ТРИМА загинали на ТУРСКИ ПОТОК! Прокуратурата прикрива катастрофата (видео)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

В ранните часове на 23.10.2020 г., петък, стана най-тежката катастрофа в страната за годината. Трагедията се случва в 05.30 ч. на пътя край с. Винище, област Монтана. Удрят се челно тежък камион и бус, превозващ работници на руската фирма IDC, работещи по „Турски поток”! Трима души загиват, а четирима са болница, един от които в тежко състояние. Сред загиналите са едни руски гражданин, един украинец и шофьорът на буса, който е българин. 

След първоначалните съобщения за катастрофата, когато стана ясно, че единият автомобил е свързан със строежа на „Турски поток”, изведнъж всички медии и мисирки млъкнаха и бе наложено тотално медийно затъмнение. Веднага след трагедията, буквално часове по-късно, катастрофиралият бус на фирма ЛИОНТУРС е изтеглен от мястото от друг камион на фирмата и захвърлен на една буренясала поляна край черен път до Монтана. БОЕЦ отидохме на място и показахме на живо буса. Не е извършена техническа експертиза, не е прибран за съхранение и изследване в гараж на МВР. Не е ясно кой прокурор е разрешил това, защото веднага е образувано досъдебно производство, а бусът е основно веществено доказателство и само прокурор може да разреши връщането му. БОЕЦ разкрихме и публикувахме кадри, от които се вижда, че същата фирма, възможно е да е и същият бус, е превозвала прокурорите на прокурорската сбирка на Гешев в резиденция „Бояна” в края на август 2020 г.!

Това е от новините на НОВА (шеста минута и 9 секунда от видеото се вижда буса на фирма ЛИОНТУРС, който вози прокурори на прокурорското сборище на Гешев), които са все още достъпни в интернет. Прилагаме линк:

https://nova.bg/news/view/2020/08/24/297322/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-24082020-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0/

Кой и защо иска да покрие следите и да унищожи най-важното веществено доказателство? Ще продължим тази тема, сега задаваме други въпроси.

ВИДЕОТО показва точния час, в който катастрофиралият бус е докаран и захвърлен на поляната край Монтана! Ясно се вижда регистрационният му номер. Кадрите са само няколко часа след трагедията. Пътят е освободен за движение към 13.00 ч., а доста преди това бусът, в който загиват трима души, е изнесен от камион на същата фирма от местопроизшествието без да бъде извършена техническа експертиза (водачът на буса е една от трите жертви). Кой прокурор разреши това? 

Според НПК:

Чл. 111. (1) Веществените доказателства се пазят, докато завърши наказателното производство.

(2) Предметите, иззети като веществени доказателства, с разрешение на прокурора могат да бъдат върнати на правоимащите, от които са отнети, преди да завърши наказателното производство, само когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина и не са предмет на административно нарушение.

(3) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) По искане за връщане прокурорът се произнася в тридневен срок.

А в чл. 110 е посочено и как се съхраняват веществените доказателства:

Чл. 110. (1) Веществените доказателства трябва да бъдат внимателно огледани, подробно описани в съответен протокол и по възможност фотографирани.
(2) Веществените доказателства се прилагат към делото, като се вземат мерки да не се повредят или изменят.
(3) Когато делото се предава от един орган на друг, веществените доказателства се предават заедно с него.

(4)  Веществени доказателства, които поради размерите си или по други причини не могат да бъдат приложени към делото, трябва да бъдат по възможност запечатани и оставени на съхранение в местата, посочени от съответния орган.

Поради големият брой жертви и пострадали, както и заради смъртта на чужди граждани, главният прокурор Гешев трябва да е запознат с това досъдебно производство и действията по него да са под негов контрол, респективно под контрола на Пеевски и Борисов.

Ясно е, че по случая е образувано разследване, а в хода на следствието прокуратурата е господар и само и единствено наблюдаващият прокурор или някой висшестоящ прокурор може да разреши връщането на буса. Ясно е още, че наказателното производство няма как да е приключило. Кой прокурор тогава, как и защо е разрешил това противозаконно действие, което води до унищожаване на улики и доказателства по делото? Кой, какво и защо иска да прикрие? Какво са правили работниците на „Турски поток” в пет часа сутринта на строежа? Денонощно ли се работи? Защо се бърза толкова? Имат ли работниците застраховки, договори и разрешителни за работа и визи? Защо прокуратурата е разрешила на фирмата да си прибере буса?

До момента НЯМА отговор на нито един въпрос, а темата е табу за медиите, контролирани от Борисов и Пеевски!

Какво са правили работниците в пет часа сутринта на строежа на „Турски поток”? Денонощно ли се работи на обектите на „Турски поток”? Спазва ли се българското трудово законодателство? Кой и защо упражнява натиск над фирмите и работниците да работят в извънреден режим, за да завършат до края на годината и дори преди това „Турски поток”? Бързането и натискът ли са причината за седемте жертви (включително последните три)? Колко хора трябва да умрат, за да изпълни Борисов ангажимента си пред Путин и да пусне тръбата преди края на 2020 г. в нарушение на всички европейски  директиви?

Тук може да видите акцията на БОЕЦ в Монтана, където на полето в бурените открихме буса-убиец! 

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=3616516301701721

https://fb.watch/d0K8X0fEmk/

Работници от „Турски поток” потвърдиха пред нас, че се работи денонощно, включително и събота! Бойна група на БОЕЦ в късните часове на 27.10.2020 г. документира, че наистина на компресорната станция и връзката със тръбата на „Турски поток” се работи през нощта! Кой носи отговорност за това? Кой следи за качеството на работата и безопасността на работниците? Този обект част от българската държава ли е, или там се работи по други закони и правила?

Турски поток – компресорна станция с. Расово – работа в нощен режим.

На 30.10.2020 г. БОЕЦ блокирахме за 24 часа пътя за компресорната станция на „Турски поток“ до с. Расово! Отново потвърдихме, че на обекта се работи денонощно, включително и събота!

БОЕЦ разполагаме с видеоматериали, снимки и доказателства за катастрофата и ролята на прокуратурата в прикриването на това престъпление. 

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA