Позиция на БОЕЦ за изборите и предстоящите събития!

БОЕЦ публикуваме своята позиция за резултатите от изборите и предстоящите събития. Считаме, че съставянето на правителства трябва да бъде обвързано със задължително мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС. Това е лакмуса дали ще продължим по пътя на промяната, или ще влезем в капана на подмяната. Не можем да говорим за борба с корупцията, за разграждане на модела на мафията и за съдебна реформа докато Гешев, Цацаров и ВСС са на своите постове. 

ДО : ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В 47-ЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

           Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

Сдружение БОЕЦ, като представители на гражданското общество в България ви представяме нашите идеи, цели и предложения за законодателни инициативи и действия на новоизбрания парламент!

Официална позиция на БОЕЦ за проведените избори и предстоящите събития.

 

Изборите показаха ясно волята на българските граждани. А тя е – българските избиратели не желаят да бъдат управлявани повече от партиите на статуквото, но също така не дават доверие на нито една от политическите партии участвали в тези избори да управляват самостоятелно. Силен знак за промяна, който трябва да бъда разчетен и признат. Показаха и че Борисов и ГЕРБ никога повече не трябва да доближават властта, същото се отнася и за ДПС и БСП, така наречените  „партии на статуквото”. Гражданите доказахме, че сме по мъдри от политиците ни.

     БОЕЦ заявяваме, че  няма да приемем какъвто и да е опит за подмяна на вота на българските граждани чрез безпринципни коалиции.

Считаме, че първите усилия за сформиране на мнозинство в 47 парламент трябва да бъдат базирани около обща позиция по най-важната за гражданите тема и основна цел на протестите от 2020г. – оставката и смяната на главният прокурор Иван Гешев. Към тази цел добавяме и оставката на ВСС и председателя на КПКОНПИ, Сотир Цацаров. Ако ПП успеят да съберат подкрепа за постигането на тези първи цели, то те биха имали  гражданската подкрепа и за съставяне на правителство, което да реализира тези цели. Ако не успеят, то това означава, че този парламент е неспособен да постигне целите на гражданското общество и трябва да си ходи.  Без мнозинство за отстраняването на Гешев, Цацаров и ВСС то съставянето на правителство би се превърнало в стремеж към властта, като самоцел, което означава подмяна на вота на българските избиратели, които гласуваха ясно за промяна! Компромиси и отстъпление от тези цели не може да приемем. Няма как да говорим за борба с корупцията и съдебна реформа докато Гешев, Цацаров и ВСС запазват своите постове. А именно борбата с корупцията, ‘нулева корупция”  и заявката за съдебна реформа бе централна тема от кампаниите на ПП, ДБ и ИТН. Ако в парламента няма мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС, то за какви други цели биха могли да имат мнозинство, за да съставят правителство?

 

       Ако бъде постигнато мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС то следва и съставяне на правителство. И тук БОЕЦ виждаме следващото ниво за възможна подмяна и тя се изразява във включването на БСП в бъдещото управление. След продължителни протести на трети избори българските граждани гласуват и дават ясен знак за разбиване на статуквото и отстраняване на мафията от властта. След подобен вот е недопустимо колаборирането с която и да е партия на статуквото и включването и във властта. Заявката на БСП за вътрешна промяна и реформираност не може да бъде приета безрезервно. Не приемаме и тезата, че „Без БСП не може”.  Според БОЕЦ честната спрямо избирателите формула би била съставяне на правителство на малцинството от ПП, ДБ и ИТН, като това би било и тест за БСП, като тяхната подкрепа без участие във властта за това правителство ще е знак, че наистина вървят по пътя на промяната.

       БОЕЦ поставяме и още една важна тема – промяна на Конституцията. Това е един от „проблемите’ за липса на съдебна реформа до момента, а без такава реформа то отново ще влезем в капана на подмяната. Решението според нас е едно – свикване на ВНС, промяна на Конституцията и реализиране на пълноценни реформи във всички сектори – съдебна система, здравеопазване, социална сфера и тн. В тази връзка според нас новото правителство на промяната трябва да направи ясна заявка за едногодишен мандат на управление, който да включва, като първа цел оставките на Гешев, Цацаров и ВСС, решаването на текущите кризи и проблеми и провеждане на широк и пълноценен дебат за промени в Конституцията и след изтичането на този едногодишен мандат – разпускане на парламента и избори за ВНС. Смело и отговорно решение, което ще ни даде възможност за истинска промяна и реформи. 

  Обобщаваме нашата позиция в следните стъпки:

  1. Сформиране на мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.
  2. Съставяне на правителство на малцинството без участие на партиите на статуквото.
  3. Постигане на водещите цели (заявените оставки) и решаване на текущите задачи и кризи.
  4. Обявяване на едногодишен мандат по време на който да бъде проведен задълбочен дебат за промени в Конституцията и след изтичане на този мандат – разпускане на парламента и свикване на ВНС, като задължително и необходимо условие за провеждане на цялостна съдебна реформа и реформи във всички останали сектори.

    Като представители на гражданското общество, част от съпротивата срещу мафията и статуквото ограбвало страната ни през последните десетилетия,  БОЕЦ налагаме нов модел на активен граждански контрол върху управлението и ще следим действията на политическите партии, като ще реагираме срещу всеки опит за подмяна и ще подкрепяме усилията за разграждане  на корупционно-мафиотския модел на управление на ГЕРБ, ДПС и мафията. Първата стъпка е оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.

Дата: 14.11.2021г.                 Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА