БОЕЦ поиска спиране на строежа на „Турски поток“ и внесе сигнал до ДНСК!

БОЕЦ сезирахме ДНСК за установени от нас нарушениея на ЗУТ при строителството на „Турски поток“ на територията на България, както и за строежа на свързаната с този проект компресорна станция до с. Расово, област Монтана (вх. № СТ – 2395/09.11.20г.)! Изискваме от  Дирекцията за национален строителен контрол образуването на проверка и незабавно спиране на строителните дейности до приключване на проверката и отстраняване на констатираните нередности и закононарушения.

БОЕЦ: Руска фирма строи "Турски, Ердогански, Путински" поток в България | Общество | Телевизия Евроком

От 30.09 до 02.11.2020г. БОЕЦ извършихме осем граждански акции на „Турски поток“ и компресорната станция до с. Расово. Заедно с екипите на Биволъ и Булфото показахме мафиотско-корупционната същност на този проект, обслужващ интересите на Путин и Кремъл за сметка на българските национални интереси. На 26.10.2020г. БОЕЦ внесохме сигнал до ЕК и Лаура Кьовеши за установеният руски контрол над проекта и останалите нарушения на бългаскито и европейско законодателство, включително и за злоупотреби с европейски средства от фирми свързани със строежа на газопровода. На 07.11. бяхме уведомени официално, че Европейската служба за борба с измамите е приела за разглеждане нашият сигнал. Междувременно сезирахме и българските институции – президент, премиер, парламент и главен прокурор, но както вече обяввихме не очакваме мафията да разследва сама себе си.

ОЛАФ разглежда „Турски поток“ по сигнала на БОЕЦ! (документи)

В сигнала на БОЕЦ до ДНСК се казва:

„…В тази връзка поставяме пред ДНСК и въпросите, притежават ли руската фирма IDC и беларуската фирма ”Белтрубопроводстрой” необходимите разрешителни и сертификати за извършване на строителни дейности на територията на България, респективно на територията на Европейският съюз и изискваме да бъде извършена необходимата проверка, дали всички фирми и работници участващи в строежа на „Турски поток” в България  притежават разрешителни за работа, както и техническа и професионална правоспособност за извършваните дейности, или тяхната дейност на строителните обекти е незаконна?

На основание чл. 224 и чл. 225 от ЗУТ, БОЕЦ  изискваме от ДНСК образуването на проверка и  да пристъпи към незабавно спиране на строителните дейности на компресорната станция до с. Расово, област Монтана, както и по трасето на „Турски поток”  до приключване на проверката и  премахване на установените нередности.

Изискваме от ДНСК да бъдем уведомени за тяхната реакция по настоящият сигнал, както и за  техните действия и резултата от извършената проверка. Предвид високият обществен и медиен интерес към казуса, БОЕЦ изискваме  да бъдем своевременно информирани на електронната ни поща за всяко действие на ДНСК и възложени от тях проверки и действия на други институции и служби. БОЕЦ ще информираме медиите и обществото за реакцията,  отговорите, действията и резултатите от извършената проверка от ДНСК. При установяване на нередности, или съмнения за такива, които са извън компетенциите на ДНСК, изискваме да сезирате съответните компетентни органи, като бъдем уведомени за тези ваши действия…“

България Обединена с Една Цел | Страница 2 от 223 | БОЕЦ - блогБългария Обединена с Една Цел | БОЕЦ – блог | Страница 2

На 30.10. БОЕЦ заедно с представители на „Демократична България“ и десетки граждани блокирахме за 24 часа пътя към компресорната станция до с. Расово, а на следващият ден БОЕЦ блокирахме временно и пътя Монтана – Лом. Действията ни бяхя в резултат на отказа на българските институции да получим отговори на поставените от нас въпроси.

 1. През Турски поток ли плащаме онези 800 милиона, за които Путин спомена на среща с Борисов и за които имаме обосновани предположения, че Пеевски открадна от руснаците за „Южен поток“?
 2. Защо ние трябва да плащаме дълговете на Пеевски?
 3. Нали уж турски поток не е Турски поток, а е Балкански поток, а всъщност това си е „Южен поток“ , но още по загробващ за България, кого и защо иска да заблуди Бойко Борисов?
 4. Как така руска фирма строи на територията на България с наемни беларуски работници?
 5. Къде са „хилядите работни места“ за български работници, като на обектите, които посетихме в северозападна България няма нито един българин?
 6. Кой и как издаде разрешителни за работа на тези работници? Имат ли редовни документи за пребиваване и работа в България?
 7. Има ли руската фирма подизпълнител IDC валидни сертификати и разрешителни за извършване на подобни строителни дейности на територията на Европейски съюз? Същото се отнася и за беларуската компания „Белтрубопроводстрой”
 8. Кой и как контролира изпълнението на строителната дейност и качеството на работата?
 9. Кой ще носи отговорност при авария, или да си ходим пеша, ако не ни харесва?
 10. Тези три милиарда ли са цената платена към Путин и Ердоган за оставането ти на власт? Цената да запазят информацията за контрабандните канали за цигари на Булгартабак и каналите за каптагон през Турция за Сирия и Ирак? Канали контролирани от Бойко Борисов и Делян Пеевски?
 11. За каква диверсификация говорим, след като руска фирма със свои работници строи руски газов поток за пренос на руски газ в България, като българите плащаме цената и всички разходи?

Все едно някой да си направи частен паркинг във вашият двор, вие да платите цената за всичко, а той да си събира таксите от колите и да ви разреши великодушно да си паркирате и вашата кола на двойна цена. Ще се радвате ли?

 1. Как така беларуската фирма „Бетрубопроводстрой” строи „Турски поток” в България, след като през 2019г. е изгонена и отстранена от правителството на Литва от участие в сходен проект заради връзки с Газпром и руските разузнавателни служби и представлява заплаха за националната сигурност на страната?
 2. Защо на обектите на „Турски поток’ в Северозападна България не открихме нито един представител на българската държава, строителен надзор и тн. Там нямаше нито един българин?

13 Какво прави руската фирма IDC на територията на базата наета от АРКАД в Брусарци? Там няма нито един представител на АРКАД, нито един работник на АРКАД, нито една машина на АРКАД. Кой строи „Турски поток”?

 1. Кой и защо се опитва да покрие катастрофата от 23.10 при която загинаха трима души свързани със строителството на „Турски поток”? Защо буса, в който са возили загиналите работници е захвърлен край Монтана, както БОЕЦ установихме на 27.10.2020г. , а не е в гараж на МВР за техническа експертиза? Какво са правили работниците в 05.00ч. на строежа на „Турски поток”?

Това са само малка част от въпросите за един от най-големите грабежи през последните години.

Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА