БОЕЦ разобличи лъжите на СДВР за блокадите и палатковите лагери! (документи)

ЛЪЖИТЕ НА МВР!

Сутринта на 03.09.2020г, след първото „Велико въстание” СДВР даде брифинг, на който шефа на столичната полиция Георги Хаджиев заяви, че в палатките на Орлов мост, МС и СУ са укривани и намерени самоделни взривни устройства и коктейл „Молотов”, които са били предназначени за използване срещу полицията и това е дало основание на МВР за извършеният погром върху мирно протестиращите граждани, разбиване на блокадите и унищожаване на палатковите лагери.

Георги Хаджиев:

 „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета.“

„След като установихме, че част от самоделните взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и в 03.00ч. стартирахме операция по премахването на блокадите на Орлов мост и СУ”

Целият брифинг и лъжите на директора на СДВР може да видите и чуете тук:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sdvr-s-ravnosmetka-sled-ekscesiite-snoshti-80-raneni-policai.html

Като част от организаторите на протестите и блокадата на Орлов мост, БОЕЦ знаехме, че това са гнусни лъжи имащи за цел да оправдят полицейското насилие и бруталните действия на МВР, както и да омаскарят и представят нас, протестиращите едва ли не, като терористи. МВР в ролята на кафява медия и бухалка на мафията!

На 07.09.2020г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до СДВР с което изисквахме информация за „намерените“ взривни устройства, начина по който са иззети и броя на образуваните досъдебни производства в тази връзка. След мълчалив отказ, БОЕЦ заведохме дело в АС Видин, което бе насрочено за днес, 19.10.2020г.

БОЕЦ: „МВР ще отговаря за “бомбите“ и насилието срещу гражданите и журналисти!“

На делото от страна на СДВР не се яви никой, а БОЕЦ бяхме представени от Георги Георгиев. В хода на съдебното заседание стана ясно, че административният съд е уважил нашето искане и е изисквал от СДВР преписката образувана след внасянето на заявлението по ЗДОИ. От представените документи е видно, че в нощта на 02 срещу 3.09.2020г. при разбиването на палатковите лагери на Орлов мост, СУ и МС НЕ СА НАМЕРЕНИ САМОДЕЛНИ ВЗРИВНИ УСТРОЙСТВА, НЕ СА ИЗЗЕТИ ТАКИВА И НЕ Е ОБРАЗУВАНО НИТО ЕДНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО В ТАЗИ ВРЪЗКА! Приложени са справки от всички РУ на територията на СДВР.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

ТОВА е достатъчно, за да разобличим лъжите на МВР и СДВР! Чакаме и съдебното решение, убедени сме, че ще осъдим за пореден път СДВР! Мафията е способна на всичко, за да запази престъпната си власт. Георги Хаджиев е лъжец и ПОЗОР за МВР. Ръководството на СДВР излъга и оклевети протестиращите граждани, за да обслужи и запази властта на Борисов, Пеевски, Гешев и мафията! 

Битката продължава! БОЕЦ ще сезираме Инспектората на МВР срещу Георги Хаджиев за изречените от него лъжи и клевети и уронване на „авторитета“ на МВР, принизявайки по този начин институцията до кафява медия повтаряща лъжите и опорките на пеевските гнусомети срещу протестиращите граждани и техните справедливи искания!

В четвъртък в 09.00ч. БОЕЦ ще бъдем и пред ВСС, за да посрещнем Гешев с ОСТАВКА и да подкрепим искането на Съюза на съдиите за стартиране на процедура по неговото отстраняване. В петък вечер сме отново и пред БНТ с поредното издание на „Гражданска Панорама“. Междувременно очаквайте и следващите акции на БОЕЦ! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА