БОЕЦ покани Бойко Василев на Гражданската „Панорама“ пред БНТ!

Днес, 16.10.2020г. от 18.30ч. пред сградата на БНТ започва третото издание на „Гражданска Панорама“. Традиционно вече организатори сме БОЕЦ и нашите приятели от Оролов гнездо, Зелен Младост,. Граждански мегдан и Обществен контрол. Сто дни сме вече заедно на площадите и от самаото начало свободата на словото бе част от нашата битка и в тази връзка към оставките на Борисов, Гешев и Цацаров добавихме и оставката на Кошлуков, поредният слуга на мафията. Направихме множество акции и блокади пред БНТ! От септември започнахме и Гражданската „Панорама“, в която поставяме темите и въпросите, които няма да видите и чуете в уж нашата, обществена телевизия презета от мафията.

Няма налично описание.

През изтеклите месеци внесохме множество заявления за срещи с ръководтсвото на БНТ и искания за оставка на Кошлуков! Поискахме и гражданите да участват в „Панорама“, за да представим и нашата гледна точка и аргументи за протестите и исканите оставки. Не бяхме чути. Сега ние каним Бойко Василев на нашата, „Гражданска Панорама“!

Това е текста от събитието:

БОЕЦ, заедно с нашите приятели продължаваме инициативата Граждански форум „Орлов мост“ всеки петък пред БНТ вече от 18.30ч.
Тази седмица ще продължим с трети брой на „Гражданска Панорама“ – инициатива, с която вече доказахме на продуцентите на оригиналното седмично предаване на БНТ, че няма нищо страшно в студиото да има експерти, политици и граждани, които не декламират почти само опорни точки на властта.
Докато от студиото на „Панорама“ същата вечер пак ще дадат думата на проправителствени говорещи глави, на площада пред Националната телевизия ние осигуряваме алтернативни мнения, говорим по теми и за събития, които медията, издържана с нашите данъци, премълчава или неглижира.
Този петък водещ ще бъде журналистът от Биволъ, Димитър Стоянов. Предаването ще е в две части, в първата част темата е „Турски поток – грабеж за милиари“, гости ще бъдат -Илиян Василев – анализатор и Георги Георгиев – БОЕЦ.
Ще говорим за скандала с Балкански поток, който за Вашингтон и Анкара е Турски поток, а всъщност си е чисто руска реинкарнация на Южен поток, строен от руска фирма, с руска техника и руски работници, за да прекарва през България руски газ по руски тръби, увеличавайки зависимостта на държавите по тресето от путинова Русия. Нашата роля в този проект е само една – да платим масрафа от близо 4 милиарда!
Втората тема, „Гражданското и политическото“ е с водещ Кирил Чуканов и гости – Иван Калчев -Глиги (модератор на Оролово гнездо) , Грациела Щерева от Орлов офис и Иво Дошев – Обществен контрол!
Специален гост на „Гражданската Панорама“ ще бъде Татяна Кристи – журналист и граждански активист, използващ по неповторим начин политическата сатира в борбата си за запазването на правото и демокрацията, срещу управляващата ни мафия, корупцията и прокурорския произвол.
Татяна Кристи ще се включи в“Гражданската Панорама“ малко преди да изнесе представлението си в “Театро” на Връбница 12 от 20.00ч.
След като няколко пъти БОЕЦ се обърнахме към ръководството на БНТ с искания за оставката на Кошлуков и заявления за участие на гражданите и обективно отразяване на протестите, нашият глас не бе чут. Сега ние каним Бойко Василев , водещ на „Панорамата“ на статуквото в нашата, гражданска „Панорама“, да покажем какво означава свободна трибуна, на която гражданите могат да поставят чуят и видят важните за обществото теми, въпроси и отговори.
Като всеки петък, ще останем и по време на самото предаване в ефира на БНТ, за да посрещнем и изпратим участниците, ако се явят такива! Тази гражданска традиция, като израз на народната любов към представителите на управляващата ни мафия, трябва да бъде продължена.
Не можем да бъдем истински свободни без сввобода на словото и без свободни медии!
Елате в петък пред БНТ заедно да поискаме ОСТАВКИТЕ на Кошлуков – слугата на мафията и на неговите господари Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров! Може и пеша, може и с метрото…
Елате, трябва да бъдем достатъчно, за да покрием и задните входове, вече любими на нашите управници!
#ОСТАВКА
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

https://www.facebook.com/events/337226444040427

15.10.2020г. БОЕЦ изпратихме и официално писмо до Бойко Василев, с което заявяваме нашето желание да участва в ‘Гражданска Панорама“.

ДО

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БОЙКО ВАСИЛЕВ – ВОДЕЩ НА ПРЕДАВАЕНТО  „ПАНОРАМА”

ЗАЯВЛЕНИЕ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ, ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

    Сдружение „БОЕЦ”, като представители на гражданското общество в България, както и представители на други групи и организации, участващи в протестите с искане на оставките на Борисов, Гешев, Цацаров и Кошлуков се обръщаме към г-н Бойко Василев, водещ на предаването „Панорама” по БНТ с покана да се включи в организираната от нас „Гражданска Панорама”, която ще се проведе на 16.10.2020г. от 18.30ч. пред централният вход на сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано” №29.

       На 18.07.2020г. БОЕЦ внесохме официално Искане до БНТ да осигури свободен обществен ефир, да бъдат поставени камера и микрофон, излъчващи в реално време пред централния вход на улица „Сан Стефано“ № 29 по време на вечерните протести пред сградата на телевизията, а гражданите да получат възможност да изразят своята позиция по актуалните събития и теми. Отправихме и искане за незабавна оставка на Емил Кошлуков и целия Управителен съвет на Българската национална телевизия. Не бяхме чути. Последваха блокади и граждански акции пред БНТ.

  Демокрацията има нужда от чиста медийна среда, свободни и независими обществени медии и силно гражданско общество, чиито глас да се чува в ефира на обществените медии.

На 24.09.2020г. БОЕЦ отново официално изпратихме писмо до ръководството на БНТ със заявеното ни желание за участие на наши представители в предаването „Панорама” състояло се на 25.09.2020г. Не получихме отговор и отново последва блокада на БНТ от гражданите.  

    На 30.09.2020г. БОЕЦ внесохме и писмо до екипа на „Панорама”, с което заявихме желание за среща с тях след приключването на предаването. Отново не получихме отговор. Не се състоя и заявената от нас среща с омбудсмана на БНТ, г-н Иван Такев.

Липсата на обратна връзка и комуникация между ръководството на БНТ и гражданските организации е тежък проблем, който според нас е проявление на основният проблем – поставянето на БНТ в подчинено положение към управляващата ни мафия, като проводник на тези зависимости е Емил Кошлуков, назначен от Пеевски и слугите на мафията в СЕМ за директор.

  След като не получихме отговори от БНТ и нашият глас не бе чут и представители на БОЕЦ и гражданското общество не бяха допуснати в ефира на БНТ да представят своята позиция и аргументи за протестите и исканите оставки,  сега ние каним г-н Бойко Василев да участва в нашата, гражданска „Панорама”. Да покажем какво означава свободна трибуна, как гражданите избират и поставят важните за обществото ни теми и въпроси без страх, без ограничения и без цензура.

   Г-н Василев, очакваме вашият отговор.

 15.10.2020г.                    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Да видим! Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ даде Тома Биков на съд за лъжа и клевета!

Битката срещу мафията и нейните слуги трябва да се води на всички фронтове! БОЕЦ заведохме дело срещу Тома Биков, депутат от ГЕРБ за лъжите и клеветите изречени по наш адрес в национален ефир. Това е само първото от серия дела, които ще инициираме срещу медии и лица позволяващи си да клеветят и сипят помия и лъжи срещу БОЕЦ. 

През годините БОЕЦ осъдихме най-силните бухалки на мафията – СГП, СП, НАП, КПКОНПИ, МВР. Водихме дела в обществен интерес разкривайки престъпните схеми и на управляващите и мафиотската същност на управлението на Борисов, Пеевски, Цацаров и Гешев. Поемахме всички удари и рискове. Всяка наша дума доказваме с доказателства, официални документи и сигнали до институциите. Поради липса на аргументи от страна на мафията и нейните „медии“ по наш адрес от години е в ход клеветническа офанзива за омаскаряване съдържаща гнусни лъжи, клевети и голословни твърдения, които имат за цел да компрометират доброто име на БОЕЦ, както и на неговите членове и ръковдство. Това е най-силното доказателство, че нашата дейност и действия представляват реална заплаха за мутренският режим на управление наложен от мафията. Така мафията ни легитимира, като свой враг номер едно. Това е малка част от цената, която плащаме за своята непримиримсот в битката ни за свобода и справедливост. Така Борисов и Пеевски разбират „свободата на словото“, да могат чрез своите медии-гнусомети да омаскаряват и очернят с лъжи и клевети безнаказано всеки, който не приема престъпната им власт. Време е понесат отговорност за тази мерзост. Започваме с Тома Биков с иск за 20 000 лв. обезщетение и това е само началото. 

Тома Биков: Европейската преса е платена – bgnes

„В предаване „Неделята на Нова“ от 23.02.2020г., излъчено по Нова телевизия, гост бе депутатът от ГЕРБ и ответник по делото Тома Биков. Темата на предаването бе: „Премиерът на прицел: Кой и защо го атакува?“. Гостите – Тома Биков и друг депутат, но от БСП – Филип Попов, дебатираха относно публикация в испански вестник за къща в Барселона, в която има данни да живее Борислава Йовчева и съмненията, че същата има дете от Бойко Борисов, който пък й е осигурил имота за над 8 милиона лева и магазин на централна улица в града. Тъй като сигналът до правоохранителните власти в Барселона по случая е изпратен от ГД „БОЕЦ“ и бяхме посочени като податели в няколко местни испански медии, в предаването Тома Биков направи няколко изявления, които са неверни и урониха доброто име на сдружението.

  1. На първо място, Тома Биков посочи неверни твърдения в предаването и връзки на сдружението с Цветан Василев, който го бил финансирал. ( 3:23м. – 4:37м.)

Тома Биков: „Има достатъчно основание , да се направи подобно активно мероприятие. Трябва да бъде ясно едно. Интересното е, че то се повтаря всяка година тази … даже можем да го вкараме в празничния календар на държавата, евентуално всеки февруари – март да пускат по една статия в някоя чужда медия, чужд вестник“

Водеща: „С чувство за хумор подхождате по темата.“

Тома Биков :“ А, ми, с какво да подходя? БОЕЦ това е една организация от двама души, която се организира от Цветан Василев. Купуват една страница в един испански вестник, близък до сепаратистите в Барселона, с определени връзки с руски служби. Които не го казваме ние, това е ясно доста преди тази публикация. Завърта се там. И понеже ние тука сме малко по-емоционални, когато чужд вестник, без да знаем нито каква му е историята, нито какъв му е статутът на тоя вестник. Веднага в българската преса, медии и т.н. се почват едни гръмки заглавия и ето вече … а самата испанска антикорупционна прокуратура, за която се говори отказва всякакъв коментар. И дори не казва, че изобщо проверява нещо на Премиера.“

  1. Впоследствие (7:25м. – 7:58м.) в предаването Тома Биков отново споменава за връзка на испанския вестник с руските служби, след което пак засяга БОЕЦ с неверни твърдения:

Тома Биков: „….А иначе, че БОЕЦ и Бивол от време на време заработват за Цветан Василев мисля, че това е ясно на всички. Това не е някаква тайна. И че господин Василев от шест години се опитва нещо да се реабилитира по някакъв начин през такъв тип медии или организации, също е… те не се крият, те имат снимки с него.“

Водеща:Опитвайки се да омаскари Борисов. Това ли е, което казвате? Това са думи на Борисов от  днес.“

Тома Биков: „Не, според мен да дестабилизира държавата. И в една мътилка или хаос евентуално да използва момента да се върне. То вече не само Василев, те са доста хора.

Видео с клеветите и лъжите на Тома Биков може да видите тук:

БОЕЦ, като гражданска организация с дейност в обществена полза имаме отговорността да пазим доброто си име, за да даваме добър пример и привличаме съмишленици за постигането на заложените в устава ни цели. Неистините, изречени спрямо нас от Тома Биков пречат на дейността ни, като нанесоха вреда на организацията, на нашите членове и на нашата кауза, която е обществено значима. БОЕЦ има свое ръководство в лицето на управителен съвет и негов председател и твърдението на Тома Биков, че БОЕЦ се финансира от Цветан Василев е невярно и дълбоко клеветническо, защото внушава някаква задкулисни зависимости на Сдружението с лице, което е обвинено за фалита на КТБ. С тези твърдения, Тома Биков неоснователно внушава, че от БОЕЦ имаме за цел да прокараме интересите на Цветан Василев, като дестабилизираме държавата. Ответникът интерпретира, че сдружението извършва  антидържавна дейност и твърди, че това става чрез чужди (руските) служби. Тома Биков също сочи и че от БОЕЦ „купуваме“ страница в испански вестник, кое също е невярно и внушава, че използваме непочтени методи за разпространение на информация и убеждение на трети лица, в това число на медии и чужди правоохранителни органи.

Сдружението се ползва с изключително добро име сред обществото, като в годините признак за това са спечелените награди – за 2018г. за гражданска активност ни „Инициатива правосъдие за всеки“, през 2019г. за „Гражданска доблест“ на Българския хелзински комитет на форума „Човек на годината“ и награда – Грамота за 2020г. на „Програма достъп до обществена информация“ за използване на ЗДОИ в обществен интерес. През 2016г. бяхме единствената гражданска организация от Р. България, която бе поканена и изпрати свой представител в Брюксел на организираната от евродепутата Моника Маковей конференция на тема „Борбата с корупцията в югоизточна Европа“. Съща така, БОЕЦ бяхме съорганизатори на проведената през м. април 2019г. конференция  на тема „Независим съд – свободна държава“, на която председателят на ВКС съдия Лозан Панов бе основен наш гост и лектор.

Поддържаме интернет страница, която e популяризирана, в нея се публикува информация за актуални наши инициативи, разкрития, дела, протести, срещи с разпознаваеми лица от обществения и политически живот на страната. Страницата на сдружението в социалната мрежа „Фейсбук“ има над 71 000 последователи. Поддържаме и група с наименование „БОЕЦ“, в която членуват близо 10 000 членове. Поддържаме своя страница и в „Туитър“, където също имаме стотици последователи. На сдружението се дава гласност от страна на електронни медии, като „Сега“, „Медияпул“, „Свободна Европа“, „Дневник“, „Фрогнюз“, често наши членове гостуват в предавания на „Евроком“ (Люба Кулезич „Честно казано“ и Сашо Диков „Евродиков”, „Алтернатива” по ТВ1 и др.

Организацията цели популяризиране на своята дейност сред обществото чрез поддържане на добра репутация, като се стреми да разсея всякакви съмнения относно подбудите на нашите членове и начина на нашето финансиране. БОЕЦ е сдружение, в което членуват хора, които сме си поставили за цел да укрепим гражданското общество в страната, нямаме никакви користни цели, нямаме политически амбиции за участие във властта, затова е много важно да опровергаваме твърдения в обратната насока.

Сдружението се финансира напълно прозрачно – чрез постъпления от членски внос и дарения от наши последователи и съмишленици. През 2019г. по разпореждане на Специализираната прокуратура по водено срещу сдружението дело, от ТД на НАП Велико Търново извършиха на БОЕЦ данъчна ревизия по ЗКПО за периода 01.01.2018 – 31.12.2018г., като с ревизионен акт №Р-04000519003547/091-001/27.11.2019г. не са установени задължения и в него ревизиращият екип заключава (стр.2/6), че: „В хода на извършената ревизия не са установени постъпления в касата и по банковата сметка на сдружението с произход различен от дарения и членски внос. Не се изпращани и получавани суми чрез използване услугите на куриерски фирми. Сдружението не притежава недвижими имоти и движими вещи и няма приходи от наеми. Не са предоставяни и получавани заемни финансови средства и в тази връзка няма реализирани приходи и разходи от лихви.“

Предстоят серия от съдебни дела срещу медии и лица, които чрез гнусни лъжи и клевети служат, като бухалки в ръцете на Борисов, Пеевски, Гешев и мафията срещу непримиримите граждани и организации. БОЕЦ продължаваме и с действията си на площадите, със сигнали, акции и протетси до отстраняването на мафията от властта! Оставка, съд и затвор! 

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА