БОЕЦ пред ВСС! Връчихме на министър Йорданова сигнал за престъпления срещу правосъдието, извършени от Гешев!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Протест, организиран от БОЕЦ, се проведе днес пред сградата на ВСС.

Докато ВСС обсъждаше дали предложението на министър Йорданова за отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор е допустимо, БОЕЦ и гражданите заявихме: “ГЕШЕВ ВЪН!”.

Въпреки че Конституционният съд вече постанови, че искането е в правомощията на министъра, чугуненото мнозинство на мафията във ВСС трябваше да реши за допустимостта на искането и дали ще разглежда отделните му точки по същество. Преди това пък ВСС се погрижи да приеме такива процедурни правила за процедурата по прекратяване мандата на главния прокурор, че престъпленията като тези в “ЖосиГейт” и “КешевКилърГейт”, извършени преди Иван Гешев да стане главен прокурор, да не могат да бъдат част от искането.

ГешевКилърГейт – втора част. Снимки, сигнали и следващи стъпки

В качеството си на главен прокурор Гешев излъга за познанството си с Красимир Методиев – свой личен приятел, когото Гешев набедил като един от “убийците” на Пеевски. Именно “подготовката за убийството на Делян Пеевски” даде тласък на разграбването на КТБ. В рамките на прокурорска проверка Гешев отрече дори да познава Методиев – човек, с когото седят рамо до рамо на множество снимки, които БОЕЦ публикувахме в разкритията по “КешевКилърГейт”. Лъжата на Гешев тук представлява престъпление срещу правосъдието.

Гешев излъга прокуратурата за „ГешевКилърГейт“, а тя го изпра! (документи)

Докато днешното заседание на ВСС течеше, БОЕЦ се опитахме да влезем в сградата на ВСС, за да депозираме сигнал относно извършеното от Гешев престъпление срещу правосъдието, за да бъде разгледано още днес. Получихме отказ сигналът да бъде връчен по време на заседанието!

Именно затова призовахме министър Надежда Йорданова да слезе при гражданите, за да получи този сигнал и да зададе от наше име въпросите ни на Гешев! Министър Йорданова се отзова и получи от нас сигнала за престъпление срещу правосъдието, извършено от Иван Гешев и за неговото пряко участие във фалита на КТБ.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за министър Надежда Йорданова.

На протеста се изказаха Методи Лалов, Велислав Величков от Инициатива “Правосъдие за всеки”, Кирил Чуканов, Емил Георгиев от Инициатива “Правосъдие за всеки”, Атанас Шарков, Иван Евтимов, Анжела Адамова от БОЕЦ, Камен Добрев, Весислава Танчева от БОЕЦ. Пред ВСС дойде и Биляна Петрова, бившата заместник-кметица на “Младост”, срещу която бухалката на прокуратурата се задейства бързо и ефективно, за разлика от действията на същата тази прокуратура по множеството сигнали на БОЕЦ – като сигналът за “Пачките и кюлчетата” например.

Говориха още народните представители от “Продължаваме промяната” Мирослав Иванов, заместник-председател на Народното събрание и член на Комисията по конституционни и правни въпроси член, и Настимир Ананиев. БОЕЦ представихме пред тях категоричното си мнение, че е нужно да има отзоваване на парламентарната квота от членовете на ВСС и избор на нов състав на ВСС, че очакваме това от депутатите от управляващото мнозинство.

Заявихме категорично, че няма да проявим търпение към бездействието, а напротив – ще изискваме и ще настояваме за незабавни действия, както по конкретния въпрос, така и в цялост по съдебната реформа и борбата с корупцията!

Гешев и ВСС трябва да си ходят незабавно и в комплект! Избраниците на мафията, които защитават интересите на Борисов, Пеевски, Доган, трябва да бъдат премахнати от постовете си спешно!

Докато Гешев е на власт, докато този ВСС остава, усилията за връщане на нормалността са обречени!

Ще бъдем пред ВСС и при следващото заседание, когато искането на министър Йорданова ще бъде разглеждано по същество! Ще продължаваме да упражняваме натиск, докато не видим резултати! Ще следим и за действията на изпълнителната власт и на Парламента!

Гражданската битка продължава! Пред нас продължава да стои голямата цел – отстраняван на Гешев, отстраняване на ВСС, справедливост, съдебна реформа и свобода!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA