МВР проверява Пеевски по сигнал на БОЕЦ! Очакваме сваляне на имунитета му.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 10.01.2022 г. Сдружение БОЕЦ внесохме сигнал до МВР – Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, срещу депутата Делян Пеевски за корупция и пране на пари (Вх. № 126600-364/10.01.2022 по описа на ГД БОП).

Представили сме данни за извършените от Пеевски сделки през последните години, чрез които придобива активи за десетки милиони, като няма яснота за произхода на средствата. От собственик на стар Опел за няколко седмици в края на 2015 г. и  началото на 2016 г. Пеевски се превърна в мултимилионер и то официално без да е ясен произходът на средствата му.

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция. (документи)

БОЕЦ сезираме МВР – ГД БОП за предишни наши сигнали до прокуратурата, по които получихме отказ да бъде образувана проверка, а именно – как в началото на 2016 г. Пеевски от собственик на стар Опел за няколко месеца се превърна в мултимилионер собственик на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лева и то официално. БОЕЦ изискваме проверка на произхода на средствата на Пеевски за тези сделки. Да бъде извършена проверка и за произхода на средствата, с които Пеевски през фирмата си „Интръст“ е закупил имотите, станали обект на продажба през последните няколко месеца на 2021г. и началото на 2022г. Да бъде извършена проверка на произхода на средствата, с които купувача „Стройко 2011“ и лицето Севастиян Костов са закупили тези  активи и имоти на Пеевски. Да бъде извършена проверка на цените, на които са извършени сделките и дали не са извършени симулативни сделки с цел укриване на данъци, доходи и реализиране на схеми за пране на пари. 

Сигналът е разпределен в ГД БОП на сектор „Пране на пари”. По информация на БОЕЦ събраните материали вече са изпратени официално в Специализираната прокуратура. Статута на Делян Пеевски и неговият депутатски имунитет го правят част от кръга лица (висши политици, управници и магистрати), които са в компетенцията на СП. Сега „топката” е полето на Гешев и Маджарова. Те са длъжни по закон да внесат искане до Парламента за сваляне на депутатския имунитет на Пеевски и да започнат досъдебно производство срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ, като по този начин се преодолее ограничението за действия на МВР (заради имунитета) и се приложат необходимите процесуални действия.

От 2015 г. БОЕЦ сме внесли 7 сигнала срещу Пеевски в прокуратурата и КПКОНПИ  с данни за различни престъпления – корупция, злоупотреба с власт, данъчни и финансови престъпления, подаване на документи с невярно съдържание, пране на пари и т.н. Под ръководството на Цацаров, Гешев, Пламен Георгиев и Антон Славчев тези институции без изключение прекратиха всички проверки срещу Пеевски по нашите сигнали, или отказаха да образуват такива с аргумента, че няма данни за извършени престъпления. Проверките срещу Пеевски се извършваха в Специализираната прокуратура, начело на която бе поставен Гешев. Санкциите по закона „Магнитски” срещу Пеевски и още няколко лица доказаха, че сигналите на БОЕЦ са били основателни и че прокуратурата умишлено е прикривала престъпленията извършени от Пеевски и бившите управляващи. Това е причината Пеевски да наложи Гешев и той да бъде избран за главен прокурор. А задачата му е и в бъдеще да осигурява чадър над Пеевски, както и над Борисов, Доган, Горанов и тяхното обкръжение.

Развитието по сигнала на БОЕЦ е много важен пробив. Сега Гешев и прокуратурата са  поставени в ситуация, в която нямат полезен ход. След санкциите по закона ‘Магнитски” Гешев не може да активира отново схемата „няма данни за извършени престъпления”. Длъжен е да поиска сваляне на имунитета на Пеевски и прокуратурата да започне реално досъдебно производство срещу него, като бъдат извършени всички необходими действия и проверки от МВР, ДАНС и т.н. Принуждаваме „система” да заработи въпреки Гешев и контрола на Пеевски върху прокуратурата.

Очакваме официалното съобщение на прокуратурата за проверката срещу Пеевски по сигнала на БОЕЦ.

Очакваме официалното искане от прокуратурата до Парламента за сваляне на имунитета на Делян Пеевски.

Очакваме прокурорското постановление за повдигане на обвинения на депутата Делян  Пеевски.

Очакваме призоваването на разпит на Делян Пеевски в качеството му на обвиняемо лице.

Очакваме прокурорско постановление за задържане на Делян Пеевски и налагане на мярка за неотклонение.

Това е законовият ред и път за действия на прокуратурата.

Очакваме и незабавното отстраняване на Гешев, като главен прокурор и заради прикриваните през годините данни за извършени престъпления от Пеевски.

Очакваме и поредните удари и заплахи срещу БОЕЦ. Само през последните три месеца след разследванията и разкритията ни по ЖосиГешевГейт и ХанчеваГейт, Георги Георгиев от БОЕЦ получи няколко директни заплахи за убийство. Това доказва силата на нашите действия и че те са опасни за мафията.

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

С 263 000 лв. са се наградили в Специализираната прокуратура за 2021 г.! (документи)

На 04.01.2022 г., в първият работен ден за годината, БОЕЦ внесохме 13 заявления по ЗДОИ до различни институции и власти за раздадените през 2021 г. бонуси и друга информация. Традиционно вече в началото на всяка година БОЕЦ извършваме този граждански контрол и информираме българското общество за получената информация.

През миналата година Специализираната прокуратура отказа достъп до тази информация и БОЕЦ ги осъдихме, което подейства  дисциплиниращо и сега получихме отговор.

От него става ясно, че за 2021 г. раздадените средства за „допълнително материално стимулиране“ са в общ размер на почти 263 000 лв.!

Документът е подписан от Валентина Маджарова – ръководител на Специализираната прокуратура, наследник на Иван Гешев на този пост.

Прокурор Валентина Маджарова, е същата, която изпра Цветанов по сигнала на БОЕЦ за „АпартаментГейт“. Прокурор Маджарова изпра и самият Гешев по сигнала на БОЕЦ срещу главния прокурор за публикуваните от „Биволъ“ записи на срамните му споразумения с обвиняемите по „Недосегаемите“.  Заради тези свои „заслуги“ прокурор Маджарова бе наградена от Гешев и господарите му с поста шеф на специализираната прокуратура. Повече за прокурор Маджарова може да прочетете тук:

Как Гешев си плати за оневиняването по „Недосегаемите“! (документи)

Сега ние питаме Гешев, Маджарова и прокуратурата – за какви „постигнати резултати“ и заслуги сте си раздали 263 000 лв. само за „допълнително стимулиране“ през 2021 г.?  Оставяме на обществото и гражданите да преценят заслугите на СП и моралното им право за „допълнително материално стимулиране“ за постигнати резултати за стотици хиляди хиляди левове, включително и на фона на кризата с коронавируса и хилядите бизнеси, които загиват или са в затруднение, и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си и да преживеят кризата!

Ще припомним само няколко от ЗАСЛУГИТЕ – Специализираната прокуратура отказа да разпита свидетеля на МВР и да разкрие схемите за източване на десетки милиони от автомагистрала „Хемус“. Прокуратурата прекрати проверките по сигналите на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за пачките и кюлчетата. Прекратиха и проверката срещу Гешев за „ХанчеваГейт“. Мълчат за данните за корупция за Пеевски във връзка с наложената санкция по закона „Магнитски“. И за тези „резултати“ – 263 000 лв  допълнително стимулиране. Стимулиране за прикриване на престъпленията на мафията и корупционните схеми за източване на милиарди.

Гешев и всички марионетки на мафията трябва да бъдат отстранени незабавно и подведени под отговорност за извършените  престъпления по служба!

Битката продължава.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

БОЕЦ обсъдихме важни теми в Министерски съвет

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 20 януари 2022 година Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ” се срещна с Лена Бориславова — началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Обсъдени бяха най-важните теми за „БОЕЦ“, които са обявени и като приоритети от правителството — борбата с корупцията, съдебната реформа и реформата на КПКОНПИ, отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, както и номинацията на Бойко Атанасов за председател на антикорупционната комисия, а още и подадените от нас сигнали до държавните институции.

БОЕЦ представихме идеята парламентът да гласува решение за сваляне на доверието от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрани от Народното събрание, с искане на тяхната оставка. По Конституция, решенията на парламента са задължителни за всички държавни органи. Според нас това би довело до разпускане на ВСС и стартиране на процедура за избор на нов състав на върховния съдебен орган, което от своя страна е необходима стъпка към отстраняването на Гешев.

Обсъдена бе и незабавната смяна на състава на Инспектората към ВСС, който е с изтекъл мандат от повече от две години.

Изразихме подкрепа за законодателните промени, касаещи закриване на специализираните съд и прокуратура, за КПКОНПИ и съдебната реформа.

Промяната е възможна само с гражданска активност и реални институционални действия.

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA