БОЕЦ до ДАНС, НАП и Прокуратурата: „КОЙ нареди репресиите над Евроком?“

БОЕЦ изпрати официално заяление до ДАНС, НАП и Прокуратурата, с която заявяваме нашето желание техни представители да дойдат и участват в Гражданската „Панорама“ в петък от 18.30.ч. пред БНТ и да отговорят на въпросите за институционалният натиск и репресии над независимата телевизия „Евроком“. 

До: НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ , ТД НА НАП СОФИЯ, ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ”, ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА СРЕЩА И УЧАСТИЕ В ГРАЖДАНСКА „ПАНОРАМА”

 От  ГД ”БОЕЦ- БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” , ЕИК 176949776

АДРЕС: ГР.ВИДИН, ЖК”ПАНОНИЯ”, БЛ.4, ВХ.”З”, АП.157

ТЕЛ. 0899-591399

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза и като представители на гражданското общество, Сдружение „БОЕЦ” организираме всеки петък от 18.30ч. пред БНТ граждански форум за дебати озаглавен Гражданска „Панорама”.

Този петък, 23.10.2020г. водеща тема е „Подкрепа за Евроком и свободата на словото”. В тази връзка БОЕЦ заявяваме нашето желание и каним представители на ТД на НАП София, ДАНС и Прокуратурата на Република България да участват във форума и да обяснят пред гражданите своите действия срещу една свободна и независима медия – Телевизия „Евроком”. Да кажат на какво основание и защо е тази репресия, по чие разпореждане и каква е целта. Как така по един гнусен донос на Бареков цялата държавна машина и институции се нахвърлят срещу една независима медия, а в същото време повече от половин година няма отговор и развитие по сигналите на БОЕЦ до НАП, ДАНС и ВКП за „Къщата в Барселона”, „Догансарай”, „АпартаментГейт”, „Снимките с пачките и записите на Борисов” и тн.

Очакваме вашите отговори, както и да ни уведомите за имената на служителите, които ще вземат участие в Гражданската „Панорама” от името на НАП, ДАНС и Прокуратурата.

БОЕЦ поемаме отговорност вашите служители да не бъдат замеряни с яйца по време на тяхното участие и да получат достатъчно ефирно време, за да отговорят на всички въпроси и представят позициите на институциите по темата.

Дата 21.10.2020г.                                           Г.Георгиев/председател ГД „БОЕЦ”/

Няма налично описание.

Атаката срещу първата частна българска телевизия започна още през януари тази година, като БОЕЦ разкрихме тогава, че образуваната проверка в прокуратурата е по гнусен донос на Бареков. Вероятно поръчан от самата прокуратура и нейните господари Борисов и Пеевски. След острата обществена реакция в подкрепа на медията, прокуратурата се сниши и атаката продължи през другите институционални бухалки – НАП и ДАНС. През последните седмици ударите ескалират, като сега мишена са вече и рекламодателите на Евроком! Мафията се опитва да смачка телевизията, като уплаши и прогони фирмите, които рекламират в нея. Подла и брутална атака в стила на Гешев. 

БОЕЦ информира „Репортери без граници“ за сигнала срещу Евроком и действията на прокуратурата!

Гражданите сме длъжни да защитим свободните медии и журналисти. Ударите срещу тях са и удари срещу всеки един от нас и свободата на словото и правото ни да бъдем информирани! Затова и в петък пред БНТ водеща ще бъде темата „Подкрепа за „Евроком“ и свободата на словото“. Помним съдбата на BIT!  Повече за събитието може да прочетете тук:

„Гражданска Панорама“ пред БНТ – този петък ще продължим с четвъртото издание, отново от 18.30ч. Това е формат, с който доказахме на продуцентите на оригиналното седмично предаване на БНТ, че няма нищо страшно в студиото да има експерти, политици и граждани, които не декламират само опорни точки на властта.
Гражданската „Панорама“ е част от инициативата Граждански форум „Орлов мост”, която БОЕЦ организираме заедно с нашите приятели от „Орлово гнездо”, Обществен контрол”, „Граждански мегдан”, „Зелен Младост”.
Докато от студиото на „Панорама“ същата вечер пак ще дадат думата на проправителствени говорещи глави, на площада пред Националната телевизия ние осигуряваме алтернативни мнения, говорим по теми и за събития, които медията, издържана с нашите данъци, премълчава или неглижира.
Този петък водещ ще бъде журналистът Калин Манолов. Предаването ще е в две части, в първата част темата е „ПОДКРЕПА ЗА ЕВЕРОКОМ”. Ще изразим своята подкрепа за телевизията, която отново е под ударите на институционалните бухалки на управляващата ни мафия и каним всички, които са били гости и получили трибуна в Евроком, в предаванията на Люба Кулезич, Сашо Диков, Иво Божков, Владо Береану, Николай Колев и т.н. да дойдат, да разкажат за участията си и да изразят своята солидарност с журналистите и екипа на телевизията. Гости и говорители ще бъдат граждански активисти, журналисти и общественици.
Свободата на словото не е даденост, тя трябва да бъде бранена всеки ден, както трябва да бъдат защитавани и журналистите и медиите, които я отстояват.
Втората част – „Темите от седмицата“ ще коментираме всичко важно от изминалите дни без цензура и ограничения.
Като всеки петък, ще останем и по време на самото предаване в ефира на БНТ, за да посрещнем и изпратим участниците, ако се явят такива! Тази гражданска традиция, като израз на народната любов към представителите на управляващата ни мафия, трябва да бъде продължена.
Не можем да бъдем истински свободни без сввобода на словото и без свободни медии!
Елате в петък пред БНТ заедно да поискаме ОСТАВКИТЕ на Кошлуков – слугата на мафията и на неговите господари Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров! Може и пеша, може и с метрото…
Елате, трябва да бъдем достатъчно, за да покрием и задните входове, вече любими на нашите управници!
#ОСТАВКА
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

https://www.facebook.com/events/1765427856945473

Очакваме и отговорите на институциите, да видим дали ще се престрашат да застанат пред гражданите и да отговорят за своите действия, или са много „смели и силни“ в ударите срещу непримиримите и свободните  само в своята кабинетна анонимност. 

ЕЛАТЕ В ПЕТЪК ПРЕД БНТ, ДА ЗАЩИТИМ ЕВРОКОМЦИТЕ И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО! 

БОЕЦ ще бъдем там! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА