Прокуратурата позволява унищожаване на доказателства за смъртта на трима души свързани с „Турски поток“! (снимки и видео)

В ранните часове на 23.10, петък стана най-тежката катастрофа в страната от началото на годината. Трагедията се случва в 05.30ч. на пътя край с. Винище , област Монтана. Удрят се челно тежък камион и бус превозващ работници на руската фирма IDC, работещи по „Турски поток”! Трима души загиват, а четирима са болница, един от които в тежко състояние. Сред загиналите са едни руски гражданин, един украинец и шофьора на буса, който е българин. 

Няма налично описание.

23.10.2020г. 05.30ч. – с белият бус са пътували работници от „Турски поток“. Загиват двама работници и шофьора на буса.

Няма налично описание.

Увеличение на регистрационният номер на катастрофиралият микробус.

След първоначалните съобщения за катастрофата, когато стана ясно, че единият автомобил е свързан със  строежа на „Турски поток” изведнъж всички медии и мисирки млъкнаха и бе наложено тотално медийно затъмнение. Веднага след трагедията, буквално часове по-късно катастрофиралият бус на фирма ЛИОНТУРС е изтеглен от мястото от друг камион на фирмата и захвърлен на една буренясала поляна край черен път до Монтана. БОЕЦ отидохме на място и показахме на живо буса. Не е извършена техническа експертиза, не е прибран за съхранение и изследване в гараж на МВР. Не е ясно кой прокурор е разрешил това, защото веднага е образувано досъдебно производство, а буса е основно веществено доказателство и само прокурор може да разреши връщането му. БОЕЦ разкрихме и публикувахме кадри, от които се вижда, че същата фирма, възможно е да е и същият бус е превозвала прокурорите на прокурорската сбирка на Гешев в резиденция „Бояна” в края на август!

Няма налично описание.

Микробус на ЛИОНТУРС превозва прокурори на сбирката на Гешев в резиденция „Бояна“ в края на август! (смика – НОВА ТВ)

Кой и защо иска да покрие следите и да унищожи най-важното веществено доказателство?  Ще продължим тази тема, сега задаваме други въпроси.

Няма налично описание.

Няколко часа след катастрофата буса е захвърлен на една буренясала поляна край Монтана! Няма техническа експертиза, вещесвтеното доказателство по делото е оставено на произвола на съдбата. Снимка – БОЕЦ

ВИДЕОТО показва точният час, в който катастрофиралият бус е докаран и захвърлен на поляната край Монтана! Ясно се вижда номера. Кадрите са само няколко часа след трагедията. Пътя е освободен за движение към 13.00ч., а доста преди това буса, в който загиват трима души е изнесен от камион на същата фирма от местопроизшествието без да бъде извършена техническа експертиза (водача на буса е една от трите жертви). Кой прокурор разреши това? 

Според НПК:

Чл. 111. (1) Веществените доказателства се пазят, докато завърши наказателното производство.

(2) Предметите, иззети като веществени доказателства, с разрешение на прокурора могат да бъдат върнати на правоимащите, от които са отнети, преди да завърши наказателното производство, само когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина и не са предмет на административно нарушение.

(3) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) По искане за връщане прокурорът се произнася в тридневен срок.

А в чл. 110 е посочено и как се съхраняват веществените доказателства:

Чл. 110. (1) Веществените доказателства трябва да бъдат внимателно огледани, подробно описани в съответен протокол и по възможност фотографирани.
(2) Веществените доказателства се прилагат към делото, като се вземат мерки да не се повредят или изменят.
(3) Когато делото се предава от един орган на друг, веществените доказателства се предават заедно с него.
(4)  Веществени доказателства, които поради размерите си или по други причини не могат да бъдат приложени към делото, трябва да бъдат по възможност запечатани и оставени на съхранение в местата, посочени от съответния орган.

Поради големият брой жервти и пострадали, както и заради смъртта на чужди граждани, главният прокурор Гешев трябва да е запознат с това досъдебно произвподство и действията по него да са под негов контрол, респективно под кпонтрола на Пеевски и Борисов.

Ясно е, че по случая е образуване разследване, а в хода на следствието прокуратурата е господар и само и единствено наблюдаващият прокурор, или някой висшестоящ прокурор може да разреши връщането на буса. Ясно е и че наказателното производство няма как да е приключило. Кой прокурор тогава, как и защо е разрешил това противозаконно действие, което води до унищожаване на улики и доказателства по делото? Кой, какво и защо иска да прикрие? Какво са правили работниците на „Турски поток” в пет часа сутринта на строежа? Денонощно ли се работи? Защо се бърза толкова? Имат ли работниците застраховки, договори и разрешителни за работа и визи? Защо прокуратурата е разрешила на фирмата да си прибере буса?

До момента НЯМА отговор на нито един въпрос, а темата е табу за медиите контролирани от правителството и Пеевски!

Какво са правили работниците в пет часа сутринта на строежа на „Турски поток”? Денонощно ли се работи на обектите на „Турски поток”? Спазва ли се българското трудово законодателство? Кой и защо упражнява натиск над фирмите и работниците да работят в извънреден режим, за да завършат до края на годината и дори преди това „Турски поток”? Бързането и натиска ли са причината за седемте жертви (включително последните три)? Колко още хора трябва да умрат, за да изпълни Борисов ангажимента си пред Путин и да пусне тръбата преди края на годината в нарушение на всички европейски  директиви?

През изминалите няколко седмици работници от „Турски поток” потвърдиха пред нас, че се работи денонощно, включително и събота! Бойна група на БОЕЦ  в късните часове на 27.10 документира, че наистина на компресорната станция и връзката със тръбата на „Турски поток” се работи през нощта! Кой носи отговорност за това? Кой следи за качеството на работата и безопасността на работниците? Този обект част от българската държава ли е, или там се работи по други закони и правила?

Турски поток – компресорна станция с. Расово – работа в нощен режим.

На 30.10.2020г. БОЕЦ бликирахме за 24 часа пътя за компресорната станция на „Турски поток“ до с. Расово! Отново потвърдихме, че на обекта се работи денонощно, включително и събота!

 

Битката продължава!  

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ сезира прокуратурата за „Турски поток“! Битката продължава.

На 26.10.2020г. БОЕЦ внесохме официален сигнал за строежа на „Турски поток“ на територията на България до Европейските институции. Информирахме и сезираме Брюксел за установеното руско участие при изграждането на газопровода, като представяме и конкретни доказателства, както за руски контрол над проекта, така и за участие на български фирми закупили техника за милиони лева с европейско финансиране и установените  нарушения по сключените договори.

На 30.10 БОЕЦ и представители на Зелените и Демократична България блокирахме пътя за компресорната станция на „Турски поток“ до с. Расово! Преди това сигнал бе внесен и до българската прокуратура, министерски съвет, президент, парламент и премиер! Към сигнала до българските институции са добавени и 15 конкретни въпроса.

 1. През Турски поток ли плащаме онези 800 милиона, за които Путин спомена на среща с Борисов и за които имаме обосновани предположения, че Пеевски „усвои“ за „Южен поток“?
 2. Защо ние трябва да плащаме дълговете на Пеевски?
 3. Нали уж турски поток не е Турски поток, а е Балкански поток, а всъщност това си е „Южен поток“ , но още по загробващ за България, кого и защо иска да заблуди Бойко Борисов?
 4. Как така руска фирма строи на територията на България с наемни беларуски работници?
 5. Къде са „хилядите работни места“ за български работници, като на обектите, които посетихме в северозападна България няма нито един българин?
 6. Кой и как издаде разрешителни за работа на тези работници? Имат ли редовни документи за пребиваване и работа в България?
 7. Има ли руската фирма подизпълнител IDC валидни сертификати и разрешителни за извършване на подобни строителни дейности на територията на Европейски съюз? Същото се отнася и за беларуската компания „Белтрубопроводстрой”
 8. Кой и как контролира изпълнението на строителната дейност и качеството на работата?
 9. Кой ще носи отговорност при авария, или да си ходим пеша, ако не ни харесва?
 10. Тези три милиарда ли са цената платена към Путин и Ердоган за оставането ти на власт? Цената да запазят информацията за контрабандните канали за цигари на Булгартабак и каналите за каптагон през Турция за Сирия и Ирак? Канали контролирани от Бойко Борисов и Делян Пеевски?
 11. За каква диверсификация говорим, след като руска фирма със свои работници строи руски газов поток за пренос на руски газ в България, като българите плащаме цената и всички разходи?
 12. Как така беларуската фирма „Бетрубопроводстрой” строи „Турски поток” в България, след като през 2019г. е изгонена и отстранена от правителството на Литва от участие в сходен проект заради връзки с Газпром и руските разузнавателни служби и представлява заплаха за националната сигурност на страната?
 13. Защо на обектите на „Турски поток’ в Северозападна България не открихме нито един представител на българската държава, строителен надзор и тн. Там нямаше нито един българин?
 14. Какво прави руската фирма IDC на територията на базата наета от АРКАД в Брусарци? Там няма нито един представител на АРКАД, нито един работник на АРКАД, нито една машина на АРКАД. Кой строи „Турски поток”
 15. Кой и защо се опитва да покрие катастрофата от 23.10 при която загинаха трима души свързани със строителството на „Турски поток”? Защо буса, в който са возили загиналите работници е захвърлен край Монтана, както БОЕЦ установихме на 27.10.2020г. , а не е в гараж на МВР за техническа експертиза? Какво са правили работниците в 05.00ч. на строежа на „Турски поток”?

Това са само малка част от въпросите за един от най-големите грабежи през последните години.

След като не получихме отговори, БОЕЦ блокирахме и главният път Монтана – Лом!

От гражданските репортажи на БОЕЦ и разследванията на Биволъ и BIRD стана ясно, че от месеци  строежа на „Турски поток“ се извършва от руската фирма IDC свързана с Кремъл и беларуската държавна компания „Белтрубопроводстрай“.

При посещението ни в офиса на IDC в с. Брусарци бяхме посрещнати от руски охранители, които проявиха агресия спрямо репортера на Биволъ, Николай Марченко. При извършената проверка БОЕЦ установихме, че беларуската компания „Белтрубопроводстрой” е отстранена от участие в подобен проект в Литва и изгонена през 2019г. от правителството на страната с мотивите, че представлява заплаха за националната сигурност на Литва и интересите на ЕС заради връзки с „Газпром“ и руските разузнавателни служби. В същото време тази фирма строи „Турски поток” в България без контрол и напълно непрозрачно.

Сезирахме българските институции и за разслeдванията на Биволъ и BIRD за установените на място чисто нови камиони и техника, закупени от български фирми по ОП „„Иновации и конкурентоспособност“. Разследващите журналисти установяват редица нарушения на сключените договори за европейско финансиране.

Може да си припомните фактите от следните видеа:

https://www.facebook.com/watch/?v=371400127569396

https://www.facebook.com/watch/?v=2672524869666675

https://www.facebook.com/watch/?v=1068129850294106

На вниманието на Радев, Гешев, Борисов и Карянчева  е представена  подробна информация, видеоматериали и документи. В сигнала на БОЕЦ е посочено:

„...От всичко представено става ясно, че така нареченият от българският премиер „Балкански поток” е всъщност продължение на „Турски поток” и копие на „Южен поток”. Изграждането на тръбопровода е изцяло за сметка на българската държава, но също така и изцяло под контрола на Москва. В неговото изграждане задкулисно са включени руски и беларуски фирми, пряко свързани с „Газпром“ и режима на Путин. Този проект обслужва интересите на Путин и Ердоган, като засилва енергийната зависимост на България и Източна Европа от Русия и представлява заплаха за националните ни интереси и интересите на ЕС.

Напълно невярно се оказва твърдението на българският премиер Бойко Борисов, че този проект ще осигури деверсификаци на енергийните доставки. Всъщност той затвърждава монопола на „Газпром“ в пряко нарушение на европейските директиви и Третият енергиен пакет. Путин използва проекта „Турски поток” на територията на България, като Троянски кон, за да затвърди енергийната зависимост на страните от региона. В същото време Европейският съюз чрез своите фондове пряко и индиректно финансира този проект, като в него участват български  фирми и техника закупена с европейски средства. Европа сама плаща, за реализацията на енергийните и хибридни атаки на Русия на своя територия.

БОЕЦ сезираме горепосочените институции прилагайки тези доказателства за злоупотреба с европейски средства и действия на българските институции и премиер, имащи за цел прикриване на реалните цели и същност на проекта „Турски поток”, който представлява огромна опасност и заплаха за националната сигурност на България и интересите на Европейският съюз.  Доказваме руското участие и контрол върху строителството на проекта.

.Заявяваме своята готовност да представим и допълнителна информация.

Изискваме от институциите незабавно образуване на проверки, в хода на които да бъдат разследвани представените данни и информация и да ни бъде отговорено на поставените въпроси, както и потърсена отговорност на съответните лица за извършените престъпления.

28.10.2020г.   Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Ясно е, че мафията не може да разследва сама себе си. Затова битката продължава на площадите.

Турски поток е най-големият грабеж през последните десетилетия. Борисов извърши национално предателство, каквото дори Виденов и Орешарски не посмяха.
Обещанието пред Путин и Ердоган и реалзирането на този проект е цената за оцеляването на Борисов, както и цената, кяото ние плащаме за дълговете на Пеевски към руската мафия. Борисов ни загробва с десетилетия енергийна зависмост и робия пред режима на Путин. Почти 4 милиарда одрани от гърба на българите потъват в джобовете на Путин, Ердоган, Лукашенко, Борисов и Пеевски.
Няма начин!
Това, което уж бе най-силното му оръжие и гаранция, че ще запази властта си, се превърща в ахилесова пета за Буда. След години битки, стотици протести, акции и сигнали, БОЕЦ усетихме слабото място на мафията – руските зависимости и енергийните проекти за милиарди. Тази битка крие огромни рискове, защото се изправяме срещу интереси за милиарди, зависимости, които са налагани с десетилетия и враг, който е способен на всичко. В същото време, ако спечелим, то това ще е пълна катастрофа за мафията и истински успех за гражданите. Сега фокусираме цялата си дейност и сили в тази посока, а заплахите към нас и лъжите на управляващите само доказват, че сме на прав път.
„Турски поток“ ще се превърне в „Путински Новичок“ за Борисов.
Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА