ТАКА УБИВА МАФИЯТА! „Турски поток“ – смъртоносен капан и грабеж за милиарди!

В ранните часове на 23.10, петък стана най-тежката катастрофа в страната от началото на годината. Трагедията се случва в 05.30ч. на пътя край с. Винище , област Монтана. Удрят се челно тежък камион и бус превозващ работници на руската фирма IDC, работещи по „Турски поток”! Трима души загиват, а четирима са болница, един от които в тежко състояние. Сред загиналите са едни руски гражданин, един украинец и шофьора на буса, който е българин. 

Няма налично описание.

23.10.2020г. 05.30ч. – с белият бус са пътували работници от „Турски поток“. Загиват двама работници и шофьора на буса.

След първоначалните съобщения за катастрофата, когато стана ясно, че единият автомобил е свързан със  строежа на „Турски поток” изведнъж всички медии и мисирки млъкнаха и бе наложено тотално медийно затъмнение. Веднага след трагедията, буквално часове по-късно катастрофиралият бус на фирма ЛИОНТУРС е изтеглен от мястото от друг камион на фирмата и захвърлен на една буренясала поляна край черен път до Монтана. БОЕЦ отидохме на място и показахме на живо буса. Не е извършена техническа експертиза, не е прибран за съхранение и изследване в гараж на МВР. Не е ясно кой прокурор е разрешил това, защото веднага е образувано досъдебно производство, а буса е основно веществено доказателство и само прокурор може да разреши връщането му. БОЕЦ разкрихме и публикувахме кадри, от които се вижда, че същата фирма, възможно е да е и същият бус е превозвала прокурорите на прокурорската сбирка на Гешев в резиденция „Бояна” в края на август! Кой и защо иска да покрие следите и да унищожи най-важното веществено доказателство?  Ще продължим тази тема, сега задаваме други въпроси.

Няма налично описание.

Няколко чсса салед катастрофата буса е захвърлен на една буренясала поляна край Монтана! Няма техническа експертиза, вещесвтеното доказателство по делото е оставено на произвола на съдбата. Снимка – БОЕЦ

Какво са правили работниците в пет часа сутринта на строежа на „Турски поток”? Денонощно ли се работи на обектите на „Турски поток”? Спазва ли се българското трудово законодателство? Кой и защо упражнява натиск над фирмите и работниците да работят в извънреден режим, за да завършат до края на годината и дори преди това „Турски поток”? Бързането и натиска ли са причината за седемте жертви (включително последните три)? Колко още хора трябва да умрат, за да изпълни Борисов ангажимента си пред Путин и да пусне тръбата преди края на годината в нарушение на всички европейски  директиви?

През изминалите няколко седмици работници от „Турски поток” потвърдиха пред нас, че се работи денонощно, включително и събота! Бойна група на БОЕЦ  в късните часове на 27.10 документира, че наистина на компресорната станция и връзката със тръбата на „Турски поток” се работи през нощта! Кой носи отговорност за това? Кой следи за качеството на работата и безопасността на работниците? Този обект част от българската държава ли е, или там се работи по други закони и правила?

Турски поток – компресорна станция с. Расово – работа в нощен режим.

БОЕЦ разполагаме с видеоматериали, които доказват, че е в ход умишлено унищожаване на доказателства и прикриване на истината за тежката катастрофа., Единственото обеснение е връзката с „Турски поток“. Ще публикувама цялата информация, с която разполагаме!

Утре, петък, в 13.00ч.  БОЕЦ и гражданите  ще бъдем на „Турски поток“ и ще блокираме пътя за компресорната станция до с. Расово! Ще изискваме отговори на всички поставени въпроси и ОСТАВКИТЕ на Борисов и Гешев! 

Битката продължава!  

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА