БОЕЦ осъди Цацаров и КПКОНПИ! Изключително важна победа и продължаваме. (документи)

Поредната спечелена съдебна битка срещу поредната бухалка на мафията!  

След като осъдихме НАП, СГП, МВР – СДВР и Специализираната прокуратура и Гешев, с тази поредна съдебна победа срещу КПКОНПИ и Цацаров, БОЕЦ постигаме така нареченият ‘ГОЛЯМ ШЛЕМ“ в битката срещу управляващата ни мафия и подчинените и институции. Осъдихме и петте най-важни мафиотски институционални  бухалки – НАП, СГП, МВР, СП и КПКОНПИ! До сега не бе постиган такъв резултат и БОЕЦ доказваме, че гражданите имаме сили да се  борим срещу мафията и нейните слугите и да печелим тези битки. Доказваме, че и в българският съд има смели и независими магистрати, които отстояват независимостта на съдебната система и върховенството на закона. 

На 13.01.2020г. БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до КПКОНПИ изисквайки информация за дейността на Комисията. Въпреки надделяващият обществен интерес и изключителната актуалност на зададените от нас въпроси и изисканата информация, Цацаров отказа да отговори демонстрирайки своята наглост и потъпквайки материалният закон и правото на гражданите гарантирано от Закона да получим исканата информация. По скоро мафията се страхува, че ще разобличим поредните им лъжи и схеми! Помните думите на Бойко Борисов, че КПКОНПИ били отнели в полза на държавата активи за  милиарди лева. БОЕЦ решихме да проверим това. Борисов е известен, като патологичен лъжец и няма как да приемем думите му без да проверим. Срамният и незаконосъобразен отказ на Цацаров доказва нашите съмнения. 

Тук може да видите и текста на заявлението и зададените от БОЕЦ въпроси:

БОЕЦ съди КПКОНПИ и Специализираната гешевтура! (документи)

След полученият мълчалив отказ , на 20.02.2020г. БОЕЦ внесохме Жалба до АС Видин. С решение 107 по АД 61/2020г. съда ОТМЕНЯ мълчаливият отказ на КПКОНПИ, задължава административния орган да отговори на БОЕЦ съобразно дадените указания и ОСЪЖДА председателя на КПКОНПИ, Сотир Стефанов Цацаров да заплати разноските по делото на БОЕЦ! 

Прилагаме съдебното решение:

РЕШЕНИЕ № 107
гр. Видин, 30.06.2020 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Административен съд – Видин, Шести административен състав
в публично заседание на първи юни
през две хиляди и двадесета година в състав:
Председател: Борис Б.
при секретаря Валерия Шутилова и в присъствието
на прокурора като разгледа докладваното
от съдия Борис Б.
Административно дело № 61 по описа за 2020 година
и за да се произнесе, съобрази следното:
Делото е образувано по жалба на Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Г.Б.Г. *** против мълчалив отказ на  председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за предоставяне на обществена информация във връзка с подадено заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год.В жалбата се развиват съображения , че мълчаливия отказ е незаконосъобразен.

Иска се да бъде постановено решение , с което да се отмени мълчаливия отказ. Претендира разноски.

Ответникът по жалбата – КПКОНПИ взема становище за неоснователност на жалбата.

Съобразявайки изложеното дотук и константната практика на ВАС по идентични казуси, АС Видин счита, че обжалвания мълчалив отказ е незаконосъобразен , издаден при противоречие с материалноправни разпоредби, поради което и подадената срещу него жалба е основателна и следва да бъде уважена, като мълчаливия отказ следва да бъде отменен и преписката върната за произнасяне.

На основание чл.143, ал.1 АПК ответника по жалба ще следва да заплати на жалбоподателя и направените по делото разноски в размер на 260 лв.

Водим от горното и на осн. чл.172,ал.2 от АПК, Административният съд

 

Р Е Ш И:

 

ОТМЕНЯ мълчаливия отказ на председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за предоставяне на достъп до обществена информация по заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год., подадено от Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Георги Борисов Георгиев.

ВРЪЩА преписката на административния орган за произнасяне, съобразно указанията в мотивите на настоящото решение.

ОСЪЖДА председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ да заплати от бюджета си на Гражданско движение „ Боец – България обединена с една цел“, представлявано от Георги Б орисов Георгиев сумата от 260 лв., представляваща разноски за адвокатски хонорар и ДТ.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

С тази победа БОЕЦ доказваме за пореден път, че КПКОНПИ е просто поредната имитация и институция-бухалка на мафията, която има за задача да пази омертата и да прикрива извършените от наглите престъпления! С постоянство, упорство и последователност постигаме успеси, които до скоро биха били немислими. Остава да спечелим и голямата битка! 

Протестиращи блокираха КПКОНПИ (ОБНОВЕНА) – bgnes

На 20.08.2020г. при поредната „БЛОКАДА – ИЗНЕНАДА“ организирана от БОЕЦ от Орлов мост, антикорупционната комисия отказа среща с представители на гражданското сдружение БОЕЦ, след като окупирахме и блокирахме  входа на сградата. Представителите на Сдружението и председателят на БОЕЦ,  Георги Георгиев, искаха да проведат разговор с бившия главен прокурор, вече председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров, за да го попитат защо няма отговор на сигналите, които са подавали към него, включително и сигнала за ‘Къщата в Барселона“, който предстоява в КПКОНПИ без отговор от 2017г. и сигналите за ЯневаГейт, ЦумГейт, ДДСгейт и др.  подадени лично до Цацаров и ВКП, като главен прокурор. Демонстрантите поискахме  и оставката на Цацаров.

Макар че служителите на антикорупционната комисия, които бяха пред входа на сградата да увериха, че среща и разговор между представители на БОЕЦ и протестиращите и   ръководството на КПКОНПИ ще се проведе, ако блокадата бъде вдигната, и това да стана факт, от прессъобщение от КПКОНПИ след това разбрахме, че срещата няма да се състои. Съответно гражданите отвърнаха на подлостта и страхът на Цацров с яйца по фасадата на сградата. В официално изявление на сайта на КПКОНПИ са споделени  и мотивите за отказа Георги Георгиев да бъде допуснат до институцията:

„“Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин (Георги Георгиев – б.р.) е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.“

Въпросните кадри са прикачени към официалното съобщение на институцията. Не става ясно какво е компрометиращото във въпросните снимки – на една от тях Георгиев е сниман с премиера Бойко Борисов преди осем години, на друга – с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – видимо на публично събитие (конференция организирана от БОЕЦ с участието на Лозан Панов). Последната снимка е на лидера на „БОЕЦ“ и банкера „изгнаник“ Цветан Василев, като фотографията е от 2017 година – по твърдение на гражданското движение. Оттам не само не крият за тази среща, а и разказаха за нея преди доста време.“ – цитата е  по материал  от  КЛУБ „Z“.

НИКОЙ няма право да ограничава конституционните права на гражданите за достръп до държавните институции. Разбираем е страхът на Цацаров да се срещне с Георгиев и членове на БОЕЦ и да отговорая на техните въпроси, но е недопустимо страховете на управляващите да водят до репресии и иограничаване на гражданските права. За това  през 2021г. ще се видим с Цацаров в съда за дискриминация и ще го осъдим. Разбира се, това е само началото, Цацаров, заедно с Борисов, Пеевски, Доган, Гешев и бандата им ще бъдат съдени и ще отговарят персонално за извършените престъпления! Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА