11 000 лева заплата за съпругa на Арнаудова – “Pi ar Sevi Boiko”, а Гешев е невинен! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 29 октомври 2021 г. БОЕЦ получихме две постановления за отказ от образуване на наказателно производство.

По първия отказ, както се казва – нямаме новина. Очаквано, прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу Гешев по сигнала на БОЕЦ по повод скандала “Pi ar Sevi Boiko” (повече ТУК).

От втория отказ обаче научаваме как семейството на “Pi ar Sevi Boiko” – тоест Севделина Арнаудова и нейният съпруг, имали общ месечен доход от почти 14 хиляди лева!

Припомняме, че миналата седмица БОЕЦ информирахме, че прокуратурата е образувала проверка срещу лицата, които са заснели позорния чат на Иван Гешев и пиара на Борисов – Севделина Арнаудова, която самият Гешев записал в телефона си като “Pi ar Sevi Boiko” (повече ТУК).

Междувременно БОЕЦ сигнализирахме прокуратурата с данни, че депутат от ГЕРБ и пиарът на партията извършват същото закононарушение (сигнала и видеото към него ТУК). Да видим дали и тях ще ги грози 1 година затвор!

От документите, които БОЕЦ получихме на 29.10.2021 г., очаквано разбираме, че Иван Гешев няма да бъде разследван за конфликт на интереси за комуникацията си с Арнаудова.

От същите документи обаче се разбират още много подробности и детайли, които ще ви представим сега:

1. Само за шест дни прокуратурата успя да изпере Гешев!

Сигналът на БОЕЦ беше внесен на 13.09.2021 г., а реално беше заведен в деловодството на прокуратурата на 14.09.2021 г. Постановлението за отказ от разследване е на Венцислав Фердинандов – прокурор в Специализирана прокуратура, и е от 27.09.2021 г. Само за 13 дни след образуването на проверката по нашия сигнал, прокуратурата вече отказва да разследва. За общо 6 работни дни тя е образувала проверка, събрала е всички сведения, направила е задълбочен анализ и е стигнала до изводите, че няма извършени престъпления. Само за шест дни прокуратурата успява да изпере Гешев!

Ролята на прокуратурата като автоматична пералня е вече усъвършенствана. Ако преди ѝ трябваха месеци, за да изпере Гешев, Борисов или Пеевски по някой сигнал, сега го прави буквално за броени дни.

Венцислав Фердинандов

А знаете ли кое е още по-интересно? На 29.09.2021 г. същият прокурор, който само за шест дни успял да изпере своя господар Гешев, вероятно като награда е бил назначен на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен“ (информация – ТУК).

Знаете ли кой го е назначил? Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет!

Знаете ли кой е начело на тази Прокурорска колегия във ВСС? Главният прокурор Иван Гешев, изпран на 27.09.2021 г. от назначения от него за заместник-окръжен прокурор Венцислав Фердинандов!

2. Най-вероятно наблюдаващият прокурор е приел сигнала на БОЕЦ срещу своя началник и господар Иван Гешев много лично!

“По преписката, с резолюция на наблюдаващия прокурор, е започната лична прокурорска проверка”.

Това се казва в постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство срещу Иван Гешев. Незнайно защо, не е започнало наказателно производство, каквото е изискването на Закона за съдебната власт и на Наказателно-процесуалния кодекс. Прокурорът е образувал лична прокурорска проверка – нещо като нищо!

3. В рамката на онези шест дни, в които Фердинандов разследвал и бил награждаван, Гешев бил призован и дал сведения.

“В хода на същата [проверка] е снето обяснение от г-н Иван Стоименов Гешев – главен прокурор на Република България. Изискани и приложени са писмени документи, свързани с предмета на проверката”.

Всичко това става за шест дни.

4. След шест дни задълбочени писмени обяснения и документи, прокуратурата установила това – кой е нейният началник, кога е бил назначен, с какъв акт и от кого е подписан. Как ли са успели да се сдобият с тази информация?! Уникално!

“При анализ на събраните в хода на проверката данни се установява следното:

С указ на Президента на Република България от 26.11.2019 г., след проведена публична процедура пред ВСС, г-н Иван Стоименов Гешев е назначен за главен прокурор на Република България”.

Тук обаче има един малък детайл – казват ни, че “след проведена публична процедура пред ВСС Иван Стоименов Гешев е назначен за главен прокурор”. Поне ни спестяват думата “избран”, защото ние нямахме избор на главен прокурор. Имахме назначение. Радев само формално подписа указа за свой срам, но Гешев беше назначен от Борисов, Пеевски, Доган и мафията. Всички го знаем!

Съгласни сме с прокуратурата, че е редно да се каже, че Гешев е бил именно “назначен”, а не “избран”!

И да, процедурата беше публична – всички бяхме свидетели на този позор, в който се превърна назначението на Гешев!

5. “На 10.09.2021 г. в Народното събрание е било насрочено заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси. В дневния ред били включени две точки, касаещи законопроекти, които са пряко свързани с дейността на Прокуратурата на Република България (…). На въпросното заседание присъствал и г-н Иван Гешев в качеството си на главен прокурор“.

„Докато течал дебатът, г-н Иван Гешев бил търсен на мобилния си телефон неколкократно от различни длъжностни лица от системата на Прокуратурата на Република България. Предвид ангажираност в дебата, той отговарял на обажданията с кратко съобщение, чрез приложение за комуникация инсталирано на мобилния му телефон.

Наред с другите обаждания, в хода на дебата, г-н Иван Гешев получил текстови съобщения и от лицето Севделина Арнаудова от гр. София, за което същият знае, че се занимава с публична комуникация към МС до 16.04.2021 г.”, продължава се в отказа от разследване на прокуратурата.

Гешев знае коя е Севда Арнаудова, разбира се. След като гръмна скандалът “Pi ar Sevi Boiko”, самата тя призна, че се познава с Гешев, че много пъти са били заедно на различни събития.

6. “По тази причина лицето било записано в телефонния му указател по начин такъв, че да му подскаже коя е тя и с какво се занимава /Pi ar Sevi Boiko 2/“.

“Pi ar Sevi Boiko”. А кой е Бойко със сигурност също много добре е известно на “Gl Pr Ge6ev” – това е човекът, който заедно с другия му господар Пеевски, го назначиха за главен прокурор.

7. Гешев си „чатил“ с „Pi ar Sevi Boiko“ от добро възпитание!

“С първото съобщение Арнаудова посочвала името на изказващия се в момента депутат от ГЕРБ – А. Николов. Предвид течащия дебат, въпреки че не било удобно да комуникира, от възпитание, г-н Иван Гешев отговорил лаконично на съобщението със символ т. нар. „емотикон”.

Гешев влязъл в тази комуникация от чисто възпитание. Възпитан е и затова отговаря. Отговаря явно на всяко едно съобщение. Не отговаря обаче на запитванията на БОЕЦ! Какво се случва, когато ние го питаме? Именно защото не ни отговаря, ни се наложи четири пъти да осъждаме прокуратурата, за да ни отговори!

Четири пъти осъдихме Специализираната прокуратура и Софийска градска прокуратура, за да получим отговори от тях. Явно защото ние не сме “Pi ar Sevi Boiko”, Гешев рязко спира да бъде възпитан, когато трябва да ни отговаря за кюлчетата на Борисов или за къщата в Барселона.

В сведенията на Гешев по проверката се казва, че неговият номер е публичен, звънят му различни хора и той не може да контролира кой му се обажда или му праща съобщения. Звучи по-скоро,като оправдание, а не като истина.
Щом номерът на Иван Гешев е „публичен“, може ли да посочи прокуратурата, къде е публикуван? Щом не може да контролира тези, които му се обаждат, не може ли да контролира себе си, да не им отговаря? Но Гешев отговоаря и според нас не става дума за възпитание, а за зависимости.

8. Срещу Севделина Арнаудова не текат проверки!

“Въпросната комуникация и получените на дисплея на телефона на главния прокурор съобщения били заснети с техническо средство, най-вероятно фотоапарат…“.

“Комуникацията станала достояние на г-н Георги Георгиев – председател на ГД “БОЕЦ – България обединена с една цел”, който решил, че за това трябва да се сезира ИВСС, ВСС, МП и ВКП” и т.н.

“Във връзка с горното, в хода на проверката е изискан и приложен бюлетин за съдимост на лицето Севделина Арнаудова, от който е видно, че същата е неосъждана”.

Никой не е твърдял обратното! За БОЕЦ дали Севда е осъждали, или не е осъждана, няма никакво отношение с това, че тя е политическо лице, с което Иван Гешев комуникира по време на заседание на Комисия по конституционни и правни въпроси, което е недопустимо!

“Изготвена е специална справка от системата на прокуратурата за висящи преписки и дела срещу Севделина Арнаудова, от които е видно, че срещу лицето няма такива”.

Прокуратурата е проверила дали срещу Севда Арнаудова текат проверки. От БОЕЦ изразихме твърдения именно за това, защото ние лично сме внесли два сигнала срещу нея, по които нямахме отговор до 29.10.2021 г. ! Сега разбираме, че проверки не са образувани.

От тези сведения, събрани от прокуратурата, обаче нещо липсва. Това, което липсва са сведенията на самата Арнаудова. Става ясно, че по Pi ar Sevi Boiko, самата Севделина Арнаудова не е дала сведения и не е разпитвана! А самата тя след скандала призна, че се познава отдавна с Гешев и са имали контакти.

Гешев е дал обяснения, но не и Севделина Арнаудова. Защо? Причините най-вероятно са две.

Първо, Борисов е забранил на Гешев да разпитват Арнаудова и второ, за краткия срок от шест дни, за които е извършена цялата проверка, прокуратурата не е имала време да стигне до Севделина Арнаудова.

9. Прокуратурата обяснява, че публичното оповестяване на комуникация е нарушение на конституционно гарантираната неприкосновеност на личната кореспонденция и комуникация. Казва го на БОЕЦ и стотици или хиляди български граждани, които бяха подслушвани като „превратаджии“!

“В заключение, отделно от това, което бе коментирано до момента, следва да се има предвид, че по принцип с действията си, лицата заснели и публично оповестили комуникацията между г-н Иван Гешев и г-жа Севделина Арнаудова, реално са нарушили основни права, които притежава всеки български гражданин и по-конкретно, конституционно гарантираната неприкосновеност на личната кореспонденция и комуникация”.

Това го казва прокуратурата! Казва го на БОЕЦ, като едни от подслушваните “превратаджии”! Казва го и на стотици или хиляди български граждани, които бяха подслушвани и вероятно продължават да бъдат подслушвани от прокуратурата във връзка с протестите за оставката на Гешев и на Борисов! Представяте ли си за каква наглост говорим?!

10. “ОТКАЗВАМ да образувам досъдебно наказателно производство по прокурорска преписка №1980/2021 г. по описа на Специализираната прокуратура поради липса на извършено престъпление и прекратявам същата”.

Сигналът на БОЕЦ за “Pi ar Sevi Boiko” е подаден на 13.09.2021 г. и заведен в деловодството на прокуратурата на следващия ден – 14.09.2021 г. Постановлението за отказ е от 27.09.2021 г. До нас е изпратено на 27 октомври – месец по-късно!

Публикуваме и снимки на самото постановление за отказ от образуване на досъдебно производство срещу Иван Гешев (с клик върху всяка снимка можете да видите документите в пълен размер):

 

Как обаче прокуратурата установи за шест дни, че няма извършено престъпление, след като единият от участниците, посочени пряко в сигнала, човек, който е обект на самия сигнал, въобще не е разпитван и не са му снети никакви сведения?

На 29.10.2021 г., заедно с отказа от наказателно преследване на Гешев, получихме и второ писмо. Това второ писмо, също както първото, е постановление за отказ от образуване на досъдебно производство – отново по сигнал на БОЕЦ, но с разликата, че тук прокуратурата отказва да образува досъдебно производство срещу Севделина Арнаудова.

Датата на самото постановление е 25.10., но 2020 година! Прокуратурата е взела решение да не образува досъдебно производство срещу Севда Арнаудова по сигнал на БОЕЦ преди една година! Чак една година по-късно тя ни изпраща отговора си!

Шест дни са достатъчни на прокуратурата да изпере Гешев по случая “Pi ar Sevi Boiko”, но цяла година тя не успя да ни уведоми за отказа си да образува досъдебно производство срещу Арнаудова по друг сигнал!

Имайте предвид, че за да получим отказа за разследване на Арнаудова, след средата на октомври представители на БОЕЦ изискахме няколко пъти писмено отказа!

Припомняме, че сигнaлизирахме прокуратурата за Севделина Арнаудова на 8 юни 2020 г. заради съмнения за извършени престъпления – корупция, незаконно забогатяване, укриване на доходи, рекет, изнудване и други престъпления от общ характер.

От една страна, сигнализирахме заради рaзcлeдвaнe нa Aтaнac Чoбaнoв в “Биволъ”, което показа, че Арнаудова е придобила имoти зa нaд 1 400 000 лева. БОЕЦ изразихме съмнения за произхода на тези средства и поискахме прокуратурата да направи проверка. Освен за имотите, сигнализирахме и относно твърдeниятa нa Вacил Бoжкoв, чe чрeз Aрнaудoвa e плaщaл oгрoмни cуми рeкeт и пoдкупи нa тогавашния премиер на България – Бoйкo Бoриcoв (повече за сигнала ТУК).

Какво разбираме от отказа на прокуратурата да разследва Севделина Арнаудова?

1. И Севда, и съпругът ѝ са държавни служители.

“В Софийска градска прокуратура е извършена проверка, в хода на която е снето сведение от Севделина Арнаудова. В сведението Арнаудова посочила, че от 26.05.2015 г. работела в Политическия кабинет на министър-председателя на длъжност съветник – ръководител Звено връзки с обществеността. Преди това работела в ПП „ГЕРБ“, а съпругът ѝ Делян Димитров работел в “Булгартрансгаз” ЕАД – София като член на Управителния съвет на дружеството“.

Като съветник на Борисов, Севделина Арнаудова е била държавен служител. Не откриваме топлата вода и с това, че “Булгартрансгаз” е държавна компания, тъй като едноличен собственик на нейния капитал е “Български енергиен холдинг” ЕАД, който пък е еднолична собственост на българската държава чрез министъра на енергетиката!

Съпругът на Севда Арнаудова обаче не просто е работел в “Булгартрансгаз”. Той е бил член на Управителния съвет! Справка в Търговския регистър показва, че Делян Валентинов Димитров не е излизал от Управителния съвет на “Булгартрансгаз” ЕАД от 2015 г. насам!

Същата “Булгартрансгаз”, която закопа три милиарда лева в “Турски поток” и ги поднесе на Ердоган и Путин като подарък лично от Борисов!

2. “На 12.07.2019 г. според Севделина Арнаудова, Делян Димитров подписал договор за жилищен кредит в размер на 1 017 040 лв. за срок от 360 месеца при лихва 2,6% с равни месечни вноски. Месечната вноска по кредита била определена в размер на от 4066,29 лв”.

Този човек, който е държавен служител и съпругата му, която също е държавен служител, теглят 1 017 000 лева кредит със своите доходи! Какъв размер са техните доходи тогава?

3. Севда и съпругът ѝ, които са държавни служители, имат годишни доходи от над 160 хиляди лева или почти 14 хиляди лева на месец!

“В хода на извършената проверка са приложени справки относно доходите на Севделина Арнаудова и Делян Димитров (…). Била изчислена сумарно сумата на доходи на семейството по месеци, като за 2015 г., 2016 г., 2017 г. месечният доход бил съответно над 7 800 лв., 9 200 лв. и 8 700 лв., а за следващите години [2018 г.] доходите били в размер на 10 000 лв. месечно, съответно за 2019 г. доходът бил в размер на 13 700 лв.“

Доходите на семейството за 2019 г. са изчислени в размер на 160 000 лева!

4. Делян Димитров, съпруг на Севделина Арнаудова, получавал над 11 000 лева заплата като член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз” ЕАД.

Делян да си в тази държава!

Самата Севделина Арнаудова е получила като личен доход над 31 000 лева за 2019 г. Общият им месечен доход за 2019 г. е 13 700 лева. Бързи сметки – щом годишният доход на Севда е 31 000 лева, значи месечната ѝ заплата е около 2 583 лева. Щом месечният доход на Севда е 2 583 лева, за да стане общият месечен доход на семейството 13 700 лева, заплатата на съпругът ѝ трябва да е не по-малко от 11 000 лева!

Говорим за десетки, за стотици хиляди, за милиони и в същото време за държавни служители от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов! Арнаудова дълги години е работила за ГЕРБ и Борисов. Нейният съпруг е назначен в държавно предприятие от правителството на Бойко Борисов. Тези хора имат доходи от почти 14 хиляди лева на месец и възможност да теглят кредит от над 1 милион лева!

От отказа на прокуратурата да разследва Севделина Арнаудова разбираме това, а също, че тя отрича да е носила каквито и да е било пари на Бойко Борисов или на Владислав Горанов, изпратени от Васил Божков.

Публикуваме и снимки на самото постановление за отказ от образуване на досъдебно производство срещу Севделина Арнаудова (с клик върху всяка снимка можете да видите документите в пълен размер):

Относно сигнала на БОЕЦ за разкритията на Васил Божков, че Арнаудова го е посещавала и е била един от куриерите, чрез които е платил 60 милиона рекет и подкуп на Борисов, прокуратурата ни информира, че тя отрича тези твърдения. Признава, че познава Божков, че няколко пъти се е срещала с него, но не го виждала от 2013 година насам, не е получавала нищо от него, предназначено за Борисов, Горанов, или когото и да е. По тази проверка отново липсва нещо важно. Липсват сведенията на самият Божков. Явно той не е разпитван.  И Гешев, и подчинените му се задоволяват само с думите на Арнаусова. Не са разпитвани нито Борисов, нито Горанов, нито който и да е друг. Пряко доказателство за избирателността в действията на прокуратурата по този сигнал.

Обобщаваме:

1. Прокуратурата изпра Иван Гешев по сигнала “Pi ar Sevi Boiko” за шест работни дни;
2. Прокурорът, който го изпра получи малка наградка като беше назначен за заместник-окръжен прокурор на Плевен;
3. Прокуратурата изпра Гешев, но започна да проверява хората, които са заснели позорния му чат със Севда Арнаудова;
4. Прокуратурата може да изпра Гешев за шест дни, но ѝ беше необходима цяла една година, за да ни уведоми каква е съдбата на сигнал на БОЕЦ срещу Севделина Арнаудова;
5. От данните на прокуратурата става ясно, че съпругът на Арнаудова – Делян Димитров, член на Управителния съвет на “Булгартрансгаз”, получава месечен доход от 11 000 лева, а семейството им има общ месечен доход от 14 000 лева. И двамата са държавни служители;
6. Тези двама държавни служители – Севда Арнаудова и съпругът ѝ, са изтеглили кредит от над 1 милион лева, като той ще се изплаща 30 години.

Това означава ли, че банката е преценила, че Севда Арнаудова и Делян Димитров през следващите 30 години ще заемат постовете, на които са били и ще продължават да получават тези огромни заплати?

Това постановление за прекратяване на проверката срещу Севделина Арнаудова пряко потвърждава нашето убеждение за това, че Гешев е повлиял на хода на това разследване! Още тогава ние казахме, че хора от обкръжението и обръчите на Борисов и на Пеевски остават и ще бъдат недосегаеми за прокуратурата, докато Гешев стои на своя пост! Именно затова и Гешев беше назначен от мафията – за да осигурява безнаказаност и продължение на грабежа!

БОЕЦ ще обжалваме тези решения!

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Истината за протеста на БОЕЦ на Орлов мост при избора на Гешев! (документи)

Протеста на Орлов мост разтърси държавата!

Протеста на свободните граждани срещу позорният избор на Гешев прерасна в блокада на Орлов мост и това бе изключително силен знак за нашата решителност да се борим срещу този срамен и недопустим избор на мафията!

Как стигнахме до там и защо се случи са много важни въпроси, на които ще дадем отговори, защото гражданите имат право да знаят Истината!

Сдружението, наред с други граждански организации, се обявихме срещу номинацията на Иван Стоименов Гешев за нов главен прокурор и предприехме редица действия в тази насока, като от деня на неговата номинация – 28.07.2019г. не сме спирали нито за ден битката срещу опита на мафията да си назначи за още седем години поредната марионетка начело на прокуратурата. БОЕЦ издигнахме и гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, която бе отхвърлена от министъра на правосъдието, като така правителството превърна избора на главен прокурор в състезание с един кон, този на Делян Пеевски, Цацаров и Борисов – Иван Гешев.  Междувременно внесохме Становище срещу избора на Гешев, което бе публикувано на сайта на ВСС, както и няколко сигнала срещу Гешев, съдържащи данни за извършени от него престъпления срещу правосъдието и действия уронващи престижа на съдебната власт. БОЕЦ организирахме и поредица от протести на 12 и 13.09,. пред Съдебната палата и на 16.09. пред Министерски съвет, като се включихме и във всички маршове организирани от ИПВ срещу избора на Гешев!

Кулминацията на нашите действия бе протест пред сградата на ВСС на ул. Екзарх Йосиф №12 в столицата, в деня на самия избор на кандидата – 24.10.2019г.. За целта и в съответствие със Закона за митингите, събранията и манифестациите отправихме своето уведомление до Столична община и СДВР на 09.10.2019г., с което заявихме провеждане на протеста на 24.10.2019г. пред сградата на ВСС за времето от 09:30ч. до 16:30ч.. Прилагаме текста на Уведомлението:

ДО : СТОЛИЧНА ОБЩИНА

        СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

                                         У В Е Д О М Л Е Н И Е

       от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

         Уведомяваме ви, че Гражданско движение „БОЕЦ”, сдружение ”Зелен Младост” , движение „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”, Сдружение „26 юни”  и ГД „НИЕ ГРАЖДАНИТЕ”  организираме граждански протест под надслов „СТОП ГЕШЕВ”. Протеста ще се проведе на 24.10.2019г.  от 09.30ч. до 16.30ч. в София пред сградата на ВСС на ул. „Екзарх Йосиф” №12

    На Събитието, освен граждани са призовани и поканени и представители на граждански организации, медии и общественици.  Ще използваме палатки, озвучаване, знамена, транспаранти, листовки и други материали. През последните години няколко пъти се е случвало на подобни събития, протести и инициативи (включително неколкократно и на събития организирани от  БОЕЦ) да бъдем свидетели и мишени на хулигански и други неправомерни действия, прояви и провокации, като замерване с яйца, камъни, домати, демонстрации с отрязани и окървавени агнешки глави и тн. Имаме обосновани предположения, че са възможни подобни провокации и прояви, включително и спрямо сградата на съдебната палата и в тази връзка се обръщаме към вас за съдействие да бъде осигурена безопасността и сигурността на гражданите и участниците в Протеста, като осигурите присъствие на униформени полицейски служители в района на сградата на ВСС в София  за времето от 9.00ч. до 17.00ч. на  24.10.2019г.

Координатори  за БОЕЦ – тел. 0899591399 – Георги Георгиев , Камен Добрев – 088########  ел. поща: gdboec@abv.bg

Дата: 09.10.2019г.          Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

 

Именно това е законовата процедура и БОЕЦ спазихме закона, като внесохме своето Уведомление половин месец преди протеста. Организирали сме десетки акции, протести и инициативи и добре знаем стъпките  и подчертаваме, че режима е само уведомителен! Последва контакт от страна на Столична Община за съгласуване на протеста със стандартните въпроси за уточняване на времевата рамка, броя на присъстващите и тн.

ОБЩИНА СОФИЯ ПОЖЕЛА УСПЕХ НА БОЕЦ ЗА ПРОТЕСТА НА 24.10.2019Г.

Прави чест на конкретната служителка, че бе откровена и ни пожела успех, за което я поздравяваме. Всички действия след това на Столична община са целенасочено срещу нас и в защита на проетста ЗА Гешев.

Ясно се разбира, че БОЕЦ отговаряме на всички въпроси и уточняваме всички детайли, като не са посочени никакви проблеми за провеждане на обявеният от нас протест „СТОП ГЕШЕВ“ на 24.10.2019г. Става ясно още:

  1. Към 09.10.2019г. БОЕЦ имаме съгласуване за проетст „СТОП ГЕШЕВ“ насрочен за 24.10. пред сградата ан ВСС! 
  2. Към 09.10.2019г. НИКОЙ от общината не знае за друг обявен проетст за тази дата, защото , ако има внесено уведомление, то именно отдел „Сигурност“ в СО трябва да е уведомен и да е съгласувал този протест. 
  3. Към 09.10.2019г. НЯМА никакви забрани или проблеми с провеждането на протеста „СТОП ГЕШЕВ“ обявен за 24.10 пред сградата на ВСС!
  4. На 09.10. Столична Община ни пожела успех за провеждането на протеста „СТОП ГЕШЕВ“ на 24.10.2019г

КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОВА!

На 14.10.2019г. БОЕЦ получихме писмо от СО , с което ни уведомяват, че има друг протест насрочен за същата дата, място и час, заявен преди нашият и ни предлагат да сменим мястото, часа или датата.

При проведени разговори с представител на отдел „Сигурност“ на СО ни бе отказано да ни съобщят КОЙ е организатора на другият протес, с каква насоченост е проетста и кога е заявен, с аргумента, че това са лични данни! Така развилите се събития пораждат не просто съмнения, а са доказателство, че Стлична Община саботира законно организиран и заявен протест на БОЕЦ и група граждански организации в полза на задкулисието издигнало кандидатурата на Гешев!

На 21.10.2019г. бе проведена среща в сградата на СДВР, на която присъства служител на Общината и представител на БОЕЦ – адвокат Камен Добрев! 

Отново е отказано да се съобщи КОЙ е организатора на изведнъж появилият се протест след внесеното от БОЕЦ Уведомление. Предсатвителят на СО предлага да преместим протеста пред Съдебанта палата, Камен Добрев отказва и предлага и двата протеста да се проведат на място, акто полицията осигури разделянето на двете групи, като ние се разположим от към служебният вход на ВСС на ул. „Княз Борис I“ и след събирането на достатъчно хора ще застанем на платното на „Екзарх Йосиф“. Столична Община отхвърля предложението ан БОЕЦ!

АБСОЛЮТНА ЛЪЖА Е, тиражираното изявление в деня на избора от шефа на СДВР,  че са ни предлагали да застанем на ул. „Княз Борис I“ и ние сме отказали. Това бе наше предложение, което Общината ОТКЗА и което даваше възможност на всички да изразят позицията си, макар, че към 21.10 все още се пази в тайна КОЙ е организатора и срещу какво е насочен тайният протест. 

На проведена на 21.10.2019г. среща между представители на сдружението, СДВР и СО, от БОЕЦ изискахме данни за постъпилите от по-рано заявления, в това число – заявител, време и място на провеждане, както и заявен брой участници, каквато информация категорично ни бе отказана да ни се предостави. Отправихме конструктивно предложение, ако в действителност е налице предходно заявление за провеждане на мероприятия, то от СДВР и СО да се създаде необходимата организация за провеждане на двете събития паралелно, като на заявеното от наша страна (поради твърдения за по-късно заявено) да ни се предостави
възможност да се осъществи откъм служебния вход на ВСС на ул. Княз Борис I. Представителят на СО, директор  на отдел „Сигурност“ г-жа Кристина Лазарова категорично отказа подобна възможност, като насочи протестът да се проведе пред Съдебната палата.

Спорът на място бе какво се влага в закона под „място на провеждане на мероприятието“ и какъв е запазеният периметър за него. От БОЕЦ категорично считаме, че при проявено желание от страна на СО и СДВР, бе възможно да се създаде необходимата организация, предвид огромното струпване на полицейски сили, което наблюдавахме в деня на самия избор, двете прояви да се проведат паралелно – едната на ул. Екзарх Йосиф, а другата на ул. Княз Борис I. Бяхме готови на компромис, проявихме воля за диалог, каквато отговорните органи не споделиха.
Така се стигна до абсурдната ситуация, на 24.10.2019г. да се проведе първото масово и уж  общодостъпно мероприятие – частно шествие в подкрепа на Иван Гешев с осигурена охрана и пропускателен  режим, чинно обслужван и охраняван от служителите на СДВР и Жандармерията. Създадени бяха не само кордони със стотици полицейски служители, но и нарочни входящи пунктове, където влизащите в събитието  бяха и лица с жилетки – неполицейски служители, посочваха на полицаите кой да се допуска и кой не.
Безпрецедентна ситуация, без аналог в демократичния период.
Същевременно, на останалата част от населението, заявили своята позиция против Иван Гешев, бе грубо нарушено конституционно гарантираното право на мирно събиране и провеждане на мероприятия заради нежеланието на органите на СО и СДВР да изпълнят законовите си задължежия!

Доколкото демонстрациите са мирни — а законни са само мирните събрания — властите нямат правото да забраняват провеждането на което и да е от тях и следва да съдействат на  хората така, че да имат равна възможност да комуникират посланията си във времето и на мястото, което са намерили за необходимо без да са допуска физическо стълкновение между тях. 

КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ! МВР и СО обслужиха мафията и Гешев!

Н 24.10 в 9.10ч. БОЕЦ отидохме в района на сградата на ВСС, който бе тотално блокиран от полицейски части, жандармерия и цивилни чернокачулкови индивиди със зелени жилетки, които разпореждаха на полицията кой да бъде пропускан. Кадрите от тези отвратителни сцени обиколиха медиите и социалните мрежи! ВСС окупиран от мутри, които разпореждат на полицията да възпрепятства движението и достъпа на граждани до сградата на ВСС, а служителите на МВР покорно изпълняваха   заповедите на мутренските бригадири нарушавайки гражданските права на дошлите да изразят позицията си срещу Гешев. БОЕЦ бяхме посрещнати на един от КПП-тата от петорен кордон жандармерия и полиция пред които стояха два мутрагена заобиколени от няколко десетки „батки“ с черни дрехи и качулки. УНИФОРМЕН ПОЛИЦАЙ ни зададе въпроса, „Вие срещу Гешев ли сте , или ЗА Гешев, тука пускаме само ЗА Гешев?“ Георги Георгиев от БОЕЦ се представи и заяви, че ние сме ЗА „Свобода и справедливост и срещу позорният избор на Гешев“. Полицията заяви, че знае кои сме и няма да ни допуснат, а една от мутрите, която разпореждаше на полицаите каза „Тия -не! Махайте ги“ Последва блъскане от страна на полицията и нападение от групата мутри, които ни бяха заобиколили. Пръв бе нападнат Венелин Иванов от БОЕЦ, като телефона му бе взет и изхвърлен през улицата. В този момент Георгиев – председател на БОЕЦ  изискваше от полицията да се легитимират и представят законна заповед или разпореждане , с което ни се забранява достъпа до сградата на ВСС и се нарушават гражданските ни права. Групата мутри скочи върху него, телефона му бе изтръгнат и хвърлен и стъпкан на земята,а при опита си да даде отпор и да си върне мобилният апарат, Георгиев бе удрян в гърба и тялото. Това се случва пред очите на униформените служители на МВР, които снимаха през цялото време и стояха безучастно. На призива на Георгиев да се намесят, му отговориха подигравателно „Ако не ти харесва подай писменна жалба“!

Веднага след като бяхме нападнати и недопуснати да преминем, БОЕЦ заедно с много граждани се насочихме към ул. „Княз Борис I“, където отново бяхме посрещнати с кордон от полиция и жандармерия. Христо Николов, който бе на място се опитваше да премине и бе избутан от униформените! Георгиев от БОЕЦ поиска от полицаите да се легитимират и да представят заповед, или законно разпореждане за действията си и ограничаване на правото ни на придвижване и мирен протест. НИКОЙ от униформените служители не се легитимира и не отговори на въпросите ни. Напрежението ескалира, събраха се множество граждани, които скандираха „МАФИЯ“.

https://www.facebook.com/gdboec/videos/2504264013136298/?t=2

https://www.facebook.com/gdboec/videos/771522483310290/?t=2

В този момент, БОЕЦ решихме да поведем гражданите и да отидем на Орлов Мост! Водени от стремежа ни да бъдем чути и принудени от действията на полицията и Общината! Тяхна е отговорността за тези действия, а ние направихме необходимото гласа на непримиримите граждани да бъде чут, да свалим медийното затъмнение и да принудим така наречените „медии“ да отразят и нашата позиция! 24 часовата блокада на Орлов мост показа, че непримирими има, че има и решителност и готовност да отстояваме своите цели! Такова нещо не се бе случвало от времето на Виденов и управляващата ни мафия разбра, че гражданското общество е будно! 

НА 24.10. 2019г. Бойко Борисов и правителството в лицето на МВР обслужиха Гешев, Пеевски и маффията!

На 24.10.2019г. Йорданка Фандъкова и столична Община обслужиха Гешев, Пеевски и мафията!

На 24.10.2019. БОЕЦ и гражданите показахме, че сме по-силни от мафията и продължаваме! Благодарим на всички, които излязоха с лицата си на Орлов мост в общата ни битка за свободна, правова и демократична България!

На 24,10,2019г, Правото, демокрацията и гражданските парва бяха потъпкани, за да може мафията, ченгетата и олигархията да си гарантират иазбора на пореднята марионетка за главен прокурор!

КАКВО СЕ СЛУЧИ и как се развиха събитията на Орлов мост ще опишем подробно в друг материал! Това са важни събития, които трябва да бъдат запомнени!

БОЕЦ на Орлов мост – 24.10.2019г.

БОЕЦ публикувахме документи получени по Закона за достъп до обществена информация, от които снава ясно, че протестите в подкрепа на Гешев са НЕЗАКОННИ! От подаденото Уведомление разбрахме, че организартор на тези срамни събития е ПИК НЮЗ ЕООД.

ПИК е търговски дружество и според Закона (ЗСММ) няма право да инициира и организира протести и масови инициативи. Въпреки незаконният характер на тези действия, МВР и СО ги подкрепиха, като погазиха Конституцията и правата на хиляди граждани, които искаха да изразят своята позиция срещу позорният избор на Гешев пред ВСС на законният протест на БОЕЦ „СТОП ГЕШЕВ“. Именно тези незаконни действия ни принудиха да блокираме Орлов мост на 24.10.2019г, за да кажем достатъчно силно , че ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Битката продължава! БОЕЦ срещу законодателните бариери пред независимите народни представители!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Приключи първото заседание от делото на БОЕЦ срещу ГРАО и заличаването на кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за независим народен представител.

Благодарим за всички, които само за няколко астрономически часа ни помогнаха да съберем сумата от 800 лева, необходима като депозит за изготвяне на експертиза по делото.

В 13:00 часа днес в Административния съд София-град се проведе първото заседание по делото, което заведохме от БОЕЦ срещу заличаването на кандидатурата на Бойко Атанасов.

Следващото заседание по делото е насрочено за 5 ноември 2021 година. Очакваме бързина – тоест решението по делото да бъде взето преди изборите на 14 ноември!

Борбата ни е както за участието на Бойко Атанасов в изборите на 14 ноември, така и за изобличаването на дискриминационните законодателни бариери пред независимите кандидати за народни представители!

В момента в Изборния кодекс е налице дискриминационна норма, защото ИК позволява на политически обвързаните лица да имат преимущество пред независимите кандидати!

Дискриминационно е изискването инициативните комитет да събират 1000 подписа на жители на съответния РИК, при положение, че всеки народен представител се кълне, че ще представлява всички българи. Дискриминационно е още, че изискването към партиите и коалициите за участие в парламентарни избори е да съберат 2500 подписа, но от граждани от цялата страна.

Разчитаме на справедливо решение от съда, което да бъде в интерес на гражданите! Призоваваме Административния съд София-град да постанови решение, с което да покаже равнопоставеността на всички кандидати за народни представители.

Припомняме, че на 25 септември 2021 година с подкрепата на БОЕЦ бе регистриран Инициативен комитет за издигане на кандидатурата на следовател Бойко Атанасов в 24-ти МИР в София. За регистриране на кандидатурата, трябваше да представим 1000 подписа на граждани от района.

В продължение на две седмици БОЕЦ организирахме в столицата кампания за попълване на подписката, като всеки подпис бе събран на терен, реално и в изпълнение на всички законови изисквания. След като внесохме подписите в РИК в 24-ти МИР в София на 12 октомври 2021 г., след проверката от ГРАО, РИК взе решение да заличи както регистрацията на кандидатурата на Бойко Атанасов, така и цели 550 подписа от общо внесените 1411!

БОЕЦ обжалвахме това решение пред ЦИК, които без да разгледат жалбата и аргументите ни по същество потвърдиха проверката на ГРАО и заличаването.

Затова на 22 октомври 2021 година Камен Добрев от БОЕЦ, като председател на Инициативния комитет за издигането на следовател Бойко Атанасов, внесе в Административния съд София-град жалба срещу решението за заличаването на кандидатурата му. Първото заседание именно по тази жалба се проведе днес.

Междувременно БОЕЦ сезирахме ЦИК и със сигнал срещу участието на Пеевски в изборите заради съмнения за чуждо гражданство и санкциите по закона „Магнитски” (повече за сигнала ТУК).

Оказа се, че за Пеевски същата ГРАО е извършила проверка и няма проблем да участва в изборите. Бойко Атанасов обаче бе заличен.

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА