Незабавно НОВИ ИЗБОРИ – позиция на БОЕЦ.

БОЕЦ публикуваме своята официална позиция касаеща предстоящото гласуване на предложения от ИТН кабинет.

БОЕЦ към пролетариата на "Орлов град": Тази нощ идват да разбият всичко и  всички! Бъдете бойци - Фактор

ДО : ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В 46-ЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

           Г Л А С

                                от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

         Сдружение БОЕЦ, като представители на гражданското общество в България ви представяме нашите идеи, цели и предложения за законодателни инициативи и действия на новоизбрания парламент!

Официална позиция на БОЕЦ за проведените избори и предстоящите събития.

Изборите показаха ясно волята на българските граждани. А тя е – българските избиратели не желаят да бъдат управлявани от нито една от политическите партии участвали в тези избори самостоятелно. . Силен знак за промяна, който трябва да бъда прочетен и признат. Показаха и че Борисов и ГЕРБ никога повече не трябва да доближават властта. За втори пореден път българските граждани недопуснаха „патрЕотите” в Парламента и натикаха ДПС в ъгъла. Гражданите доказахме, че сме по мъдри от политиците ни.

БОЕЦ заявяваме, че  няма да приемем какъвто и да е опит за подмяна на вота на българските граждани чрез безпринципни коалиции. Разговори за „обединение” и „експертно” правителство, без ясно мнозинство за подкрепа  е мечтата на ДПС, Доган и Пеевски, за да си върнат своята роля на решаващ фактор в Парламента.  Гражданите така подредиха партиите, че ИТН не могат да съставят правителство без някоя от така наречените „партии на протеста” – ДБ , и/или ИБГНИ да ги подкрепи. От друга страна, ИТН, ДБ и ИБГНИ  не могат да съставят правителство без да се прегърнат с ГЕРБ, БСП, или ДПС и с този компромис да компрометират и подменят вота на гражданите срещу политическото статукво.

       Демонстрираната неспособност на така наречените „партии на промяната” и основно на ИТН  да постигат консенсус по важните за гражданите цели,  хаоса в номинациите, липсата на прозрачност и определено негодните кандидатури за министри, конкретно – Николай Василев, Петър Илиев,  Момчил Иванов и др. показва, че дори и да бъде избрано някакво правителство, то ще е нестабилно и според нас без ресурс да изпълни задачите и целите, които гражданите очакваме да бъдат изпълнени.  Основния аргумент на всички, които ще се поддадат на изкушението на властта и ще предадат избирателите си ще е политическата криза и нуждата от стабилност. БОЕЦ припомняме, че служебните правителства в България обикновено в краткосрочен и средносрочен план са доста по успешни от редовните правителства.

Категорично не можем да приемем и правителство с мандат на БСП, на партията „Или избирате Пеевски, или правителството пада”. Голямата битка на гражданите на площадите бе срещу статуквото, а правителство с мандат на БСП означава връщането на властта в една от партиите на статуквото.

БОЕЦ ще продължим да отстояваме заявените свои цели за свобода, справедливост, граждански контрол върху управлението и отстраняване на мафията от властта, като вярваме, че през годните, през последните месеци, седмици и дни свършихме огромна работа и благодарение и на нашите усилия, България вече има своето будно гражданско общество. И това е огромно постижение.

В сегашната ситуация БОЕЦ виждаме следният изход – незабавно изпълнение на посочените по-долу предложения и нови, извънредни избори  – доразчистване на ГЕРБ, ДПС, БСП и стартиране на така нужната ни истинска промяна и реформи. Да не забравяме, че отстраняването на мафията от властта е невъзможно без отстраняването на Гешев от върха на прокуратурата. А това докато ГЕРБ, ДПС ,БСП и останалите партии на статуквото са в управлението, или имат мнозинство в парламента е невъзможно.

Всичко друго би дало време на мафията да стабилизира, да мимикрира и да унищожи постигнатото от гражданите до момента.

Партиите, които оправдаят сега доверието на своите избиратели и устоят на натиска на мафията и изкушението на властта ще имат шанса да получат още по-голяма подкрепа на следващите извънредни избори. И обратното – предателите ще бъдат наказани. Гражданите искаме да видим нови принципи и нов морал в политиката – честни, последователни, смели, прозрачни и отговорни политици, за които властта не е самоцел и източник на лично обогатяване, а средства за защита и отстояване на интересите на обществото. Разбира се, ако не бъдем чути, ще излезем на площадите и ще сваляме и следващото правителство на подмяната и мафията. 

БОЕЦ искаме и да поздравим всички свободни граждани, бойци, демократи, които в условията на мутренска диктатура не се отказаха и показахме, че гражданите сме по-силни от мафията.

БОЕЦ правим и следните предложения за парламентарни инициативи преди разпускането на 46-тото НС:

  1. Незабавна парламентарна инициатива за отстраняване на Гешев и ВСС.
  2. Незабавно отстраняване и оставка на Кошлуков и СЕМ! Няма да позволим тази тема и цел да бъдат забравени.
  3. Разследване на „ТУРСКИ ПОТОК” и грабежа на три милиарда лева. Разследване на морския Сарай на Доган край Росенец и разследване на фантастичното забогатяване на Пеевски, който от собственик на стар Опел се превърна в мултимилионер за няколко месеца!
  4. Реагирайте на разкритията на BIRD.BG за връзките и съдружието на депутатката от ГЕРБ, Росица Кирова с косовския наркобарон Исмет Османи – Цури! Поне я призовете сама да си подаде оставката и се разграничете! Покажете, че този Парламент е по-различен! Да видим поне частица от някаква промяна.
  5. Приемане на Закон за лустрацията.
  6. Промяна на ИК с въвеждане на дистанционно гласуване, първоначално поне по пощата.
  7. Актуализиране на бюджета.

Имаме нужда от бързи резултати и ясни, точни и ефективни ходове и действия. БОЕЦ ги предлагаме и вярваме, че тяхното постигане е възможно буквално за няколко дни и седмици. Това ще покаже и докаже на гражданите, че промяната е възможна. И продължаваме до постигане на голямата цел – пълно отстраняване на мафията от властта и превръщането на България в истински свободна, европейска, правова и демократична страна.

Дата: 06.08..2021г.                Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Битката продължава!

Дпълнение: Днес БОЕЦ внесохме и сигнал до ВКП срещу Петър Илиев, номиниран за министър на вътрешните работи и вицепремиер за обосновани съмения за извършени  престъпления по чл. престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ внесе сигнал срещу Петър Илиев за плагиатство.

Днес, 09.08.21г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата с вх. №PRB202111117103I  за данни и информация, будещи обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право,  извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и  кандидат за  вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН. 

Повод са публикации от 01.08 и 06.08.2021г. в страницата „Правна лудост“ в социалната мрежа „Фейсбук“,  материали на сайта „Дневник“ от 04.08.21г.  и интревю на доцент Наталия Киселова в НОВА ТВ от 07.08.2021г.

Припомняме , че през март 2021г. БОЕЦ внесохме подобен сигнал за плагиатство и срещу министър Маряна Николова от правителството на Бойко Борисов.

Днешното участие на Петър Илиев в НОВА ТВ не разсея нашите съмнения. Видяхме арогантност и агресивно говорене.

Очаквахме Петър Илиев да донесе своята книга, да покаже в ефир спорните текстове и да обясни ясно и аргументирано какво и как е написал, както и да каже още по ясно плагиатствал ли е, или не. Вместо това Илиев ни разходи през Конституцията и половината законодателство, за да ни каже, че давността е изтекла и сигналите срещу него са недопустими. То и ВСС ни каза, че сигнала срещу Гешев е недопустим. Дали има, или няма давност не ни интересува, като граждани ни интересува единствено, преписвал ли е, или не. Ако не е преписвал самият той трябва да настоява да се извърши проверка и да си изчисти името. Вместо това предварително започва да ни „подготвя“, че комисията, която щяла да разглежда случая била предубедена и хората вътре били участвали в партийни листи. Това означава, че са пристрастни. Ами и някои от кандидатите за министри на ИТН са водачи, или в листи на ИТН. Това означава ли, че и те ще са пристрастни в своята работа? Ще прикриват свои колеги, ако има сигнали срещу тях, или ще „удрят“ опоненти само защото са такива?
Самият Илиев обвини медиите, че не го питат, какво ще прави, като вътрешен министър. Не го чухме обаче и него да говори за намеренията си. Не го чухме да споменва името на Гешев, например, не чухме за подслушванията, за полицейското насилие, за реформата в МВР…
Подобна арогантност, говорене с недомлъвки, бягане от конкретния отговор на най-важния въпрос за плагиатството чрез агресивен тон и приказки за изтекла давност, ни мотивират да реагираме.

Прилагаме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

Относно извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право,  извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и  кандидат за  вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН.

На 01.08.2021г., както и на 06.08.21г.  в електронната страница „Правна лудост” в социалната мрежа „Феийсбук”,, както и в сайта „Дневник” и други медии  бяха  публикувани материали, включително и видеоматериали, в които се представят данни водещи до обосновани съмнения за  плагиатство от страна на Петър Илиев, преподават в Софийският университет. Това е извършено при списването на неговата книга „Компетенцията на народното събрание”, издадена през 2015г. , като са използвани неправомерно пасажи, цитати и части от дисертацията на доцент Наталия Киселова (също преподавател в Софийския университет), защитена през 2008г. и публикувана в нейната книга „Парламентарен контрол” .

 

Прилагаме линкове към видеоматериалите:

https://fb.watch/7gD2AP2-gK/

https://fb.watch/7gD_WUdgVN/

 

Допълнителни данни за съмнения за плагиатство от страна на Петър Илиев се съдържат и в публикация на сайта „Дневник”, в която се правят сравнения на конкретни пасажи и части от двете книги.  Прилагаме линк:

https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/08/04/4238258_samo_fakti_ima_li_chasti_ot_chujd_nauchen_trud_v/?ref=home_mainStory&fbclid=IwAR3nqhlx7BW2GmFl6cENFOTaNrmExPK-CrCD3ennPE-5iRWiWNeAh8Xdey8

Доцент Киселова, в свое телевизионно участие в предаването „Събуди се „ по НОВА ТВ на 07.08.2021г. , по повод случая с плагиатството казва: „Аз също имах намерение да подам сигнал, след като бях спомената поименно. Вече обаче е образувано производство и на по-късен етап вероятно ще се наложи да дам писмени обяснения”. Като подарък доц. Киселова е получила книгата на Петър Илиев. „Когато поставих въпроса, че има неща, които ме смущават, проведохме два разговора (с Петър Илиев). Не бях удовлетворена. Тъй като тогава трябваше да продължим да живеем, да го кажем така, аз насочих усилията си към друга посока”. Според нея не е важно колко страници са преписани, а  е важен принципа.

Прилагаме линк към материал на НОВА съдържащ видео с участието на доцент Киселова.

https://nova.bg/news/view/2021/08/07/336007/%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D1%8F%D1%85-%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2/

От така представените факти и материали, БОЕЦ считаме, че те будят достатъчно обосновани съмнения за извършени престъпления по  чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право,  извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и  кандидат за  вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН. Възможно е в книгата на Петър Илиев да се съдържат и други пасажи, които са резултат на кражба и плагиатство от други автори без да са цитирани и без да сложени кавички на техните цитати и материали взети от трудовете им.

    БОЕЦ сезираме ВКП и изискваме да се образува наказателно производство срещу Петър Илиев, в хода на което да бъдат събрани всички доказателство и информация за установяване на обективната истина за това дали в своята книга „Компетенцията на народното събрание” е плагиатствал от дисертацията на доцент Киселова и използвал без разрешение чужди материали, трудове и части от тях и дали те са обозначени коректно без да нарушават авторските им права.

     БОЕЦ изискваме да бъдем информирани за действията на прокуратурата и за резултатите от тях.

09.08.2021г.                                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Битката продължава. Днес БОЕЦ ще оповестим и нашата позиция за незабавни нови извънредни избори, като най-честното решение на ситуацията спрямо българските гласоподаватели.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА