БОЕЦ пита партиите: Ще лъжете ли като тях?

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ се обърнахме към всички т. нар. “партии на промяната” – “Демократична България”, “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Изправи се БГ! Ние идваме”, с гражданска нота!

Порочната практика вече избрани кандидати за депутати да подменят вота като след изборите се отказват не да бъдат депутати, а да бъдат кандидати за депутати, освен закононарушение, е още гавра с избирателите!

Затова днес се обърнахме към тези нови политически субекти и ги призовахме да заявят ясно и категорично ще продължат ли теза практика, въведена от Пеевски, от Борисов, от Карадайъ, от Бат Сали, от ГЕРБ, ДПС и старите играчи, или ще поемат ангажимент да прекъснат линията и няма да се възползват от тази “възможност”, която всъщност изобщо не е предвидена в Изборния кодекс. Искаме от тях да заявят ще излъжат ли избирателите си или ще си върнем парламентарната демокрация.

Именно затова се обръщаме към формациите, които прокламират себе си за новите, моралните, почтените, носители на промяната да спрат с тази практика и по този начин да дадат знак към всички нас, че промяната започва.

Ако продължат практиката на ГЕРБ, ДПС, Пеевски и Борисов, с какво са по-различни?

Обръщаме се и към състава на ЦИК с ясното съзнание, че от тях зависи тези практики да бъдат постановени. При случай, че и след тези избори има откази от определени лица да бъдат обявени за избрани, ние отново ще обжалваме решенията, с които това се случва.

Ще следим изборите, ще следим и решението на ЦИК, за да видим кой ще изпълни своето обещание и кой отново ще пренебрегне нашия избор!


Публикуваме и пълния текст на гражданската нота:

„ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”
ГД ”БОЕЦ”

ДО
КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

ДО
КОАЛИЦИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

ДО
ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

ДО
КОАЛИЦИЯ „ИЗПРАВИ СЕ БГ.НИЕ ИДВАМЕ“

ГРАЖДАНСКА НОТА

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,
ЕИК 176949776, със седалище и адрес на управление: гр. Видин, комплекс „Панония“ блок 4, вход „З“ ап. 157, представлявано от Георги Борисов Георгиев, председател на управителния съвет.

УВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИ,

Остават дни до новите парламентарни избори на 14 ноември 2021г., трети по ред в рамките на една календарна година. Прецедент, който най-новата българска история не познава. Избори, в които българският народ е вперил отново поглед с надежда за промяна и за по-добро бъдеще. Поглед за нови лица, нови политики и нов морал. Кандидатите за народни представители вече са представени, ясни са и Вашите послания към нас – избирателите. Ще пристъпим към урните с ясното съзнание, че предоставяме своя вот и своето доверие на Вас в замяна на това да изпълните своите обещания към нас.

От БОЕЦ се обръщаме към т.н. партии на промяната и техните кандидат-депутати с призив и предупреждение.

Изпълнете поетите от Вас ангажименти! Бъдете честни към избирателите! Не подменяйте вота ни!

Нямате нито моралното, нито законовото основание да се отказвате от депутатските места, след като бъдете избрани за народни представители. Зачестилите неоснователни откази на кандидат-депутати да бъдат обявени за избрани, без каквато и да е причина, е незаконосъобразна и драстична злоупотреба с пасивното избирателно право и с демократичните принципи на страната ни, която не намира опора и буквално погазва Изборния кодекс.

Практиката, въведена от Пеевски, Карадайъ, Борисов, Александър Методиев (Бат Сали) и десетки други, трябва да бъде прекратена незабавно. Трябва да се гарантират основите на парламентарно представената демокрация. Да се защити мажоритарният вот. Да се зачете изборът на суверена!

Настояваме преди провеждане на самите избори да заявите ясно и открито дали ще продължите тази практика и ще удържите ли след изборите на своята дума.

Ще допуснете ли Ваши кандидат-депутати, без мотив, да се обръщат към ЦИК, за да бъдат заличавани от кандидат-депутатските листи, след като са вече избрани за депутати?

Ще участвате ли в порочната процедура за подмяна на вота на избирателите, които са Ви гласували доверие?

Ще върнете ли доверието на избирателите в изборната система и в Парламента?

12.11.2021г. София Председател на УС на ГД „БОЕЦ“.

Темата за подмяната на вота на гражданите е наша тема не само на тези избори. Става дума за онези вече избрани за народни представители лица, които след изборите се отказват да обявявани за избрани от ЦИК без никакъв мотив. Това действие не намира нито законова, нито морална основа.

БОЕЦ заведохме множество дела – и срещу отказа на Пеевски да бъде обявен за евродепутат, като бъде заличен от листите, и срещу отказа на Борисов, на Карадайъ, на Бат Сали. След парламентарните избори на 4 април и тези на 11 юли, стигнахме до Върховния административен съд, стигнахме дори до Страсбург и ще продължим тази борба. Може би е нещо дребно на фона на огромните изборни измами, на които сме ставали свидетели в миналото, но би било силен знак, че промяната е възможна, ако „партиите на промяната“ се обявят срещу тази порочна практика.

Обръщаме се към ЦИК, защото те взимат решенията за заличаване на кандидати. Обръщаме се точно към “Демократична България”, “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”, защото те заявяват промяната. Не се обръщаме към ГЕРБ, към ДПС или БСП – от тях не очакваме нищо.

Новите политически субекти трябва да дадат знак, че схемите на статуквото остават в миналото!

Ще следим действията на политическите формации, ще следим и действията на ЦИК и ще ви информираме!

Припомняме ви само, че в понеделник БОЕЦ изпратихме писмо до всички политически партии, в което ги призоваваме да обявят своите първи три приоритета, своите първи три законодателни инициативи, както и имена на хората в своите проектокабинети.

Българските избиратели имат правото да знаят имената на министър-председателя и отделните министри, които всяка политическа формация би предложила! Имаме право да знаем преди изборите, а не след това!

Призовахме ги да се произнесат и по основните приоритети за БОЕЦ – Закон за лустрацията, електронно дистанционно гласуване, граждански контрол върху управлението. Основният фокус, който изведохме в писмото беше необходимостта от незабавно отстраняване на Гешев и на настоящия състав на ВСС.

Искахме политическите формации да изразят своите позиции, за да могат гражданите да направят информиран избор. До момента нито една партия или коалиция не е отговорила публично и ясно на нашите въпроси!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА