БОЕЦ изискахме от ЦИК да не допусне поредната порочна практика на Борисов отново!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Бойко Борисов отново няма да бъде депутат.

Докато Деница Сачева – бившият социален министър на ГЕРБ, обикаляше студията и обясняваше как трябва да се съобразим с хилядите избиратели на ГЕРБ, нейният патрон Борисов за пореден път сам излъга своите избиратели като сам се отказва да бъде депутат и то, нарушавайки закона. Явявайки се рецидивист в този тип закононарушения, той изпреварва дори и Пеевски, който направи същото нарушение два пъти – през 2014 г. и 2019 г.

Порочната практика е следната – за да се откаже да бъде депутат, въпросното лице подава заявление към ЦИК, че се отказва да бъде кандидат. От тази практиката многократно са се възползвали и Бойко Борисов, и Делян Пеевски, и Александър Методиев – Бат Сали, и Мустафа Карадайъ.

Бойко Борисов отново не се отказа от депутатството си, следвайки правовия ред – след като е избран за народен представител, първо да се закълне като такъв, а след това да подаде оставка. Той отново се отказа “през задния вход” – буквално. След като вече е бил избран за народен представител, Борисов за пореден път даде назад и се отказа да бъде такъв чрез отказ да бъде кандидат за депутат. Все едно, че изобщо не е участвал в изборите. Разбира се, това е недопустимо според българското законодателство, явява се подмяна на вота и гавра с избирателите. ЦИК няма право да подменя имената на избраните депутати, а са длъжни единствено да обявят резултатите такива, каквито са.

Борисов за първи път се отказа от депутатско място в далечната 2005 година, когато беше избран от листите на НДСВ. Тогава използва малко по-различен прийом – отказа да посочи дали влиза в Народното събрание като депутат от Благоевград или от Пловдив, тъй като можеше да влезе от двете места. Оказа се обаче принуден да стане народен представител и веднага да подаде оставка.

По-късно Борисов откри друга „възможност“ да не бъде депутат – като поиска от ЦИК да бъде заличен като кандидат за такъв. След изборите на 4 април и тези на 11 юли т.г., той освободи депутатското си място, без дори да е седнал на него.

Във всички тези случаи обаче той е консумирал правото да бъде избран, а след това е предавал вота на гласувалите.

Затова БОЕЦ внесохме сигнал към ЦИК, с който изискваме спазване на закона и постановяване на отказ на заявлението на Борисов и други подобни, ако има такива.

Публикуваме текста на сигнала:

До: ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ: гр. София 1169, пл. „Княз Александър I“ № 1,
e-mail: cik@cik.bg

СИГНАЛ

От Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,
ЕИК 176949776, със седалище и адрес на управление: гр. Видин, комплекс „Панония“ блок 4, вход „З“ ап. 157, представлявано от Георги Борисов Георгиев, председател на управителния съвет.

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ЦИК:

По информация на БОЕЦ лицето Бойко Методиев Борисов, кандидат за депутат от ПП ГЕРБ е внесъл в ЦИК заявление за отказ от участие в изборите, като целта е да не бъде обявен за избран. БОЕЦ информираме ЦИК, че това е незаконосъобразно и че действия на ЦИК по кредитиране на това заявление се явяват престъпление от общ характер и тежко погазване на изборният кодекс, както и манипулация и фалшификация на изборните резултати. Възможно е и други избрани за депутати да направят опит за извършване на същото нарушение на закона.

От БОЕЦ се обръщаме към вас с призив и предупреждение.

Изпълнете поетите от Вас ангажименти! Спазвайте законите и Конституцията на Република България. Бъдете честни към избирателите! Не подменяйте вота ни!

Нямате нито моралното, нито законовото основание да приемате противозаконни решения, с които да уважавате заявления на депутати за заличаване от участие в изборите, след като изборите са приключили. Зачестилите неоснователни откази на кандидат-депутати да бъдат обявени за избрани, без каквато и да е причина, е незаконосъобразна и драстична злоупотреба с пасивното избирателно право и с демократичните принципи на страната ни, която не намира опора и буквално погазва Изборния кодекс.

Практиката, въведена от Пеевски, Карадайъ, Борисов, Александър Методиев (Бат Сали) и десетки други, трябва да бъде прекратена незабавно. Трябва да се гарантират основите на парламентарно представената демокрация. Да се защити мажоритарният вот. Да се зачете изборът на суверена!

Настояваме ЦИК да спазва закона и Изборният кодекс. ЦИК няма право да подменя вота на българските избиратели и да обявява за избрани лице, които никой не е избирал за нищо, като заличава други. ЦИК има единствено задължението да о бави резултатите от изборите и имената на избраните според волята на българските избиратели!

18.11.2021г. Георги Георгиев – председател на УС на ГД БОЕЦ

БОЕЦ водим битка срещу тази позорна и незаконна практика от няколко години. През това време оспорвахме и водихме дела срещу решенията на ЦИК – както за заличаването на Пеевски през 2019 г., когато той се отказа да бъде евродепутат, така и за заличаването на Бойко Борисов и Бат Сали след парламентарните избори у нас на 4 април тази година. Стигнахме включително и до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Преди парламентарните избори на 14 ноември БОЕЦ изпратихме гражданска нота до т. нар. “партии на промяната” – “Демократична България”, “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” и “Изправи се БГ! Ние идваме”. Внесохме нашата нота и в ЦИК. Предупредихме и призовахме политическите формации да не продължават да прилагат тази следизборна измама.

За патологичният измамник Борисов обаче явно това е невъзможно!

След реакцията и натиска на БОЕЦ след изборите на 11 юли, ЦИК първоначално отхвърли заявлението на Борисов. Мнозинството на ДПС и ГЕРБ обаче в среднощно заседание и в намален състав промениха решението и изпълниха желанието на Борисов.

И по време на тези избори чугуненото мнозинство на мафията в ЦИК демонстрира своите зависимости чрез решенията си, като приумицата 100% от машинните разписки да бъдат броени ръчно. Надяваме се поне сега – след изборите и след като отново стана ясно, че ГЕРБ и Борисов никога повече няма да се върнат във властта, в ЦИК да се отърсят от страховете и зависимостите си и да не петнят изборите с незаконните си и позорни решения в угода на Мутрата и мафията!

БОЕЦ продължаваме и тази битка!

Споделете и пращайте писма до ЦИК с текст: „Спазвайте закона! Отхвърлете заявлението на Борисов!“.

Електронната поща на ЦИК е: cik@cik.bg.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Има риск не всички да могат да гласуват отново в Европа, САЩ и Канада, в Турция обаче ще могат!

Подкрепете БОЕЦ и справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В БОЕЦ получихме сигнали от секционни избирателни комисии в отдалечени дестинации, че НЯМА да могат да получат в срок документите (бюлетини и тн.) за предстоящия балотаж в неделя и съответно българските граждани в тези градове и държави няма да могат да упражнят правото си на глас. Причината според тях е, че ЦИК са организирали „най-бавния възможен транспорт”. Хората предполагат умисъл в действията на ЦИК, която продължава да се контролира от мнозинството на статуквото и най-вече от ГЕРБ и ДПС, че това се дължи на резултатите от проведените избори на 14.11.2021г. при които именно тези две партии и техните кандидати губят катастрофално в тези секции.

Проф. Герджиков: Радев да покаже проекта си за нова Конституция! Опасно е вътре да не се промъкне нещо. Аз запознах Кирил Петков с Радев, бих го подкрепил - Информационна агенция ПИК

В същото време в Турция транспорта ще се извърши с автомобили и всички секционни комисии ще бъдат осигурени.

БОЕЦ не сме обвързани с нито един от кандидатите на предстоящият вот в неделя, но имаме изразена категорична позиция срещу кандидата на ГЕРБ,  ДПС и мафията Герджиков. За нас е важно всеки вот да бъде максимално прозрачен и честен и всеки български гражданин да има възможност да упражни правото си на глас.

Вчера съобщихме, че по време на изминалите избори в неделя в някои от секциите в Турция е отчетен брой гласове, които е физически невъзможно да бъдат подадени, ако гласуващите и комисиите са спазили всички изисквания на закона. Припомнихме и сигнала на БОЕЦ до ДАНС заради срещите на Борисов и лидери на ДПС с Ердоган преди няколко месеца, като срещи считаме, че са включвали договорки за подкрепа на изборите, което означава намеса на чужда държава във вътрешните работи на България. Това е тежко престъпления според НК.

Борисов, Пеевски и мафията имат какво да губят и ще направят всичко по силите си техният кандидат да „спечели” на предстоящия балотаж. Това предполага, че на едни следващи извънредни избори той ще назначава служебният кабинет и така ще си върнат контрола върху институциите. Разбира се, способни и да предизвикат такива предсрочни избори, ако сега бъда създадено правителство, което да продължи разобличаването на техните престъпни и корупционни схеми за източване на държавата.

Борисов трябва да бъде задържан незабавно за национална измяна заради срещата си с Ердоган! БОЕЦ имаме внесен сигнал в ДАНС.

Сега гражданите имаме три задачи.

Да не позволим на Борисов, Пеевски и Ердоган да се намесват в изборите чрез манипулиран вот в Турция.

Да осигурим максимално прозрачен вот и възможност на всички българи в страната и чужбина да гласуват свободно.

Да не допуснем никога повече ГЕРБ и ДПС на власт!

А след понеделник първата задача продължава да е – незабавно отстраняване на Гешев!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА