Разбиха офиса на Георги Георгиев от „Жоси“ и оставиха брадва като сициалиански знак! (снимки)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Дни преди извънредното заседание на ВСС на 04.04.2022 г. по предложението на министър Йорданова за отстраняването на главния прокурор, бе разбит офисът на Георги Георгиев, бившият собственик на фирма „ЖОСИ”. Усилията на мнозинството във ВСС бяха насочени към изваждането именно на този казус – сигнала на БОЕЦ за „ЖОСИ” и разкритията от съвместното ни разследване с BIRD.BG, което представи документи за прехвърлени дялове от „ЖОСИ” към бащата на Гешев!

На 31.03.2022 г. към 20.30 ч. две маскирани лица проникват в сградата, в която се намират офисите и архивите на Георги Цолов Георгиев. Действията им са засечени от охранителните камери. Класическа мафиотска поръчка за сплашване и натиск. Двете лица са с качулки, брадви и ясно ориентирани къде и какво да направят. Минути след взлома и проникването в сградата, дъщерята на Георгиев се връща в офиса, за да вземе свои вещи и документи от офис на втория етаж. Мутрите са вече вътре и слизат в мазето. Ако се бяха качили на втория етаж, където няма къде да се скрият, то със сигурност са щели да се сблъскат с жената. Какво би се случило при контакт на двамата въоръжени с брадви мъже и дъщерята на Георгиев, не искаме и да си помисляме. Бандитите обаче слизат в мазето, което означава, че са знаели и познавали добре сградата. След като остават сами, започва погром, продължил почти два часа. Разбити са врати и шкафове, като можем само да предположим, че са търсили документи. Най-голям интерес е представлявала библиотеката, вероятно са мислили, че вътре се съхранява архивът на Георгиев. В служебните помещения има офис техника, телевизори и т.н., но към момента не е установена някаква липса. Брадвите са оставени демонстративно, едната в мазето, а другата пред вратата на офиса на Георгиев. МВР разследва случая.

Само случая „ЖОСИ” бе отхвърлен от ВСС за разглеждане. По същото време, срещу собственика на ЖОСИ се извършва брутална акция за сплашване и евентуална кражба на документи и доказателства за участието на Гешев в престъпната схема за унищожаване на фирмата и придобитите дялове от баща му. Това са най-силните доказателства, че случаят „ЖОСИ” е реална заплаха за Гешев и в този казус се съдържат достатъчно доказателства за престъпления, извършени от Гешев като прокурор по схемата „Осемте джуджета”  – Гешев и прокуратурата влизат в спор между двама съдружници, като следва източване на дружеството и смачкване на един от съдружниците. За да „реши проблема”, първоначално Гешев е поискал 20 000 евро, но Георгиев отказва. След това се минава на схемата с прехвърляне на дялове от фирмата към неговия баща. Първоначалната договорка е за 20%, но реално са прехвърлени по-малко. Гешев реагира, като се обръща срещу своят приятел Георги Цолов и през следващите години фирмата е източена и унищожена с помощта и бездействието на прокуратурата. Първоначалният сигнал на Георгиев до прокуратурата е за данъчни измами, установени от самия него в собствената му фирма и извършени от неговият съдружник. Става дума за източване на ДДС и укриване на печалба и данъци за милиони. И търси помощ от Гешев, с когото са семейни приятели от десетилетия. Подробности за тази сага може да намерите на сайта на БОЕЦ.

#ЖоСиГешевГейт – началото! И краят на Гешев

По сигнала за източване на ДДС и нанесените щети на държавата за милиони и до днес прокуратурата отказва да извърши проверка, а вносителят на сигнала Георги Цолов в продължение на години е обект на репресии, дела и прокурорски проверки. Къщата му е запалена, към него и членове на семейството му са отправени заплахи. Сега му разбиха и офиса с брадви.

След като БОЕЦ дадохме гласност на случая в студиото на Люба Кулезич и внесохме сигнали до Министерството на правосъдието и МВР, към Георги Георгиев от БОЕЦ и неговият съименник, собственик на „ЖОСИ”, бяха отправени брутални заплахи за убийство, за което съобщихме още тогава. Гешев и мафията задействаха целия ченгеджийско-мутренски арсенал, за да покрият и смачкат случая. След внесените сигнали на Георги Георгиев бяха повдигнати обвинения, а Гешев играе ролята на жертва. Успоредно с това ВСС правят всичко възможно този случай да не влезе за разглеждане по същество.

Ключов свидетел срещу Гешев е заплашен с брадва и офисът му е разбит, а Гешев се прави на жертва и говори за намеса в работата на прокуратурата.

Във вторник 12.04. от 10.00ч. е следващото извънредно заседание на ВСС за отстраняването на Гешев! БОЕЦ ще бъдем там. Само с гражданска активност и натиск можем да спрем мафията. Гешев трябва да бъде отстранен.

Искаме справедливост, а не брадви. 

Гражданската битка продължава! Пред нас продължава да стои голямата цел – отстраняван на Гешев, отстраняване на ВСС, справедливост, съдебна реформа и свобода!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA