07.06.2019г., от ГД „БОЕЦ“ депозирахме във Вашата администрация проект на конституционна жалба, от името на Десислава Иванчева, като кандидат на изборите за Европейски парламент през 2019г., която жалба касае сигнали и факти за извършени груби нарушения на изборното законодателство у нас и пряко на Конституцията на Р. България. Помните, че на 26.05.2019г. у нас се проведоха избори за членове на Европейския парламент, на които от листата на ДПС бяха обявени за избрани Атидже Байрямова Алиева – Вели и Искра Димитрова Михайлова – Коларова. Това стана с решение № 456-ЕП/31.05.2019г. на ЦИК, което следхождаше друго решение № 456-ЕП/31.05.2019г. на Комисията, с което бяха зачетени исканията на Мустафа Карадайъ и Делян Славчев Пеевски да бъдат заличени от ПРЕДизборните списъци СЛЕД провеждане на самите избори – след решението на суверена. Тези две решения на ЦИК – да заличи от предизборните списъци Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски и да обяви за избрани следващите в предизборния списък на ДПС Атидже Байрямова Алиева – Вели и Искра Димитрова Михайлова – Коларова, са не само постановени в нарушение на Изборния кодекс – нищожни, но и в нарушение на Конституцията на Р. България (чл.57, ал.2 от КРБ). С тях ЦИК грубо погази закона, като в разрез със своите правомощия и извън тях, комисията подмени вота на българските избиратели. Днес, шестнадесет месеца след депозиране на проекта за конституционна жалба изработен от БОЕЦ и депозиран от Десислав Иванчева пред Вас, Вие, наред с Министерския съвет, Главния прокурор, Народното събрание, Върховния касационен съд и Върховния административен съд, не сте се възползвали от възможността, да сезирате Конституционния съд. Не сте изложили и аргументи, ако считате, че такова питане до съда би било недопустимо или неоснователно. Държим да Ви напомним, че печеленето на доверие сред хората става именно при такива съдбовни решения. Така, както върнахте избора на Гешев, но го сторихте с формалните мотиви – че бил единствен кандидат, а след това безропотно подписахте указа за неговото назначаване вместо да сезирате Конституционния съд, а основания за това имаше достатъчно в приложените от нас и тогава документи. Не реагирахте и на сигнала до Вас за източените 16 милиарда ДДС, въпреки огромния обществен интерес по този казус. Не реагирахте преди три години и на сигналите ни до Вас за неправомерната охрана от НСО на Пеевски и Доган, която бе свалена под обществения натиск и случилото се на Росенец. Сега отново Ви се предоставя историческа възможност да застанете на страната на правото и гражданите. Отправяме предизвикателство пред Вас и настояваме да се възползвате от предоставената Ви възможност. Не затвърждавайте впечатлението, че имената на Доган, Карадайъ и Пеевски всяват смут у Вас. Покажете, че сте искрен в призива си: „Мутри вън!“. Четири години гледахте безучастно как прокуратурата мачка и репресира свободните граждани и журналисти заради убежденията им и чак след като прокуратурата влезе във Вашата институция и заплаши и Вас провидяхте, че тя е мафия. Не сме чули за нито едно ваше реално действие, нито за дори един сигнал за корупция, злоупотреба с власт или за недопустимо вмешателство в дейността на съдебната система. Вие казвате „Мутри вън!”, а в същото време заради Вашето бездействие най-голямата мутра, Делян Пеевски стои вътре в българският парламент. Защото, ако Конституционния съд приеме, че изборът на Карадайъ и Пеевски е легитимиен, а отказът им – нищожен и в противоречие на КРБ, то незабавно двамата следва да напуснат българския парламент поради несъвместимост на двата поста – представител в Народното събрание и евродепутат. Когато се касае за подобно нарушение на законовите разпоредби и на КРБ, преклузия за сезиране на Конституционния съд не е настъпила. Още повече, че това не е първият път, когато Пеевски се отказва да бъде изпратен в Брюксел, след като е вече избран. Такъв отказ той направи и при евроизборите през 2014г. Но легитимен такъв отказ той може да направи единствено пред Европейския парламент. Господин Радев, изискваме ясен отговор от Вас, ще изпълните ли правомощията си и ще внесете ли депозираната в деловодството на президентството на 07.06.2019г. жалба, изготвена от БОЕЦ и внесена от името на Десислава Иванчева за ”избора” на Пеевски и Карадайъ в Конституционният съд. Прилагаме отново проекта на конституционна жалба.

25.09.2020г.  Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Припомняме и действията ни от миналата година:

БОЕЦ иска касиране на изборните резултати на ДПС пред Конституционният съд!

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА