Пеевски да бъде заличен от ЦИК, поиска БОЕЦ с конкретен сигнал! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ сезирахме ЦИК със сигнал, в който изразяваме своите съмнения, че лицето Делян Славчев Пеевски не изпълнява условията на чл. 65 от Конституцията и следва да бъде незабавно заличен, като кандидат за депутат от листата на ДПС за предстоящите избори.

Публикуваме пълният текст на Сигнала до ЦИК заедно с нашите аргументи:

ДО : ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ: гр. София 1169, пл.   „Княз Александър I“ № 1,                            e-mail: cik@cik.bg

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

На основание  Чл. 57 и чл. 247 1л.1 т.3  от ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

         В качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза, БОЕЦ сезираме Централната избирателна комисия за основателни съмнения за неправомерна регистрация за участие в изборите за народни представители за Народно събрание насрочени за 14.11.2021г . на лицето Делян Славчев Пеевски, вписан в листата на ПП „Движение за права и свободи”.  БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че Делян Славчев Пеевски не отговаря на изискването на Конституцията на Република България, а именно на чл. 65 от КРБ :

Чл. 65. (1) За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който няма друго гражданство, навършил е 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода.

БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че лицето Делян Славчев Пеевски не отговаря на тези условия.

Аргументите ни за това са следните:

  1. На 18.04.2016г. премиера Бойко Методиев Борисов в свое участие в телевизия БТВ заяви: „Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната”. Прилагаме линк към видеото:

https://www.vbox7.com/play:be224855fb

  1. На 01.09.2017г. БОЕЦ номирахме г-н Пеевски за лице на България по време на българското европредседателство, като го потърсихме в Парламента, но се оказа, че не е на работа и никой не знае къде е. Прилагаме линк:

https://www.mediapool.bg/peevski-predlozhen-za-litse-na-bulgaria-za-evropredsedatelstvoto-news268750.html

 

  1. На 14.09.2017г. БОЕЦ потърсихме г-н Пеевски на обществено известният му адрес в х-л „Берлин” в София и се оказа, че той не живее там и никой не знае къде е. Прилагаме линк към видеото:

https://www.facebook.com/watch/?v=839358116232506

  1. На 21.12.2017г. БОЕЦ потърсихме г-н Пеевски и в централата на ДПС, където бяхме информирани, ч е не знаят къде живее и къде се намира депутата Пеевски. Прилагаме линк към видеото:

https://www.facebook.com/watch/?v=839358116232506

  1. През 2018г. БОЕЦ , като неправителствена организация, след неуспешните ни опити да се срещнем с г-н Пеевски организирахме национална кампания „Издирваме Пеевски” , като целта ни бе , в качеството ни на български граждани да се срещнем с него, като български депутат и да му предадем няколко сигнала за корупция в прокуратурата и да  му зададем няколко въпроса за участието му в избора на Сотир Цацаров за главен прокурор, за фалита на КТБ, фалита на „Булгартабак” и за неговото имотно състояние и произхода на средствата му  свързано с това, че в края на 2016г. от собственик на стар Опел, само за една година г-н Пеевски се превърна официално в мултимилионер, собственик на медии и активи за десетки милиони. В рамките на нашата кампания и усилия от началото на 2018г. до 17.10.2021г. г-н Пеевски не беше открит от нас на територията на Република България.
  2. На 07.10.2021г. сайта за разследваща журналистика bird.bg публикува информация и документи в които се открива и разрешението за пребиваване на Пеевски в ОАЕ. То е издадено на 22 юни 2015 и изтича на 21 юни 2018 г. Не е ясно дали това разрешение не е подновено. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че лицето Делян Славчев Пеевски притежава и гражданство в ОАЕ, или друго чуждо гражданство.

 

На 02.06.2021г. Държавният департамент на САЩ наложи санкции на Делян Славчев Пеевски, още няколко български граждани и десетки свързани с тях фирми.

Прилагаме текст на съобщението за наложените санкции:

 

Санкции на Министерството на финансите на САЩ срещу влиятелни български граждани и техните широки мрежи за участие в корупция

Днес Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на три български лица за тяхната значителна роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации. Правителството на САЩ вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права. Днешният акт- най-широкообхватното еднократно действие, насочено срещу корупцията досега – демонстрира постоянните усилия на Министерството на финансите на САЩ да държи отговорни лицата, замесени в корупция. Правителството на САЩ ще продължи да налага санкции с осезаеми и значителни последици на лица, които са замесени в корупция и ще продължи да защитава глобалната финансова система от злоупотреби.

„Съединените щати подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България“, заяви директорът на Службата за контрол на чуждестранните активи Андреа М. Гаки. „Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават. Това публично обявяване на санкции срещу лица в рамките на глобалната програма за санкции по закона „Магнитски“ показва, че сме ангажирани да се борим с корупцията, където и да се проявява тя.“

Санкциониращата мярка е срещу Васил Крумов Божков – известен български бизнесмен и олигарх, Делян Славчев Пеевски – бивш народен представител, Илко Димитров Желязков, бивш заместник директор на Държавната агенция за технически операции (ДАТО) който бе назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, както и дружествата, притежавани или контролирани от тези лица. Посочените лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят. Тези санкции съвпадат с допълващи действия, предприети от Държавния департамент на САЩ за публичното оповестяване на санкции срещу Пеевски и Желязков съгласно член 7031(c) от Закона за Държавния департамент, чуждестранните дейности и свързани с тях програмни бюджетни средства заради участието им в корупция в значителни размери.

АНГАЖИМЕНТЪТ НА САЩ В БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА 

Днешното публично обявяване на санкции представлява най-широкообхватното действие на глобалния закон „Магнитски,“ предприето за един ден в историята на програмата, насочено срещу 65 физически и юридически лица за техните значителни корупционни действия в България.

Корупционните дейности, извършени от лицата, посочени днес, показват как широкоразпространената корупция върви ръка за ръка с други незаконни дейности. Обхватът на днешните действия показва, че Съединените щати ще подкрепят върховенството на закона и ще накарат държавните служители и свързаните с тях лица, които използват държавните институции с цел лична печалба, да платят висока цена. Обявените днес санкции разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с публични институции с цел лична печалба и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на САЩ. За по-нататъшна защита на международната финансова система от злоупотреби от страна на корумпирани лица, Министерството на финансите насърчава всички правителства да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу прането на пари за справяне с рисковете, причинени от корупция.

Тези действия изпращат силен сигнал, че САЩ подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията. Ние се ангажираме да помогнем на нашите партньори да реализират пълния си икономически и демократичен потенциал, като се справят със системната корупция и изискват поемане на отговорност от корумпирани служители. Министерството на финансите ще продължи ангажимента си за работа с България за провеждане на реформите, свързвани с прането на пари, които водят до финансова прозрачност и отчетност. Призоваваме регулаторните органи да предупреждават рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И НЕГОВАТА МРЕЖА

Делян Славчев Пеевски („Пеевски“) е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване.

Пеевски също така е участвал в корупционни действия чрез своето подставено лице, Илко Димитров Желязков („Желязков“), бивш заместник председател в Държавна агенция за технически операции (ДАТО) и бивш служител в Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) който е назначен за заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства през 2018 г. Пеевски използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани, както и за подкупването на държавни служители чрез различни средства в замяна на информация и лоялност от тяхна страна. От 2019 г. е известно, че Желязков е предлагал подкупи на високопоставени държавни служители от българското правителство, от които се е очаквало да предоставят информация на Желязков, която да бъде предавана на Пеевски. В замяна Желязков е имал грижата лицата, приели предложението му, да бъдат назначени на влиятелни длъжности и е осигурявал месечен подкуп. Пеевски и Желязков също така са разполагали с длъжностно лице на ръководен пост, което през 2019 г. незаконно присвоявало средства в тяхна полза. В друг случай, от началото на 2018 г. тези две лица ръководели схема за продажба на български документи за пребиваване, за която се твърди, че представители на дружества плащали подкупи на български длъжностни лица, които да гарантират, че техните клиенти ще получат документи за гражданство незабавно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски долара или след като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане. В допълнение към всичко това Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков.
Пеевски и Желязков са санкционирани съгласно Указ 13818 в качеството си на чуждестранни лица, които са настоящи или бивши държавни служители (или лица, действащи от името на такъв държавен служител), които са отговорни за или са съучастници в извършването на корупция или които пряко или косвено са участвали в корупция, включително незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи. Службата за контрол на чуждестранни активи освен това санкционира шест дружества, притежавани или контролирани от Пеевски или от една от неговите компании:

· „ИНТ“ ЕООД и „ИНТРЪСТ“ ЕАД са собственост или се контролират от Пеевски.
· „БМ СИСТЕМС“ ЕАД, „ИНТ ИНВЕСТ“ ЕООД, „ИНТТРАФИК“ ЕООД и „РИЪЛ ИСТЕЙТС ИНТ“ ЕООД са собственост или се контролират от „ИНТРЪСТ“ ЕАД.

ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ САНКЦИИТЕ

В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права ( на посочените по-горе лица), които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ. Такава собственост, право на собственост и други собственически права задължително трябва да се докладват на Службата за контрол на чуждестранни активи (OFAC). Освен това се блокират всички дружества, притежавани пряко или непряко (с дялово участие от или над 50 процента) от едно или няколко от санкционираните лица.

Ако не е налице общo или нарочно разрешение, издадено от OFAC, или освобождаване от задължението по друг начин, предписанията на OFAC по принцип забраняват всички транзакции от граждани на САЩ или постоянно пребиваващи в САЩ или транзакции на територията на САЩ (или извършвани транзитно през САЩ), отнасящи се до каквато и да е собственост или право на собственост и други собственически права на публично обявените или по друг начин санкционирани лица. Забраните включват каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от, на или в полза на санкционирано лице или получаването на каквато и да е форма на принос или предоставяне на средства, стоки или услуги от такова лице.

ГЛОБАЛЕН ЗАКОН „МАГНИТСКИ” 

Въз основа на Глобалния закон „Магнитски“ за отчетност при нарушаване на човешките права, на 20 декември 2017 г. е издаден Указ 13818. С него се потвърждава, че нарушенията на правата на човека и корупцията с източник (изцяло или в значителна степен) извън Съединените щати са достигнали такъв мащаб и тежест, че застрашават стабилността на международните политически и икономически системи. Нарушаването на човешките права и корупцията подкопават ценностите, които формират най-важните устои на стабилните, сигурни и функциониращи общества. Нарушаването на човешките права и корупцията също така оказват опустошително въздействие върху хората, обезсилват демократичните институции, потъпкват върховенството на закона, удължават съпроводените с насилие конфликти, улесняват дейностите на опасни лица и отслабват икономическите пазари. Съединените американски щати се стремят да предприемат действия с осезаеми и значителни последствия за извършителите на тежки нарушения на правата на човека и за замесените в корупция лица, както и да защитават финансовата система на САЩ срещу злоупотреба от същите тези лица.

Посочени са и конкретни престъпления извършени от Пеевски и свързани с него лица:
– „Пеевски и Желязков са разполагали с длъжностно лице на ръководен пост, което през 2019 г. незаконно присвоявало средства в тяхна полза.“
– „В началото на 2018 г. двамата санкционирани ръководели схема за продажба на български документи за пребиваване, за която се твърди, че представители на дружества плащали подкупи на български длъжностни лица, които да гарантират, че техните клиенти ще получат документи за гражданство незабавно, а не след заплащането на депозит от 500 000 щатски долара или след като изминат петте години за обработването на законно обосновано искане.“
– „Желязков изнудвал евентуален кандидат за български министър чрез заплаха от повдигане на наказателни обвинения от Прокуратурата на Република България, ако след назначаването си министърът не окажел по-нататъшно съдействие на Желязков.“

Активите на двамата в САЩ ще бъдат запорирани. Забрана за влизане в САЩ е наложена и на техните близки – непълнолетните син и дъщеря на Пеевски и дъщерите на Желязков – Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова.

 

На 04.06.2021 стана ясно, че Министерството на финансите започва разследване – кои са свързаните лица и фирми с българските граждани, обявени в списъка за санкции на американското финансово министерство. Финансовият министър по това време Асен Василев заяви в „Панорама“ по БНТ, че всичко ще бъде публично и списъци със свързаните лица ще бъдат публикувани на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите. Той увери, че ако при проверката в правителството се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат поставени в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите си в Министерския съвет.

Вчера Министерският съвет прие решение, с което създава постоянна работна група в отговор на наложените санкции от САЩ. В нея се включват представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на финансите, Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП).

Работната група в спешен порядък трябва да изготви и да поддържа списък на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ. А в списъка на асоциираните лица ще се включват:

а) всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC;

б) всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица от буква „а“, включени към момента и за последните 5 години.

в) всички физически лица и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Целта на тези мерки е да се предпазят дружествата с държавно и общинско участие и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обхвата на санкциите, наложени на 2 юни 2021 г. от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ, да се предотврати замразяване на активи в банки на бюджетни организации, държавни дружества и предприятия, блокиране на международни преводи, изключване и недопускане до участие в международни бизнес сделки, ограничаване на възможностите за търговия и други.

        Самото българско правителство определя, като заплаха контактите на общинско и държавно ниво с лицето Делян Славчев Пеевски и останалите санкционирани по закона ‘Магнитски’ лица. БОЕЦ сме категорични, че щом като само контакта с Пеевски е основание за отстраняване от държавната администрация, то самото участие на Пеевски в официален държавен орган, като Парламента е недопустимо, включително и кандидатурата му за участие в този орган. Ако обратното се допусне, то всички останали участници в изборите ли ще бъдат отстранение? Или ако той бъде избран, всички останали депутати заради служебният си контакт с него ли бъдат отстранени?

Според БОЕЦ санкциите по закона „Магнитски” са с качеството на влязла в сила присъда ограничаваща собственическите и други права на санкционираните лица. Като основанията – нарушаване на човешките права и корупция са тежки престъпления и според наказателния кодекс на България.

Всички тези факти и обстоятелства по отделно и в своята съвкупност пораждат основателни съмнения, че Делян Славчев Пеевски не отговаря на законовите изисквания да участва, като кандидат в предстоящите на 14.11.2021г. избори за народни представители.

БОЕЦ изискваме от ЦИК да провери дали Делян Славчев Пеевски изпълнява условията на чл 65 ОТ КРБ,  като изисква цялата необходима информация от Парламента, Министерството на външните работи, граничните служби, НСО , ДАНС и всички институции, които биха могли да съхраняват данни за пребиванането на Делян Славчев Пеевски в страната и чужбина. И в случай , че се установи, че той не изпълнява условията на закона регистрацията му в листата на ДПС, като кандидат за народен представител да бъде заличена.

БОЕЦ считаме, че изборите са основен демократичен инструмент и усилията на всички институции и неправителствени организации трябва да бъдат насочени към провеждането на честни и прозрачни избори, като е недопустимо в тях да участват кандидати, които не отговарят на законовите изисквания! Това би поставило под съмение законността на самите избори и би компрометирало вота на българските граждани. Защото не може да имаме законни избори, ако имаме незаконни кандидати.

БОЕЦ изискваме от ЦИК да бъдем уведомени на електронната поща на Сдружението – gdboec@abv.bg за резултатите от извършената проверка и взетите от Комисията решения по повод на настоящият сигнал. Поради високият и надделяващ обществен интерес към внесеният сигнал, БОЕЦ ще информираме незабавно медиите и обществото за вашите действия и отговори.

 

Дата: 17.10.2021г.                 Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Припомняме, че през 2019г. БОЕЦ внесосме подобна жалба до ЦИК заради участието на Пеевски в евроизборите, като кандидат за евродепутат. Тогава стигнахме до Върховния административен съд В резултат ЦИК и ВАС обслужиха господаря си,  а Пеевски изпрати мутрите си във Видин, в резултат на коетопрокуратурата повдигна обвинения на  Георги Георгиев от БОЕЦ и той бе  осъден на първа инстанция на пет месеца затвор заради опита му да защити съпругата си и себе си.

Пеевски и Карадайъ – аут от Българският парламент! БОЕЦ сезира ЦИК!

Да видим колко са принципни „заличителите“ в конкретния случай. Припомняме, че БОЕЦ вече обжалвахме решението на РИК за заличаване на регистрацията на следовател Бойко Атанасов, като независим кандидат подктрепен и издигнат от ИК от БОЕЦ. 

Битката продължава.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ обжалвахме решението на РИК! Битката продължава!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

От БОЕЦ обжалваме решението на РИК в 24 МИР за заличаване на инициативния ни комитет и недопускане до участие на Бойко Атанасов до предстоящите парламентарни избори. От първия до последния възможен ден бяхме навън, сред вас, търсихме и получихме вашата подкрепа и вашето доверие за следовател Бойко Атанасов. Всеки един запис от общо 1411-те в подписката ни е автентичен, положен от хора, които са убедени, че приоритет в битката ни с мафията у нас трябва да бъде съдебната реформа и отпорът срещу безконтролната и безотчетна власт на главния прокурор. Това е основното послание и цел на следовател Бойко Атанасов. Жалбата е подадена по електронен път с електронен подпис. Ципов, нещо?!

ДО
ЦЕНТРАЛНА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ
ЖАЛБА
От Камен Добринов Добрев с ЕГН *********
ПРОТИВ
Решение № 48-НС от 13 октомври 2021г. на Районна избирателна комисия (РИК) в 24 МИР
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦИК,
Член съм и представлявам инициативния комитет за номиниране на Бойко Йорданов Атанасов за кандидат за депутат на предстоящите на 14 ноември 2021г. парламентарни избори. Комитетът е регистриран с решение №10 от дата 25.09.2021г. на РИК в 2 МИР. В изпълнение на законовите изисквания,
в периода от датата на регистрацията му до 13.10.2021г. вкл. членове на ИК събирахме на различни места в гр. София, в района на 24 МИР, подписи в подкрепа на номинацията. На 13.10.2021г. внесохме в РИК
общо 1411 подписа – на хартиен и електронен носител, като всички те са подписани от различни лица, с изписани собственоръчно имената си с различен почерк, лично пред член на ИК.
С обжалваното решение №48-НС от 13 октомври 2021г. РИК в 24 МИР (публикувано на 13.10.2021г. в 16:53ч. на интернет страницата на РИК София 24 с адрес https://rik24.cik.bg/pvrns2021/decisions/48/2021-10-13) и след
получен протокол от 12.10.2021г. за извършена проверка на ГРАО регистрацията на независимия кандидат бе заличена. Мотивите в решението на РИК са заимствани изцяло от констатациите от проверката ГРАО.
Според протокола на Териториално звено ГРАО София – град от 12.10.2021 са установени 861 коректни и 550 некоректни записа от представените общо 1411 подписа и записа на данни на лица, подкрепящи кандидатурата на Бойко Атанасов като кандидат за независим народен представител. Данните са
предоставени както на хартиен носител, така и на електронен такъв – диск, в изпълнение на законовото изискване на чл.259, ал.1 от ИК. В съответствие с този протокол, РИК приема, че не се налице условията по чл. 257, ал. 1 от ИК и постановява оспорваното решение.

Намирам постановеното решение за неправилно и незаконосъобразно. Оспорвам данните в протокола от 02.10.2021г. на ТЗ ГРАО, оспорвам съдържанието на самия протокол в частта от т.3 до т.4.7 от него като официален свидетелстващ документ (в тази му част). Считам, че същият е неверен в оспорената част, тъй като от ТЗ на ГРАО са извършили формална проверка без да изяснят фактическата
обстановка и да установят всички относими обстоятелства по случая.
От една страна, проверката се е състояла единствено в съпоставяне на данните от електронния носител (диска, предоставен от наша страна на РИК) с базата данни на ГРАО, но не и при съпоставка на данните от хартиения носител. А подкрепата за кандидатурата е изразена върху списъците на хартиен носител, където собственоръчно всяко едно лице е изписало своите данни – три имена, ЕГН, постоянен адрес и е положило своя подпис. Нашето обяснение е, че предвид краткия срок за събиране и обработка на
информацията вероятно са допуснати технически грешки при набиране на данните от хартиените списъци на електронния носител. Императивът на чл.259, ал.1 от ИК със сигурност е приет от законодателя за
улеснение на проверяващите, но той не изключва тяхното задължение, особено при толкова съществени на брой некоректни записа, да извърши непосредствена проверка на данните от самите списъци на хартиен
носител, за да се елиминира човешката грешка.
Твърдението ни за невярност в отразеното в протокола изхожда и от съдържанието на самия документ. Липсва логическо обяснение и последователност в данните в протокола. Така, например, броят
на некоректни ЕГН е посочен в т.4.2. да е на 167, а същевременно не е налице нито един случай на  несъответствие между ЕГН и имена на подписали се. Тъй като в протокола на ТЗ ГРАО липсва разяснение за начина на отчитане на некоректните записа, а просто нанесени числа, за нас остава неясно как и защо некоректните ЕГН не са отчетени в т. 4.2. и в т.4.2. единствено коректните ЕГН ли са отразени, за да се стигне до извода, че при сравнението им с имената на подписалите, разминаване няма.
Липсва разяснение в протокола на ТЗ на ГРАО и кога се приема, че едно ЕГН е некоректно.
Възразяваме, че при сгрешена цифра или неясна цифра при изписване на ЕГН, например, това води до недействителност на целия запис. Не е налице методология в констатациите на ТЗ на ГРАО и на РИК, която да води до такъв извод. В по-голяма част от случаите лицата, полагали подпис, са се легитимирали пред представител на ИК и във всички случаи собственоръчно са попълвали своите данни в списъците. Неоснователно е да се не се зачитат записате на лица, които поради спецификата на своя почерк или в бързината са допуснали техническа грешка в част от изписания ЕГН, но за които има съвпадение в останалите данни от ЕГН, в имената и в адреса. Крайният преследван резултат е дали лицето се е явило лично и непосредствено е заявило своята подкрепа. Разчитането на данните е човешка дейност и е
обяснимо, ако някои от тях са разчетени погрешно или са изцяло нечетливи, но в малка част, която не следва да се приеме, че води до недействителност на целия запис.
Огромна част от некоректните записа според протокола на ГРАО са на лица без постоянен адрес на територията на избирателния район – общо 351 записа. В действителност има записи, при които лица коректно са изписали една част от адреса, но по лични съображения (вероятно) не са изписали изцяло
същия. Изписаният обаче адрес позволява в достатъчна степен да се установи категорично, че лицето е с постоянен адрес в избирателния район, което следва да се приеме за напълно достатъчно за целите на подписката – например лист 39, запис №194 на лице с имена К.С.Д., където е изписан адрес – ж.к. Банишора или лист 42, запис №210 на лице с имена В.В.З., където е изписан адрес – ж.к. Дружба. В тези случаи, ако от ГРАО са счели, че подобно изписване е недействително и записът е некоректен, считам, че преценката е погрешна и не кореспондира със смисъла на закона, който изисква удостоверяване принадлежността на лицето към района и е без значение, ако при изписването си той не е уточнил пълния адрес. Това може да е станало поради различни причини, но при проверка от ГРАО биха могли да се
уверят, че лицето е жител в съответния район.
Съмненията ни за неправилност в констатациите в протокола на ГРАО се засилват и от обстоятелството, че след извършена справка на интернет страницата на ЦИК, където всяко едно лице може да провери дали фигурира в списъците на някоя от партиите, коалициите или ИК на предстоящите избори, нито един от петимата членове на ИК се оказа да се е разписал на собствения ни списък в подкрепа на Бойко Атанасов. Аз, например, фигурирам на лист 37, запис 181 (доказателство №1), но след справка се
установява, че не съм подкрепил никого. Друг член на ИК Анна Бекчиева – Асенова фигурира пък в списъка на ПП Българска социалдемокрация Евролевица без да се е разписвала на него, докато не фигурира в собствения ни списък.
Справката извършваме на интернет адрес: https://www.cik.bg/bg/pvrns14.11.2021/podpiski?fbclid=IwAR2qItAUsxAOR2roMbqOrOhd7rRLljvB2ycaKkMjdA7unjWi1gEcIUuYGU0
С оглед на гореизложеното и след като извършите проверка на подписката, в т.ч. и на
представения хартиен носител, Ви моля да отмените оспорваното пред Вас Решение №48-
НС/13.10.2021г. на РИК в 24 МИР – София.
Доказателства:
1. Решение №48-НС/13.10.2021г. на РИК в 24 МИР – София
2. Протокол от 12.10.2021г. на ТЗ ГРАО София – град
3. Извадка от Списъка на избирателите, подкрепящи регистрацията – номериран лист 37
4. Ел. документи – извадка от ЦИК за членовете на ИК – Камен Добрев и Анна Бекчиева след
справка за това дали имената им фигурират в някой от списъците на партии, коалиции или инициативни
комитети.
Доказателствено искане:
1. Моля до задължите РИК да окомплектова в цялост преписката и да я ви е продостави за
произнасяне
2. Моля да отправите до ТЗ ГРАО София-град искане за допълване на данните в оспорения протокол №12/12.10.2021г., като изрично в отговор се посочи какви са критериите за определяне на изписано ЕГН за некоректно и за изписан адрес за некоректен. Ако ЦИК е издала указания до РИК-овете в тази насока, каквото неуспешно търсене извършихме, моля ЦИК в своето решение да се позове на същите.
Дата: 16.10.2021г.,
гр. София Камен Добрев

Знаехме, че този граждански тандем между БОЕЦ и Бойко Атанасов е заплаха за партийно-олигархичното статукво. Разтресохме кочината. И врагове, и „приятели“ скочиха върху ни, а ние продължавахме да правим това, което винаги сме правили. Да водим битката срещу мафията и злото, да държим фокуса върху важните за гражданите теми и проблеми – върховенство на правото, липсата на справедливост, закон за лустрацията, оставка на Гешев, Кошлуков, Цацаров, ВСС, СЕМ и тн. Граждански контрол върху управлението, електронно, дистанционно гласуване.
15 дни събирахме подписи. Всеки ден, в дъжд, в хубаво време, на открито, в градиники, кръстовища, подлези и метростанции. И бяхме единствените, които събират реално подписи за парламентарните избори. От първият до последният подпис – автентични. Огромен труд и успех. Хора сами ни търсеха, идваха от другият край на София и се подписваха. От провинцията се обаждаха и идваха, сърдеха се, че не могат да се включат в подписката защото закона ни ограничаваше само в един избирателен район да събираме подписи.
Първи се регитрирахме и последният ден внесохме подписката. Събирахме до последно. И дори след като внесохме подписката в РИК , хора продължаваха да ни търсят, за да ни подкрепят.
Искахме да дадем алтернатива, да вкараме поне един независим кандидат, да имаме поне един истински граждански глас в Парлемента. Да пробием системата. Да вкараме мажоритарния елемент в най-чист вид. Уж всички за това говорят, но нищо не правят. Да вкараме човек, който знае какво да пита Гешев в народното събрание. Който знае какво е съдебна реформа и е доказал своят смелост и независимост. Който има доверието на гражданите. БОЕЦ искахме да направим гражданите активна страна и след изборите. Нов модел на граждански контрол!
И стигнахме до „заличителите“. В случая от ГРАО. От 1411 подписа ни заличиха 550. Заличиха регистрацията на Бойко Атанасов. Заличиха Инициативния комитет. Заличиха волята на над 1400 български граждани! От 30 години не могат да заличат мъртвите души в избирателните списъци, но нашата регистрация заличиха.
Ще обжалваме, ще ги съдим и борим до край. 
Битката продължава.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА