Лозан Панов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Лозан Панов!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни, смели и достойни има и винаги е имало!

Преди дни Лозан Панов бе във Видин, като част от своята предизборна обиколка, в качеството му на кандидат за президент заедно с Мария Касимова-Моасе. Още с издигането на неговата кандидатура БОЕЦ обявихме подкрепата сит президентска двойка, а на срещата във Видин на Лозан Панов бе връчена значка на БОЕЦ и обявен за „БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ“

Лозан Панов няма нужда от представяне. Вместо визитка и биография публикуваме думите му от днес, десети ноември, знакова и паметна дата. БОЕЦ считаме, че темата за предателството, за подмяната, за безпринципните компромиси, за замяната на едни „гнили ябълки“  с други, за късата памет на българите е изключително важна. За силата да отстояваме принципи , каузи и цели.  Предстоят ни избори, тежки времена и решения. Лични решения и такива, които трябва да вземем, като общество.

„Мили, толкова много и дълго лъгани, хора,
днес е 10.11.2021г. – цели три десетилетия след падането на Желязната завеса, а ние все още сме „мухите“, които „угоените паяци“, служили на репресивната машина на бившата Държавна сигурност, продължават да ловят в своите капани. Ренесансът им започна при управлението на Симеон Сакскобургготски (2001-2005), а с идването на Бойко Борисов и дванадесетте години негово управление, те ни предложиха най-грозното и най-уродливото, което тази машина можеше да произведе.
Днес, те са принудени да търсят един по-перфиден начин, за да ни хванат още по-здраво в своя капан. „Паяжините“ им отново са здраво оплетени чрез медиите, от чиито страници и екрани цинично ни гледа новият ни „спасител“. До него с гордо вдигната глава в Инициативния му комитет са се наредили една дузина, публично извести ченгета, официално свързани с Държавна сигурност, които днес се считат за авторитетите, издигнали настоящия ни държавен глава за президент.
Нека си припомним, че през 2009 г. Бойко Борисов също дойде на власт с медийно потънали в мъгла редовни избори, а не с преврат, и хората му повярваха, само защото им беше обещал да накаже корупцията на Тройната коалиция. Фалшивите обещания се сипят и днес, а случващото се удивително напомня за 2009 г., когато Бойко Борисов и Цветан Цветанов като Батман и Супермен, на които удивително наподобяват някои нови момчета в политиката ни днес, громяха от телевизора корупцията на всички нива. Корените на новите момчета, които ще ни „спасяват“, отново водят към „угоените паяци“. Анимационните филмчета с громенето на корупцията, мили хора, са само прах във Вашите очи, а за истинско наказателно преследване се изисква работеща прокуратура. Главният прокурор е единственият, който има изключителните правомощия да започне наказателно преследване срещу когото и да било и единствен той може да стопира този процес.
Защо никой не пита г-н Радев с вдигнатия юмрук, къде отиде в тази връзка проектът му за конституционни промени. Къде е Демократична България, която се бори за съдебна реформа, защо не задава този въпрос? Защо никой не иска да признае, че сценаристите са ударили г-н Радев здраво през ръцете и промяна не е имало и няма да има при неговото управление.
И аз напълно го разбирам, защо той упорито бяга от нашия дебат.
Г-н Радев, не се страхувайте, излезте от пашкула на ченгетата, в който сте се свил. Аз също съм бил част от държавната власт през последните седем години и не се страхувам, за разлика от Вас, от такъв дебат. Дано избирателите съумеят да си отговорят на въпроса – защо е така.
Историята се повтаря, когато не се поучим от грешките.
Питам се, защо никой вече не помни, че г-жа Корнелия Нинова беше част от Тройната коалиция, чийто кражби доведоха господин Борисов на власт с измамата, че ще ни донесе справедливост. Само преди броени дни нашумя един скандал, тъй като почетният консул на Русия Георги Гергов, се опита окончателно да заграби Пловдивския панаир. Именно г-жа Корнелия Нинова беше тази, която прокара стратегията за кражба, подчертавам, а не приватизация, по време на Тройната коалиция. Корнелия Нинова е и тази, която издигна кандидатурата на Румен Радев за президент преди първия му мандат.
Дълги години имах честта да наблюдавам, как представителите на г-жа Нинова във Висшия съдебен съвет безусловно подпомагаха завладяването на съдебната ни система и мога да подкрепя това твърдение с безброй доказателства. Представителите на г-жа Нинова безусловно подкрепиха и избора на г-н Иван Гешев за главен прокурор – единственият, който е оправомощен в тази страна, да се бори с корупцията. Президентът, издигнат от г-жа Нинова, осигури безпрепятственото възкачване на г-н Гешев „на трона“, който ще гарантира сигурността на крадците през следващите години.
Демократична България би извършила истинско предателство към избирателите си, които вярват в каузата „съдебна реформа“, ако задкулисно крои планове да управлява с г-жа Нинова, която даде всичко от себе си за безпрепятственото и окончателно завладяване на съдебната ни система. Днес рожбите на угоените паяци – Румен Радев и Бойко Борисов – играят етюди на сцената, докато сценаристите зад кулисите, се смеят цинично на наивността ни. Опасявам се, че лидерите на партията, която уж ме подкрепя на тези избори, са на път на предадат всички онези, които вярват, че те ще изчистят „угоените паяци“ на бившата репресивна машина на комунистическия режим.
За двете лица на един и същ медал
Нека да припомня накратко какво преживях при онова уродливото лице, което ченгетата ни инсталираха да се гаври с достойнството ни в продължение на 12 години. След публичния ми отказ да служа на този режим (за тези, които са забравили, нека си припомнят СМС-ът, който Бойко Борисов ми изпрати по време на заседание на ВСС), последва див, по животински примитивен, но пък за сметка на това многообразен тормоз върху семейството ми. Тандемът Борисов-Пеевски е продукт на една и съща машина, защото генезисът на ДПС се крие в бившата Държавна сигурност.
Заради позицията, която заемам в съдебната власт, днес аз отново съм един от първите, които изпитват на гърба си „промяната“, която дойде с новата власт. Всъщност едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите. От биографията на новия шеф – г-н Румен Спецов, научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС. Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация. По стар прокурорски обичай г-н Гешев „изпра“ и г-н Спецов, от което става ясно, че момчетата са успели някак да се разберат. Същият г-н Спецов поиска среща с мен, за да ме уведоми, че ще обжалва решенията на съда по ревизионните ни актове със съпругата ми и терорът върху семейството ми ще продължи. Очевидно го бяха изпратили, за да ме обработи и да стана по-сговорчив с „промяната“. Защото до този момент стоях настрани и не давах признаци, че я подкрепям. В една нормална правова държава г-н Спецов отдавна щеше да е изправен в съдебна зала като обвиняем, но ние не сме такава, а аз се борих през всичките тези години за промяна, а не за подмяна. Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията?
Мили, толкова много и дълго лъгани, хора,
събудете се, „угоените паяци“ плетат здраво капаните си за всички нас и Ви мамят за пореден път жестоко. Преди 12 години, търговците на влияние в медиите, Ви убедиха, че една личност, свързана в миналото си с подземния свят като Бойко Борисов, ще пребори корупцията на Тройната коалиция и ще ни даде шанс за по-добър живот. Спомнете си още колко дъна се отвориха оттогава! Днес е 10.11.2021г., мили хора, 32 години безкрайни лъжи, кражби и измами, докато децата ни безвъзвратно избягаха от това клето място. Румен Радев и Бойко Борисов/Анастас Герджиков са двете страни на един и същ медал, мили хора!
Изправете се, мили хора, и накажете „угоените паяци“
Извикайте силно – стига вече толкова! Върнете достойнството на бъдните поколения, ако не искате да Ви съдят тежко! И изберете този, който е издържал теста на времето, защото времето никой не може да надхитри!“
10.11.2021г.  Лозан Панов
Поздравяваме Лозан Панов за неговата последователност, сила и принципност. 
В държавата на Пеевски и Буда, в държавата на Цацаров и Гешев, в държавата на олигарсите, ченгетата и мутрите гражданското общество, свободните журналисти и независимите магистрати останаха последното ядро на съпротива срещу мафията превзела страната ни! И въпреки цялата си мутренска власт, и въпреки милиардите си, и въпреки всички институции-бухалки, има хора , които не могат да бъдат смачкани и пречупени! Диктатурата започва там, където свършва свободата на словото и справедливостта! А за свободата си трябва сами да се преборим и да я браним всеки ден, няма кой друг да го направи вместо нас.  Респект и уважение към всеки запазил стремежа си към свобода и чувството си за справедливост!
Лозан Панов – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!