ОЛАФ разпореди проверка по сигнала на БОЕЦ за видеото на министър Танева! (документи)

На 08.06.2020г. БОЕЦ внесе сигнал до ОЛАФ и европейските институции за прикриване на залоупотреби с еврофондовете от страна на министър Танева. Основа на нашият сигнал стана видео, публикувано от сайта Биволъ, от среща на Десислава Танева със зеленчукопроизводителите.

(снимка – Стела Николова – Фейсбук)

От публикуваният видеозапис ясно се чуват въпросите на Георги Василев – организационен секретар на асоциацията „Български пипер”, както и отговорите на министърът на земеделието и храните на Република България, г-жа Десислава Танева и нейните заместници. Въпросите на Василев касаещи размера на изплатените средства на декар площ са провокирани от постъпили в Асоциацията 22 запитвания от нейни членове, във връзка с факта, че са получили финансиране в по-голям размер от очакваното и заложено в схемата за директни плащания. Василев иска и допълнителна официална  информация с цифри и данни.

Цялото видео може да видите тук:

Танева: Да излъжем Европа, за да не спре парите

   Във видеото ясно се вижда и чува, че Танева е смутена от въпроса. Тя му отговаря, че от ведомството ще направят съответни изчисления и добавя:

 „Ние защо така се въздържаме от много информация? Всички знаят, че ставките се увеличиха заради високия интензитет на проверки. Само че колеги, ако в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързаната подкрепа. Защото такова ниво на грешки показва, че такава подкрепа не трябва да има. Тъй че ако искате сами да си го причините, защото искате да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което бранша искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ!“

На практика Танева казва на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушения, които требва да останат тайна и да бъдат укрити от европейските ни партньори.

Министърът на земеделието и храните на България, г-жа Десислава Танева признава пред българските земеделски производители на зеленчуци, че държавата заблуждава Европейските органи и служби, като усвоява всички заявени средства за декар площ по схемата за директни плащания ‘Обвързана подкрепа”, като не съобщава за установените нарушения, а спрените средствата от констатираните злоупотреби и некоректни земеделци се преразпределят към останалите зеленчукопроизводители, вместо да бъдат възстановени и върнати в бюджета на ЕС.

Със свое писмо с № OC/2020/0525/01 ОЛАФ ни уведомяват, че образуваната от тях проверка се възлага на ГД „ЗРСР“  ОЛАФ изикват от дирекцията и информация за предприетите от тях действия , които включват – одити, проверки и коригиращи мерки. В писмото се казва:

„…Генерална дирекция за Селско стопанство и развитие на селските райони е в най-добра позиция за последващи действия по въпроса, както  и да предприемат необходимите действия чрез провеждане на проверки и одити и чрез приемане на необходими коригиращи мерки. В това отношение ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ бе помолена да информира OLAF за резултатите от дейностите, които те ще изпълнят в това отношение.“

За информация на българските граждани, словосъчетанието „приемане на необходимите коригиращи мерки“ означава връщане на пари.  Това няма да го чуете от министър Танева, нито от Онзи с Джипката, нито дори от онзи с Каскета! Според тях всичко е наред, „усвояването“ върви с пълна сила и Брюксел пасе трева. Благодарение на биволите и БОЕЦ тази измамна схема бе разкрита и сигнала стигна до своите адресати, които бяха принудени да образуват проверка и да предприемат мерки. Проблема е, че парите са потънали в джобовете на наглите, а откраднатото ще трябва да връщаме всички ние. Последиците ще са за съвестните земеделски производители.  Гешев вместо да разследва ще прикрие всички следи.  Все по трудно става за управляващата ни мафия да краде от европейските фондове и все по трудно става и за брюкселските бюрократи да си затварят очите пред зверската корупция и схемите чрез които Борисов и бандата му крадат парите на всички европейски данъкоплатци. За тази проверка няма да чуете и от нито една мисирка и няма да бъде отразена от  нито една от контролираните от Буда и Пеевски телевизии и медии! По това ще ги познаете!

Пореден тежък удар срещу мафията!

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА