Костадин Костадинов заплашва, защото го е страх!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Скандалното поведение на Костадин Костадинов, когото често наричат с името на дребна разменна монета, не е от вчера. Скандалното му поведение е рецидив. Същият изпращаше хората, които са против изграждането на АЕЦ “Белене”, в трудови лагери. Същият организира и протест, на който протестиращите се изсипаха с автобуси и покрай мерките за ограничаване на COVID говореха за чипиране и за “опасностите” от 5G. Същият призоваваше обществеността да не се ваксинира с “експериментална течност”, докато собствените му депутати се боцкаха свободно – дали за да защитят семейството си, защото имат възрастен дядо (един от тях изтъкна буквално този аргумент), дали от елементарна вяра в развитието на съвременните медицински науки, дали за да получат документ…

Костадинов съвсем пряко заплаши, че ще беси национални предатели. За него национални предатели са онези, които се противопоставят на руската геополитика, но и тези, които просто не са съгласни с тази политика.

Костадинов просто е свикнал да говори така, това му поведение не е от вчера. На него му беше позволено да прави и говори какво ли не. Нито една институция не взе мерки срещу разпространението на откровени лъжи и заплахи и от социалните мрежи, и от телевизионните студиа, и от парламентарната трибуна. Прокуратурата започна да проверява съратницата му Елена Гунчева, тъй като заяви, че може да даде координатите на българския Министерски съвет и американското посолство за целите на ракетите на Руската федерация. Какво стана с тази проверка, никой не знае.

Сега Костадинов вижда заплаха антиваксърските путинофилски гласове да му бъдат отмъкнати изпод носа от Стефан Янев. Знае, че антиваксърските путинофилски умове биха свързали Янев с президента, което пък би придало на бившия министър на отбраната допълнителна тежест. Знае също, че Янев изглежда значително по-цивилизовано от него, което обаче не му пречи да повтаря костадиновите, а всъщност кремълски опорки. Костадинов знае, че Стефан Янев може да му открадне гласове при едни предсрочни избори. Предсрочният вот по всяка вероятност е тъкмо това, което и двамата, и кремълските им приятели целят.

Затова Костадинов става все по-краен в изказванията. Знае, че няма да има последствия, защото с времето се е уверил, че никой за нищо не го пипа.

Демократичната общност днес е шокирана от изказването на Костадинов. Шокирана е и защото той заплашва, че ще беси, и защото коментиращите под поста обясняват как те самите биха се включили и в националното бесене, и в бленуваната от тях дейност на завърнали се лагери за политически опоненти.

Шокираме се, но по всяка вероятност на лидера на партията с хубаво име, което той тотално употреби, отново ще му се размине, както досега. Демократичната общност у нас понякога трудно се фокусира върху повече от една мисия и цел. Сега целта е да не позволим путинофилският глас да влияе при вземането на решения. Покрай тази неоспоримо важна цел, демократичната общност в по-голямото си мнозинство остави отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор за по-късен етап. От една страна, това е разбираемо, защото е жизненоважно путинофилският глас да бъде изолиран, когато се правят решения за страната ни. От друга, фактът, че не свършихме работата си с отстраняването на Гешев от поста главен прокурор, по всичко личи, автоматично означава, че прокуратурата и този, и всеки следващ път, когато Костадинов заплашва, че ще беси и коли, ще го оставя необезпокояван.

А сега, след като в общественото пространство някой напомни за кадрите на ръкуващите се Янев и Митрофанова, усмихнати до уши, Костадинов ще става все по-краен, за да си запази електората. Снимката, която според Стефан Янев била припомнена сега, за да “създава нова митология” около него, е всъщност от 18 август миналата година, когато той е още служебен премиер и изобщо не създава нова митология, а само потвърждава твърде очевидното – близките му отношения с Русия. Най-видимото доказателство е това, че самата среща между тогавашния министър-председател и руския посланик представлява псевдосъбитие – няма необходимост то да се случва, различна от тази да бъдат демонстрирани близките отношения между едната и другата страна.

Защо поне вътрешният министър Бойко Рашков не взима мерки и защо поне управляващите не осъждат официално поведението на Костадин Костадинов, е друг въпрос. Редно е поне да направят така, че да го задаваме като “защо чак сега”.

Битката продължава!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA